אין כותרת...

לאו דווקא הדרכה..

להזכירך, חבריא ב´ זה ל-א הדרכה!!כלומר, לא רק הדרכה. יש עוד מלא דברים שאפשר לעשות ותלרום ולעזור וכו´. חבריא א´ זה מין הקדמה, מין פרוזדור לחבריא ב´ שזה בעצם בני עקיבא!! הבנתם?!

כן, כמובן -

התכוונתי להשפעה בכלל, (שבד"כ באה בצורת הדרכה), אך כמובן שגם אם לא - בוודאי. לדעתי - עיקר התועלת של תנועת הנוער היא בנוער, שהרי זו לא "תנועת ילדים", ודווקא עיקר החינוך צריך להיעשות בחב"ב, בכיתות ט´ ו-י´ - ורק בי"א ומעלה מומלץ לבוא ולהשפיע, לאחר שהאדם כבר קנה בעצמו מספיק כלים לזה.

אתה צודק..אבל השאלה היא..

אם לא עדיף שבאמת זה יתחיל מגיל קטן ויחונכו לערכים של בני עקיבא.. ובסוף יגשימו אותם. הדרך הזאת היא דווקא נורא יפה..אתה מבין למה אני מתכוונת?

כי עברו על זה 72 שעות,

ומעל הזמן הזה זה כבר לא מוקפץ. למה דווקא על הערכים של בנ"ע, ולא על הערכים של עזרא או אריאל, במקרה שיש בקרבת מקום סניף שלהם, שהמצב בו יותר על רמה? הרי שם החינוך יהיה יותר טוב.. (הדגש הוא לא על "עזרא ואריאל". הדגש הוא על "יותר טוב". באותה מידה זה יכול להיות סניף אחר של בנ"ע שהוא במצב יותר טוב. הסניף הכי טוב שיש באותו האיזור שאליו אפשר ללכת - יהיה של בנ"ע, עזרא, או אריאל, לשם צריך ללכת)

beckham17

New member
זה פשוט

הקטע הוא שהתנועות האחרות (לא בנ"ע) נועדו לציבור אחר, מהמגזר החרדי לאומי. לא הדתי לאומי. הורה, שלא אכפת לו שהבן שלו יקבל חינוך חרדל"י (שהוא די דומה לחינוך הדתי לאומי), אולי יסכים לשלוח את הילדים שלו לתנועות הללו, כשהוא מסתכל על טובת בנו, בסניף בנ"ע לא מוצלח, או בסניף אחר של אריאל או עזרא וכו´...

ובוא תשבר את אוזנינו,

מהו החינוך החרדל"י, ובמה החינוך של בנ"ע עדיף עליו. מה, הם לומדים שם יותר תורה? הם יותר דוסים? ואולי לשיטתך חרדלני"ק אינו מסוגל להשפיע?!?! הלוואי שנהיה כולנו חרד"לניקים ולא מיזרוחניקים.

beckham17

New member
בוא, תמשיך להגיד דברים שאני בחיים

לא אומר! אני לא ממש יודע את ההבדלים בין שני המחנות, אבל אני יודע שיש לך משבר אישיות (אל תקח אישי, זה בצחוק). תחליט, אתה מהמחנה הדתי לאומי ("מזרוחניק"), או ממחנה אחר, כמו החרדי, או החרדל"י... אוי למי שמזלזל בהשקפת העולם שלו!!!

מיזרוחניקיות זו פשרנות.

זו המשמעות של הביטוי הזה... ולכן אשרי החרד"לניקים, שהם מדקדקים במצוות. כולנו צריכים לשאוף לזה. או שהם סתם דוסים?! (באירוניה)

beckham17

New member
טוב... מה שתגיד.

כנראה אני צריך ללמד אותך הסטוריה (לא כזה קשה לי, הרי מחר יש לי מתכונת בזה...): ה"מזרחי" ו"הפועל המזרחי" הן הן אלו שהקימו את תנועת הנוער "בני עקיבא". מזרחי, זה קיצור ל"מרכז רוחני". ואם היית יודע מה התנועה הזו תרמה לציונות הדתית, ובאיזו פשרנות היא באמת, אבל באמת פעלה, לא היית מעז להגיד ש"מזרחניק" הוא פשרן!!! תלמד הסטוריה. אריאל

אויש איתך..

ההיסטוריה לא קשורה לפה. לא התכוונתי "מה המשמעות המקורית של המילה הזאת". תכל´ס, כיום הביטוי "מיזרוחניק" (בכוונה בהברה כזו) - משמעותו "חפפן".

חשבתי על זה...

אולי הוא צודק,אבל רק בסניפים מסוימים זה לא שכל הסניפים בארץ חפיפניקים ואם יש מישהו שלמשל לא שומר נגיעה זה לא בגלל שהסניף שלו חפיפניק זה בגלל שהוא עצמו חפיפניק...ואיך שמחנה הרא"ה וסיירים נראה על זה אני מסכימה איתו. שצריכים להפריד את המחנות.

כלומר -

בצורה כללית דווקא יש משהו בדבריו. (להזכירך, בלי קשר, איסור נגיעה הוא לא האיסור היחיד)

ל י מ ו ן

New member
יש לי שאלה../images/Emo4.gif

מה כולם מדברים על הדבר הזה של מחנה סיירים? כאילו מה הולך שם שכזה גרוע? (אני שואלת כדי לדעת לא כאילו בגלל שאני יודעת וסתם אומרת) ל י מ ו ן

ש י ר ה2

New member
אני לא ממש יודעת

כי אני רק בשבא הרא"ה ועוד לא הייתי באחד מהמחנות הרא"ה או סיירים אבל לפי סיפורים ששמעתי המחנה שם זה זוועה שמעתי סיפורים על בנים שמתחפשים לבנות ונכנסים למקלחות של הבנות ולהפך או למשל שהמחנה היה על הר הבנים היו למעלה והבנות למטה והבנים פשוט השקיפו על הבנות זהו בקיצור כאלה ועוד תוכלי לשמוע מהרבה אנשים!

ש י ר ה2

New member
איזה מין שאלה זאת?

כי במחנה סיירים והרא"ה זה הגיל שהיצרים מתחילים לפעול....הבנים רודפים אחרי הבנות והבנות אחרי הבנים.... בגלל זה כולם מנסים להגיע לצד השני של המחנה....ה´ ישמור מה הולך שם... בגלל זה לפי דעתי צריך להפריד מחנות!

למעלה