אין לכם מושג...-

afon

New member
בבקשה

הכול נכתב ע"י ציף בדיוק פה. אני אישית סומך על ציף בעיניים עצומות בכל מה שנוגע למוזיקה ואינו דעה אישית, הכול ידוע, מוכר ואפילו לד זפלין הודו על רובם. לקרוא את השרשור ואת ההודעה של ציף, שם יש את כל ההוכחות שאתה צריך.

jimorrison

New member
תודה

וואו...אם כל זה נכון..כנראה שכן אז זאת באסה רצינית.. הרבה מהערכה שלי אל לד ירדה עכשו..

afon

New member
זה נושא מעניין

למה הערכה שלך יורדת? עד כמה זה באמת משפיע? עד כמה זה באמת משנה?

jimorrison

New member
למה הערכה יורדת?

בגלל שכל הזמן הזה חשבתי של כתבו והלחינו את כל אותם השירים הגדולים האלה.. אבל עדיין..הביצוע של לד לאותם שירים הוא אדיר..אזז זה לא עד כדי כך משנה.. אבל עדיין..זה ממש מאכזב

afon

New member
אוקיי

הרי ידוע שלד הם לא חזקים בעניין הליריקה, גם ככה זה לא חלק משמעותי וכבד משקל אצליהם, ככה שאני לא רואה בעיה בעניין הזה. בסך הכול הם לקחו בסיס והרחיבו אותו, אף אחד לא יקח להם את המלודיות הסולואי גיטרות והתיפוף המיוחד, ככה שכמו שאמרת זה באמת לא כזה חשוב. וזה שהם מניאקים שלא נותנים קרדיט? אף פעם לא הערצתי זמר זמרת או להקה, לא באמת אכפת לי מהאופי האישי של אף אחד מהם.

jimorrison

New member
כן שכחתי לרגע מעניין הקרדיט

זה מה שהכי הרגיז אותי. זה באמת היה מסריח.

afon

New member
אבל זה מה זה לא משנה

הרי כל עניין הקרדיט נגיד והוא מראה על זה שהם חראות (במקרה הכי קיצוני) אבל הרי זה לא צריך לשנות, אם אתה לא מעריץ אותם כאישיות אז זה לא צריך לשנות שום דבר. מה שחשוב זה המוזיקה לא האופי האישי שלהם, ולמרות שהם גנבו חלק מהמוזיקה שלהם, הם פיתחו אותה והרחיבו אותה בצורה מספיק טובה כדאי שזה לא ישנה לי.

jimorrison

New member
אני מעריץ ומעריך את המוזיקה שהם

עשו. בקשר לאישיות אני לא ממש יודע אם אני מעריץ אותם.. אבל בכל מקרה..זה קצת מוזר לי.. לא נורא..מה שהיה היה..לפחות הם עשו את זה בצורה טובה

שבלוז

New member
זה נכון שלד זפלין העתיקו מנגינות

אבל כמה נקודות לזכותם ולחובתם בנושא : למשל המנגינה של Travelin Riverside Blues שבוצע בשנת 1937 ע"י Robert Johnson היא אותה המנגינה של The Girl I'm Loving Got Red Long Curly Hair שבוצע בשנת 1929 ע"י Sleepy John Estes (שניהם צויינו באתר שהובא כשירים שלד זפ השתמשו במנגינה שלהם) ובנוסף Roll And Tumble Blues שבוצע ע"י Hambone Willie Newbern בשנת 1927 משתמש גם הוא באותה מנגינה. כלומר לד זפלין שהיו מושפעים מאוד מבלוז למדו שגם האלילים שלהם גנבו אחד מהשני מנגינות וייתכן מאוד שהם ראו בעצמם ממשיכי אותה דרך של לקחת מנגינה ולבצע בדרך שלהם, דבר שהוא אופייני לבלוז. מצד שני הם בחרו גם כמה דברים בצורה די אומללה. למשל, The Lemon Song מבוסס על Killing Floor של Howlin Wolf שבעצמו כמעט לא כתב שירים אורגינליים וזה אחד הבודדים שהוא דווקא כן כתב ! דווקא את זה לבחור כשהכותב המקורי עדיין חי ופעיל מאוד ? אותו דבר לגבי הבחירה שלהם במנגינות של Willie Dixon שהוא דווקא כן יוצר בלוז מקורי שכמעט אף פעם לא העתיק וכל הזמן כתב דברים חדשים, והם גם שילמו על זה. נקודה לרעתם היא שלהקות אחרות כן נתנו קרדיט. הגדיל לעשות Eric Clapton שלאחר שביצע במסגרת להקת Cream את השיר I'm So Glad שנכתב במקור ע"י Skip James, קנה לו בית על חשבונו ! כשגילו צאצאים לרוברט גונסון קלפטון בשמחה שילם תמלוגים. להקות כמו Canned Heat, Beatles ואחקות תמיד נתנו קרדיט ואפילו רולינג סטונס נתנו קרדיט תמיד למעט אלבום אחד Exile On Main Street שבו הם פישלו בגדול בנושא ולא נתנו קרדיטים למרות שכיסו כמה וכמה שירים של Robert Johnson,ו Muddy Waters. אבל המבחן של לד זפ לדעתי הוא באיכות הביצוע, הם אמנם התגלו במערומיהם בנושא של מתן קרדיטים ושילמו על זה גם בבית משפט, אבל מבחינת הביצוע עצמו הם חידשו מאוד, ולמעשה יחד עם עוד מספר מצומצם מאוד של להקות באותה תקופה של סוף שנות השישים תחילת השבעים Cream, Deep Purple, Jimi Hendrix,Black Sabbath הם פתחו את המוזיקה לאפיקים חדשים וצלילים חדשים שלא נודעו לפני כן.

בטריה

New member
חחח עכשיו אני מפחד להסתכל על זה.

אם jimorrison היה מעריץ זפלין מטורף ועכשיו אומר "הרבה מהערכה שלי אל לד ירדה עכשיו", אני לא רוצה לראות את הכתבה המדוברת חחח

למעלה