איך נפרדים לשלום?

נעה גל

New member
איך נפרדים לשלום?

כבר יומיים אני יושבת מול המסך וחושבת איך נפרדים לשלום מפורום. איך מסכמים בכמה מילים תקופה של כמעט 6 שנים? אולי אני אתחיל מהתחלה? לפני שש שנים (בערך) גיליתי את עולם הפורומים הוירטואליים. הייתה לי ילדה בת שנה + ונכנסתי לפורום הורים ב-IOL בכדי לשאול שאלה שהטרידה אותי. אני עוד זוכרת את ההתרגשות שאחזה בי כשגיליתי שהתפתח דיון שלם סביב השאלה שלי. אני זוכרת איך עברתי על כל הודעה שנכתבה, קראתי והגבתי. זה היה הרגע בו "נתפסתי" לפורומים באינטרנט. אחרי כמעט שנתיים של השתתפות בפורום "הורים" ופורום "חינוך לגיל הרך" (שהיה מיועד במקור לאנשי חינוך) פנתה אלי הנהלת IOL בבקשה להקים ולנהל פורום "חינוך לגיל הרך" שיועד להורים. הייתי בהריון שני, מתכנתת צעירה, בלי ניסיון פורמלי בחינוך והתלבטתי מאוד. מצד אחד, רציתי מאוד להקים פורום, ידעתי שיש לי הרבה מה ללמוד על חינוך ילדים וזו נראתה לי דרך נפלאה לעשות זאת. מצד שני, מי אני בכלל? מה לי ולחינוך? מה לי ולניהול פורום? אתם מן הסתם, יודעים כבר איך הפור נפל. עם הרבה חששות, הרבה טעויות של התחלה (וגם בהמשך
) יצאתי למסע. והמסע? המסע היה נפלא ולא טיילתי לבד. פגשתי אנשים חכמים, מקסימים ושנונים. פגשתי דעות שונות ומגוונות. גיליתי איך, עם הזמן, אני משתנה וההורות שלי הופכת להיות מודעת יותר, סובלנית יותר. איך דברים נראים אחרת כחובשים כל מיני משקפיים. למדתי שניהול פורום הוא לא דבר של מה בכך. נדרשת השקעה אדירה, כוחות נפשיים, יכולת תמרון והמון המון מוטיבציה. ה-4 שנים האחרונות בחיי, כמנהלת פורום "חינוך לגיל הרך" (בהתחלה ב-IOL ואח"כ בתפוז) היו השנים המשמעותיות ביותר עבורי. למדתי דברים רבים על עצמי ועל הסובבים אותי. גיליתי מה חשוב לי בחיים ומה חשוב לי פחות. החלפתי מקצוע (ממתכנתת עם תואר ראשון בביולוגיה למוסמך בגיל הרך באוני' העברית). בניתי זהות אישית ומקצועית סביב ניהול הפורום. בקיצור, מצאתי את עצמי
. בחודשים האחרונים אני מרגישה שהמסע שלי בפורום עומד להסתיים. ניסיתי למשוך עוד ועוד. תקופות של קשיים וחוסר מוטיבציה לנהל עלו וצצו אחת לכמה זמן, לאורך כל התקופה. האמנתי שהתחושה תחלוף, כמו שהיא חולפת תמיד. אבל הפעם היא לא עוברת, היא עדין כאן כל יום, כבר קרוב לחצי שנה. אז בלב כבד, ועם דמעות בעיניים אני יורדת מהדרך הזו וממשיכה באחרת (אמנם לא באינטרנט אבל כן בחינוך לגיל הרך). וכל ההקדמה הזו הייתה בשביל להגיד לכן (ולכם) – תודה. תודה על 4 שנים מעשירות ומהנות. תודה על כל מה שכתבתן ועל כל מה ששיתפתן. תודה על השינוי שחוללתן בי. תודה על החברות הוירטואליות המקסימות שרכשתי כאן. תודה שנתתן לי להכיר אתכן. תודה ענקית ומיוחדת, שאני לא בטוחה שעוצמתה תעבור בכתב,ללאה. הייתה לי הזכות (וזו זכות גדולה) לנהל עם לאה את הפורום (כבר יותר משנתיים וחצי, נכון לאה?). בזכותה הניהול וההשתתפות בפורום היו תענוג גדול. ידעתי שכשהיא איתי אני יכולה להיות רגועה, שהפורום בידיים הכי טובות שיש. אני יודעת שאני יכולה לעזוב עכשיו בלב שקט, יש לכן את לאה. ומה מעכשיו? לא יודעת. נראה לי שאני אקח חופשה ארוכה ואז אחזור בצורה קצת יותר שפויה להשתתף כאן. אז מן הסתם עוד נפגש
נעה

irisgh

New member
אני לא מאמינה.

