אימוץ פיטבול

Alma Gentil

New member
אימוץ פיטבול

שלום לכולם!
היית רוצה התייעצות וקבלת טיפים לגבי גידול כלבה מגזע פיטבול.
אני כבר זמן רב חושבת לאמץ כלב פיטבול (רק מיובל מנדלוביץ', אגב). חשוב לציין שיש לי ניסיון בגידול כלבים, אך לא עם לא כלבים שמוגדרים עפ"י החוק "מסוכנים" אלא רק עם כלבים קטנים.
קראתי רבות עליהם באתרים שונים שממליצים כיצד יש לגדל אותם ועוד עובדות מעניינות וחשובות, אך לצערי רוב האתרים שמצאתי היו עסוקים או במסע הפחדה וטרור מפני הגזע או אתרים שמייפים יתר על המידה את המציאות. אינני מחפשת כלב שיהיה כלב שמירה, אלא חבר טוב ומאתגר.
אני מבינה מה כרוך גידול הכלב בבית, אך מכיוון שאינני מכירה בכלל כלבי פיטבול, רציתי לשאול אתכם מי מכם שמחזיק כלב מגזע זה ומי שמכיר מהסביבה הקרובה,
האם כדאי להכניס כלב שכזה אליי הביתה? אין לי חיות אחרות וילדים, אך בעתיד יהיו. האם כלב מגזע זה מתאים גם לאנשים שאין להם ניסיון בהחזקת כלבים גדולים ו/או שמוגדרים מסוכנים?
טיפים כלשהם שחשוב שאדע?

רק ארצה להגיד שאני רצינית לגבי ההודעה ואבקש שתתייחסו אל ההודעה בכבוד. אינני מחפשת לעורר סערה (מי מכם שמתנגדים לגזע), אלא ברצוני לדעת באופן אמיתי למה אני נכנסת.

תודה לכולם

פיטבול זה אחלה כלב

אבל חשובה מאוד מאוד הבחירה. פטבול פחדן, או פיטבול חריף מידי זה אסון. מומלץ לקחת איתך איש מקצוע לבחירת הכלב.
פיטבולים נועדו להיות כלבי משפחה נהדרים, אבל בארץ, בדורות האחרונים יש יותר ויותר פיטבולים עם תוקפנות כלפי אנשים. צריך להזהר מזה.

כלפי חיות אחרות - יש את אלו שיסתדרו ויש את אלו שלא. הרבה תלוי בך ובעבודה שלך על ניתוב היצרים, והרבה גם בגנטיקה.
זה בהחלט כלב עם יצרים מאוד חזקים, שמומלץ לעבוד איתו נכון מההתחלה, רצוי בליווי איש מקצוע.

מעבר לזה, יש את כל עניין מגבלות הכלבים המסוכנים, אם את מוכנה להתמודד עם זה - לכי על זה.

2המרפא

New member
מסכים לגבי הבחירת אופי

גוגל הוא בהחלט פיטבול חריף כשזה מגיע לכלבים אחרים שהוא לא אוהב. גוגל לפי המבנה מזכיר מאוד גיים דוגס ויש לו את אותם היצרים שלהם. זה בהחלט לא התמודדות קלה

My Allegro

New member
פיטבולים קשורים בחצר

אין צורך להסביר כמה חורה לראות כלב קשור, לא משנה מאיזה סוג הוא. ברור שהם מוחזקים ככלבי שמירה, והופכים אותם לתוקפנים באופן חסר לב וציני, כאילו לא היו בעלי חיים אלא מנגנון הרתעה ותקיפה. מהניסיון שלי, גם כשמדובר בכלבים לא מסוכנים שמוחזקים כך, פניות לעירייה אינן עוזרות הרבה. לכלבים האלה באמת סטיגמות שליליות: שכן אחד, אוהב כלבים מושבע, שאתו דיברתי על זה טוען שמדובר בחיה מסוכנת שחייבת להיות קשורה... הוא הוסיף שהכלבים האלה יכולים לקפוץ לגובה רב. נו, באמת, אי אפשר להציב גדר גבוהה מאוד שלא יצליחו לדלג מעליה?מה לעשות?

