איך נלחמים בזה?

איך נלחמים בזה?

שלום לכולן/ם, ברור לי שפתרון לבעיה שלי לא אמצא פה, אבל אולי הכוונה, אולי הזדהות, וזה משהו שבאמת אני צריכה. אני בת כמעט 30, נשואה 4 שנים ויש לי בעל פשוט מדהים, באמת, שאוהב אותי ברמות שלא הכרתי לפני וגם אני מטורפת עליו. אני מאוד מפחדת לחשוב שאני א-מינית, אבל מיום ליום מבינה שזה מאוד סביר. ראשית, אני חייבת לציין שאני מאוד נהינת מסקס במהלכו, אבל אף פעם אין לי חשק. אולי זאת הרגשת הלחץ והמחוייבות, אולי בגלל שאני לא נראית כמו כוכבת פורנו, ומשום מה זה נראה לי כמו דבר מלוכלך שלא עושים בשביל הנאה. לא גדלתי בבית דתי, אבל סקס לא היה נושא שיחה שיעלה. עד שהתחתנתי תמיד הייתי במערכות יחסים. חלקן ארוכות יותר, חלקן ארוכות פחות, היתה לי תקופה של המון סטוצים וגם הפעם הראשונה שלי היתה בגיל מוקדם יחסית (16). המערכות יחסים הארוכות יותר נגמרו לרוב משום שאיבדתי עניין. אף פעם לא יחסתי לזה חשיבות כבעיה שורשית, אלא פשוט חשבתי שהם לא היו בשבילי. כשהכרתי את בעלי ועברה ההתלהבות של ההתחלה זה קרה לי שוב במידת מה, אבל בגלל שבעלי הוא בן אדם כל כך מדהים והאהבה ביננו כל כך חזקה שאפילו לא העלתי על דעתי אופציה שאינה להשאר ולהזדקן ביחד. באותה תקופה התחלתי לעשן גראס והיה לי מאוד נוח להאשים את העישון בכך שאני יותר מדי "עייפה" ו"כבדה" בשביל לעשות סקס בתדירות נורמלית. באותה תקופה גם למדתי לתואר שני שזה היה עוד תירוץ "נפלא". אח"כ זה היה העבודה, לצערי גם עברנו שתי הפלות רצופות (שזה עניין שהוציא את שנינו משיווי משקל נפשי לחלוטין, אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי שאירע במלהך ה 8 חודשים האחרונים. זה לא שורש הבעיה). תמיד היו לי סיבות להאמין שזה לא אני, זה הסמים, הלימודים, הדיכאון, הכל חוץ מהאמת. לפני כמה שבועות נכנסתי בטעות לפורום של גברים נשואים שנמצאים עם נשותיהן במצב בו אני נמצאת. משהו בקריאה על כך הביא אותי למצב של חרדה שבעצם למרות שלי נראה שאין לנו בעיה בזוגיות, הבעיה בעייני בעלי כל כך חזקה, עד כדי כך שהוא לא היה מתחתן איתי לו היה יודע מראש. החלטתי ללכך על "סקס כל יומיים". גם אם לא בא לי, אני עושה את זה בשביל בעלי בגלל שאני מתה עליו ומוכנה לעשות הכל בשבילו, אז בטח שאת זה, הרי זה לא אמור להיות עונש. זה החזיק בדיוק יומיים... כמה מפתיע. היום אני כבר לא לומדת, לא מעשנת, עובדת בעבודה הייטקית נוחה למדי, אין לי יותר תירוצים ובכל זאת, חשק אין. כך התחלתי להבין שיש לי בעיה עמוקה ושאני חייבת לטפל בה. היום לראשונה חשפתי בפני בעלי את הבעיה שלי. זה קרה במהלך מריבה על עניין אחר. כמובן שהוא כבר תאר לעצמו, אבל לשמוע את זה ממני ועוד בעצבים עם דגש חזק על "גועל" ו"דחיה" די זיעזע אותו, ואז נפלט לו מה שחששתי יותר מכל: שרימיתי אותו לפני שהתחתנו ושאם היה יודע, לא בטוח שהיה מתחתן איתי (שוב, זה קרה במריבה, אני בטוחה שגם אצלו היה דגש חזק של הגזמות). אני לא מאשימה אותו, הוא באמת גבר מדהים ואוהב ומפנק וכל החברות שלי נמסות ממנו ומהיחס שלו אליי, אבל היום באמת הרגשתי שאנחנו בנקודה הכי נמוכה בזוגיות שלנו. אני מתבאסת ללכת לטיפול. לא הייתי מסוגלת לדבר על זה עם בעלי, אז ממש לא בא לי ללכת לדבר עם איזה פסיכולוגית שתגיד לנו לשכב על המיטה ולגעת אחד בשני. לא בא לי על זה, זה מרתיע אותי. אני בכלל שונאת שאנשים מדברים על סקס. אני בן אדם מאוד ויזואלי ויש דברים שממש לא בא לי לדמיין. לא יודעת מה הבעיה שלי. אני מקווה שהעובדה שאני דווקא כן נהינת במהלך סקס נותנת סיכוי בשבילי לצאת מזה. סליחה על אורך ההודעה, אבל זה באמת היה הכי בקצרה שיכולתי.

