איכס איכס איכס!!!!

Just Neta1

New member
אי אפשר להפיל את רק על ההפקה

ברור שהם ערכו את התוכנית במידה רבה לטובת קותי, אבל אני חושבת שגם לאנשים שראו רק ערוץ 2 (כמוני למשל, רק אח"כ השלמתי עוד קטעים שלא הופיעו שם) היה די ברור מי זה קותי. אז כן, אולי שימוש בקללות מסוימות ירד, אבל כן הצטיירה דמות של מישהו שמנסה תמיד להראות המסכן וזה שפוגעים בו ובשם זה מותר לו הכול, אלים בפוטנציאל (למשל, כל סצנת הסיבובים כשערן חפף ליאנה) וזה שתמיד הכול צריך להיות סובב סביבו, ואם משהו לא מוצא חן בעיניו- שיידפקו כולם, הוא לא יזוז מילימטר לטובת אף אחד אחר אם זה לא משתלם לו. הקהל ידע טוב מאוד במי הוא בוחר, וזה מה שעצוב בעניין.

MoRoSH11

New member
לא ראיתי אף פעם ערוץ 20, וגם את הפרקים בערוץ

2 לא ראיתי באופן סדיר, ולמרות זו הצלחתי להבין מי זה קותי, ואת כל מה שציינת פה עליו. אז מסכימה איתך שאי אפשר להאשים רק את ההפקה, אם כי אי אפשר גם לקחת ממנה את זה שהיא עורכת (וזה מובן) דברים בצורה מסוימת שמשרתים איזשהם אינטרסים. חבל שאני לא מבינה איזה אינטרס היה להפקה לנסות ולהציג את קותי באור חיובי.

את יודעת מה אחד הקטעים הכי זכורים לי- שהוא (אני חושבת שזה היה הוא) רודף אחרי יאנה ולא מבין שהיא פשוט לא מעוניינת. מבחינתי זו אלימות.

עצוב שהוא נבחר, אבל לצערי לא בהכרח מפתיע.

אורישקי

New member
העניין הוא ש...

לא אצל רוב העם זה ככה, קותי ברוב הפרקים קיבל עריכה די טובה של הערס הרגיש. והוא ממש לא כזה. אין לי ספק שההפקה הייתה צריכה להציג אותו כמו שהיה באמת, וזה אם לא מעיפים אותו בגלל אלימות.

אורישקי

New member
ועם עריכה שתשקף את המציאות

זה היה יכול להיות יותר ברור.

MoRoSH11

New member
אתה מתכוון לכך שרוב העם לא הבין מי זה קותי

באמת?
ברור שההפקה הייתה צריכה להציג אותו כמו שהוא, על זה אין ויכוח.

MoRoSH11

New member
נטע, אני אשמח לדעת עם אילו מהדברים שסער אמר

את מסכימה, וגם עם מה את לא מסכימה . כמובן שאם את לא רוצה להכנס לזה פה, את יותר ממוזמנת לשלוח לי בפרטי, אבל שתדעי שזה באמת ובהחלט מעניין אותי.

אני מסכימה איתך לגמרי שהדעות של סער מאוד מעוותות אצל הציבור.
אני חושבת שלצעוק "הוא שונא יהודים" "הוא אוהב ערבים" "הוא לא ציוני" וכו' (וזה נכון לא רק לגבי סער עצמו, אלא גם לגבי אנשים אחרים שחושבים כמוהו), עושה עוול לאותם אנשים שצועקים את כל הסיסמאות האלה כי הם לא באמת טורחים להקשיב למה שיש לו להגיד. והרי אצל סער כ"כ מתבקש כן להקשיב לו, כי הוא לא סתם זורק דברים לאוויר, אלא יודע לספק הסברים ונימוקים רציונליים והגיוניים (מבחינתו, כמובן) לדעות שלו. מבחינתי המינימום שאפשר לעשות הוא לפחות להשתדל להקשיב לדעות של אחרים, גם, ואולי בעצם במיוחד כשלא מסכימים איתן.
תמיד יש לי הרגשה שנורא קל לצעוק את הסיסמאות האלה כי זה כאילו חוסך מאותם אנשים את העניין של ההקשבה האמיתית ואולי אולי גם את המחשבה שאולי כן יש משהו במה שהוא אומר.

יצא לי די מבולגן, אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר את הנקודה שלי.

