במחנה הרא"ה יש מצב שבו הבנים נמצאים "מעל" הבנות..ואז זה קצת בעיה..כי הם פשוט עומדים שם ומשקיפים על הבנות וזה מאוווד לא נעים.. במחנה סיירים זה ממששששש לא ככה..דווקא הבנות נמצאות על הר והבנים למטה.. אבל גם שם יש כמה וכמה בעיות....
קודם כל שבט מעלות זה כיתה ו´ דבר שני אני בשבט מעפילים ואףף פעם לא היה אצלנו דבברים כאלה דבר שלישי:אז אני לא יהיה עם הבנים בשבט שלי רק בכלל שיש בנים שכן עושים דברים כאלה? ועוד משהו:אתם ממש מדברים בהככללות לא כולם עושים את זה אתם יודעים
נכון שיש בעיה גדולה בקטע הזה וצריך להפריד בין בנים לבנות...אבל למשל ביום אמרו לי שאסור להגיד שלום לבן אני הייתי בהלם....מה אתם טמאים????? יאללה ההפרדה הזו קצת מוגזמת לפי דעתי וסיבה אחת כן להיות עם הבנים מהשבט כי הבנים לא תמיד הם לדברים זרים ושליילים הם לפעמים גם ה"גברים" בשביל דברי תורה וקידוש וכו´.
מדוע את מרגישה צורך לומר "שלום" לבן שאת מכירה? אה, כי את מכירה אותו, נכון? למה את מכירה אותו? שוב - תני לי סיבה אחת טובה.. ומנגד - אני אתן לך 100 סיבות למה לא. וחוץ מזה - האם את אומרת שלום לכל מי שאת מכירה?? אז כנראה זה קצת יותר מהיכרות גרידא, נכון? ואיפה הגבול? כבר אמרת שאת לא שומרת נגיעה לפעמים, וש"קול באישה ערווה" את גם לא ממש, ו... יהיה קצת מנותק לומר שאין קשר.
אז גם אסור להכיר בנים? מה זה הקטע הזה? אני ב-א-מ-ת לא מבינה!! בשביל זה הקב"ה יצר 2 מינים- זכר ונקבה? כדי שהם לא יכירו אחד את השני ויתחתנו ע"י שידוך אחרי שנפגשו מספר מועט של פעמים?! וכן, אני אומרת שלום לבנים שאני מכירה ואני לא מבינה מה הבעיה בזה!!! אולי פשוט נלך עם ראש למטה ולא נסתכל מה קורה סביבנו?לא נכיר אנשים ונסתגר בבית כל היום- זה הפתרון הכי טוב..נו,באמת, בואו נהיה קצת הגיוניים......
מותר להכיר בנים. השאלה - לְמה. כשתגיעי לגיל - זה יהיה הכל בסדר. אבל עכשיו - לְמה זה טוב?! למה זה טוב?! תעני לי על זה, ונמשיך ל"לָמה זה רע". ואין טעם להקצין כדי להעיד על הגזמה. (תחילה - באמירת "שלום" אין אכן שום דבר רע. אבל קודם תעני לי על השאלה)
קודם כן הגזמת.....ואני מצטטת.. "מדוע את מרגישה צורך לומר "שלום" לבן שאת מכירה? אה, כי את מכירה אותו, נכון? למה את מכירה אותו? שוב - תני לי סיבה אחת טובה.. ומנגד - אני אתן לך 100סיבות למה לא." למה את מכירה אותו?! מה זאת אומרת?זאת באמת הקצנה..תסביר לי מה אתה רוצה. ולא, אני לא חושבת שאתה דוס מעצבן..אני פשוט באמת לא מבינה את הדעה שלך! תסביר את עצמך!!
אני לא חושב שזה דבר יותר מדי חיובי להכיר בנים\בנות בגיל הזה - שימי לב - לא יותר מדי חיובי, כאילו מה.. (...), ומנגד, יש בזה הרבה יותר צדדים של שלילה, כך שהתוצאה בסופו של דבר היא מינוס. לא להכיר. חולקת? מן הסתם. רק תפרשי פה לפנינו את הפלוסים והמינוסים של להכיר בנים בגיל הזה - ונראה מי צודק. וואי, איזה קיצוני.. מי שמע על "הפרדה" בכלל?! מה זה זה, מאה שערים?!
על "בשביל זה הקב"ה יצר 2 מינים- זכר ונקבה?" אז היית מוצאת את התשובה לבד, I HOPE... בשביל מה באמת הקב"ה יצר שני מינים, ולא מין אחד שמתרבה בעצמו, ושכולם מכירים את כולם ואין מתח מיני ואין בעיות, וכולם חברים טובים, וכל העולם מאוחד, וכו´ וכו´ וכו´...
מדוע את תוקעת בכל מקום את עניין הטומאה? האם כדי ליצור בראשך דיסוננס, כדי שזה ימשיך להיראות איסור מטופש?! אם זה רק לדברי תורה וקידוש, אז מה הבעיה. אבל זה לא...
ישבתי וכתבתי הודעה ארוכה עם חברה שלי....ניסחנו אותה חצי שעה ו....נחשו מה קרה היא נמחקה!!!! אוף! בקיצור רגע שלום אינו מהווה רגשי חיבה אלא משהו סמלי ופשוט אני אומרת שלום גם לבנות וגם לבנים שאני מכירה גם אם אני שונאת אותם (אהבת ישראל בנשמה....) וזה הקטע שזה לא מהווה שום רגשי חיבה!!!! הטומאה זה סתם דוגמא...
לא. קשר בין בן לבת הוא אינו "ככה. אינכם מכירים בעוצמתו וקדושתו של העניין, ואני לא צוחק איתכם. הקשר הזה הוא כל כך קדוש וחזק, שפשוט חבל לבזבז אותו בסתמיות, על קשר כל כך סתמי, גם אם הוא כמעט אינו בגדר קשר. ותחשבי על מה ששאלתי למעלה את פרפר, על "מדוע באמת הקב"ה ברא שני מינים".
מה קדוש? מי קדוש? תעזוב אותנו בשקט, יא דוס! רוצים ליהנות! מספיק להעיק על החיים. אבל מתישהו מבינים שיש משהו מעבר לכל זה. לעולם יש נפח, הוא לא שטוח. השאלה - מתי מבינים.
אבל ההפרדה הזו פשוט לא הגיונית!!!!!!!!!! היא לא מציאותית אפילו בדברים שבאים לקדש שם שמים יום ירושלים לא שומרים על כלום והפריצות שהולכת שם....היית פעם בבית אורות??? ראית מה הולך שם?????? זה פשוט לא מציאותי ההפרדה הזו! וגם אם יפרידו סניפים זהו טבע האדם להימשך למין השני... די! עזוב אותנו יה דוס! =)