אם את כן נהנת במהלך הסקס

אולי כן עברת בילדותך משהו שגרם לך לעכבות בעניין מין? אולי טראומה או אונס או מסרים שליליים? זה נשמע סותר מה שאת מספרת, מצד אחד דחיה וגועל ומצד שני את נהנת במהלך סקס. האם את יכולה לדמיין חיים ללא סקס לכל החיים ולא תרגישי שחסר לך? אם אינך יכולה לדמיין את זה אז אינך א-מינית לגמרי.

לא עברתי טראומות

לפחות לא בגלגול הנוכחי... אולי זה קשור לעובדה שהפעם הראשונה שלי היתה בגיל צעיר מדי, לא כל כך ידעתי מה אני עושה. פעם הייתי חושבת על סקס הרבה יותר, היום כבר ממש לא, כאילו קרה משהו. אני לא יודעת אם אני יכולה לדמיין חיים שלמים ללא סקס. יש בי צורך עז לדעת שבעלי עדיין נמשך אליי ואם עובר יותר מדי זמן בלי שהוא ירמוז או ייזום אני ממש אתבאס. בעלי חושב שיש לי בעיה של הערכה עצמית חיצונית. להורים שלי מאוד חשוב מראה חיצוני ואני חושבת שבגלל זה באיזשהו מקום אני לא שלמה עם עצמי. חוץ מבחתונה שלי, אף פעם לא הייתי מספיק רזה לטעמי, אני מרגישה מאוד לא מושכת. אולי זה קשור...

inbardaf

New member
נראה לי

שאת צריכה קודם לברר עם עצמך את הספור הזה של הדימוי הגופני. זה מאוד משפיע על הנאה מסקס והרצון בו. אם גם אחרי שתהיה שלמה עם עצמך שם, עדיין לא תחושי משיכה מינית, אז את כנראה א-מינית ואין צורך להלחם בכלום. מה שחשוב הוא שתהיה שלמה עם עצמך ואת היחידה שיכולה לדעת מאיפה דברים נובעים. אנשים יכולים לעזור בשאלות מכוונות וכאלה. בהקשר הזה גם מטפלת טובה יכולה לעזור. וזה לא חייב להיות פסיכולוגית. (וכן חשוב שתהיה אישה - לטעמי)

הלומהX

New member
זה נוראי,

הרבה נשים שלא מודעות לזכותן לא לרצות סקס, ובעצם עוברות סוג של אונס. קיבלתי הודעות כאלה במסרים, פשוט מזעזע.

