אילוף הסוררת - 1

• פותח הנושא dml
  • פורסם בתאריך

dml

New member
אילוף הסוררת - 1

לפנות בוקר התכסחתי קשות עם המתבגרת (בת 18). כבר זמן רב שאני חוזרת ומבקשת ממנה שלא תמרח לק על ציפורניה בסלון. לפני שנה קנינו סלון חדש. הוצאנו עליו סה"כ כעשרים אלף שח. המתבגרת, הנוהגת למרוח לק על ציפורניה כמה פעמים ביום, כבר הכתימה את הרהיטים החדשים, במקומות שבהם לא ניתן להסיר בעזרת אצטון, מבלי להזיק לעץ. בנוסף, היא גם הרסה עם אצטון שמלה שקניתי לה לנשף הסיום של התיכון, בערב הנשף, עוד לפני שהספיקה ללבוש אותה אפילו פעם אחת. אך הסוררת בשלה. לאחרונה שוב מצאתי כתמי לק על הסלון ובקשתי בתקיפות פעמיים בהפרש של שבוע למרוח לק רק בחדר שלה. הלילה התעוררתי במקרה בארבע וחצי לפנות בוקר, ומצאתי אותה בסלון (אלה השעות שבהן היא ערה) מורחת לק, כמובן. הפעם חמתי בערה בי כל כך, שהחלטתי שאם זה לא הולך בטובות, אז אולי זה ילך ברעות. אספתי את כל הציוד (כמה בקבוקי לק, אצטון, פצירות) לתוך שקית אשפה וזה בדרך לזבל. תוך כדי כך, הבהרתי לה שעם התנהגות כל-כך אגואיסטית ולא מתחשבת יהיה לה קשה מאד להסתדר בחיים. אתם בטח מבינים, שזהו לא המקרה היחיד שבו היא אינה מתחשבת בשאר בני המשפחה. למעשה היא ממררת את חיי כולנו. לי בעיקרון יש דרישות מעטות מאד (אולי מעטות מידי) מילדי, וגם ממנה. אבל אני חושבת שבכל בית יש חוקים, שאם יש בהם היגיון, על כל בני הבית לקבלם. כרגע, יש לי הרגשה רעה מאד מכל העינין. מה דעתכם? המשך יבוא (בקרוב פרק 2)

bimbo.

New member
dml: אני חושבת שעשית נכון.

היא חייבת להבין שיש גבול לכל תעלול, ובעיקר כשזה לא תעלול, אלא חוסר התחשבות וזלזול כולל בבני המשפחה ואגואיזם צרוף. צאי, ומהר! מכל רגשי האשמה.

AYELET1

New member
גם אני כנראה הייתי נוהגת כך!!!

נשמע מרגיז וחסר כל התחשבות! אז נכון שזו התנהגות שנתקלים בה בגיל ההתבגרות (אם מנחם אותך...) , אבל מי אמר שצריך לקבל כל דבר כזה?????

dml

New member
בימבו ואיילת: תודה מכל הלב../images/Emo24.gif

תשובותיכן עוזרות לי להרגיש טוב יותר עם תגובתי. האמת היא (ואת זה אני מספרת רק לכן) שעוד לא זרקתי את הציוד שלה (רק החבאתי איפה שהוא). מאד קשה לי לעשות את הצעד ולזרוק את החפצים שלה. אך מצד שני, אם אחזיר לה אותם, יאבד כל האפקט מן התגובה שלי, והיא בודאי לא תירתע להמשיך בהתנהגותה. כרגע היא בכסאח איתי, ואני לא יודעת איך ומתי ייושרו ההדורין. היא לא הטיפוס שיבוא להתנצל ולהודות שהתנהגה לא בסדר. מנסיוני בעבר, כנראה, שלאט לאט תוך כמה ימים העיניין ידעך מעצמו.

dml

New member
ועוד משהו שאולי יעניין אתכם לדעת

סיפרתי את הסיפור גם בפורום "בעיות בגיל ההתבגרות". מסתבר שגם בני הנוער הסכימו אתי בדרך כלל.

גלי®

New member
יש לי אחת כזו בבית ! אם לא הולכים

איתה ראש בראש עד הסוף , פשוט חבל להתחיל בכלל ....

AYELET1

New member
נראה לי שלכל אחד עם מתבגרים, יש

לפחות אקסמפלר אחד כזה בבית

גלי®

New member
רק שלי יש רק אחת בבית ! והיא מהווה

100% מכלל המתבגרים כאן ... ז"א : 100% פדיחה !

איזה כייף שאצלי השתילים ממין זכר

אין לק בסלון אין ריבים מהסוג הזה בכלל. סתם שתקנאו קצת. מצד שני לגרור אותם למקלחת זה עוד אפשרי אבל להתגלח, קריעת ים סוף, ועכשיו אחד אחרי השני מגדלים זקנים, נראים כמו בני ישיבה מדובללים או יותר גרוע לוחמי חיזבאללה. אבל זה בעינהם שיא האסטטיקה וגם הנערות חושבות שהבצבוץ הזה גברי מאד. אז אולי בכל זאת עדיף לק בסלון?

AYELET1

New member
אז זהו...

שזקנקן אינך יכולה לאסוף ולזרוק (אולי לגלח כשישנים, אבל קצת אכזרי מדי
) , ולק כן. מצד שני זקנקן לא מלכלך ת´סלון, ולק כן . איזה מזל שאין לנו שום אפשרות בחירה בשאלה הזו (תארו לעצמכם אלו התלבטויות...)

גלי®

New member
מה ירוק יותר ... שלי הולכת לצבוע

שני פסים אדומים בפוני ... וזה אחרי שחימצנו , שטפנו וסחטנו (את אמא , כמובן ...) !

AYELET1

New member
ושלי רוצה לשטוף את השיער בורוד...

מה היא חושבת-שהיא מסטיק בזוקה????

גלי®

New member
ורוד זה עוד נורמלי ...החברות של בתי

מהתיכון הקודם , עברו את כל צבעי הקשת , בשנה אחת ...

bimbo.

New member
איזה פדיחה?? מי עוד כמוה../images/Emo99.gif

מסוגלת להגן על אמא שלה ו"לקפל" אנשים?

גלי®

New member
אז זהו , שהיא כזו בדיוק בגלל שאמא

שלה מסוגלת להגן על עצמה ...

*אביבה*

New member
DML

הדרך היחידה לדעת אם אני/אנחנו/אתם הולכים בדרך הנכונה - היא לראות אם התוצאות שאותן אנחנו רוצים - ישנן. אם אני הולכת כל פעם בדרכי ה"הגיונית, נכונה, טובה" וכל זאת לא מגיעה לתוצאה.... סימן שאני צריכה - או לשנות את ה"היגיון" או לשנות את הדרך ל"הגיון".... הדבר ה"רע" בכל מה שסיפרת הוא שאת מרגישה רע עם מה שעשית. אז, זה הסימן הברור שאת צריכה לעשות משהו אחר. ועוד רעיון אחד, לא ניתן "לאלף" אף אחד. אתן עושות אחת לשניה בדיוק אותו הדבר...... כל אחת מכן בדרכה שלה.

bimbo.

New member
אביבה...

את טוענת שלא ניתן לאלף אף אחד. אל תשכחי, שהבת עדיין קטינה, וזה לא תפקידה "לאלף" את אמה, מה גם שהאם עדיין אחראית עליה, וזכותה לדרוש ממנה להתחשב בחוקי הבית וביושביו.

למעלה