איך . . .

galh

New member
אתה מציע הצעה לא ריאלית.

אני חושב שחוץ ממקצוע של נהג מונית, יש לך חופש כמעט מלא בבחירת המקצוע שאותו אתה רוצה לרכוש. אז אתה מעדיף למנוע ממך את החופש? אתה תגיב בהשלמה בלי מחאה אם יגידו לך, "מצטערים, אבל המכסה למתכנתים מלאה. אפשר להציע לך להיות גנן ילדים?". אני לא רוצה להתחיל דיון לגבי השלטון במדינה. אני שותף להרגשה שלך, אבל בניגוד אליך, אני לא דורש פתרונות מהשלטון.

galh

New member
הרף עולה או יורד בהתאם לביקוש...

ובהתאם לקיבולת של האוניברסיטאות או המכללות. לפי מה אתה רוצה לקבוע אותו? לפי תחזית עתידית?

ועוד משהו...

למה לא לדרוש מהשלטון פתרונות?!!! אני לא אומר שלא צריך לחפש לבד, אבל המדינה כן חייבת לנו.(גם אם לא היה פה שירות צבאי). אבל אנחנו נקלעים למצב אבסורד, שבו אנחנו לומדים קשה, מוציאים את התואר אחרי השקעה לא מבוטלת של כסף וזמן, ואח"כ אומרים לנו, מצטערים אבל אתה חסר ניסיון, אנחנו לא זכאים לדמי אבטלה, להיפך, אנחנו עוד נדרשים לשלם למדינה. מה בסך הכל ביקשתי? אני לא מבקש תרומות, נדבות או קצבאות, אני מעוניין לעבוד, ממתי זו הפכה להיות בקשה כ"כ גדולה?!!!! אבל אם אתה טוען שהשלטון לא חייב לנו כלום, זה יכול לעבוד גם הפוך. המדינה נוצרה עבורנו ולא אנחנו בשבילה.

galh

New member
עשית משהו בשביל להשיג נסיון?!

אני חושב שבארה"ב יש את המושג של "התמחות" או "חופשת הקיץ" שבו סטודנטים עובדים כמה חודשים בשכר נמוך או בלי שכר תמורת הזכות לעבוד בחברה ולרכוש נסיון בעבודה מעשית (כולל נסיון בלהביא קפה ודונאטס
). האם עשית משהו דומה במהלך שנות הלימוד שלך? עבדת במשרת סטודנט? בחופשות? כתבת או השתתפת בפיתוח פרוייקט קוד פתוח? מה בדיוק אתה רוצה שה"מדינה" תעשה? תיצור מקומות עבודה פיקטיבית שמייצרים מוצרים שלא נמכרים כי אין להם ביקוש? תשלם לך משכורת בזמן חיפוש העבודה (ניסו את זה, אנשים ניצלו את זה לרעה)? אתה רוצה לעבוד? תחפש עבודה שמתאימה לבוגר חסר נסיון, עם שכר בהתאם. פגשתי מהנדס מכונות שהתחיל לעבוד בשכר של כ- 9K, לעומתו פגשתי הרבה יותר מובטלים מתחום התוכנה שמאמינים _שצריך_ לשלם להם לפחות 12K (הם עדיין בבית).

9K ? מוכן להתחיל לעבוד עם משכורת

של 9K? אז אני מוכנה להתחיל לעבוד עם משכורת של 5K. ואני אספר לך משהו , אני עבדתי 3 חודשים בקומברס והם הציעו 5K כולל נסיעות. אני עשיתי שם 250 שעות בחודש ולפעמים גם יותר. לא נראה לי שהבעיה של חסרי ניסיון זה משכורת , משכורת במקרה הזה זה דבר שולי. הם רוצים בסך הכל לעבוד ולצבור ניסיון , ואני כן חושבת שלמדינה יש חלק במצב שנוצר.

אתה מתכוון...

חוץ מלשלוח לכל העולם את הקורות חיים שלי, דרך המייל, פקסים ומה שזה לא יהיה? דבר ראשון, אני מצפה שהמדינה לא תגבה ממני כסף, בעוד אני נלחם כדי לחפש עבודה, נמשיך בזה שהמדינה יכולה לעודד כספית מקומות עבודה לקבל אנשים חסרי ניסיון,היא יכולה גם לחייב מוסדות לימוד לתת תואר,שכולל לא רק לימודים אלא בשילוב עם עבודה בתעשייה (כשכמובן מוסד הלימוד מחוייב במציאת העבודה, אם לא הצלחת למצוא לבד), אפשר לתת עוד דוגמאות יצירתיות, רק אם היה רצון טוב. ולגבי משכורת, זה הדבר האחרון שבגללו אני אדחה מקום עבודה. אין לי שום ניסיון, וכל הזמן אני מקבל תגובות כמו:"אין לנו משרות פנויות..." ואני בטוח שאתה מכיר את ההמשך.