את צריכה, בסופו של דבר, לשאול את עצמך

שאלה אחת: האם את נמשכת מינית לאנשים? לבעלך? אם התשובה היא כן, אז את לא א-מינית. יכול להיות שאת לא אוהבת סקס. ז"א, לא העשייה שלו, אלא את עצם המעשה. שנאה לסקס היא לא א-מיניות, אפילו שהיא לפעמים יכולה להיגרם מא-מיניות. אבל זה לא היינו הך. את יכולה להיות מינית ששונאת סקס. זה לא כל כך מופרך. אבל לא נשמע שאת א-מינית. כאמור, רק את יכולה להגדיר את עצמך. ואם את יכולה לומר בבירור שאת לא נמשכת מינית לאף אחד מהמינים, אז סביר שתגדירי את עצמך א-מינית... אבל לא נשמע שזה המצב, היות ואת נהנית מסקס והתנסית בו גם בגיל יחסית צעיר [הרבה א-מיניים "דוחים את הקץ"]. מעבר לכך - משיכה מינית ניצבת על סקאלה. זה לא כפתור של "on" ו"off". א-מיניות מוגדרת פשוט בחלק הנמוך של הסקאלה [בי, למשל, יש משיכה מינית מאוד מועטה - אולם, מספיק לא מורגשת שאני יכולה להגדיר את עצמי א-מינית. אבל לא לחלוטין לא-קיימת]. יכול להיות שהמשיכה המינית שלך נמצאת היכנשהו במקום נמוך בסקאלה. מספיק שהיא מאפשרת לך ליהנות מהאקט אם כבר את עושה אותו, אבל לא מספיק בשביל לגרום לו להיראות כמשהו נחשק בכל עת אחרת. יכול להיות שאת על קו התפר הזה, שבין הא-מיניות למיניות.

AL212

New member
שוב הגדרות?

אדם יכול להגדיר את עצמו כא-מיני אם הוא מזדהה עם ההגדרה. יש בפורום אנשים שכן נמשכים מינית, ועדיין לא מעוניינים במין, וזה לא חלק מהחיים שלהם. אני תמיד שנאתי מין, זה ממש לא משנה מה עבר לי בראש אם לא מימשתי את זה. ההודעה שלך גורמת לאנשים תסכול מיותר והרגשה של חוסר שייכות.

ו~אני~ חוזרת ואומרת

שלא העפתי אנשים מהפורום מעולם על תקן "אתם לא א-מיניים בדיוק לפי הספר". הפורום הוא בהחלט מקום גם לאנשים שלא פעילים מינית מכל סיבה שהיא. אבל זה לא הופך אותם לא-מיניים. ההגדרה היא מה שיכולה להגדיר בן-אדם, ההשתייכות שלו אליה. ולא רק כי מישהו החליט שא-מיניות זה משהו שונה ממה שזה, אני מצטערת. כמו שכבר אמרתי בעבר, מישהי עם שיער שחור יכולה לטעון מפה ועד להודעה חדשה שהיא בלונדינית, אבל זה לא יהפוך אותה לכזו רק כי היא החליטה להכניס את עצמה תחת ההגדרה. וזה לא אומר שהיא לא יכולה לתקשר עם בחורה עם גוונים בשיער. אני מאמינה ששהגדרה עוזרת להבין את עצמך. יש הבדל גדול, אחרי הכל, בפרספקטיבה של א-מיני לבין הפרספקטיבה של שונאי-מין, למשל, גם אם התוצאה היא דומה או זהה. סביר שא-מיניים ימצאו הזדהות רבה יותר בפורום א-מיניים מאשר בפורום שונאי-מין, נכון? עכשיו, היות ואין פורום שונאי-מין אני מסכימה שמקום ההזדהות הטוב ביותר של אותם האנשים יהיה בפורום א-מיניים. אבל זה עדיין לא אותו הדבר. אני חוזרת ומדגישה שהנסיבות עדיין שונות ומותנות בהרגשה של אותו אדם, כמו גם ההגדרה תלויה בהרגשה של אותו האדם.

