אין כניסה לנשים במכנסים

four seasons

New member
אני תומך בהפגנת נשות נעמת

האילוץ הזה מזכיר לי משהו מאמצע המאה הקודמת שלא הייתי רוצה לדבר עליו פה בפורום

סאטיר #3

New member
גם אני תומך בזה

האם מישהו ימנע מיהודי חרדי להיכנס לחנות שהוא רוצה להיכנס? ומשהו בתחום המרד שלי - אני מסרב בתוקף לאכול באירועים שיש עליהם תווית של כשר

סאטיר #3

New member
למה לא?

כשלא מכבדים אותי, לא מכבדים את דרכי, כשמגנים אותי על כך שאינני מקפיד בדיני כשרות, או זוגתי אינה צנועה מספיק- זה המרד שלי, הקטן חסר החשיבות לכאורה, אך מספיק צעקני בהקשרים ובקשרים המשפחתיים או האחרים בהם אני מעורב, ומוזמן למקומות בהם הכשר נדרש בתוקף.

אכן, בתקווה שאתה בריא, שלם ושבע

ויכול לאכול בבית ואצל חברים, למשל. אבל ככול הידוע לי במדינה המוזרה הזו נדרש הכשר בכל מקום המבקש רישיון לעריכת ארועים, ונדרשת, ע"י הרבנות, נוכחות משגיח כשרות במטבח ובאולם.

סאטיר #3

New member
מה חסרות מסעדות לא כשרות?

וחסרים אנשים המקצצים בהוצאות ע"י ויתור על שירותי הכשרות ומציאת מקומות חלופיים לאולמות?

מה פירוש ויתור על שירותי כשרות?

חשבתי שזה בילד-אין. מהם מקומות חלופיים לאולמות?

סאטיר #3

New member
כמובן שלא חתונות

אבל ישנם אירועים בהם את יכולה להזמין קייטרינג לא כשר.

בוקר טוב סאטיר, נחמד לפגוש אנשים ../images/Emo13.gif

שפויים על הבוקר. ענין הקייטרינג ידוע לי, אבל זה עדיין לא המצב בו מתאפשרת לי בחירה חופשית. כמו הטיסות באלעל - אין טיסות בשבת, אבל יש מטוסים שממריאים ונוחתים. אולי בכל אופן אתפוס טרמפ על היום הזה ואשא תפילה להיות אשה חופשייה בקרב עמי החופשי, בארצי החופשית. אמן!

indy-m

New member
קוד לבוש במועדון לילה

אשה הגיעה למועדון עם בעלה כשהיא עטויית לבוש מינימלי במיוחד; בעל המקום נרתע מההופעה המתירנית והאשה נשארה בחוץ; הזוג שוקל תביעה בגין אפלייה כתבה

indy-m

New member
לטייל בעולם

ד"ר מירה חניק על קוד לבוש- "הקפידי על קוד הלבוש של המדינה בה את מבקרת. במדינות מסויימות, לבוש מערבי חופשי עלול להיתפס כמאיים או כ"גס" (למשל: באינדונזיה לא נהוג ללבוש מכנסיים קצרים. לבוש כזה נתפס כלגלוג על התרבות המקומית)."

indy-m

New member
להתחשב ברגשות תרבותיים

מתאים לישראלים המטילים בחו"ל , אבל בגבולות המדינה כול בקשה להתחשבות (במקרה המוזכר מדובר ברשת מזון חרדית) היא בבחינת "כפייה דתית".

ספיר ק

New member
זו סוגייה מעניינת

אני לא בטוחה שזה כל כך שונה. יש כפייה במדינה שלנו, כמו שיש כפייה במדינות אחרות. אני לא בטוחה שאני צריכה להגביל את המאבק והמחאה שלי לגבולות המדינה. אני עוד מתלבטת בנושא. גם במדינות אחרות יש נשים, וגם הזכויות שלהן חשובות לי.

יש גם את העניין של בטחון אישי

עם כל הכבוד למחאה, לא הייתי רוצה להסתובב לבושה בדגל אדום מול עדר שוורים.

indy-m

New member
חרדים=שוורים ?

גם פמיניסטיות נתפסות בקרב קבוצות אידיאולוגיות מסוימות כשוורים. הכול תלוי בזווית ההסתכלות.

זה לא היה בקשר לחרדים, זה היה בקשר

לנסיעות לחו"ל. לא הייתי רוצה להרגיז אנשים אני לא מכירה ולא יודעת איך מגיבים על מה שהם רואים כהתגרות. ואם הזכרת חרדים, יש בהם שגם יורקים או זורקים אבנים כתגובה על חוסר צניעות.

זה לא ענין של להרגיז

הרי לא תכנסי בכתפים חשופות לכנסיה בשום מקום באירופה, אפילו אם שם לא יעשו לך כלום בגלל זה. הענין הוא כבוד לעולם האמונות והמושגים של אנשים אחרים, גם אם את לא מסכימה איתם. גם לחרדים יש את הזכות לחיות את חייהם לפי אמונתם והשקפת עולמם מבלי שאנחנו נתפרץ לשם בגופיה ובמכנסים בשם חופש הפרט. מותר לבעל עסק חרדי בשכונה חרדית לומר שהוא רוצה שהעסק שלו יתנהל בהתאם לאוירה ולדרך החיים שלו עצמו ושל הקלינטים שלו. מותר לחרדים לרצות שיהיו להם חנויות שיפעלו בהתאם לדרישות שלהם מרשות הרבים. אם מפריע להם לראות נשים במכנסיים או גברים בגופיה מותר להם להקים לעצמם סופר שבו לא תותר כניסה לאנשים בלבוש שלא נראה להם, ולבקש מאותם אנשים להתכסות (ואני מבינה שיש בחנות כזו אפשרות). ואם יש סופר אחד או שניים כזה בירושלים שמתנהל לפי מה שמתאים לחרדים, אז אני לא רואה בזה כזה אסון גדול. אז אני לא אכנס לסופר או שניים מתוך כל המאות שיש בירושלים. מחיר שולי לעומת זכותם של כמה עשרות אלפי אנשים לחיות בהתאם לאמונתם.

למעלה