אז בוא ניסגור את הצבא!
גם אני לא אוהב אותו! מה אנחנו צריכים אותו? בכל מלחמות ישראל הוא היה ממש בילתי נחוץ, כשהמיצרים היו מגיעים הינו זורקים עליהם פרחים, כשהירדנים הגיעו היינו מזמינים אותם לקפה, ואם הם רוצים את השליטה על המדינה? בבקשה? הרי למה באנו מפה מכל ארצות ערב? מגרמניה, פולי ומכל קצות תבל, נחזור לימים ההם, שבו הם שלטו עלינו. ועכשיו אני מספר לך סיפור אמיתי, מהחיים שלי, סבתא שלי, מצד האמא, באה מעירק, השם משפחה שלהם היה "עתר", בערבית זה תבלינים, וכמו השם, הם היו סוחרי תבלינים, הם היו עשירים מאוד, בעלי שדות תיבלינים, היום הם היו יכולים להיות שווים מליונים, הרהיטים בבית שלהם היו עשויים זהב טהור, וזה לא שהם היו מפונקים, הפועלים שלהם היתקיימו בכבוד, אבל מיותר לציין שכל זה לא עלה לארץ ונפל בזמן המהפכות, למעשה, הדבר היחידי שעלה אם סבתא שלי לארץ, זה אימה החולה, הבגדים שעליה, ופינקס התמונות המשפחתי, אם אתה שואל למה אביה של סבתי לא עלה, זה פשוט, מאוד, הוא נישחט, על שום דבר, שיספו לו את הגרון ליפני כל המשפחה, ככה זה קרה, קבוצה של פורעים עיראקים (לא ממשל, פשוט אזרחים) ניכנסו לבית, לקחו את מה שהם רצו, ושיספו לו את הגרון, כל מישפחתו הייתה עדה לזה, אז הם החליטו שמספיק והגיעה הזמן לעלות לארץ, ששמה יחיו יהודים, שזואתי תהיה ארץ ציונית, ואם נחזיר אותה פשוט נחזור למצב שהיה לפניה, ואנשים כמוך שחושבים שזה ביזבוז זמן שפוט לא מבינים את זה, ואני רוצה לישאול אותך, למה המישפחה שלך עלתה לארץ? למה אתה בארץ? אולי זה ביגלל שנימאס למשפחה שלך ליחיות בסבל, לך, עכשיו, תיתקשר לסבא/סבתא שלך ותישאל אותםלמה עליתם לארץ???. אותו דבר קרה לכל ניספי השואה ה' ינקום דמם, אותו סיפור, מוות על כלום. תיקרא את הסיפור על (תיאדור) בינימין זאב הרצל, ולמה הוא אירגן את האספה, בה חזה מדינה ציונית-יהודית, ששמורה לכל יהודי,ואתה תיראה, שמה שהוא הבין, שבחיים, בחיים בחיים בחיים, בכל זמן שבעולם, יהודים לא היו בעלי מעמד שווה, בכל אוכלוסיה שבעולם, ובישביל זה יש את המדינה, שבחיים לא הייתה יכולה להיתקיים מבלי הצבא שמגן עליה, ותמיד יגן עליה, לפחות עד שהארץ לא תיתמלא באנשים כמוך.