אני בכלל חדשה פה, ובכל זאת יש לי דמעות. בשבילי אתן מוסד (גם אם בשחור
. התערערות המה? ברור שעוד נפגש. סליחה על הקונוטציות, אבל אחרת זה מוות.

אוי

היתה לי תחושה שמשהו קורה איתך. גם מדברים שכתבת וגם מהנוכחות שלך שירדה בהדרגה. חשבתי שאולי את עוברת משהו בחיים. היה מרתק לשמוע אותך. למדתי ממך הרבה דברים (יש עוד מה לדבר על הפנמה). מעניין, תמיד חשבתי שנולדת בתוך התחום. אני מנסה להשאר פוזיטיבית, אבל זה עצובבבבב.. בהחלט להתראות
שרון

לאה_מ

New member
../images/Emo51.gif מכל ה-../images/Emo23.gif לנעה ../images/Emo142.gif

שליוותה אותי בצעדי הראשונים בעולם הוירטואלי בכלל, ובניהול פורום בפרט;
שחלקה איתי חלק משמעותי מההתלבטויות האישיות שלי בשנתיים וחצי האחרונות, בקשר עם הילדים וללא קשר אליהם;
שהראתה לי ש"אפשר גם אחרת" בעולם של הפורומים, ויצרה כאן מסגרת מופלאה בעיני, שלא תוכל להיות כזו בלעדיה - ובכל מקרה בלי הרוח שלה;
שהיתה לי חברה אמיתית (ולו גם וירטואלית);
שנתנה לי להרגיש שהפורום הזה הוא גם שלי, ואיפשרה לי להגיע ליום הזה בלב בוטח (ואתן יודעות כמה חשוב זה לאפשר...). זו לא פרידה. רק הבעת תודה. ועוד הרבה יותר מזה.

kokopeli

New member
נפרדת לשלום בצורה הכי מרגשת

כנה ואמיתית שיכולה היתה להיות. זה מדהים איך נוצר כאן, ולא מעט בזכותך ובזכות לאה, באמת עולם קטן "משהו קטן וטוב". נתגעגע אליך ואל הערותיך (אני כבר הספקתי להתגעגע אל כולכן בחודשים האחרונים) הרבה בהצלחה המון אור ואהבה

נעה היקרה../images/Emo24.gif../images/Emo4.gif

תודה על כל פועלך בפורום... גם במקרים של חוסר הסכמה, תמיד היה כבוד ותשומת לב לכל הודעה. עצוב שאת עוזבת אבל אני מקווה שתחזרי במשתתפת מן המנין!
מקרב
על הכל! וגם
ועוד ניפגש... חגית ואלה.

limori

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif מסרבת להאמין!!!!

נעה, אני חושבת שאני מכירה אותך וירטואלית כבר 6 שנים... וקשה לי להאמין שאת נפרדת מניהול הפורום אף על פי שאני יכולה מאד להבין אותך. המכתב שלך מרגש מאד. אני מאחלת לך דרך צלחה..גמילה מהירה..אל תשכחי את העיצות שלנו על גמילה בהדרגתיות
אני רוצה להודות לך על העיצות ההערות ההארות המידע ההבנה היעוץ וטוב ליבך שליווו אותי ועזרו לי בחינוך ילדי. אני אזכור אותך לתמיד!!! שלום ולא להתראות
יש לי דמעות בעיניים לימור דיויד רואי ונעה

maya100

New member
סוף הוא תמיד התחלה...../images/Emo140.gif

ראשית, אני מצטרפת להלם הכללי שההודעה הזאת יוצרת...ממש לא צפיתי את הפרידה הזאת... אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולומר לך המון תודה. אני חושבת שיצרת פורום שהוא בהחלט "בדמותך ובצלמך" ולדעתי יש מעט אנשים שיכולים לומר זאת על עצמם. הנכונות שלך, הסבלנות והרבה ידע וחוכמה שעוברים בכל הודעה ויוצרים (יחד עם שלל הנשים הנוספות כאן) פורום חם, מקבל, שפוי ונטול פוזה, שאני מקווה שישאר כזה. אני מבינה את תחושת המיצוי ומאחלת לך הרבה הצלחה באתגרים הבאים שתיקחי (ואני בטוחה שיהיו כאלו). מאוד אשמח ל"היפגש" כאן בהמשך, לאחר שתרגישי שאת מתגעגעת... שוב המון המון

