אין דילמה ואין מוסר

אין דילמה ואין מוסר

אין דילמה ואין מוסר מאת רוגל אלפר שבע וחצי, 19:30; מבט ראשון, 19:55; מבט, 21:00, ערוץ 1. החדשות, 20:00, ערוץ 2 למרבה המזל, ובניגוד לדיווחים מוקדמים, לא נהרגה אתמול פעוטה בניסיון ההתנקשות הכושל בעבד אלעזיז אל-רנתיסי. ב19:30- כבר ידעו זאת בסי-אן-אן ובבי-בי-סי, אבל יעקב אחימאיר ועודד גרנות לא היו מעודכנים. בערפל הקרב והמידע הלא בדוק, זה קורה. קורה שנמסרות ידיעות כוזבות או מטעות. אלא שהמידע השגוי על "תינוק", כהגדרת גרנות, נמסר לצופי ערוץ 1 באורח תמוה, כלאחר יד. לא כידיעה בפני עצמה, אלא כספיח לתיאור ניסיון ההתנקשות הכושל. גרנות ציין כבדרך אגב ש"אשה ותינוק שהיו בקרבת המכונית נהרגו". אחימאיר לא הניד עפעף. הוא אפילו לא התייחס לעובדה מצערת זו, לא הביע עליה כל צער, לא אמר שהרג תינוק (תינוק, לעזאזל) בעת ניסיון לחיסול רנתיסי הוא למצער דילמה מוסרית שראוי כי החברה הישראלית תתחבט בה, לא שאל אם דגל שחור מתנוסס מעל פעולה כזו כשאלה תוצאותיה. זה בכלל לא עניין אותו. לא היה לו שום כבוד לחיי התינוק הזה (הבדוי, בדיעבד). גם כשראיין את השר גדעון עזרא ואת חבר הכנסת מתן וילנאי לא נדרש לסוגיה. הוא יכול היה לתבוע מעזרא, כנציג הממשלה, להתייחס לנושא. דומה שזה כלל לא עלה על דעתו. הוא, מנחה ותיק ובכיר בערוץ הטלוויזיה הממלכתי של ישראל, לא סבר שחשוב להתעכב, ולו להרף, על התינוק הווירטואלי הזה. מיד בתום "שבע וחצי" החלה "מבט ראשון" בהנחיית יגאל רביד. על החלוקה המלאכותית בין משדרי חדשות מקפידים ברוממה. על מתן כבוד לחיי חפים מפשע פחות. רביד ציין, בנונשלנטיות, ש"אם ובתה נהרגו". התינוק הפך לבת, כבמטה קסם. בת כמה? לא משנה. בידיעה המצולמת אמר הכתב ש"אשה ובתה נהרגו". וזהו. בלי למצמץ. שום דבר יוצא דופן. יש לציין שאפשר להצדיק את הפעולה נגד רנתיסי, ועדיין להקדיש רגע של הרהור למות ילדה קטנה וחפה מפשע, שהזדמנה למקום במקרה. ההתעלמות איננה נגזרת מנקיטת עמדה כלפי חיסולים ממוקדים בכלל והחיסול הכושל הזה בפרט. היא נובעת מאדישות מדאיגה לחיי אדם, מקהות חושים ממארת. "מה השתבש, יואב לימור", שאל רביד את הכתב הצבאי. הוא לא התכוון לילדה הקטנה, אלא להינצלותו של רנתיסי. מות ילדה קטנה איננו בגדר שיבוש. יונית לוי לא ציינה את מות הילדה בפתיח של מהדורת חדשות ערוץ 2, ולא בגלל שחברת החדשות ידעה את האמת. סלימאן א-שאפעי אמר בכתבה הפותחת שבפעולה נהרגו "שומר ראשו של רנתיסי, אשה ובתה". שומר הראש והילדה הקטנה צוינו באותה נשימה, כשווי ערך. שום הבדל. ילדה קטנה ושומר ראשו של רנתיסי, שניהם בני מוות. ואחר כך, שום דיון. אף שאלה. אין מוסר ואין דילמה. 21:00. סי-אן-אן ובי-בי-סי עקביים בדיווחיהם: בפעולה הכושלת נהרגו שומר ראש ואשה. חטיבת החדשות של ערוץ 1 טרם טרחה להתעדכן. בכתבה הפותחת קבע יואב לימור בלקוניות שבפעולה נהרגו "אם ובתה". יבין ראיין את לימור וגרנות. אף מלה על הבת. יבין, עיתונאי מנוסה ומקצועי, התעלם. כאילו מעולם לא היתה קיימת. הוא גם לא שאל על האשה. ולא על 14 פצועים קשה. שגרת המוות שחקה גם את חושיו, ואת חושי עמיתיו, לימור וגרנות. בשעת כתיבת שורות אלה לא נהרגה אתמול ילדה בפעולה נגד רנתיסי. ילדה בת 8 נפצעה אנושות. עם מהדורות חדשות כאלה, לחברה הישראלית לא משנה אם תחיה או תמות. חיה או מתה, אין שום הבדל. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=302335&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0 ביקורת הטלויזיה של רוגל אלפר מעידה יותר מכל הטירוף המעוות ששוטף את החברה הישראלית ואת התקשורת הישראלית בתוכה.