ומעבר לכך -

"אדם יכול להגדיר את עצמו כא-מיני אם הוא מזדהה עם ההגדרה." אני רק מחדדת את ההגדרה, לא אומרת לאף אחד שהוא א-מיני או לא. איך אדם שכן נמשך מינית יכול להזדהות עם ההגדרה של א-מיניות, כאשר ההגדרה היא חוסר משיכה מינית? אני מתנצלת, זה פשוט מאוד לא ברור לי. לא רמזתי לרגע שהאדם המדובר לא יוכל למצוא הזדהות בפורום או תמיכה או פשוט אנשים עם תחומי עניין קצת דומים [או חוסר תחומי עניין דומים...]. אבל ההגדרה לא השתנה, רק ההרכב בפורום.

inbardaf

New member
יש משיכה ויש משיכה

והשאלה היא מה העוצמה וכמה עניין אתה מגלה בדבר. יש כאן לא מעט אנשים שחשים משיכה מינית נמוכה מאוד ולכן מרגישים א-מיניים. זה כמו שתגידי שבלונד זה רק צהוב ממש ממש בהיר ומאוד מסויים. תחת גוון בלונד, נכנסים מספר גוונים של צהוב-חום. ושונאי מין זה משהו אחר, אם כי ברור שהם ימצאו את עצמם כאן יותר מבכל מקום אחר.

AL212

New member
זה לא קשור

אפשר להיות א-מיני גם עם משיכה מינית חזקה\רגילה. משיכה מינית זה סיגנל ביולוגי שעובר בראש. אפשר להתייחס אליו ולהיות מיני, ואפשר שלא. השאלה בשורה התחתונה היא האם אדם מעוניין בסקס או לא.

inbardaf

New member
אני רואה קשר

וההבדל בין נזיר לא-מיני, הוא בדיוק בעוצמת היצר המיני. נזיר לא מתיחס אליו, לא-מיני פשוט אין אותו או לפחות אין אותו בצורה חזקה אני מאמינה שאדם שבוחר להתנזר ועושה את זה בצורה מודעת ונכונה, יכול בסופו של דבר להפוך לא-מיני. הוא פשוט לומד לשלוט ולרסן את היצר עד שהוא כבר לא עולה בו. בנוסף, אדם יכול להיות מיני ולשנוא יחסי מין או אפילו את העובדה שיש לו את היצר הזה. גם אדם כשה הוא לא א-מיני, למרות שגם הוא יכול להזדהות עם הרבה דברים כאן. אני מניחה שהתגובה הקודמת שלי מסבירה אותי טוב יותר. בשורה התחתונה, אני חושבת שני דברים: א. שכל אחד יגדיר את עצמו איך שבה לו וזה מה שבאמת חשוב. ב. הגדרות בהקשר של בני אדם, בניגוד להגדרות מתמטיות, היא אף פעם לא מדוייקות. אנשים הם יצורים מורכבים מידי...

AL212

New member
שוב את עושה

הפרדה בין נזיר לא-מיני, ומגדירה אנשים כמיניים על דעת עצמך. נזיר לא מקיים אורח חיים מיני רגיל, והוא בהחלט יכול להגדיר את עצמו כא-מיני אם בא לו. הוא יכול להזדהות בקלות עם חוויות של א-מיניים "אמיתיים" (כהגדרתכם), ולהרגיש לא מחובר ומנוכר מעולם המיניים. זה לא משנה אם זה אידיאולוגי, או שהוא שונא סקס, או שאין לו חשק מיני או משיכה מינית. אפילו אם יש לו משיכה מינית חזקה שגורמת לו לרצות סקס, והוא בוחר להגדיר את עצמו כא-מיני הוא א-מיני. אם השורה התחתונה היא שכל אחד יגדיר את עצמו איך שבא לו, אני לא מבין מדוע בחלק הראשון של ההודעה את מסווגת אנשים על פי הגדרותיך.