elin86

New member
מסכימה עם ילדה בלבן

יש הבדל בין כלב קטן לבין פיטבול ודומיו.. קודם כל פיזית הם כלבים חזקים וגדולים ברובם. לכן דורשים חינוך הרבה יותר קפדני כי דברים שיפריעו אצל כלב קטן כמו נביחות או משיכות אצל כלב כמו פיטבול זה פי כמה וכמה (כמו אצל כל כלב גדול וחזק).. זה כלב שאי אפשר לשחרר בכל מקום או להכנס לגינת כלבים
יש המון דעות קדומות שיהיה צריך להתגבר עליהם
אלו כלבים שתמיד מועדים לגנבות ולתשומת לב שלילית, שימי לב שיש בכמה ערים חוקי עזר שמכריחים ללכת עם הכלבים האלו רק עם מחסום
רובם כלבים די אנגטיים שצריכים השקעה מהבחינה הזו
וזה כמובן בתנאי שהאופי שלהם יחסית יציב והם לא תוקפניים או משהו בסגנון

2המרפא

New member
טוב אתן לך כמה עצות מניסיוני

אני מגדל פיטבול מהמם ששמו גוגל שאימצתי אותו בגיל שנה. גוגל נמצא כשהוא היה קשור לעמוד ביפו כנראה בהכנה לקרבות וסבל התעללות מבני אדם דברים שהשאירו לו עד היום קצת טראומות. גוגל הוא בהחלט כלב מדהים ומאתגר בו זמנית ואני אספר את המציאות עם כלב כזה בלי לייפות יותר מדי ומבלי להפחיד.
נתחיל בדברים הטובים: כלבים יוצאי דופן בחיבתם לילדים ולבני אדם בצורה כללית, טולרנטים בצורה יוצאת דופן לשטויות של ילדים ואוהבים חיבה ואהבה. בחיים לא נתקלתי בכלב שיותר אוהב כירבולים, חיבוקים וכיווצ'וצ'ים יותר ממנו. כלב שמביע אהבה בצורה הכי מקסימה שיש, חבר נאמן ומאוד נוח בבית. עם חינוך טוב מגורות וחשיפה מסתדר עם הכל, כל יצור חי, כלבים וחתולים וכו'.
נעבור לדברים הרעים לפחות אצל גוגל ולא בטוח שזה יהיה עם אחרים: כמו שאמרתי לגוגל יש עבר לא קל בכלל שהשאיר אצלו שריטות מועטות, כשהוא אוהב כלבים הוא אוהב אותם עד הסוף והוא מאוד טולרנטי לכל שטות שלהם. הוא חבר נאמן, יודע להתאים את העוצמה שלו לכל מי שהוא משחק איתו ישחק התאבקות עם כלבים גדולים וירוץ עם הקטנים אבל אם יש קטטה ישנה בעיה, לא מדובר על סתם 30 קילו אלא על 30 קילו של שריר טהור ודחף לפגוע בכלב השני. אין אצלו הילוך ראשון או שני בזה ואם כלב בגודל שלו ומעלה תוקף אותו, הוא לא יריב בשביל להרתיע את הכלב השני אלא לפגוע בו ובצורה רצינית. זה לא קל להתמודד עם דבר כזה.
עוד דברים רעים שלא קשורים לכלב ספציפית: ישנה סטיגמה מאוד רעה לגבי הכלבים האלה, כשאת תלכי ברחוב אנשים יסתכלו עלייך כאילו יש לך תנין על רצועה, יש לך אלף ואחת מגבלות חוקיות שמוטלות על הכלב בלי שום קשר לאופי שלו.
דברים שהם לשיפוטך טובים או רעים: מדובר על כלב סופר אנרגטי, משהו פסיכי, הוא יכול להיות שעתיים בגינת כלבים וכל כלב שיכנס יצא מותש והוא ממשיך וממשיך וממשיך....
לסיכום: בעיני זה הכלבים הכי מדהימים שיש, אבל צריך לעשות חשבון עם עצמך לגבי הרמת אנרגיה וההתנהלות איתם (שאגב רלוונטית לכל כלב גדול וסופר חזק) ש/צריכה להיות אחראית פי 10 מהתנהלות עם כלב קטן או עם פחות עוצמה.