MoRoSH11

New member
באותו הקשר, בדיוק קראתי עכשיו בעיתון

על רונה קינן (תרשו לי שניה-
) "שהעזה" להגיע לכנס סולידריות עם נשים פלסטיניות, ובאחד העיתונים כתבו שהיא עמדה דום להזדהות עם שאהידים, מה שלא קרה. ברגע שפרסמו את זה נתנו דרור לאלפי טוקבקסטים ולאלפי תגובות בפייסבוק נגדה. לאף אחד בכלל לא היה אכפת אם זה נכון או לא, העיקר שאפשר להשתלח בה. למה לבדוק את נכונות הדברים אם אפשר להוציא רוע וארס?!

התגובה שלה הייתה אגב: "נכחתי באירוע, פגשתי נשים מקסימות וחזרתי הביתה".

tamiamir

New member
ממש חפירה מטורפת!!

דווקא שרדתי עד הסוף אבל זה גמר לי את הכוח ולא המשכתי לקרוא את מה שכתבו אחרייך..

סער- מסכימה איתך שהוא אחלה בנאדם והגישה שלו לחיים ולתוכנית הייתה מהפנטת. לעומתך ממש לא רציתי שיזכה כי ככה תהיה לו יותר במה להביע את הדעות שממש רחוקות מהדעות שלי ואני לא רוצה לשמוע אותם.

קותי- מבאס שהוא זכה בעיקר מהסיבה שאנחנו רואים סדרה של זוכים באח הגדול זה השנה השלישית ברציפות (אני לא משווה אותו לג'קי ואלירז אני רק חושבת שיש להם קווים כלליים דומים) וכבר היה אפשר לדעת שהוא יזכה בערך מהתוכנית השניה.
אני גם חושבת שזה מעיד על השטחיות של המסמסים אבל מצד שני אני מבינה איך אפשר להתאהב בו, יש שם משהו כובש..

תמיר- אני מבינה מה את אומרת אבל אני לא מסכימה איתך. הוא בנאדם עם הפרעות אבל הוא אינטליגנט, בעל יכולת הקשבה פנומנלית, מבין סיטואציות מורכבות, יודע להגיד את המילה הנכונה והוא מצחיק.
כל זה הופך אותו למנצח אידיאלי! עם ולמרות המוזרות שלו.

שרי- כלכך מיותרת. בגמר זה אפילו צרם יותר. הדבר היחיד שאהבתי בה זה שהיא היתה האמיצה היחידה להגיד לקותי את האמת בפרצוף.

יאנה- לא יודעת למה אני היחידה פה שאהבתי אותה. מבחינתי היא היתה הכי אמיתית בבית וידעה לצאת מסיטואציות מסובכות בכבוד.

MoRoSH11

New member
על החפירה המטורפת

רק עכשיו שמתי לב שהיא כתבה את זה.
אבל עזבי את זה, העיקר הכותרת היא סיכום העונה במילה אחת

מסכימה איתך לגבי למה זה מבאס שקותי זכה. מצד שני, לא רואה בו משהו כובש.

Just Neta1

New member
סורי...

האמת שהאפשרות שסער יזכה הייתה כל כך רחוקה מהמציאות שבכלל לא חשבתי על זה, אבל זה דווקא טוב אם הוא היה זוכה. הרי זה לא שבעקבות זכייתו היינו חוזרים פתאום לגבולות 67', אבל זה כן היה מעלה את הדברים לדיון ציבורי, אולי גם בקרב אנשים שפחות מתעניינים בזה בדרך כלל וזה נראה לי מאוד חשוב. אולי זאת רק תחושה אישית שלי, אבל אחד הדברים שהכי מפריעים לי בחברה, וגם בעצמי, זאת האדישות שקיימת בד"כ למה שקורה במדינה, אנחנו מביעים דעה פה ושם (במקרה הטוב) אבל לא באמת מעורבים בצורה פעילה (גם לא במחשבה). ודווקא אחד המשפטים שהכי אהבתי והזדהיתי אתם אצל סער, היה כששאלו אותו למה הוא השתתף בכל הפעילות הפוליטית והוא אמר שברגע שהוא הגיע למסקנה שזאת העמדה הנכונה, הוא הרגיש שפשוט אין לו את הזכות שלא לפעול וזה כל כך נכון (בלי קשר לעמדה הספציפית) וזה משהו שרובנו לא עושים ולי אישית זה מפריע, לגביי לפחות (אני לא אומרת שצריך לרוץ ולחסום כבישים עכשיו, אבל פשוט להרגיש יותר מעורבות ברמה האישית).

קותי- הוא מצחיק וזה (הקטע הכי מצחיק בעונה שייך לו), אבל החסרונות כל כך גדולים שהם מכסים על הכול, זה פשוט אסון שזה האדם שנבחר לזוכה ע"י כל כך הרבה אנשים בזכות האופי ה"מדהים" שלו.

