איך??

Sonic hedgehog

New member
ציטוט

"אל תפחדי להכיר בכך שבשלב הנוכחי את לא מוצאת טעם בגידול הילדים שלך - לדוגמה, רק בגלל שכמה אנשים טוענים שזה מחייב שאת משוגעת" משוגעת אינה מילה חיובית אתה הפכת הצעה פרקטית למשהו מעליב וזה גם מה שדפנה עשתה.
 
אבל הסברתי לך בצורה מאד ברורה

מה בהודעה שלך גרם לי להבין שאת חושבת אותה למשוגעת, וזו הייתה ההשערה שהיא טרול ולא ההצעה ללכת לפסיכולוג. אני תוהה למה את מתעקשת לעוות את דבריי.
 

Sonic hedgehog

New member
כי טרול לא = משוגעת

בעוד שיש שמשוגעת בהחלט משמש כמילאת גנאי להולכים לפסיכיאטר. דווקא נראה שאתה מנסה לכבס את דבריך.
 
אם זה מה שאת חושבת - זו זכותך המלאה

אבל כדאי שתשימי לב למשפט שכתבתי כבר בהודעה הפותחת שלי - "בהחלט יתכן שכדאי לה ללכת לפסיכולוג סתם כי זה עוזר להרבה אנשים שנמצאים בשלב כזה של החיים", אז נראה לי יותר סביר שפירשת את דבריי לא נכון, אבל מה שחשוב זה שברור לך כעת למה התכוונתי.
 

Sonic hedgehog

New member
לא שכנעת אותי

אני עדיין חושבת שהכוונה המקורית שלך הייתה כפי שאני הבנתי אבל עכשיו אתה מנסה לשנות פרוש.
 
זה הגישה המזלזלת

כשאת לוקחת שני משפטים לא קשורים בעיקרון - "לא רוצה להביא ילדים בגלל שאת לא יכולה להביא משיח".. כשכל מי שקרא את הדברים הבין שזה טיפה יותר עמוק אז ההצעה לפסיכולוג מהסוג המזלזל מופנית אליך
 

Sonic hedgehog

New member
זה היה רוח הדברים

ואני לא חושבת שהצעה למישהי לפנות לפסיכולוג צריכה לשמש כעלבון, כך שאני בהחל לא מסכימה עם הגישה שלך.
 

easy way

New member
יפה שאת לא חושבת

אצל הרבה זה יתפרש כעלבון, בעיקר הצעה פומבית, קצת טאקט לא יזיק. deja vu
 

Sonic hedgehog

New member
זאת לא הבעיה שלי, זאת הבעיה שלהם

עכשיו צריך גם לכבד דעות קדומות של אנשים אחרים? זה שיש אנשים שיש להם סטריוטיפים לגבי פסיכולוגים או כאלו שהולכים אליהם זה בעייתי, אבל אני לא רואה מקום לתמוך בכך או להצדיק את זה.
 


 
לחיות בלי מטרה

היי. אני רועד מקור בחדר הבלתי-מחומם-הזה, אז אכתוב ממש בקיצור. בגדול אני די מסכים עם מה שכתבת. רק הערה קטנה לגבי "לחיות בלי מטרה". אני לא חושב שצריך "לחיות בלי מטרה". אפשר ורצוי למצוא מטרות ולהגשים אותן. אבל ה"מטרה" לא צריכה להיות כזו שמחייבת, שנובעת מאוטוריטה מחייבת או מערכים אבסולוטיים מחייבים. לחיות בלי רצון - אלה חיים עלובים. אבל לחיות עם רצון שמשעבד את החיים - זו קיצוניות שניה, מעיקה ומזיקה. אחד הפילוסופים ששם לב לתופעה הזו הוא שופנהאואר. הוא טען שהאדם הוא יצור בעל רצון. תמיד רוצה. וברגע שהגשים את הרצון - מיד צץ לו רצון חדש. שוב יש לו רצון. שוב יש משהו שעדיין "אין", והאדם רוצה להשיג. כל זה נכון, אבל שופנהאואר (שכנראה גם הוא היה בעל דפוס חשיבה כמו רוב האנושות) הגיע למסקנה העצובה שהחיים הם רעים באופן תמידי. כי אם תמיד האדם רוצה משהו - אז תמיד חסר לו משהו. הוא חי כל חייו בתחושת החסר. לעומת זאת, אני מצליח לזהות היום כיוון חשיבה קצת שונה ומרענן, של רצון - רצון אמיתי - אבל לא כזה שמלווה בתחושה של "אני חייב", של "חסר לי". רצון שהאדם *בוחר* לרצות, שהוא מעניק לחייו כוחות, מעניק את האתגר הכייפי שהאדם מזדהה איתו. אבל גם אילו הרצון לא ימומש כלל - האדם לא יראה בכך "אסון" או "בעיה" כלשהי. אז מצאי לך מטרה. תהני מכך שיש לך מטרה. אבל אל תחשבי על המטרה בדפוס המחשבה הדתי שהיה מנת חלקך. נסי לאמץ דפוס כייפי, של כיף מתחושת האתגר והסיפוק שהמטרה נותנת. זו דעתי (ושוב יצא לי ארוך...). אשמח לקבל תגובות. שבוע טוב.
 
למעלה