Deathatred

New member
אין דילמה

מישהו נוהג במכונית ובטעות דורס אישה וביתה שקפצו לו לכביש. האם הנהיגה במכונית היא לא מוסרית? תאונות קורות.

אתה עושה את עצמך?

האם תיתכן סיטואתיה בישראל שבה נהג ידרוס שתי נשים למוות ואף אחד לא יגיד מילה על ההרוגות?, היו עושים תחרות מי יסחט יותר דמעות מהצופים בסיטואציה כזאת.

Deathatred

New member
תתפלא

כמה מקרים של תאונות דרכים זוכים רק לשורות בודדות בעיתון.

iceviper

New member
../images/Emo127.gif מאמר חשוב

משפט המפתח,לדעתי: "מה השתבש, יואב לימור", שאל רביד את הכתב הצבאי. הוא לא התכוון לילדה הקטנה, אלא להינצלותו של רנתיסי. מות ילדה קטנה איננו בגדר שיבוש." כמה עצוב וכמה נכון.

אשרת

New member
תגיד לי, מישהו מהרחוב הפלסטיני

מזיל דמעה על אותה תינוקת שלהבת פז שנרצחה על ידי צלף פלסטיני? מישהו מהם בכלל מזיל דמעה על כל חללי פיגועי הטרור? אני לא אחרם על ציבור שפוגע בי. אני אדם מוסרי בהחלט, אבל אין סיבה שיהיה מוסרית ואגלה חמלה על אלה שלא מגלים לי את אותה חמלה.

iceviper

New member
המוסר שלך לא תלוי

בהתנהגות של מישהו אחר,לדעתי.הוא תלוי אך ורק בך. זו גם אחת הסיבות שאני מתנגד לעונש מוות.

אשרת

New member
נכון , המוסר שלי תלוי בי, אבל אני

לא אגלה רחמים וצער על ציבור שעושה לי בדיוק את אותם מעשים. לי יש סיבות אחרות להנגד לעונש מוות במשפט הפלילי, אבל זה לא קשור לדיון פה.

לומר לך את האמת

אני באמת לא יודע, אני לא פלסטיני, אני ישראלי. את יכולה לכתוב מאה פעם "אני אדם מוסרי בהחלט", אבל אם את לא מגלה חמלה על הרג של חפים מפשע ע"י כוחותינו (החברים שלי ושלך רצחו בשוגג אמא ובת.) גם אם הדבר לא היה מכוון להרוג אזרחים, ידוע כבר מזמן ששיגור של שישה טילים באמצע שטח עירוני צפוף יביא כנראה להרג של חפים מפשע. אני אתן לך דוגמה נוספת, אני לא צמחוני, אבל עדיין עצוב לי על מוות של בעלי חיים. את לא חייבת להתנגד לפעולה של צה"ל, להיפך את יכולה להיות תומכת גדולה בסיקולים ממוקדים, אבל לכך אין שום קשר למוסר ולצער על הרג חפים מפשע.

אשרת

New member
צר לי על כל אדם שמת בשוגג.

אבל עוד יותר צר לי , על זה שאנשים שלי , מהעם שלי נרצחים בדם קר. אז כן, ללא נעים, כואב. אבל אני בהחלט לא אייסר את עצמי עם זה יותר מדי.