wgaf

New member
רק הערה אחת

מצד אחד מצד אתה טוען שיש "סטיגמה" רעה וכי מסתכלים עליך כאילו שיש לך תנין ברצועה. ומצד שני אתה בעצמך טוען שיש לך תנין ברצועה..
אתה בעצמך טוען כי הפטבול החביב שלך, ברגע שיחליט לצאת על כלב הוא יתקוף במטרה לפגוע קשות(אולי אפילו עד מוות). זה ההבדל בינו לבין כלב נורמלי.
הכלבה שלי גם מנסה לצאת על כלבים. אבל היא לא תתקוף במטרה להרוג. היא כבר נשכה כלב. חוררה אותו, ועזבה אותו ללכת הביתה מדמם עם זנב בן הגליים. אין לה את הדחף לקרוע אותו לגזרים עד מוות.
לי היה מעורב דמוי פיטבול ששקל 40 קילו ושדמה באופן מחריד לכלב שלך רק בצבע ב'ז מטלי ולא כחול. לא יכולתי אפילו לחלום להתקרב איתו לאף כלב זכר.

2המרפא

New member
תעשה הבדלה מאוד גדולה בין לתקוף לבין לריב

באף ריב רציני שהיה לו עד ימינו אלה הוא לא תקף, הוא תמיד הגן על עצמו כשכלבים תקפו אותו.
התנהלות אחראית זה אומר לדעת עם מי לשחרר ומתי וכמה. גוגל בשום פנים ואופן לא משוחרר עם כלבים שיכולים להיות בעיות איתם. הוא כלב מאוד יציב וצפוי, יש את אלה שהוא אוהב ויש את אלה שהוא לא. והכל בסדר עם זה וצריך לדעת מתי ועם מי לתת לו לשחק. הוא לא מנסה להתנפל על כלבים ברחוב אבל הוא כן יגן על עצמו או על חברים שלו ביתר שאת. גם גוגל לא הרג אף כלב וגם הוא לא פגע באף כלב יותר מדי קשה, לא כזה קשה להפריד בינו לבין כלבים אחרים ברגע שהוא קולט שזה אני.

2המרפא

New member
ואגב הכלב הכי מסוכן אצלנו בגינה אתה יודע מי?

רוע"ג להפתעתך הרבה. רוב בעלי הכלבים לא מוכנים להכניס את הכלב שלהם איתו, כי הוא לא צפוי בשיט ואגרסיבי רצח. יותר גרוע מזה אתה יודע מה ההבדל בינו לבין גוגל? זה שבמקרה הנדיר שגוגל יריב זה יהיה עם כלב בגודל שלו או יותר גדול ממנו, לעומתו הרוע"ג כבר נשך שלוש גורות קטנטנות ויצא על עוד כמה כלבים קטנים. את האחרונה אם לא גוגל יש מצב שהוא היה הורג, גוגל הספיק להעיף אותו לפני שהוא פגע בה.
ואתה יודע מה הבעלים שלו אומרת? "הוא לא פיטבול למה שאני אשים לו מחסום?"

2המרפא

New member
ואגב לגבי זה, זה הגיע למצב

שישנן שני גורות שמבועתות מהגינת כלבים בגללו ולא מוכנות להכנס בלי גוגל כי הן החליטו שהוא אבא שלהן והוא שומר עליהן. זה הגיע למצב שהיו בעלי כלבים שהכלבים שלהם שיחקו בגינה עם גוגל והרוע"ג בא להכנס והבעלים שלו התעקש להכנס והם אמרו לו שאם הוא יכניס אותו הם יורידו לגוגל את המחסום ולא אני. זה הגיע למצב שכבר פעם אחת הזמינו משטרה בגללו.
אז הפיטבול שלי הוא מסוכן? גם כשהוא רב עם כלבים אחרים הבעלים שלהם אף פעם לא באו אליי בטענות כי הכלבים שלהם תקפו אותו (וגם אני זה שחטף ביסים כשהפרדתי ביניהם). אף בעלים של כלב לא מפוחד מגוגל כי הם יודעים שאני בחיים לא אכניס אותו עם כלב שיש חשש שיהיו אפילו בעיות קלושות. יש בעלים של כלבים שמשחקים עם גוגל (גם זכרים וגם קטנים) שכשגוגל עם מחסום הם באים ומורידים לו אותו כי הם סומכים עליו ורוצים שהוא יתיש להם הכלב.

