אין היום שרשור שאלות?

freedom rider

New member
שרשור יום ד - 22/1/2003

נא שרשר בקשות עזרה בפתרון שאלות לכאן. תודה, FR.

טים ג

New member
יש לי מבחן באינפי מחר ואני שכחתי

אינטגרלים
איך עושים (אם אפשר עם הסבר בבקשה) : f(x)=dx/(4x-5)^7 ו- f(x)=(xdx)/root(x+1) root=שורש

yatir

New member
פתרון

לראשון: זה שווה ל:
(4x-5)^(-7)​
שים לב שהנגזרת הפנימית לא תלוייה ב-x ולכן אתה יכול לעשות לזה אינטגרל כאילו זה היה (u^(-7 יוצא לך:
[(4x-5)^(-6)]/(-6*4)​
בקשר לשני:
x/sqrt(x+1)=[x+1-1]/sqrt(x+1)=(x+1)/sqrt(x+1)-1/sqrt(x+1)=sqrt(x+1)-1/sqrt(x+1)​
מכאן אתה יכול להמשיך לבד.... יתיר

Blade2

New member
איך אני פותר שאלות מהסוג הזה?

זו השאלה: יהי n מספר טבעי. ידוע כי שארית החילוק של n ב- 7 היא 5 ושארית החילוק של n ב- 12 היא 11 . מהי שארית החילוק של n ב- 42? נמק כל טענותיך. תודה

yatir

New member
פתרון:

n=7x+t n=12y+11=6(2y)+6+5=6(2y+1)+5=6z+5 (n has a remainder of 5 when divided by 6) => 7*6*x*z=(n-5)(n-5) 42xz=(n-5)^2​
שים לב שצד שמאל מתחלק ב-42 אז כך גם צריך צד ימין. זאת אומרת ש-42 מחלק מספר ריבועי. 42=2*3*7, אין בו שום מספר ריבועי. ולכן 42 מחלק את n-5. או במילים אחרות, ל-n יש שארית של 5 כאשר מחלקים אותו ב-42. יתיר

EranDavid

New member
הרחבה

ישנם בעצם אין סוף מספרים כאלה. הם נמצאים על הפונקציה: f(y) = 84n + 47

oliver 501

New member
התיעצות לגבי סטטיסטיקה

בניתי אתר של מכירות בצד של האדמיניסטרטור יש לי אפשרות לבנות גרפים בעזרת ישום כלשהו שאלתי היא: אם יש לי נתוני מספר מכירות בכל יום בחודש מסויים איך כדאי לי להראות את הגרף באמצעות גרף מלבנים או גרף של קו כמו כן יש לי נתונים של כמות מכירה בכל שעה ביום מסויים בתודה אוליבר

freedom rider

New member
לפי מה שיותר נוח לך

אין שום הבדל מבחינה סטטיסטית בין שני הגרפים.

Mister Matrix

New member
עזרה באלגברה

שלום מישהו יכול להסביר לי את השיטה שיש לבצע בתרגילים של סדרת נסיגה וכמו כן סדרת נסיגה בשילוב אינדוקציה. אם יש לכם תרגילים שונים בנושא הזה או מבחן כלשהו אשמח אם תעלו לכאן תודה

elifal

New member
נוסחאות בטריגונומטריה

הייי יש איזה תשעתאלפיםם נוסחאות שאנחנו צריכים לדעת את כולם בע"פ! כמה זה סינוס אלפא ועוד\פחות ביטה, קוסינוס אלפא ועוד\פחות ביטא, קוסינוס שני אלפה, סינוס שני אלפא, קוסינוס חצי אלפא, טאנגאנט אלפא ועוד\פחות ביטא וזה בקושי חצי! איך לעזאזל זוכרים את הכל? אשמח לטיפים ורעיוננות תודה

ailag

New member
ככה

קודם כל יש דף נוסחאות שנית, הנה כמה קיצורים. נזכור: sin(a+b) = sin(a)cos(b) + cos(a)sin(b) נציב b=a ואז sin(a+a) = sin(2a) = 2sin(a)cos(a) . נזכור: cos²x - sin²x = cos2x וגם cos²x + sin²x = 1 נוציא מהמשוואה השניה את הסינוס , נציב בראשונה ונקבל cos²x - (1-cos²x) = cos2x 2cos²x - 1 = cos2x או שנוציא מהמשוואה השניה את הקוסינוס , נציב בראשונה.. <div dir=ltr> (1 - sin²x) - sin²x = cos2x ) 1 - 2sin²x = cos2x </div> הדרך שלי לזכור את קוסינוס a+b או a-b היא כך: (לא מתמטית במיוחד..) - הסימן הפוך. לקוסינוס של a+b נשתמש במינוס ולהפך - בקוסינוס של חיבור/חיסור הפעולות דובקות יחד. קוסינוס שולט במשוואה, ולכן זה: cos(a)cos(b) -+ sin(a)sin(b) מה עוד?

ailag

New member
div?

אבל בתצוגה מקדימה זה עבד.. איך משנים את צורת הכתיבה? אולי מחקתי בסוף את ה"הקוד".. בכל מקרה, הנוסחא שם היא: אחד פחות סינוס בריבוע, פחות סינוס בריבוע שווה קוסינוס הזוית הכפולה ולכן אחד פחות שני סינוס איקס בריבוע שווה לקוסינוס הזוית הכפולה.

איייייל

New member
הדרך הכי פשוטה

היא לזכור כמה נוסחאות בסיסיות (למשל סינוס של אלפה ועוד בטה), ולהבין איך בעזרתן אפשר להגיע לכל שאר הנוסחאות. למשל,
sin(a+b)=sin(a)cos(b)+cos(a)sin(b) sin(a-b)=sin(a)cos(b)-cos(a)sin(b) ==> sin(a)cos(b) = 0.5(sin(a+b)+sin(a-b))​

1ca1

New member
ד"א יש מלא זהויות בדף נוסחאות

יש נגיד את sin(a+b) בדף נוסחאות אז נגיד תציב sin(a+a ותקבל נגיד זווית כפולה וכו´ לא צריך ממש לזכור בהרבה את הזהויות

האתר האובד

לפני הבגרות של י"א היה לי אתר קבוע בו עיינתי אחת לשבוע. באתר, העיברי, פורסמו שאלותיהם של הלומדים ולאחר מספר ימים, לרוב, התקבלה תשובה מצוות האתר. עוד אני זוכר את הסימלון של הכלבלב והעצם, אך שמו וכתובתו של האתר חמקו מזכרוני ואינני מוצא אותו אנא עיזרו לי. צחי. המחפס.

האתר העובד ../images/Emo107.gif

האתר עדיין עובד, והוא נמצא פה. אבל תרשה לי להמליץ לך על אתר הרבה יותר טוב עם תשובות שמגיעות הרבה יותר במהירות, ונמצא כאן.

תודה ועוד שאלה

א. תודה ועוד שאלה: יש אולי איזה שהוא מסמך שמספר על מתרת הפורום הזה ועוד קצת פרטים עליו או שמישהוא יכול לספר? סתם מתוך עניין. צחי.

תשובה ../images/Emo107.gif

אם התכוונת לפורום שלנו כאן, תלחץ על "הודעת המנהל" שמופיעה בראש הדף ותקרא שם.

למעלה