תמיר- כתבתי בהודעה למעלה מה הפריע לי בו אישית (אני כבר מפחדת להאריך את ההודעה הזאת עוד
)

שרי דווקא ממש לא מיותרת, היא מותק ורציתי בשבילה שתהיה בגמר כי היא הייתה צריכה את זה לביטחון שלה. מה שהכי אהבתי אצלה זה דווקא לא היציאה מול קותי (שזה לא היה ייחודי לה, הרבה אנשים יצאו אחד נגד השני בעונה, אצלה במקרה זה יצא מול קותי), אלא הרגישות המיוחדת שלה. היא באמת ילדה חמודה.

יאנה- היא מאוד כריזמתית ואני מבינה למה אנשים אוהבים אותה. יש בה צדדים טובים, אבל כמו אביבית גם היא צריכה המון תשומת לב (היא פשוט חכמה יותר ולכן עושה את זה בצורה פחות בוטה). אם באת לה טוב- אז אחלה, אבל אם באת לה "מקולקל" (כלשונה), זה אבוד. תראי את היחס שלה לאביבית, את הניצול שלה את ערן לצרכיה, את המשחקים עם קותי, את ההתנשאות על שרי ועוד.

MoRoSH11

New member
עזבי את זה שהוא יזכה, האפשרות שהוא בכלל

ישאר בבית הייתה רחוקה מהמציאות. אני לא יודעת אם ראית, אבל אני מאמינה שכן, את כל הקבוצות שנפתחו נגדו בפייסבוק. בהקשר הזה אני חייבת (שוב) לציין לטובה את האנשים במדינה הזו, שהבינו שיש דברים שהם מעבר לדעות, קיצוניות ככל שיהיו. יותר מזה, שיש מקום להביע דעות, גם אם הן לא בדיוק "מקובלות" על הכלל או מתאימות לכולם, אבל כל עוד עושים את זה כמו שסער עשה, תוך כדי מקום לצד השני לבטא את עצמו ותוך כדי נימוקים הגיונים ורציונליים לאותן דעות.

אולי באמת רובנו לא בדיוק פועלים, אבל אני לא חושבת שאנחנו אדישים לגמרי.תראי מה היה פה בקיץ האחרון.
אני חושבת שאולי יש פה איזשהו פחד לפעול באמת. לא יודעת.

נטע, נשבעת לך שאת מרגשת אותי!

למה? ככה (אני אפרט בהזדמנות ובשעה נורמלית יותר)

מסכימה עם כל מילה שכתבת (ומתעלמת באלגנטיות מהשילוב "אביבית" + "מחבבת" שראיתי בפוסט שלך). בכלל, את בטוחה שלא ראית פוסט שלי וגנבת לי אותו?

שראיתי את סער בתוכנית הראשונה, סיננתי משפט בסגנון "הפרובוקטור הזה יחזיק שם מקסימום שבועיים שלושה" ונכון להיום אני מרגישה בדיוק כמוך, שהוא מתמודד הריאליטי שהכי הערכתי אי פעם (ביי פאר).

אני גאה בו על הדרך שהוא עשה בתוכנית והדרך בה הוא ייצג את עצמו, גאה בקהל שהביא אותו למקום שלישי (מה?), בתקשורת שלא מפסיקה לפרגן לו ובעובדה שהוא לא מתמנגל בהשקות וספיישלים אייל גולנים למינהם, ובכלל, אני מרוצה ממנו.

הי לכולם!
מתנצלת שאני כזאת אורחת פורחת לאחרונה.

MoRoSH11

New member
גם אותי היא מרגשת

ואני גם ממש מעריכה אותה על התגובות שלה כלפי סער. אני חושבת שהתגובות של נטע מוכיחות ומראות מי היא באמת (כמובן שלטובה שלא ישתמע אחרת).
גם אצלי התגובה הראשונית הייתה כמו שלך כשראיתי את הסער בתחילת העונה.

אני לא נבהלתי ממה שהוא אמר שהוא נכנס

אלא כבר יכולתי לדמיין את התגובות ואת המריבות ואת העליהום. הוא כמובן הצליח להתעלות מעל הכל ולהעביר את הדברים שחשובים לו ועדיין להשאר מוערך ואהוב על דיירי הבית.

ונטע =
, אבל בואי נפסיק להחמיא לה שהיא לא תתלהב יותר מידי...

MoRoSH11

New member
כתבתי שנבהלתי?

אני בעיקר חשבתי שהנה נכנס איזה פלצן לבית ולמי יש כוח אליו, אבל אני כ"כ שמחה שטעיתי. אני מסכימה איתך לגמרי.

נטע בהחלט=
. ו-
(אבל קודם צריך שהיא תבוא להראות פה בכלל נוכחות).

למעלה