אין דילמה ואין מוסר

yeshgvul

New member
עם הרוב הגדול קל להסכים

כמה הערות: - אם הבאת את סעיף 3 על ההתנחלויות כדי לנסות להראות לי שזה שולל סרבנות, הרי שתצטרך להסביר לי מדוע כל כך הרבה אנשים במרצ מפרים את המצע, ומביעים תמיכה במה שאנחנו עושים, למשל , מנעמי עד אילן דרך שולה. ויתרה מזו, מדוע מרצ החליטה לא להתנגד לסרבנות , בודאי לא לסרבנות שטחים? לא נראה לי שדאגה לבטחון כוללת הכנסת השכנים לעוצר, הרס בתים ומניעת חופש תנועה וטיפול רפואי. - לגבי פרוז, זה הגיוני, אבל צריך לשאול מה אמור להגן על הפלסטינים מפני ממשלה תאבת כיבוש שעשויה לקום בישראל גם אחרי הסדר. אולי מצאת על זה משהו. - לגבי גבולות 67, מה מפתיע אותך? יש כאן התבססות על 242, מה שרוב הישראלים עדיין לא הפנימו, בודאי לא שרון, שאני חושש כי אתה ממשיך להתעלם מתכניותיו הברורות.

שינילה

New member
אתה הוא זה שכתבת כי אתה מחזיק

במצע מרצ וכי יש לך הרגשה כי יש בה כמה אנשים המפחדים לעמוד על המצע, לא אני. עכשיו אתה מנסה פתאום להצדיק את הפרת המצע, לאחר שהבאתי לך סעיפים שקצת פחות נוחים לך? אני ודאי לא צריך להסביר למה אנשי מרצ מפרים את המצע שלהם עצמם והנה אתה רואה שההפרות הם דווקא לכוון שמאל ולא לכוון ימין. אתה הוא גם זה שהביא את הקישור למצע, אם הבאת את הקישור כנראה רצית להראות כי הוא תומך בעמדותיך. עכשיו פתאום אתה שואל אותי אם מצאתי משהו על משהו? האמת היא, yeshgvul, שמצע מרצ דואג לישראל ולא לפלסטינים. גם מה שכתוב שם על הדרך בה מרצ רואה את הפתרון לסכסוך נובע מתוך ראייתה את האינטרס הישראלי ולא מתוך דאגה לפלסטינים. ההודעה הנוכחית שלך קצת מעיבה על הבעת תמיכתך במרצ ובמצעה כפי שאתה עצמך ציינת והבאת, אז כנראה שאתה לא כל כך מחזיק במצע מרצ... ולגביי - לי הפריע רק דבר אחד במצע - לא מצאתי שום התייחסות לגבי השיבה ומכך איני יכול להבין מה עמדת מרצ בנושא זה. ואני ממש לא מבין מה הקשר לתכניותיו הברורות של שרון - אנחנו מדברים כעת על מרצ ועל תמיכתך במצעה, לא על שרון והתעלמותי או אי התעלמותי מתכניותיו הברורות או הלא ברורות. לא אני אמרתי שאני מחזיק במצע שרון - אתה אמרת כי אתה מחזיק במצע מרצ!!!

yeshgvul

New member
רוב מה שכתבת מבוסס על אי הבנה

שים לב: לא טענתי כלל שמי שעושה זאת מפר את המצע. להיפך. ביקשתי מ-מ-ך להסביר לי מדוע, אם אתה חושב שאכן כך הדבר. וציינתי את הראיות שמקשות עליך לטעון כך, בשעה שרבים במרצ כן תומכים בסרבנות ובפעולות של אי ציות לכיבוש. אכן, במצע חסרים כל מיני דברים, אבל כפי שכתבת בעצמך, כרגע אנחנו דנים במה שכן כתוב.

למעלה