אין כניסה לנשים במכנסים

טל קר

New member
אין כניסה לנשים במכנסים

נשים מאירגון נעמת הפגינו אתמול בכניסה לסופר זול-פה ברחוב ירמיהו בירושלים במחאה על שבעלי המקום הודיעו שלא יכניסו למקום נשים הלובשות מכנסיים מכין שאלו "בגדי פריצות" (מתוך ידיעות)

טל קר

New member
ועם או בלי קשר נאשם בהתעללות נשלח

להדריך בישיבה חרדית. בכתב האישום נטען שהגבר החרדי הצליף באשתו בחגורה, שפך עליה מים, היכה אותה והתעלל ממושכות גם בילדיו. והיכן האדון עושה את מעצרו? בחלופת מעצר בישיבה חרדית יוקרתית בצפון שם ישמש עוזר מדריך.

טל קר

New member
ועוד מעיתון היום - על עגונה ששוחררה

עשרים שנה סירב בעל עקשן לתת גט לאשתו. מנעו ממנו לצאת מהארץ, לקחו לו את רשיון הנהיגה, עיקלו לו את חשבונות הבנקים והואהתעקש. בסוף שלחו אותו לכלא ואחרי יממה אחת בלבד הוא נשבר (מתוך ידיעות). הגיע הזמן לפתור את בעית העגונות שלא דרך רצונו הטוב של הבעל.

=יעל=.

New member
השמיעי קול

חיותה דויטש - דתייה ומתנחלת חברת פורום " קולך " (פורום נשים דתיות) על הנושא: הסיפור הנשי הוא הסיפור החם בחברה הדתית לאומית היום. רק מצוקת הנהרגים בכבישי יש"ע מאפילה עליו. הוא מבטא בתוכו את השבר של החברה הזו, את כישלונותיה ואת הצלחותיה. שמרנות יתרה ופזילה אל החרדיות מחד, וכוחות של חיים והתחדשות – מאידך. בשנים האחרונות מדברת תנועת הנשים הדתיות -"קולך" - על שינוי בעולם ההלכה, הרבנות, מעוכבות הגט, המשפחה, החינוך. הרעיונות מחלחלים ומתפשטים, בעיקר כלפי מעלה, להנהגה שברובה שמרנית יותר, שנאלצת להתמודד עם תופעות ורעיונות שמחייבים אותה לבדוק את עצמה ואת הנורמות שלה. לא רק מרד והתרסה יש בתנועת הנשים החדשה, אלא פתח להתחדשות אמיתית של עולם התורה. המוסדות החדשים שבהם לומדות בנות תורה כבנים נולדו עוד לפני כן. רובכם לא יודעים, מן הסתם, שיש משבר בלימוד הגמרא בעולם הישיבות הציוניות. לא אטעה אם אניח שאתכם, הקוראים, זה מדאיג פחות ממשבר הנאסד"ק, אבל בעולם הדתי שבו לימוד הגמרא – התלמוד, הוא היסוד והבסיס, זה סוג של רעידת אדמה. יותר ויותר נשמעים קולות שרומזים כי מן הבנות תבוא הישועה. הן, שהודרו מהלימוד שנים רבות מפני שכל המלמד בתו תורה כאילו מלמדה תִפלות, מחדשות היום בפגישה ראשונית, היסטורית, עם הטקסטים ה"אסורים", צורת לימוד וגישה ייחודיות להן. מבט נשי. הסתכלות נשית. " קולך " מעוניינת למצוא את ההסתכלות הזו גם בבתי הדין הרבניים, בסידור גטין למשל. תארו לכם זוג שבא להתגרש ובמקום שלושה רבנים הוא מוצא עצמו עומד לפני שלוש נשים. לשומרי המצוות, שאני נמנית עליהם, זה נשמע נועז, אבל זו רק דוגמה למהפכה. מהפכה שסביר להניח כי אינה עומדת בסתירה להלכה שנשות "קולך" רואות עצמן כמחויבות לה. רק אתמול ספרה לי מכרה על בתה המבקשת גט, שעמדה מול דיינים בבית הדין, והללו אמרו לה שתישאר עם הבעל שלושה חודשים כדי לנסות שוב, למען שלום בית. "אני לא נשארת אתו אפילו רגע", היא ענתה. היא השמיעה את קולה, אבל כמה נשים אחרות במצבה שתקו? אני רוצה לדמיין את האשה שתאמר לאשה המושפלת והמובסת והמוכה נפשית או פיזית שמולה," אולי תנסי אתו עוד קצת". אם אתם שואלים אותי, אין אשה כזו. זה עצמו מהווה עוד סיבה טובה להטות אוזן לקול " קולך ".

