אינטיליגנציה רגשית

Tapuda

New member
אינטיליגנציה רגשית

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון לשאול על הנושא הזה...ואני מקווה שהאנשים שנמצאים בפורום הזה הם לא רק בני נוער שמשעמם להם.. אני רוני,בכיתה י'א בת 17+. אני לא מהתלמידים החכמים האלו שהכול בא להם בקלות,לא מהאלה שחורשים לכל דבר קטן,אני מהנורמלים,שאין להם כוח ללמוד,שילמדו כמה שפחות,אבל כשצריך אני אתאמץ בשביל לקבל ציון הוגן.יש דברים שבאים לי בקלות ויש דברים שלא. אני לא דיסלקטית או משהו כזה אבל עשיתי אבחון בגלל ששנה שעברה היו לי ציון בתחתית והיה לי חרא בלימודים ומורה אחת אמרה לאמא שלי שזה יותר מקטע של חרא בלימודים. עשיתי אבחון וקיבלתי הארכת זמן ובחינה מותאמת בלשון,והשנה גם אישרו לי (רק להשנה) בחינה מותאמת במקצועות רבי המלל...כי יש לי בעיה לזכור חומר רק עם מלל רב (בבגרות בהיסטוריה בשנה שעברה קיבלתי 60,על אף לימודים רבים ומורות פרטיות). הגיע הקטע שעליו רציתי לשאול,אני לא מאמינה בעצמי,אומרת על עצמי שאני טיפשה והכול,ושאני לא חכמה,ואמא שלי אומרת לי שזה לא נכון,שאני כן חכמה והכול (אולי זה נשמע טיפשי ומרוח כי אמהות יגידו תמיד דברים טובים לילדים שלהם)...ואז היא אומרת לי שיש לי איטיליגנציה רגשית גבוהה וגם המאבחנת אמרה את זה... אני עדיין לא מבינה מה זה אומר,אם בכלל...חוצמזה אני גם ילדה רגישה והכול אבל לא נראה לי שזה ממש קשור... אודה לכם מאוד מאוד אם תעזרו לי בפתרון החידה הזו שאני שואלת עליה הרבה זמן...

E s t e b a n

New member
אוקי, אז ככה.

קודם כל, הפרעות למידה זה דבר שקורה להרבה. לא צריך להלחץ מכך... כל בן אדם צריך להיות מודע לתחומים בהם הוא חזק, ובאותה מידה להיות מודע לתחומים בהם הוא חלש. לחכמה או לטפשות (אינטליגנציה גבוהה או נמוכה) אין בהכרח קשר להצלחה בלימודים, אז תוציאי לך מהראש את המחשבה שאת טפשה. הדבר היחיד שטפשי הוא לחשוב כך מתוך בורות, ולכן טוב שבאת ושאלת. אני מכיר אנשים חכמים מאוד שממש לא הסתדרו בלימודים, ולהיפך... תתחילי להאמין בעצמך. זה דבר ש-הרבה- יותר חשוב
לצערי מה ששמעת על אינטליגנציה רגשית הוא לא מדוייק. עד היום אין הגדרה טובה לאינטליגנציה רגשית, ובטח שאין דרך למדוד את זה בצורה אמינה. המונח אינטליגנציה רגשית, לפי ההגדרה המקובלת שלו כיום, מתייחס ליכולת לתעל את התחושות לפרודוקטיביות ולחיוביות. במילים פשוטות: להיות מודעים לרגשות, ולנצל אותם.

erezsh

New member
בקשר לאינטליגנציה רגשית

בטח יש על זה הרבה אתרים. גוגל הוא החבר שלך. ואני יודע שיש על זה כמה ספרים. שבוע הספר מתקרב *רמז רמז* בכל מקרה, אני אישית חושב שזה שטויות. אבל זה לא אומר כלום. בקשר לאינטליגנציה רגילה - בי"ס הוא לא המדד. זה נראה שהסיבה העיקרית שאת נכשלת היא בגלל בעיות בזיכרון, ואין שום חפיפה בין זיכרון לאינטליגנציה. זה לא אומר שאת חכמה, אבל זה גם לא אומר שאת לא. אני חושב שהבעיה העיקרית היא תפיסת העולם שלך. "אני מהנורמלים שאין להם כוח ללמוד, שילמדו כמה שפחות". אם את לומדת כמה שפחות, איך את מצפה לדעת משהו? זה כמו שאני אזוז כמה שפחות ואתלונן שאני לא אתלט. גם לעומת הסטראוטיפ, לרוב התלמידים החכמים זה לא בא בקלות. ההבדל הוא שהם נהנים מהקושי. אם את תתאמצי רק בשביל ציון הוגן, סדר העדיפויות שלך דפוק. ציונים טובים בבגרות טובים רק ל-2 דברים: להתקבל לאוניברסיטה, ולהתקבל לעבודה עם שכר מינימום. אם את באמת רוצה להצליח בחיים, את צריכה להפסיק לצפות שדברים יבואו בקלות. הם כמעט אף-פעם לא. כדי להצליח את תמיד תצטרכי להתאמץ, ואת גם תצטרכי לאהוב את זה. את כמובן יכולה להתעלם מכל העצה הזו, כי אני כנראה בן-נוער שמשעמם לו ושהעיז להעביר ביקורת עלייך. ואת יכולה גם לקחת אותה ברצינות, כי אולי יש בה משהו שיכול להועיל לך.