זה לגיטימי

להצטער בצורה שונה על מוות של אדם קרוב, ולהצטער פחות על מוות של אזרח במדינה שלך, ולהצטער פחות על מוות של אם וביתה מעזה, אבל לא להצטער בכלל, ולא לעסוק בזה בכלל זה חוסר מוסריות. אני לא מצפה שתתיסרי על מותם, אבל הנקודה היא שבדיון התקשורתי שצוין לעיל ע"י רוגל, לא הייתה הבעה של צער בכלל, אלא פשוט לא הייתה התייחסות, זה צוין כעובדה כשם שמדווחים על מזג האויר, וזאת הבעייה. ולמרות הכל אני חוזר ומציין החיילים שלנו יכולים להרים מסוק ולירות טילים, לחמאס אין אופציה כזאת, ותמיד תיזכרי שבתור החזק בסיפור הזה, אנחנו צריכים להתאמץ יותר לא לפגוע באזרחים, מכיוון שהאפשרות שלנו לפגוע באזרחים היא חזקה בהרבה מיכולתו של החמאס לפגוע באזרחים.

אשרת

New member
אבל בכל פעולה צבאית שלא תעשה

יהיה סיכוי מסויים שכן יפגעו אזרחים חפים מפשע, אבל אני מקווה שאתה מודע לכך, שזאת לא המטרה של צה"ל. ואני חוששת שאתה לא מעריך את יכולתו של החמאס מספיק. דבר שני, זה שאותו אחד לא הביע שום צער , לא אומר כלום.

מטרניך

New member
אם באמת היינו רוצים לפגוע באזרחים

היו לפלסטינים אלפי הרוגים ביום. הם, לעומת זאת, עושים כל מאמץ לטבוח באזרחינו, אלא שמכיוון שצה"ל יושב להם על הצוואר אצלם בבית והודות לאמצעי ההגנה הפסיווית שלנו זה, תודה לאל, לא כ"כ מצליח להם, אלא פעם בכמה שבועות, וגם זה למרבה האסון יותר מדי.

הם?

מי זה הם? האם כלל האוכלוסיה הפלסטינית יושבת ומתכננת יום-יום איך לפגוע בישראל? הוא אולי רק חלק קטן וקיצוני שמעוניין לפגוע בהסכמים מכיוון שהוא לוקה בפונדמטליזם דתי? האם לליכוד יש אינטרס לפנות את השטחים ובכך לוותר על הקלף החזק ביותר בויכוח בין הימין והשמאל בישראל? האם לצה"ל יש אינטרס לאבד את כוחו כגורם המשפיע ביותר על החברה הישראלית? אני מניח שאתה מכיר תיאוריות סוציולוגיות בסיסיות, ואני מניח שאתה יכול להבין מדוע אני לא מאמין בכנות כוונותיהם. באופן בסיסי ההמון גם בישראל וגם בפלסטין מעוניין לחיות "איש תחת גפנו ותחת תאנתו", אולם לכוחות מסוימים בשני הצדדים יש אינטרסים אחרים והם אלו שיעשו הכל על מנת לטרפד את ההסכם, לחלק מהכוחות האלו יש השפעה גם על מקבלי ההחלטות המדיניים והבטחוניים, והם יאבקו קשות על מנת לשמר את כוחם.

Deathatred

New member
אם היית מבין משהו בנושאי ביטחון

היית יודע שמספיק וולקן אחד בשביל 1000 הרוגים פלשתינים. עצרת חמאס, עשרות אלפי פלשתינים צורחים כמו בבונים קריאות נאציות כנגד ישראל, 4 פצצות של טונה וסיימנו את העסק.

ואתו הדבר בטדי?

שבו אלפי יהודים צורחים כמו בבונים קריאות נגד ערבים? אתה שייך לזן המתועב ביותר של יהודים

Deathatred

New member
אני מודיע לך

מסע הדה-הומנזציה האנטישמי שאתה מנהל כנגד העם היהודי לא יצליח לך ולחבריך הרוצחים המתועבים וחברי המצפון. אתה תומך טרור מהזן הנחות של ישגבול וחבל שלא מגרשים את שניכם לעזה, הייתם לומדים שם על בשרכם על "תרבות השלום" הפלשתינית. אולי תבינו מראש עמוד החשמל מה שלא הבנתם כאשר חיילי צבא ההגנה לישראל מנעו ממחבלים פלשתיניאים לרצוח אתכם והרבה יהודים חפים מפשע שהייתם רוצים במותם.

yeshgvul

New member
אני מודיע לך ../images/Emo124.gif

שהכושונים (סליחה , פלסטינים) יגודרו במכלאות, וסרי נוסייבה יעשה את העבודה.

למעלה