איך משכנעים את צה"ל

איך משכנעים את צה"ל

לשחרר מישהו ארבעה חודשים מוקדם יותר

MaD-d0g

New member
פרופיל 21 דופק את החיים ../images/Emo35.gif

וואלה
פרט נמק והסבר

אני לפחות יודע על כמה

שלא מקבלים אותם לעבודות, משרד הרישוי עושה להם בעיה. זה מספיק צרות...

אני אמרתי מה שאני מכיר

וסיפורים שאני שמעתי. תשמע אם אני הייתי רוצה להעסיק מישהו הייתי מתעקש שיתרום קודם למדינה או בצבא או בשירות לאומי.

ilsites

New member
../images/Emo45.gif

מאוד מאוד תומך בך. אם תהיה לי בחירה בתור מעסיק את מי להעסיק: מישהו ששירת בצבא או מישהו עם 21 אז אני אקבל את הראשון.

genotip

New member
שמע, מנסיון...

חבר שלי הוא המנהל של מכללת לחמן (בגרות ופסיכומטרי, בטח שמעתם). מבחינתו נורא חשוב שכל מי שהוא מקבל לעבודה יהיה בעל עבר פיקודי בצה"ל. יש הרבה מיתוסים, אבל עד כמה שהלינק שאליו קישרת טוען שהם לא נכונים, תופתע לדעת עד כמה הם מציאותיים. פרופיל 21 כן מונע הרבה פעמים להתקבל לעבודות (כמו הדוגמא הספציפית למעלה, שאותה שמעתי מהרבה מאוד מעסיקים שאיתם אני בקשר). החוק בישראל אומנם לא מחייב אותך לרשום בקו"ח שלך מה עשית בצבא, אבל מצד שני החוק בישראל גם לא מחייב את המעסיק להעסיק אותך. כמה שכיף ונחמד לנסות ליפות את העניין, חוקי או לא - פרופיל 21 מקשה, ולא תמיד משתלם בסופו של דבר. חומצזה חבכ'ה - תעשו צבא, תתרמו למדינה. נכון, זה לא תמיד כיף, זה לא תמיד משתלם. אבל אנחנו חיים כאן, כאן נמות, וכאן יחיו הילדים שלנו (או שלי לפחות).

genotip

New member
(ההודעה נכתבה בהשפעת אלכוהול, אך

המידע הנמסר בה אמין לחלוטין
)

אוריקס

New member
עד כמה שאני לא תמיד בעד הורדת פרופי

ל, אם אתה טוב, אתה תמצא עבודה. לא משנה במה.

חוצפאי

New member
חבל

כי יש אנשים מוכשרים, טובים, בעלי ערכים, בעלי עקרונות, מומחים, בעלי מוניטין גבוה, שפשוט נפלו על מקום רע שגורם להם להיות אנשים עצובים ולא יותר מזה. אני רק מקווה שיתמזל מזלך ושלא תוצב ביחידה שבה המפקדים שלך לא יקשיבו לך, הסגל שלך יהיה נגדך, יחידה שבה הערך העליון הוא מסדרים יותר מאשר חיי אדם וכבוד החייל בתור אדם. הייתי מרחיב הרבה יותר, אבל אני בטוח שתבין על מה אני מדבר כשתגיע ליחידה כזו. אתה, וכל אלו שהם אנטי-21 רק בגלל שאין להם מושג על מה הם מדברים.

אוריקס

New member
../images/Emo45.gif חלקי

יש כאילו יחידות בצה"ל, ולכן אני תמיד אומר שלא כולם מתאימים לקרבי. אבל כמו שאנחנו אזרחים שומרי חוק ולא משליכים בקבוק ברחוב - ככה אני רואה את חובתי לשרת בצה"ל. אני חי פה כבר 17 שנה, אז לפחות לעשות את המינימום... ואין לזה שום קשר לזה שאני לא ממש אוהב את המדינה וגם לא ממש ציוני. אם יש בנאדם שלא ממש רוצה לשרת באחת מן היחידות האילו, יכול ללכת ולהיות בתפקיד פקידותי רגיל, כמו למשל לשרת בלשכת גיוס. וכן, יש אנשים שהמערכת הצבאים פשוט לא מתאימה להם, ועדיף לשני הצדדים אם הם פשוט יוציאו 21 - זו לא קללה. הבעייה היא שלפעמים זה בא מתוך מקום אמיתי, ולפעמים מעצלות. לסיכום, זה עניין אינדיבידואלי מאד, כל מקרה לגופו.

חוצפאי

New member
תתפלא, דווקא לא דיברתי על קרביים

או ג'ובניקים. גם אני, בתור ג'ובניק, בתחילת השירות שלי הוצבתי ביחידה זוועתית שבה התעלמו לחלוטין מהמצב הרפואי שלי, מהמצב הנפשי שלי (ולא, אני לא משוגע ולא צריך פסיכולוג), מהבקשות והצרכים שלי. להזכירכם, יחידה של ג'ובניקים. אני גאה בחיילים הקרביים שלנו, והלוואי והייתי יכול להיות חלק מהם. לרגע לא דיברתי על אופי השירות, כי קרבי או ג'ובניק - את הכל אפשר לעבור אם אתה נמצא עם אנשים נורמליים ובסביבה תומכת (כמובן, בהתחשב במגבלות רפואיות). גם אתה וגם השדון (ותסלחו לי אם זה נשמע מתנשא, כי זו לא הכוונה) מדברים כאילו שירתתם ל-פ-ח-ו-ת 7 שנים בצבא, כבר עברתם הכל וראיתם הכל. אני מדמיין את הערס של השכבה מספר לכולם שהוא רוצה ללכת לקרבי ושפרופיל 21 זה חרא של דבר וידפוק לכם ת'חיים. אז ילדים (ושוב תסלחו לי), אין לכם מושג ב
על מה אתם מדברים. אז די, כי סטינו מנושא השרשור ואנחנו הרי לא רוצים לריב פה
זיוצי הולך לחדר כושר והוא חזק ושרירי מתמיד...

אוריקס

New member
אז כנראה לא הבנת ../images/Emo13.gif

מה שאני אומר, זה שיש אנשים שהמערכת הצבאית לא מתאימה להם, ובמקומם הייתי מוציא 21. נכון, המערכת הצבאית אטומה ודפוקה. נכון, אף אחד לא מקשיב לך. אבל אם עברו את זה עד עכשיו - כנראה שגם אני אעבור את זה... החוכמה היא לנסות ולדאוג לעצמך, לא להתייאש, להגדיל ראש ולא לקבל את איפה שאתה נמצא כגורל משמיים. וזה נכון בכלל בחיים. וסביבה תומכת - בגלל זה אני שואף להיות חובל ולא סתם גולני.

אוריקס

New member
תשמע...

ציונות ואהבת המולדת זה דבר שלא עובד עלי בשיט, בדיוק כמוך השאלה שלי אליך היא אחרת: אם כולם מתגייסים, כי הם חיים פה וזאת החובה החוקית - למה שלא תעשה את זה גם אתה

תמיד יש יוצאים מהכלל

אני מכיר מה אנשים שהתשחררו על 21 כי לא היה טוב להם
בחיים אני לא שולל מי (מצטער אם זה נראה ככה). תמיד אני אבדוק למה ואיך ומה קרה שהוא השתחרר על 21....

למעלה