inbardaf

New member
וויכוחו מיותר

אני חושבת שאנשים שאין להם חשק מיני, מתקשים להסביר את עצמם מאוד!!! ולכן בכלל באה ההגדרה של א-מיני, ונפתח ההאתר העולמי וכו',, וזה לא מקרי שהפורום הזה מופיע בתפוז תחת פורומים לתמיכה. אם אתה נזיר, זה משהו שקל להסביר ואנשים יכולים להבין אותו יותר בקלות. הם יכולים להגיד לך שהם לא מבינים למה אתה עושה את זה, אבל סביר להניח שלא תשמע מה ששומעים אנשים חסרי חשק. כמו: זה לא טבעי, אולי אתה הומו, אין דבר כזה, לא פגשת את האחד, עברת טראומה וכו' וכו'. שלא לדבר על התסכולים מהנסיון כן לקיים יחסים ולהבין מה לא בסדר איתך. והכי חשוב: אתה עצמך! מבין את עצמך ולא מרגיש כאילו יש בך פגם, מאחר וזו בחירה אישית שלך! הגדרת הא-מיניות מאפשרת לכל האנשים האלה למצוא אנשים אחרים שמרגישים כמוהם. להבין שהכל בסדר איתם וכו'. אין שום דבר לא בסדר עם נזיר. יש שם בסה"כ בחירה שלא להכנע ליצר. אם זה מתוך בחירה טהורה נקיה של רצון להיות במקום רוחני או מתוך גועל צרוף או שניהם גם יחד - זה לא משנה. ואם כל זאת, ברור שנזיר יזדהה עם הרבה תחושות ומחשבות שעולות כאן בפורום. ותגדיר את עצמך איך שבא לך. למרות כל מה שאמרתי למעלה, זה ממש לא משנה לי. זו דעתי האישית סה"כ. ככה אני רואה את הדברים. וכמו שאמרה ילדת הסוכר המרחף - לא מנענו מאף אחד להיות כאן בפורום...

AL212

New member
אין הגדרה

אחת כך שאין מה לחדד, וההגדרה היא בהחלט לא "חוסר משיכה מינית". זאת ההגדרה *שלך*, ובאופן "מקרי" היא מתאימה דוקא למקרה שלך, ולא למקרה של אחרים. למה להיות בעל יצר מיני ולעשות סקס עצמי פתאום כן נכנס להגדרה? היה אפשר להגדיר א-מיניים גם כאנשים ללא צורך מיני מכל סוג. אם כבר צריך להגדיר, הייתי מגדיר בצורה כזאת שתכלול את כולם - אדם שלא מעוניין בסקס, או לפחות לא במובן הצר והנורמטיבי של המילה. ושוב - אין לך זכות לקבוע שאדם אחר אינו א-מיני. א-מיניות היא הגדרה עצמית, ומה שאת עושה כאן זאת כפיית זהות מינית על אדם שמזדהה כא-מיני. אף אחד לא צריך לתת פה דין וחשבון ולמלא רשימת קריטריונים. גם האנלוגיה לצבעי שיער לא מתאימה. איך אפשר להשוות את זה לנושא מורכב כמו זהות? הכפייה הזאת בפורום להגדרה אחת באמת עולה על העצבים, תנו לאחרים לחיות ולהגדיר את עצמם כרצונם!

אם אין הגדרה,

מה אנחנו כולנו עושים פה? מה זה הנושא של הפורום? אז אפשר לכלול תחת ההגדרה, שלא קיימת כפי שאתה אומר, כל מה שאנחנו רוצים? אולי אני פתאום אחליט שא-מיניות זה כל מי שממש אוהב מטאל? זהו, כל המטאליסטים - א-מיניים! זו רק מילה. הגדרה. המטרה שלה היא לאגד תחת התיאור שלה את אותם האנשים שעונים על התיאור, בכל קשת גווניו הרחבה. אם אין תיאור או הגדרה ברורה למילה, כפי שיש וציינתי אותה [אדם הלא חש משיכה מינית לאף אחד מהמינים, או חש אותה במידה מאוד מועטה], הרי שאין צורך במילה הזו. אז בואו נמחק את הפירוש הזה, כי אין טעם במילה ללא הגדרה ברורה עבורה. תחפש Asexuality בגוגל, או AVEN; אני משוכנעת שתמצא בדיוק את ההגדרה הזו. יש הגדרה, היא קיימת. אחרת אין טעם במושג. א-מיניות היא לא הגדרה עצמית. כן, כל אחד מגדיר את עצמו, את מי שהוא. את הזהות המינית או הרומנטית או כל-דבר-שלא-יהיה שלו. אבל ההגדרה לא נתונה לוויכוח, רק ההשתייכות של אדם אליה. ההגדרה העצמית מצויה בהשתייכות להגדרות קיימות [או ביצירת חדשות, אם שום דבר לא מתאים למצב קיים כלשהו, כמובן. אבל זה כבר נושא אחר]. אני מעולם לא קבעתי אם אדם הוא מיני או א-מיני. כן, העליתי הצעות, סבירויות - אבל תמיד הסתייגתי ואמרתי שרק אדם יכול להגדיר את עצמו, לא אחרים. אבל בלי הידע של ההגדרה, כיצד יידע להגדיר? כן, חידדתי הגדרה. אתה לא יכול לטעון אפילו שהיא לא קיימת, כי בזאת אתה מבטל את כל הפורום הזה ואת כל הקהילות שקיימות עם הגדרה, היות וכל אחד יכול להגדיר לעצמו מה שבא לו. זה לא עובד ככה. השתייכות להגדרות זה דבר נזיל, אבל בלי קיום הגדרות מבוססות - יכולת ההגדרה העצמית עומדת על אפס.

