הילדים מגיל מאוד צעיר יודעים מי זו אמא ושאמא יש רק אחת.גם אם קוראים אמא לאשתו של גרושך,הם יודעים יפה מאוד מי האמא באמת. גרושה כמוך הלוואי על כל אחת מאיתנו..
למרות שהגבת יחסית בקלות ושזה מה שטוב, זה מראה שאת בטוחה במעמד שלך כאמא והעניין הזה לא מערער לך את הסטאטוס, הם עדין הילדים שלך ואת האמא שלהם, אני הייתי מתקנת אותם בצד כשהם איתו ואומרת שזה לא נכון לכנות אותה כך כמו שלא מכנים מטפלת כסבתא. תאמרי להם שישתדלו לקרוא לה בשם שלה. שמעי זה לא בריא ככה אם בעלך יעזוב אותה מה הילדים יחשבו? שעוד אמא בגדה בהם, הם מפתחים ציפיות וזה לא טוב. בקיצור תפקסי את הילדים שלך כמה שיותר מוקדם.
קודם כל - האימא שלהם לא בגדה בהם../images/Emo13.gif
כמובן. ולכן זה לא "עוד אימא בגדה בהם". האישה הזו היא לא חברה חולפת. היא אשתו של אבא שלהם. הילדים שלי קשורים אליה כי היא אשתו של אביהם. אם הם יתגרשו זה בכל מקרה יהיה משבר. גם אם הם יקראו לה אזמרלדה.
וקראתי את התגובות הנוספות שלך של "חזקה ריגשית" וכו'... לא רוצה להשוות חוזק ריגשי ביני לביניך כי גם אני כזאת אבל לי היה מפריע מאוד אם זה היה קורה עם הילד הפרטי שלי. למען האמת אצלי הוא קרא לה אימא אבל בתוספת השם שלה שזה פחות נורא כי הוא קורא ככה גם לגננת שלו שהוא מאוד אוהב אז לכאורה למי איכפת נכון? במיוחד שהוא עדיין זאטוט. ובכל זאת , גם בחורה חזקה ריגשית כמוני (והאמיני לי לא בטוחה שכדאי לך להתחרות איתי בחוסן ריגשי..) הבהירה לילד היקר שלה שלא קוראים לה "אמא רינת" ולא "אמא כלום" אלא רק רינת! זאטוט זאטוט אבל נבון במיוחד כי מאז אנ'לא שומעת את הכינוי הזה . אושר ואהבה
סליחה על התפרצותי לדלת פתוחה בפורום זה אך המון "שטויות" בלשון המעטה נכתבים כאן על "אמא או אבא" כל ילד יכנה את הלא ביולוגי שלו בכינוי שהכי נראה לן טבעי, יש ילד שיקרא בשם הפרטי ויש ילד שלא יקרא בכלל בשם אלא יפנה אליו ישירות שמעתי כבר מילים כמו "דודה" ואפילו "מאמי" הכל עניין של יחסי קרבה או ריחוק לחילופין בין הילד ולבין בן\ת הזוג של ההורה. אני חושב ש"והלאה וכאן" קיבלה זאת בצורה הכי יפה נעימה ומשוחררת מעול של כעסים. אני מברך את הפתיחות שלך מודי
אני בכלל הגעתי מהעמוד הראשי אבל שיהיה אם לך אין מערכת יחסים יציבה עכשיו זה דווקא הגיוני.. הילד שלך מחפש משפחה כמו של כולם ואם הוא יודע שאצל כולם אבא ואמא זה יחד אז הוא מחפש את זה והוא מצא את זה אצל הגרוש שלך. לכן הוא קורא לאישתו של הגרוש שלך אמא כדי שתהיה לו המשפחה הזאת בראש איפשהו. נראה לי הגיוני לא?
החיים היום הם לא כמו פעם. פעם מי שהיו לו הורים גרושים היה מוקצה. היום יש כל כך הרבה משפחות אלטרנטיביות ואין בזה שום דבר רע. ילד רוצה אמא ואבא ביחד אבל הוא מתכוון לאמא ואבא שלו. אבא התחתן שוב והילד מרגיש מספיק בנוח ומספיק קרוב כדי לקרוא לאשתו של הגרוש אמא. אם לה זה לא מפריע, לאשה לא מפריע ולילד לא מפריע, אז למה זה צריך להפריע בכוח???
לא מפריע לך? בני כמה הילדים שלך? ההורים שלי גרושים מאז שאני בת 3.אבא שלי התחתן שנית שהייתי בת 6.היום אני 15. ואני לא חשבתי אפעם לקרוא לה אמא,ותמיד אמרו לי שהיא מן אמא חורגת ותמיד טרחתי להסביר שיש לי תאמא שלי ואני לא רוצה מחליפה,מגיל 6.ניראה לי מוזר,וגם לא כ"כ בסדר. את אמא שלו,את מגדלת אותו,את ילדת אותו,רק לך הוא יכול לקרוא אמא! אבל כל הכבוד...אם את מסתדרת אם דבר כזה,יופי טופי.
אני בת 54! אני בת להורים גרושים ומעולם לא קראתי לאשתו של אבי אמא למרות שמגיל 11 היא זו שגדלה אותי. היום גם אני גרושה וחיה עם בן זוג כמה שנים ילדינו - של כל אחד בנפרד (אין לנו ילדים משותפים) קוראים לנו בשמותינו הפרטיים. וכך זה צריך להיות אין תחליף לאמא ולאבא המולידים גם במערכת יחסים לא טובה. דרית
ולא שאני לא מבינה אותך, להיפך. אני חושבת שאם זה נאמר מתוך הרגשת חמימות של הבן שלך לאשתו של האקס, אשריכם. גם הבת שלי לפעמים קוראת לבן הזוג שלי "אבא". תלוי בגיל הילד, אני חושבת.
קודם כל הייתי רוצחת את הגרוש שלי ואח"כ את אישתו אני זאת שמעניקה מזיה טוחנת שעות בעבודה מקדישה ומקריבה את החיים שלי לבת שלי ומישהי אחרת תבוא על מוכן והיא תקרא לה אמא ... שיגיע המצב שבו ילד יקרא למישהי חדשה אמא צריך ללמד אותו את זה ואני פשוט הייתי נוקטת בגישה אחרת ... אין מצב שמישהי תחליף אותייייייייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 אני אמא שלה ואין שניה לי אף אחד לא יקח ממני את הזכות כל וד אני חיה!!!!!!!!!!