אין כותרת...

על "אריאל" שמעת?

מכירה מקרוב? הם דווקא מצליחים בהפרדה. וזה לא ששם טבע האדם הוא לא להימשך למין השני..
אדרבא!!! תראי מה הולך ביום ירושלים כדי להבין כמה חשובה ונצרכת ההפרדה! אלא, את אומרת שמכיוון שהמצב עד כדי כך גרוע, אז זה לא אפשרי? ואני חולק על זה.. כמובן שאי אפשר לבוא ו-בום! להפריד. לא פועלים ככה. אבל בקנה מידה ארוך, בתכנון לשנים הבאות, זה אפשרי. מכל מקום - אין לזה השלכה לרמת הפרט - עניינינו פה..

ש י ר ה2

New member
אריאל...

בטח ששמעתי! ברור שההפרדה אצלהם מצליחה....אבל אני שגרה בכפר=ישוב....אז גם אם יפרידו את בנ"ע אנחנו נפגש בערב ובבוקר בשבתות ובערבים בימי חול,כי זה כפר....ד"א באריאל ועוד איך יש משיכה.....וזה טבעי אולי הם לא מראים את זה...

נכון, וזה כל ההצלחה שלהם.

ולידיעתך, יש אריאל גם ביישובים.. וגם שם זה הולך, למרבה הפלא.

FullTimeSpirit

New member
עמדת ההלכה.

עמדת ההלכה בנושא הצניעות מאוד ברורה. רבות דובר ורבות נאמר בספרות ההלכתית. איסור שאילת שלום לאישה מופיע כבר בגמרא ואפילו לא דרך בעלה. לא שייך כאן המושג של "דוס" או לא דוס, פשוט באים לבחון את נקודת המבט של ההלכה. ברור שרבי עקיבא לא היה כל כך שמח ששמו חתום בשם התנועה כפי שהיא היום ואני לא בטוח שהוא בתור מזכ"ל היה מארגן מחנות מעורבים וכולי. ישנן הרבה נקודות בהילכות צניעות שצריך לברר כל אדם לעצמו אחת לאחת, ע"י המקורות המתאימים.

ל י מ ו ן

New member
למה.?

למה רבי עקיבע היה עושה במעורב כאילו מה היו הדעות שלו (מתוך ידע לא כאילו בשביל לריב או לחיוקי דעות)

מעורב לא מסתדר עם ההלכה,

כיוון שבלתי אפשרי ליצור חברה מעורבת צנועה בגילאי הנוער בפרט.

ל י מ ו ן

New member
לרגע אחד

אני שאלתי למה הוא כן היה עושה במעורב לא למה לא! זה בתגובה להודעה שמעלי:"עמדת ההלכה"

אבל הוא *לא* היה עושה במעורב..

לא הבנתי את השאלה. שאלת מה ר´ עקיבא היה עושה במעורב? אני לא אוהב לענות על שאלות כאלה. וכי אני ר´ עקיבא שאני יכול לענות לך? או שאני אעשה סיאנס ואשאל אותו? אם את שואלת - מה ר´ עקיבא היה עושה, על פי מה שניתן לנו לדעת ע"פ מה שקיבלנו משיטתו בתורה - הוא היא הופך את המעורב לנפרד. מעורב אינו על פי ההלכה. חד וחלק. מעורב הוא בדיעבד, וגם זה במצבים מאד מסויימים, ולא בגילאי נוער, וברשותך אצטט פה כמה דברים: "והגישה הדוגלת ב"חברה מעורבת צנועה" בתנועת הנוער - פשוט אינה מציאותית. נער הנמצא בעיצומה של סערת גיל ההתבגרות, וטרם קנה ופיתח את הכלים הפנימיים לשליטה והתמודדות מספקת על היצר שזה עתה ניעור בו, אי אפשר לצפות ממנו שישמור על חברה מעורבת במצב צנוע. הרי במציאות של היום, על פי רוב, הוא לא מצליח לשמור אפילו על עצמו במצב צנוע. ולא אפרט. ציפייה כזאת היא לגמרי מנותקת מהמציאות. הרי הוא לא סגור על עצמו, לא סגור על דרכו, לא סגור על אמונתו ולא סגור על יצרו. ולהכניס אותו למצב כזה, של חברה מעורבת בתנועת הנוער, זה פשוט "לפני עיוור לא תיתן מכשול"!" "הרי אין שום פוסק הלכה שהתיר תנועת נוער מעורבת, מלבד דעת יחיד, שגם היא מלווה בהסתייגויות רבות. הרב יחיאל יעקב ווינברג, שהיה רב גדול באשכנז, הוא אשר התיר זאת בחו"ל בנסיבות מיוחדות של הצלת נוער מפני ההתבוללות - דבר שהוא מעין פיקוח נפש רוחני. למעשה, הדבר היחיד שהוא התיר זה שירה מעורבת של שירי קודש בלבד, כאשר הבנים והבנות יושבים על ספסלים נפרדים. ולגבי מחנות, הוא התיר כאשר בנים ובנות ישנים בבתים נפרדים, כאשר השיעורים ניתנים בנפרד, וכאשר המדריכים דואגים שהבנים והבנות לא יטיילו יחד, אם לא באופן מאורגן תחת השגחתם. לאור דברים אלה, ספק גדול הוא אם ייתכן בכלל תנועת נוער מעורבת שתתקיים על פי התנאים האךה, או שמוכנה לפעול בתנאים האלה, ומכל מקום אין פה בכלל סכנת התבוללות והמרת דת. על כל פנים, יש להיזהר שלא לתלות בחכם זה דברים שלא אמרם ושלא חשב לאומרם מעולם" "יש לברר מהו הצורך בתנועת נוער מעורבת דווקא. התשובה לכך היא שהנוער בא לתנועה בגלל שני נימוקים: א´- התוכן. ב´-המין השני. בלי הנימוק השני הוא לא יבוא, ולכן יש צורך למשוך אותו על ידי סממן שאסור ופסול הלכתית. אבל אם הפעילות בתנועת הנוער היא מעולה, הרי אין צורך כלל בסממן זה. רק כאשר הפעילות רדודה, הפגישה הנעימה בין הבנים והבנות "מכפרת" על הריקנות" תודה רבה.