AL212

New member
את ממש

חושבת בשחור ולבן אה? אין הגדרה אחת, יש הגדרות שונות שמאגדות נושא אחד שהוא גישה לא נורמטיבית לסקס. זה ממש לא משנה איך AVEN יקרא לזה (אין לי כוח אפילו לבדוק), אבל כל הגדרה שהיא לא רחבה מספיק היא סוג של הדרה. (אפשר לחשוב שיש התפוצצות אוכלוסין של א-מיניים, שחייבים להשאיר חלק בחוץ...) אני יכול להגיד לך מניסיון אישי שההדרה בפורום כלפי אנשים שחווים משיכה מינית פגעה בי בפעם הראשונה שהגעתי לפורום הזה והיא ממשיכה לפגוע בי כשאני רואה עד כמה אין כאן קבלה. בהתחלה, אחרי שהגדירו אותי כ"מיני", הרגשתי לא שייך ועזבתי את הפורום. לקח לי זמן להבין שלמרות שיש פה אנשים לא סובלניים במיוחד (לראייה נוספת, כינו פה הומוסקסואלים "סוטי מין"), החוויות שאני עובר הן בדיוק החוויות שאנשים אחרים א-מיניים עוברים, גם אם בא להם להגדיר אותי כמיני על דעת עצמם. כשאדם מרגיש שונה במשהו, קבוצת הזדהות מאד עוזרת. כשאדם מרגיש לא מתאים לקבוצת המיניים אחרי שנים של תסכול מהיותו שונה, והוא הגיע עד לפורום הזה כדי לספר את סיפורו, הדבר האחרון שהוא צריך לשמוע זה שהוא לא מתאים לפה (ודי עם האנלוגיות הלא רלוונטית כדוגמת המטאל, הנושא הוא יחס לסקס). אתם גורמים לאנשים שלא עומדים ברשימת קריטריונים מסויימת ליפול בין הכסאות, לקבוע שמישהו הוא לא א-מיני זה פשוט לגרש אותו מהפורום.

inbardaf

New member
זה לא עניין של שחור ולבן

וזה בכלל לא משנה אם אתה מיני או א-מיני. אם אתה מזדהה עם מה שקורה כאן בפורום, אז תשאר ותספר. מה זה חשוב ההגדרות האלה לעניין ההזדהות? אנשים מהגדרות שונים יכולים להזדהות עם דברים זהים. כשמגיע לכאן מישהוא חדש עם שאלות ותהיות - כן יש מקום להגדרות (בזהירות רבה ואני חושבת שיש כאן כזו..), כי זו הדרך היחידה שבה אדם יכול להבין את עצמו ולהחליט לאן מועדות פניו מכאן. לא כל פעם שמישהוא מנסה להבין אם הוא א-מיני או לא - אתה צריך להפגע, כי זה אומר בעקיפין שאתה לא.

למעלה