אמיר.

New member
א-מחייה... לו ידעתי שלקולך יש אתר

הייתי מביא מזמן... שכוייח - יעל. גמר חתימה טובה לךף לכל הגולשות ולכל עם ישראל.

nirdagan

New member
לפי ההלכה אפשר להלקות סרבן גט

לפי ההלכה מי שמסרב לתת גט אם כך פסק בין דין, בית הדין יכול לתת לו עונש מלקות עד אשר אומר "רוצה אני". במדינת ישראל יש מצב מוזר. מצד אחד בדיני אישות ההלכה היא החוק. ומשום כך הגבר הוא זה שנותן את הגט (ובית דין רק יכול להורות לו לתת גט אך לא לתת אותו ישירות). ומצד שני התרופה לבעל סרבן הקיימת בהלכה אסורה במדינת ישראל כי אין בארץ עונש מלקות שבית דין יכול לפסוק. כלומר נוצר מצב של חוסר איזון בין שליטת הבעל בגט, ובין שליטת בית הדין בבעל, זאת לאור אימוץ חלקי של ההלכה בחוק הישראלי. ניר

shaio

New member
אבל אפשר לשלוח לכלא

שזו לדעתי אפשרות שלא עמדה בפני בית-הדין הקלאסי.

aaa123

Member
להלקות זאת אופציה יותר משכנעת

קראתי על גברים שהעדיפו לשבת בכלא ,ולא לתת גט. אני נוטה להאמין שברוב המקרים אותם גברים היו מעדיפים להגיד רוצה אני ,ולא למות ממכות.

nirdagan

New member
אם הגבר ימות ממכות...

אז אשתו תהיה אלמנה ותוכל להינשא בשנית (ואפילו עם כהן) ניר

טל קר

New member
למה צריך בכלל הסכמה של מישהו

שבינתיים יכול ללדת שלושים ילדים שונים מארבעים נשים שונות ואף אחד מהם לא יקרא ממזר (כל עוד הנשים לא נשואות), כשהאישה מנוטרלת כי כל ילד שלה יחשב ממזר? אולי זה מתאים לתקופות עתיקות בה האישה היתה רכוש ואז הגבר היה צריך להסכים לוותר עליה או משהו, אבל כיום זה פשוט מצב בלתי נסבל.

=יעל=.

New member
ובערת הרע מקרבך

תופעת האלימות של גברים כלפי נשותיהן לא פסחה גם על הציבור הדתי. אולם , לצד המאפיינים המקובלים קימות בחברה הדתית בעיות שונות הדורשות דרכי התמודדות אחרות עם הבעיה. שיח אנשי מקצוע דתיים על הייחוד של חברה קהילתית - מסורתית ועל מקומם של רבנים בטיפול באלימות בתוך המשפחה.

מירי,

New member
זה מסחר - לא??

פשוט להצביע ברגליים ולא להכנס... כל בעל עסק יכול להחליט את מי הוא מכניס לעסק שלו ואת מי לא... לא?? אני למשל בית עסק שלא נותן לי שרות שמתאים לדרישותי לא רואה אות יותר ולא חשוב כמה זול שם... לתת לי ללבוש מה שנוח לי בזמן הקניות (ואני אוהבת לעשות קניות וזה לוקח לי המון זמן...) מבחינתי זה חלק מהשרות , הרי לא מדברים כאן על חוק כל שהוא , אני משערת שהחנות הזו פונה לקהל יעד מסויים ולכן יש לה אינטרס לכך.. היא עושה שיקול כלכלי כמה לקוחות תרוויח וכמה תפסיד...

טל קר

New member
לא נשמע לי הגיוני שכל בעל עסק

יכול להחליט את מי הוא מכניס ואת מי לא. מה, הוא יכול לכתוב על הדלת "אין כניסה למזרחים/עולים חדשים/שחורים/ערבים"? אני יודעת למשל שמוניות לא יכולות לסרב ללקוח. מענין מה הדין בחנויות.

augustus

New member
אותו דבר. תתקשרי ל -

אגודה לזכויות האזרח : 5254162-03 ותקבלי פרטים יותר מדויקים לגבי החוק, הם היו מעורבים בלובינג.

זו לא פעם ראשונה

יש את הרשת החרדית של הסופרמרקטים אליה לא ניתן להכנס גם בלבוש צנוע שאינו מספיק צנוע לטעמם של החרדים. היו כבר מס´ מחאות ושערוריות בנושא בעבר.

למעלה