wgaf

New member
הפיטבול שלך תנין

בגלל תאוות הרצח המתעוררת בו כאשר מעורב בתגרה.
תגרה שבמידה ורועה גרמני היה מעורב בה הייתה יכולה
להסתיים ב 15 שניות של נשיכות הדדיות. וכבר ראיתי הרבה כאלו
ודרך אגב כיוון שהכלבה שלי לא מסתדרת עם חלק מהכלבים אני בכלל לא נכנס למכלאות המטונפות המכונות גינות כלבים.

2המרפא

New member
פחחח ממש ב15 שניות

הפרדתי ריבים של רוע"ג ולברדור ורוע"ג ובוקסר ותאמין לי שזה לא היה 15 שניות ולא היה קל להוריד את הרוע"ג. יותר מזה "תאוות רצח" או לא אני לא ראיתי אף פיטבול ששם גורים למטרה כמו הרוע"ג אצלנו ולא ראיתי אף אחד מתעמר ומתבריין על כלבים רבע מהגודל שלו כמו אותו הרוע"ג. מעניין שאף אחד בגינת כלבים לא מפחד מגוגל אבל כולם מפחדים מהרוע"ג.

wolfeyes30

New member
אתה לא קולט דבר אחד

זה שיש כלב אחר יותר מסוכן לא עושה את הכלב שלך לא מסוכן

לצורך העניין אם כלב אחר ינהם על גוגל, לא יתקוף אלא רק יזהיר, לפי מה שאתה מתאר גוגל עלול לתקוף ולתקוף כדי להרוג
כלב נורמלי ינהם בחזרה, יחליט ללכת, יתן סימן אחר וטקס שלם לפני שרבים, כלבים נורמלים גם יכולים לריב כמה שניות וללכת

עם גוגל זה לא יקרה
לכן כדאי שתפסיק להשלות את עצמך, הכלב שלך מסוכן

2המרפא

New member
מתי אמרתי אם כלב ינהם עליו או יזהיר אותו הוא

יתקוף? כלבים מתקנים אותו כל הזמן כשהוא משחק ואף פעם לא קרה כלום. הוא תמיד ילך אחורה ויכבד את הכלב השני, הוא כן יגיב אם הכלב השני יתקוף אותו וגם זה רק אם הכלב השני בגודל שלו לפחות. פעם אחת תקף אותו כלב שהיה חצי בגודל ממנו מבלי התגרות של גוגל ולמעט לרתק אותו לרצפה גוגל לא עשה לו כלום. כן הוא מגיב יותר חריף מכלבים סטנדרטיים אבל הוא מאוד טולרנטי והוא לא עם פיוז יותר קצר מכלבים אחרים ההבדל הוא בעוצמה של התגובה שלו ובגודל של הכלב השני. ועוד הפעם אני לא מדבר על ריבים שטותיים אלא על ריבים ממשיים. כבר יצא שהוא פצח במסע נהימות ונביחות עם כלבים ולא קרה כלום.

wgaf

New member
יש לך כריש

את זה אני מבסס אך ורק על מה שאתה אומר.
הרי אתה אומר שאם אתה חורג מהאלגוריתם המתוסבך שפיתחת לגבי ההתנהלות עם הכלב אז כלבים אחרים עשויים לאבד חלקי גוף.
אבל אני מזדהה איתך. גם לי היה בעבר דבר כזה. האלגוריתם שלי היה מאד פשוט - לא משחרר אותו בכלל.

לגבי הרועה הגרמני המופרע. אני מכיר עשרות רועים גרמנים, אף אחד מהם לא שם למטרה גורים או כלבים קטנים. גם הכלבה שלי מתייחסת בעדינות רבה גורים. גם לגבי כלבים קטנים אלא אם הם תוקפים אותה במשאלת מוות. אתה בטוח שאתה לא מגזים? יכול להיות גם שזה סתם כלב מופרע שלא מייצג את הגזע.

