אין כותרת...

ל י מ ו ן

New member
נגיד ומה שאתה אומר זה נכון...

אבל אתה צריך להבין שגכנראה אין לנו אותם דעות! ועוד שאלה:האם מותר לדבר על דברים רגילים?עכשיו אתה בטח תגיד שלא כי זה עלול להגרר וכו´ וכו´ וכו´-ש-ט-ו-י-ו-ת-!

מה זה "נגיד"?

לימון, את דתייה? יפה. לדתיים יש כזה משהו, קוראים לו "הלכה" ועל פיה הם הולכים. את יכולה בגיל 12 (או 13) לומר "שטויות", ואני מצטער שאני מתנשא עכשיו, אבל לכן אמרתי שעוד שנתיים-שלוש-ארבע את תחשבי לגמרי אחרת. אני חותם לך על זה בעיניים עצומות, ואת תראי את זה בעצמך. מה זה "דברים רגילים"? האם זה לצורך משהו, או סתם שיחת סרק? שיחת סרק - אסור. ושוב, אלה אינם "דיעותי מול דיעותייך". אנחנו מחוייבים להלכה. זה שיש מצב שהוא בדיעבד גמור על רקע האסור - זה בעייה אחת, אך אין צורך להנציח מצב זה, וראי מה כתבתי כמה הודעות למעלה משמאל.

(אה, ו-

אני לא אומר את זה בגלל שאת בכיתה ז´ גרידא. אני אומר את זה, כי בגיל הזה עדיין יש דברים גופניים ונפשיים שֶטרם. זהו.)

ל י מ ו ן

New member
מה זה אמור להביע?

אין שום הלכה שאוסרת על לדבר עם בנים ואני חותמת לך שאני בטוח לא ישנה את הדעות שלי אומנם אני מזסכימה איתך אל הדבר הראשון אבל סתם על משהו אסור לדבר?מה כבר יכול לקרות זה סתם זה כמו שאני ידבר עם בת! נ.ב איך ידעתי שתגיד שאסור!

רגע, שניה.

לדבר שיחה של בטלה? איפה זה מותר???? והרי כתוב "צריך האדם להתרחק מן הנשים מאד מאד", וכתוב "אל תרבה שיחה עם האשה" ומדובר בשיחה של בטלה וקלות ראש, ויש מחלוקת אמנם, אך לא נראה לי שיש מישהו שסובר שמותר בגיל 12, כשאת וקשר רציני עוד רחוקים מני ים.. ובדיוק בגלל שאת אומרת "זה כמו שאני ידבר עם בת" אני אומר שעוד כמה שנים את תביני כמה שאת טועה. ואל תצחיקי אותי ב"אני לא אשנה את הדיעות שלי". באמת אל תצחיקי, ואין לי כוח להיכנס לזה. את באמת חושבת שאת תהיי כפי שאת בגיל 17? נו, באמת... בכל מקרה, נעצור את זה כאן ועכשיו. כן אני יודע, את עדיין לא בקטע שבגלל שמשהו כתוב בהלכה את תעשי ככה.

ובקיצור -

לדבר, אכן מותר כל עוד זאת לא שיחה של קלות ראש. אבל בתנאי שזה יישאר דיבור.. את רוצה להתערב איתי שלא יכול להיות שיהיה קשר כללי עם בנים, ולא יקרה שבאחת הנקודות הקשר יעמיק מעבר לקשר סתמי? את באמת עדיין לא מודעת.. מצטער. זהו שאמרתי שקשר לעולם אינו סטטי - הוא מתקדם.

ל י מ ו ן

New member
שכחתי משהו...

אני לא ישנה את הדעות שלי כי ככה זה אצלנו במשפחה-לא מקפידים וזה לא שאני לא דתייה -אני דווקא כן,פשוט כנמו בכל דבר יש אנשים שמקפידים יותר ויש שפחות. אני רק רוצה לתקן אותך אני לא כמו שאתה חושב אני מאוד מקפידה על מצוות ואני עומדת על שלי בדברים האלו למשל: לפני כמה זמן היה אצל חברה מאוד טובה שלי סרט ושיחקנו אמת או חובה בדר"כ אנחנו לא משחקים עם כל הדברים הנילווים אבל ילדים מהשבט שלנו הביאו את חברים שלהם מהישיבה והם כן משחקים ככה ולכן (היינו 5 בנות ו5 בנים)אני וחברה שלי אמרנו שאנחנו משחקות אבל אנחנו לא עושים את הדברים האלה וככה באמת היה. אני לא רוצה להעתנשא זה רק כדי שתבין מה הדעות שלי באמת ושפשוט יש כה דברים שאני לא מקפידה עליהם באותה רמה שאתה מקפיד עליהם.

תחליטי... ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

"ככה זה אצלנו במשפחה-לא מקפידים" "אני מאוד מקפידה על מצוות" אהממממ... תרתי דסתרי!! בכל מקרה, אני בכלל לא רואה את ההפרדה הזאת. "מקפידים", "לא מקפידים". מה זה?! אם זו מצווה, וזהו עיקר הדין - אז אין פה "להקפיד" - צריך לעשות! רק בחומרות למיניהן שייך "להקפיד" או "לא להקפיד".

LadyTitania

New member
למען הסדר הטוב...../images/Emo96.gif

אני פותחת הודעה חדשה למעלה ותמשיכו לשרשר משם כי זה כבר נהיה ארוך ומסורבל יותר מידי... תודה ויום טוב הדסה

למעלה