איך??

ואם כבר הגבתי

אולי באמת כדאי שנעשה מילון לכל המילים השונות שמסתובבות כאן, שחלק מהם אני נצרך לחפש בגוגל כל פעם.... לאקוני, טרול... (או שהוא כבר קיים - אני לא יודע)

uri80

New member
מצטער, בחיי שכעת אני בכלל לא מצליח להבין משפט

כמו "כן, הילדים שלי כרגע פחות נחשבים, כי אין לי מטרה או רצון לאהוב אותם". חושב שאנחנו כנראה חושבים בצורה הרבה יותר מדי שונה. בחיי שפשוט לא מצליח להבין את המשפט הזה. כמו כן ממש לא אמרתי שתעשי "מה שעושה לך טוב". אמרתי שתעשי משהו שתחליטי שהוא *חשוב* לך או מעניין אותך. אלו לא דברים זהים. אחד הדברים החשובים בחיי בני אדם הוא מערכות היחסים בינם לבין אנשים אחרים. התנדבות היא רק דוגמה שנתתי למשהו מסוים שיכול לשפר או להוסיף מערכות יחסים כאלו וגם לעזור לאחרים (כי לי עצמי עדיין לא ברור מה המטרה הגדולה ב"להביא את המשיח" בעינייך). זה אולי לא "נשמע כל כך טוב ומרשים כמו להביא את המשיח" אבל לפחות זה משהו אמיתי, וזו כבר התחלה.

Sonic hedgehog

New member
אין לך רצון לאהוב את הילדים שלך

בגלל שאת לא יכולה להביא משיח? אני לא אומרת את זה בקטע רע אבל אם את לא טרול אני מציעה שתראי פסיכולוג או אולי פסיכיאטר.

תמיד את עושה 'קופי פייסט'

למשפטים בלי קשר אחד לשלישי בשביל להציע פסיכולוג או פסיכיאטר? לא כי אם כן, אז אולי אולי תלכו ביחד, או בעצם רק את

זה באמת נשמע רע, אבל אני לא יודעת אם זה איך ש

-אם זה איך שאתה מפרש, כלומר, לאדם דוס ממש שכל חייו שאף לעשיה מילדים תוך אידיאלים (ללדת ילדים כדי להגדיל את עם ישראל ולהקים משפחה של צדיקים בלה בלה פעולות בני עקיבא וכו), זה סוג של הלם לרצות דברים סתם כי לרצות [אגב, אני לא חושבת שזה באמת מהות התורה ואתה אמור לעשות את זה כי טוב לך, אבל זה לא הנק. כרגע]. אני מאמינה שזה יעבור לה, אני חושבת שלגלות את האושר והשמחה בלעשות דברים כי זה אתה ואתה רוצה אותם ושמח בהם הוא גדול לעין ערוך מלעשות משהו כי אתה מאמין בו.

עדי אחת

New member
או, יופי

הגבת לו גם בשמי. כנראה שלא הבעתי מספיק טוב מה שהתכוונתי. תודה רבה! תשה"ל (?)

מה זה השטויות האלה?

בן אדם גדל במשך שנים על מערכת ערכים מסויימת, וכל המטרות שנראו לו נעלות היו קשורות זו בזו. כיום - אחרי שהבין שהמערכת הזו מוטעית, הוא מצהיר בכנות מרשימה על כך שהוא מתקשה להפריד בין המטרות השונות. הוא מודע לכך שחלק מהמטרות חשובות וטבעיות, אבל מתקשה להבין מהן ו/או להתחבר אליהן, ופותח כעת בתהליך שבו יבנה את עצמו מחדש. בהחלט יתכן שכדאי לה ללכת לפסיכולוג סתם כי זה עוזר להרבה אנשים שנמצאים בשלב כזה של החיים, אבל מכל האפשרויות המוכרות לי - היא עושה עלי רושם של בן אדם שמתמודד עם הנושא בצורה הרבה יותר בריאה מרוב האנשים האחרים שאני מכיר. עדי - אל תתני לאנשים מקובעים להרוס את מה שאת בונה לעצמך, ואל תפחדי להכיר בכך שבשלב הנוכחי את לא מוצאת טעם בגידול הילדים שלך - לדוגמה, רק בגלל שכמה אנשים טוענים שזה מחייב שאת משוגעת או פשוט שזה ככה - בלי סיבות (אני מניח שהגישה הזו מזכירה לך משהו). מנגד - אל תתני לעצמך להישאר במקום הזה שבו את נסחפת בחיים בלי מטרה, כי בטווח הארוך זה יהפוך אותך לאדם מזיק לסביבתו ולעצמו. תעבדי בצורה מסודרת ושקולה על בניית סולם ערכים ומטרות פנימי, מתוך בירור נקי בין מה שבאמת מייצג אותך למה שנובע מהעולם שבו גדלת, ותאמיני לי שתוך כמה שנים תרגישי הרבה יותר טוב. בהצלחה.

Sonic hedgehog

New member
אני לא מבינה בעניין

אבל מי שמאבד עניין בהכל עד כי אינו מוצא טעם בילדיו נשמע לי בדכאון קשה וכדאי מאוד שיראה פסיכולוג. הגישה הזו כאילו ללכת לפסיכולוג זה דבר מעליב לדעתי היא הגישה המזיקה.

ההצעה ללכת לפסיכולוג אינה עלבון

(כפי שהערתי בעצמי), ההצעה שהיא טרול - לדוגמה - היא סוג של עלבון, והיא נובעת מכך שלתפיסתך משהו מאד לא בריא במצב שלה, ואני טוען שלמרות שלהישאר בו זה רעיון רע - כשלב בדרך לבניה עצמית זה מצב תקין בהחלט לטעמי.

למעלה