אוי, נעה ../images/Emo24.gif

אני כ"כ מבינה אותך ובכ"ז כ"כ מצטערת. תשמרי על קשר ותעשי לך טוב בכל מה שתעשי בוירטואליה (ובכלל) הלאה, בהמשך הדרך. מכל העמיתות שהיו לי במרחב הוירטואלי מאז ומעולם, את מאלו שאהודות עלי ונוגעות יותר לליבי. אולי....תכתבי קצת כעת? מבטיחה לפרסם

נעה, ../images/Emo24.gif ../images/Emo50.gif בדרכך החדשה

את הפורום הנעים הזה גיליתי לא כל כך מזמן, אבל מן ההתחלה הרגשתי באוירה המאד נעימה ותורמת ששוררת כאן. אני מאמינה שהאוירה הזו היא פרי עבודתכן המשותפת, שלך ושל לאה, ועל כך - כל הכבוד. למקרא הודעתך חשתי ברגשות מעורבים. מצד אחד צער על הפרידה ממך, מצד שני פרגון לתחושות שלך ולהתחלות החדשות עבורך. אני מניחה שהשינוי הזה, כמו גם השינוי המשמעותי עליו כתבת בהודעתך, רק יפרה ויתרום לך. כמובן שאשמח להוסיף ולקרוא את דבריך בפורום, שמהם אני מקבלת זויות ראיה נוספות וחדשות. אז -
ו
.

מיכל@ל

New member
נעה יקרה מאוד ../images/Emo24.gif

אחת מהמנהלות שהכי השפיעו על דרכי באינטרנט. תחסרנה לי השיחות הוירטואליות,ההודעות המרתקות שתמיד השאירו מקום למחשבה,הסיפורים על שני הגוזלים,ובעיקר את... מאחלת לך המון טוב, המון הצלחה בפרויקטים עתידיים [אני בטוחה שיש
] ובכלל... מחבקת מיכל

רותי ע

New member
נעה היקרה ../images/Emo24.gif

מאוד עצוב לי לקרוא אם כי כמנהלת מאוד מבינה על מה את כותבת. הקמת פורום לתפארת וניהלת אותו בצורה הטובה ביותר. עכשיו תורך להנות מהפריוילגיה של "משתתפת מן המניין"
אז שלום בינתיים ולהת'

נעה ../images/Emo140.gif

ההודעה שלך עשתה לי קווץ' בלב... המקום שאת ולאה יצרתן כאן מילא (ועדין) חלק ענק מההורות שלי. בעצם - שלנו, שלי ושל בעלי. גם בנו הפורום הזה עשה (ועושה) שינויים. שנינו רוצים לומר לך המון תודה על הזמן, המאמצים, ההשקעה האדירה. על מה שאת. בהצלחה
, בהנאה בלימודים
, הרבה מנוחה בחופשה
ולהתראות!
דנה

יסמין@

New member
../images/Emo140.gif מצטרפת לכל מה שכתבו כאן

מאחלת לך התחלות חדשות, המשכים מוצלחים וסופים טובים שבעקבותיהם התחלות חדשות וחוזר חלילה ומאחלת לך שדברים מסוימים ישארו איתך והדברים שאת כבר לא זקוקה להם בחייך ישתנו או יעלמו ויפנו את מקומם לדברים חדשים וטובים מהם. בהצלחה! ומקווה שאכן תחזרי ככותבת מן המניין

tonti

New member
נעה../images/Emo140.gif

יהיה אחרת בלעדיך, אבל הטבעת את חותמך כל כך עמוק. בהצלחה בדרכך החדשה ותודה על הכל

vered4

New member
תמיד קשה לעזוב בית../images/Emo82.gif

במיוחד כזה שבונים. פעם אמרת לי, שאם רוצים שפורום יתנהל כמו שמתאים לנו, הדרך היא פשוט לנהל אותו
אז כמו שכולן אמרו כאן, בהחלט השארת חותם. אני בטח לא אשכח אותך, החתולה מזכירה לי על בסיס יומיומי
שיהיה לך טוב בכל אשר תפני.

f u f u

New member
אבל מה זה אומר?

אולי לא תנהלי את הפורום אבל כן תשתתפי בו, לא? בכל מקרה, תודה על מה שנתת עד היום ובהצלחה בהמשך.

למעלה