2המרפא

New member
יכול להיות שזה באמת סתם כלב מופרע

אבל העובדות הן פשוטות, בעלי כלבים קטנים מפחדים ממנו, גורים באימה וכלב שמשפיט כלבים אחרים בגינה תוך שימוש בכוח ובגודל שלו. יש לנו 4 פיטבולים בגינה, אף אחד לא מפחד מהם ויותר מזה כולם שמחים שהכלבים משחקים עם הכלבים שלהם כי הם סופר אנרגטיים ומתישים את הכלבים שלהם. לגוגל יש חבר צ'יוואוה ששוקל שלוש קילו, יש לו מלא גורים שהוא אסף לעצמו בתור שלו, הוא משחק בסדר גמור עם כל כלב שהוא (בתנאי שהוא מסורס כמובן ולא תוקפני). הוא לא משתמש בכוח שלו להיות בריון על כלבים, והוא מתאים את המשחק לכלב שהוא משחק איתו. עם הפיטבולים הם יקרעו אחד לשני את הצורה כי זה מה שהם אוהבים, עם סאלוקים וביגלים הוא רק רץ כי הם קטנים ממנו משמעותית. לעומת זאת עם שני הרוע"ג שיש לנו תמיד יש בעיות במיוחד עם הזכר. נעזוב את התוקפנות בצד כל ההתנהלות שלהם היא רעה, הם משפיטים כלבים קטנים מהם, מרתקים אותם לרצפה, נטפלים לכלבים חלשים מהם. מעניין שדווקא הפיטים עם כל הכוח והעוצמה שלהם לא עושים את זה.

wgaf

New member
דרך אגב מדי פעם

אני נתקל בפיטבול שנראה רגוע לגמרי. ואז פתאום נדלק לו המוח הפרימיטיבי והוא רוצה בשר.
סיפור מלפני כמה חדשים : ישבתי בחדר המתנה אצל קמינסקי בקרית אונו, נכנס בחור עם רדנואז מרשים ושרירי עם קרע מכוער ומדמם. הכלב נראה רגוע. הוא התיישב על ידי, כמובן שהכניסו אותו לטיפול לפני אבל זו לא הנקודה.
הנקודה היא שהכלבה שלי כנראה התסתכלה עליו באופן לא מספיק מנומס והוא והוא יצא עליה, במטרה לקרוע אותה. ואני יודע מתי כלב רציני מתי יש ספק. במרקה הזה לא היה שום ספק מה הא רוצה לעשות לה.
בעל הבית ריסן אותו. הכלבה הקפידה לא התגרות (היא יודעת עם מי לא כדאי להתעסק). אבל הוא המשיך לנסות לתקוף. עד שהוא עף לטיפול.
אני מצטער אבל, רק אצל פיטבול נתקלתי בהתנהגות שכזו.

shagy2dup

New member
פקחים לא עושים לך בעייה עם הכלב בגינה?

ולפי מה שהבנתי הוא נמצא שם עם רסן (עד שבעלי כלבים אחרים שסומכים אחריו מחליטים להוריד את זה) , או שאני טועה?

2המרפא

New member
ברמת גן לא עושים בעיות על מחסומים

לא שמעתי מישהו שחטף קנס על זה שהכלב שלו היה ללא מחסום. לגבי הגינת כלבים, זה מתחלק לשתיים לגבי מתי הוא עם רסן ומתי לא. הוא עם רסן מתי שיש כלבים שאני לא מכיר בצורה מושלמת והם לא חברים קרובים שלו ואני לא מכיר את התגובות שלהם ומתי שיש הרבה כלבים ואז אני לרוב יוצא כי הכלבים לא נהנים ותמיד יש חיכוכים ומריבות ולא בא לי להיות מעורב בזה. הוא בלי רסן עם גורים, עם כלבים שהוא מכיר טוב, כשהוא אחד על אחד עם כלבים שמההתחלה יש ביניהם כימיה טובה. זה מה שקורה לרוב. וכן לרוב בגלל שאני מכבד בעלי כלבים אחרים אני נותן להם להחליט מתי להוריד את המחסום, רובם מתעקשים שאני אוריד לו כי הם מאוד אוהבים אותו והוא מריץ להם את הכלב למוות ואז יש להם כלב עייף ומבסוט.

למעלה