E s t e b a n

New member
EI

יש על זה הרבה אתרים, אבל רובם לחלוטין לא מקצועיים, מטעים, מבלבלים, ובעיקר מיותרים. למעשה, כל מה שמתבסס על הספר של דניאל גולמן (שתורגם גם לעברית) הוא, בהעדר מילים עדינות יותר, קשקוש לא מבוסס. יש -מעט- אתרים של חוקרים רציניים בנושא, אבל הם בהחלט דורשים ידע קודם בפסיכולוגיה (ברמה אקדמית).

../images/Emo45.gif עם זה אני מסכימה

כאילו לא מספיק חצוף להתיימר לקבוע מי חכם ומי טיפש, אז עוד לקבוע דברים כאלה על אישיות? יש skills שיכולים להיות חיוניים מאוד לאדם עם מבנה אישיות מסויים ולאחר פחות.

shabaz

New member
מערכת החינוך ושאר יצורים

הבעיה במערכת החינוך בימינו היא שהיא לא מלמדת איך ללמוד, אלא לוקחת את זה כמובן מאליו שהתלמידים ידעו להתמודד עם החומר. לא פעם ולא פעמיים קראתי על תלמידים שהיו להם קשיים בקריאה ובהבנת הנקרא שהלכו לקורס לקריאה מהירה ובסופו של דבר עקפו ברמת ההבנה שלהם את שאר התלמידים בכיתה. תלמידים שבהתחלה נחשבו לבעלי קשיי-למידה, ונשאבו לתוך עולם של ביקורת כלפי עצמם. האמת המרה היא שחלק מהתלמידים שלא הצליחו ללמוד בעצם איך ללמוד בצורה מספקת נשאבים לתוך מציאות שבה הם לא חכמים מספיק בעיני הסובבים אותם, בהתחשב ביכולת הלימודית שלהם, דבר שבכלל לא מייצג. האמת היא שלבית הספר אין שום קשר לאינטיליגנציה של אדם, אלא אך ורק לכישורים שאדם רוכש כדי שהוא יוכל להתמודד במסגרת בית הספר. אנשים נוטים להגיד לעצמם "אני לא מצליח לעשות את זה. אולי יש משהו לא טוב איתי?". האמת שספציפית לבית הספר, לדעתי, זה תלוי אך ורק בכישורים שאדם רכש, וכאשר הוא לא מצליח לעשות דבר מה, הוא צריך עוד כישורים <<נכון גם לגבי עוד הרבה דברים>>. קשה לצאת מהנחת-עולם שכזאת, וחבל.

galiabz

New member
תתעודדי...

ראשית כל אני חושבת שעצם העובדה שהלכת ושינית משהו באווירת הלמידה שלך הוא כבר טוב. אולי עכשיו תרגישי יותר נינוחה במבחן ויהיה לך יותר זמן לבטא את היכולות שלך. שנית, את צריכה באמת לשאול את עצמך מה באמת מפריע לך ללמוד ולהצליח ולנסות לתקן ולשפר אך כאן נדרשת הרבה עבודה עצמית שבטוחני שהאינטלגנציה הרגשית שלך (whatever that is exactlt) תסייע לך רבות. בהצלחה.

Me N U

New member
תגובה../images/Emo70.gif

כמו שכבר נאמר, אינטיליגנציה בכלל לא קשורה וכרוכה בהצלחה בלימודים, וגם תלמיד "גרוע" יכול להיות אינטיליגנט. רק שתדעי, בגילאים האלה קורה הרבה תופעה של ירידה בלימודים, מתוך לחץ ועומס, וזה קורה ללא מעט תלמידי תיכון, שחלקם גם גאונים ברמות. ואינטיליגנציה רגשית, לפי מה שאני יודע, היא היכולת של בן-אדם להבין אנשים, רגשות של אנשים, ולדעת מתי ואיך להגיב לדברים שקורים בחברת אנשים אחרים. אותם אנשים שהאינטיליגנציה הרגשית שלהם גבוהה, מסתדרים בד"כ בחברת בני אדם.

למעלה