® רן

New member
אתם מסתכלים בראייה מאוד מאוד צרה

אמנם צר לי שאתם כרגע לא מוצאים עבודה, אבל הכיוון שלכם לא נכון. המדינה לא צריכה להיכנס לכם, למעסיקים ולאוניבסיטאות לחיים ולכפות על אנשים מה ללמוד, אצל מי לעבוד ואת מי להעסיק (במידה ואתם בצד המעסיק). אתם חושבים שהמעסיקים לא מעסיקים אותכם מתוך רוע לב? ושאם יגיע האבא הגדול ויגיד להם "נו נו נו" אז הם יסכימו? זו גישה מאוד ילדותית. תאמינו לי, אין מעסיק שלא היה רוצה יותר ידיים עובדות. כולם מתים להעסיק אותכם, ולתת לכם אפשרות לייצר בעבורם תוצרת ולהפיק מכם תועלת. הבעיה היא שהעסקים בארץ במצב כלכלי קשה ואין להם אפשרות לעשות את זה. לחייב אותם בכך יגרום להתמוטטותם ורק יצרף עוד אנשים למעגל האבטלה והיאוש. המדינה צריכה לעודד עסקים לפרוח, להרוויח כסף, לגדול ולהתפתח. ככה ייוצרו יותר מקומות עבודה, יהיה מחסור בידיים עובדות, שכר העבודה יעלה ומקומות ייפתחו גם לחסרי נסיון. אם אתם רוצים עזרה מהממשלה, תדרשו להוריד מיסים (ישירים ועקיפים), להפחית בירוקרטיה, לצמצם את אחיזת החנק שלה על המשק ולהפנות משאבים לתשתיות. במקום זה, תקציב הממשלה הולך למערכת הביטחון, להתנחלויות, לחרדים ולמגוון חברות ממשלתיות שעיקר מטרתן לספק ג'ובים למקורבים של "נבחרי העם".

זו הגישה הקפיטליסטית

אני יותר תומך בסוציאליזם ובהתערבות (לא גדולה) של המדינה לטובתנו האזרחים... אבל זה כבר דיון אחר.

טיקטי1

New member
הערה

זה לא "לטובתנו האזרחים" אלא לטובתנו האזרחים שהם לא מנכ"לים וכו"

galh

New member
ניסו את זה. זה נכשל שוב ושוב.

קשור כנראה לאופי של רוב האנשים. ברגע שנותנים להם רשת בטחון למקרה הצורך הם מייד הופכים אותה לערסל. תסתכל על המצב של הקיבוצים, ההסתדרות וחברות הסתדרותיות כמו כור וכו'. העובדים ניצלו את ה"סוציאליזם" והביאו אותו לפשיטת רגל. אחר כך הם צעקו שיצילו אותם.

galh

New member
לא לזה התכוונתי.

שאלתי (ותקרא שוב את ההודעה שלי) אם עשית משהו כדי לרכוש נסיון במהלך הלימודים? יש בהודעה שלי כמה דוגמאות, תתייחס אליהם בבקשה. המדינה מעודדת יצירת מקומות עבודה. כנראה שלא שמעת על מענקים של "המדען הראשי" או "הקרן לשיווק" (ויש עוד). חלק מהמענקים דורשים הצהרת כוונות על גיוס עובדים חדשים. לחייב את המוסד הלימודים למצוא לך עבודה?! מאיפה אתה מביא את הרעיונות ההזויים האלו? אגב, הטכניון לדוגמא, עוזר במציאת עבודה. יש חברות שמספקות תעסוקה לסטודנטים, יש "יריד תעסוקה" ויש גם מעין חברת השמה. אני מניח שאותם דברים קיימים גם במוסדות אקדמאים אחרים. אני מכיר את המשך, לצערי. אבל לא ישבתי ודרשתי פתרונות מאחרים.

גם בתקופת הלימודים...

שלחתי קורות חיים, אבל לא ייחסתי לכך חשיבות רבה, כי בכל זאת הייתי שקוע בלימודים והייתה לי הכנסה מהצד שלא קשורה למקצוע. וגם אז נדחיתי. והרעיון ההזוי לגבי חיוב מוסד הלימודים למצוא לנו עבודה מגיע מהמדינה ההזוייה, צרפת, שם הוא מיושם. וכל הדברים שציינת הינם חסרי משמעות, ואיך אני קובע את זה? תבדוק כמה בוגרים מובטלים קיימים.. זה מזכיר לי את כל עמותות ההתנדבות שנותנות למשפחות עניות אוכל, אז באותה אנלוגיה, אני לא מעוניין שכל מיני חברות השמה לא מועילות יעזרו לי , למדינה יש חובה לדאוג לנו האזרחים, ולא לפטור את עצמה מחובותיה. אני לא דורש פתרונות ממך, או ממישהו זר, אני דורש פתרונות מהמדינה שלי, וזו זכותי ואף חובתי לדרוש ממנה, כמו בכל מדינה תקינה אחרת.

