סיכום עונה במילה אחת-
סער!
ברצינות, הוא פשוט בן אדם נדיר, גם בחברה שלנו בכלל, אבל בטח ובטח שבטלוויזיה- זה מתמודד הריאליטי שהכי הערכתי אי פעם. בן אדם חכם ואינטיליגנטי ברמה מטורפת, בעל חשיבה מקורית ואמיצה, ועם זאת- אף פעם לא מתנשא, תמיד נמצא שם בשביל אחרים, מקשיב, מייעץ ותומך בהם (ולא סתם דיירי הבית כל כך אוהבים אותו ומשבחים אותו בכל מקום, ולא סתם גם השונאים שלו מבקרים אותו רק על הדעות, אבל גם הם מודים בחצי פה שהוא אחלה בן אדם ושאם לא הדעות הם היו בעדו) ולא שם את עצמו או את צרכיו במרכז (בניגוד לשאר), צנוע, נחמד וחם תמיד ולכולם אבל לא מוותר על עקרונותיו, ויחד עם כל זה- תמיד מודע למציאות ויודע להסתכל עליה בהומור, גם ביחס לעצמו.
אני פשוט גאה בו על מי שהוא ועל קהל המצביעים (כן, גם אני
פעם ראשונה שהצבעתי באח הגדול) שהצליח להתגבר על הסטיגמות ולהביא אותו למקום השלישי. ושלא נדבר על זה שהוא חתיך הורס
(או כמו שמישהי כתבה- "לא אכפת לי מה הדעות של סער, כל עוד הוא אומר אותן בלי חולצה"
). אגב, אני בעד סער לא
למרות הדעות, אלא דווקא יחד איתן.
לגבי קותי- עצוב מאוד שהוא זכה, כי זה מעיד הרבה על החברה שלנו (הייתי אומרת שרק על קהל המסמסים, אבל לצערי אני מכירה המון אנשים בסביבה שלי שהיו בעדו גם בלי להצביע). יש עכשיו דיונים בכל מקום אם הוא שיחק תפקיד או לא (לדעתי זה די ברור שהוא כן ניסה כל הזמן להתאים את עצמו לדמויות הזוכות מעונות קודמות- מירי בוהדנה=בר רפאלי של ג'קי, כל עניין הקיפוח וכל המודעות התמידית לאיך שהוא יוצא במצלמות), אבל זה לא העניין- שחקן או לא, מה שעצוב זה שהקהל בחר באדם אלים, מתמסכן, אגואיסט לחלוטין (הרבה הרבה יותר מאביבית שדווקא לה יוחסה התכונה), בוטה וגס למנצח שלה, ומה שעוד יותר עצוב- זה שזה היה ברור כבר מתחילת העונה.
לגבי תמיר- הוא באמת באמת חמוד, אבל יש לי קצת בעיה עם כל האהדה סביבו. אל תהרגו אותי, אבל היחס אליו מרגיש לי כמו יחס לילד קטן, כמו שאני אדבר על אח שלי שבן 5- "איזה חמוד הוא..". זכורות לי כל מיני סיטואציות שהוא משתף דיירים ברצינות, והם (וגם תגובות חיצוניות) מגיבים לו כ"תמיר, אתה כזה חמוד.." זה טבעי, כי למרות שהוא בן 37, הוא מתנהג כמו ילד קטן, אבל לא בטוח שזה מה שטוב לו בשביל להתגבר על חוסר הביטחון שלו. מה שכן, אין ספק שהוא בן אדם טוב בסך הכול (גם אם יש לי כל מיני בעיות עם ההתנהגות שלו).
עוד כמה דברים קטנים לגבי דיירים אחרים-
שרי- היא ממש מותק, רציתי לכתוב עליה גם כמה דברים פחות טובים אבל בדיוק שמעתי ראיון איתה והיא ממש החמיאה לסער ובזה היא קנתה אותי לגמרי. אבל איזה כיף שהיא יצאה אחרי יאנה שהתנשאה עליה לאורך כל העונה!
דיירים חמודים אחרים: יעל, אביבית (כן, התחלתי לחבב אותה אחרי הדחתה משום מה, אבל רק כדמות טלוויזיונית וגם זה בטח יעבור לי מהר).
דיירים בסדר: ערן (לא סבלתי אותו במשך העונה ואני עדיין חושבת שהמודעות שלו למצלמות מנעה ממנו להתנהג כאדם שפוי ושיש לו בעיות רציניות באישיות אבל כרגע אני קצת משוחדת לטובתו בגלל הדברים שאמר על סער ועל קותי), סופי (מעצבנת אבל מצחיקה).
דיירים שמי זוכר: עינב, קפרא הבת, רגב (האהבה תנצח 2012
), איתם, לירון.
דיירים שאני לא סובלת: יוסי (חי בסרט- "הודחתי מתוך שאננות", "לא עשו לי חיקוי בארץ נהדרת כי קשה לחקות אותי" פחח בטח), קפרא הבן (גם הוא חי בסרט- "הצ'ק היה אצלי בכיס" כן, ברור), ברי וזיווה (זיווה סתם טיפשה אבל ברי פשוט בן אדם מגעיל וממש התביישתי בייצוג הזה של החברה הדתית, תודה לאל שהן עפו מוקדם), קים וצבי (המזעזע מכולם, אין ספק).
סליחה על החפירה המטורפת