mgirl

New member
אני לא מבינה את זה...

זאת אומרת, המשיכה היא טבעית, וחוצמיזה אם גם אנשים דתיים לא יצאו ויהיו יחד עם בני המין השני, איך הם ימצאו עם מי להתחתן? וגם בגיל צעיר צריך להנות, וזה בסדר גם מבחינה הלכתית כל עוד שומרים על איסור נגיעה והכל ולא צריך להפריד כלום!

את מערבבת...

עם מי להתחתן? וכי את צריכה להתחיל לחפש בגיל 13 עם מי להתחתן?! אדרבא - כשחתונה תהיה דבר ריאלי - אין בעיה.. אבל בנתיים - לא.

אה, ו-

לא! איסור נגיעה אינו האיסור היחיד.. ומותר ליהנות בגיל צעיר.. אבל לא את ההנאות האלה.

ל י מ ו ן

New member
סורי...

מצטערת שגרמתי לסיכסוכים אבל פשוט לא הייתי הרבה זמן וחשבתי שעדיין מותר לי להביע את דעתי. אני כעיקרון בשבט מעפילים. אני לא רואה שום סיבה שבגיל כזה יהיה אסור לי לראות בנים אני ממש בשוק בכאילו מהתגובות שלך (רגע אחד)מה אנחנו צריכות לשים כפיה וללכת עם שפם כדי שלא נראה אף אחד ואף אחד אותנו???

לימון,

אל תקציני את זה מעבר למה שזה, עם הכאפייה ושפם. זה לא יעזור לך לראות את זה באור החיובי. ההלכה בעניין היא חד משמעית "צריך האדם להתרחק מן הנשים מאד מאד". מה זה אומר? כל קשר שאינו לצורך, אסור. אני מרגיש שאני חוזר על עצמי... אני לא אוהב לאמר את זה, אבל עוד כמה שנים את תביני למה קיים הדין הזה.

ומאיפה הבנת מהדברים שלי

שאסור לך לראות בנים?!!? אם כתבתי את זה איפה שהוא, הרי שכמובן לא התכוונתי ללראות בעיניים, אלא במובן של קשר.

ל י מ ו ן

New member
לידיעתך...

בני עקיבא לא אמורה להיות תנועה נפרדת מבנים ובנות. ברוב הסניפים הפעולות הם מעורבות ובגלל זה נוצרים קשרים עם בנים לא בגלל שום סיבה אחרת! תסביר לי סיבה אחת למה בגיל כזה(מעפילים)אסור לדבר עם בנים? אם תסביר לי אני אולי אשקול את זה. נ.ב הכפיה והשפם היו רק למטרת הדגשה לא לשום דבר אחר

מה זה משנה מה "אמורה" ומה לא?

אנחנו דתיים, נכון???. ההלכה היא מאור עינינו, לא המנהג. והעובדה היא, שכיום פשוט אי אפשר לשמור על חברה מעורבת צנועה בתנועת הנוער, ואסור שייוצרו קשרים בין בנים לבנות, אם הם קשרים שמראש נועדו להיות קשרים למטרת הקשר (חברות) בלבד. פשוט אסור. ולהזכירך "אין אפוטרופוס לעריות", ולכן אסורה שיחה ריקה של חוסר טעם בין בנים לבנות, בתור סייג, כי טבע העולם מתקדם, ולא סטטי. וגם בגיל כזה, ואולי בפרט בגיל כזה אסור, לפני שזה יתחיל ויהיה הרבה יותר קשה להוציא מזה. מטעמי חינוך והרגל.

למעלה