הרעיון נשמע הזוי לחלוטין

אישית לא בדקתי את המצב בצרפת, אבל אני כבר אומר לך, שזה נשמע הזוי לחלוטין להכריח את האוניברסיטה למצוא לך תעסוקה. לאוניברסיטה יש תפקידים בהוראה ובמחקר. השמת כח אדם זה לא חלק מתפקידי האוניברסיטה. בהחלט יכול להיות, שבאוניברסיטה יש גוף, שמנסה לעזור לבוגר למצוא עבודה, אבל מכאן עד חיוב האוניברסיטה למצוא מקום עבודה המרחק רב. איך אתה רוצה, שהאוניברסיטה תתחייב לספק מקום עבודה לכל בוגר? האם האוניברסיטה יכול להכריח עסקים לקחת בוגרים שלה? אולי אתה מעונין, שהאוניברסיטה תקים בתי תוכנה רק ע"מ שהיא תוכל לתת לבוגרים שלה מקום עבודה? העובדה שיש בוגרי אוניברסיטאות בוגרים לא קשורה לאוניברסיטה. היא קשורה למצב הכלכלי בארץ. אני לא מבין למה אתה נטפל לאוניברסיטה, שלא מוצאת לך עבודה. באופן עקרוני אני מאד מסכים למסר שרן כתב בשירשור. איש לא הבטיח לנו מקום עבודה כל חיינו. איש לא הבטיח לנו חיים נטולי בעיות. לצערינו אבטלה זה חלק מהחיים. זה מתסכל אבל זה חלק מהחיים. לי נראה, שבמקום לנסות לצאת מהמצב הזה, אתה מנסה למצוא אשמים במצב הזה.

® רן

New member
הפתרון היחידי שיכול לעזור

הוא ביצירת יותר מקומות עבודה במשק. נקודה. אם אין מספיק מקומות עבודה, שום דבר ממה שאמרת לא יכול לעזור - אי אפשר לחייב אף אחד לתת לך משהו שלא קיים, וזה לא משנה ש"מגיע לך" או ששירתת בצבא ותרמת למדינה. והדרך היחידה ליצירת מקומות עבודה היא דרך שיפור המצב הכלכלי. אתה לא חייב להאמין בכח המשיכה כדי לההרג אם תקפוץ מבניין בן 20 קומות, ואתה לא חייב להאמין בקפיטליזם אם אתה לא רוצה - אבל בלי שיפור המצב הכלכלי כל פתרון שתציע (להכריח חברות להעסיק עוד עובדים?) רק יחריף את המצב עוד יותר.

אבי 8

New member
את לא לבד

הרבה מאד בוגרים במצב שלך המוכנים לכל עבודה אפילו בשכר נמוך יחסית. כשאני רואה כאן את הויכוחים בין המשתתפים האם שכר של 11K נמוך מידי לשלוש שנות נסיון אז אני... בקיצור, נסי בזמנך הפנוי ללמוד ולהתעמק לבד בתחום מסוים (למשל אינטרנט) כך שתוכלי להציג את התוצר הסופי בראיונות. כמו כן, תחקרי שוב ושוב את הסביבה שלך אולי מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר.... אל יאוש. זה יגיע בסוף

d70

Well-known member
תגידי תודה לבועה שיצרה המון אנשים עם 2-3 שנות ניסיון ,כאשר חלקם כלל לא היה בעל תואר ראשון.עם הזמן ידלדלו כמות האנשים עם הניסיון הנ"ל.חלקם יפנה לדרך אחרת ,חלקם יתפשר וכו'.כאשר זה יקרה יחזרו המעסיקים לחפש עובדים חדשים לפי קריטריונים נורמלים כמו ציונים ,מוסד לימוד וכו'.

לא כדאי לך לזלזל בנסיון

תואר עוזר לך עד העבודה הראשונה (לפעמים גם השניה), אבל לאחר מספר שנים, בודקים את הנסיון של המועמד יותר מאשר את התואר. רוב המקומות יעדיפו לקחת עובד עם נסיון של 3 שנים ללא תואר, מאשר בוגר אוניברסיטה טרי ללא נסיון. כמובן, שחשוב שהנסיון יהיה רלוונטי וטוב.

moshegefen

New member
נמאס

הי, תני לי לנסות להרגיע אותך, אני מפוטר היי טק עם נסיון של 14 שנה. אני כבר כ 3 חודשים ללא עבודה. היום המצב קשה וזה נכון לכל המגזר ההיי טקי, לבעלי הנסיון וללא הנסיון. מקומות עבודה נהיו בררנים בצורה קשה ביותר. נמאס זו מילה לכאלה שיכולים להישבר. מי שיכול להישבר ולא לעבוד יכול להגיד נמאס. אחרת, העבודה שלך היא, למצא עבודה! זו עבודה קשה, לכתוב קורות חיים תפורים לכל חברה, לנסות לשלוח ע"פ פילוח מדוייק וכו' יכול להיות שאת צריכה עזרה בחיפוש העבודה, אבל להישבר... עוד רחוקה הדרך.

למעלה