איך ממשיכים הלאה?

shelycat

New member
מה זאת אומרת?

חגים ושבתות נועדו למשפחה.
את-אישך-ילדיכם ומי שאוהב ומקבל את כולכם תגגו יחדיו במקום שתבחרו.
בלי להתפצל.
אי-אפשר להעליב ולהמשיך לאכול את העוגה בלי שיגרע ממנה.
"הם" יסתפקו בשאריות- יקבלו אחה"צ וביקורים חטופים שאישך יבחר לתת להם מזמנו הפנוי ולא על חשבון הזמן המשותף של המשפחה.
הילדים יוכלו להצטרף לביקורים אם תבחרו בזה אחרי תקופת מבחן שבה הוא יחוש כי הם ילמדו לכבד אותך גם שנוכחותך נפקדת ואתם הסמכויות ההוריות של שניכם.
הם הבהירו שאת לא משפחה שלהם. ואת בהחלט לא חשה משפחה איתם. הם משפחתו של האיש ותו לאו.
הם לא במעמד שווה ערך למשפחה הגרעינית שלך ואת לא מכריחה אף אחד להיות חלק מהמשפחה שלכם. המשפחה שלך מוכנה להתנהל בדרך מסויימת ולכן להכלל במעגל הקרוב, הרוויחו. הם לא מוכנים-יפסידו.
הם לא צריכים להבין או להסכים לדרככם הם צריכים לקבל אותה ולשקול מילים כי אתם "אחרים" מהם.

אישית הייתי במצב דומה במידה בעבר, היה נתק של 8 שנים עם בן משפחה מסויים שגרם צער רב ומכבש לחצים עלינו "להחליק" כי כולם נפגעים, והכלל חשוב יותר מאיתנו.
אנחנו מצידנו הודענו שאנחנו לא הולכים לאיפה שלא נעים לנו והתמדנו בזה, כשכ-ל הצדדים היו מוכנים ולמודי קרבות ולא רגע לפני הדברים התחילו להסתדר.
שלום בית הוא מצב שכדי שיעבוד צריך לא רק שהצד שמבקש סליחה יהיה מוכן לבקש, אלא גם יפנים שהתנהגותו צריכה להשתנות כי אחרת יהיו השלכות, והצד הפגוע צריך לחוש מוכן באמת לעבור לשלב פחות מיגננתי ולשם כך הוא צריך לחוש כי יש הכרה במה שהוא עבר\חש ולא שהוא נכנע לתכתיבים מלמעלה כי "צריך".
אחרת זאת רק שאלה של זמן עד שהכל חוזר על עצמו וכל התחושות הרעות חוזרות לצוף.

הכי פשוט

אין חגים, אין ערבי שישי, אין שבתות.
הם פגעו בך? שיתמודדו עם מה שנשאר להם, וזה לא הרבה.
אני יכולה להגיד לך, שבמקרה שאני מכירה מקרוב, האבא לוקח את הילדות אל הסבתא בשבת בבוקר, כשהן מתעוררות מוקדם, אשתו מרוויחה כמה שעות שינה, ועוד לפני ארוחת הצהריים הם חוזרים הביתה.

את צודקת.

מה בעלך עונה לשאלה "איך ממשיכים"?

בעלך אומר שיהיה חייב לדבר איתם.
את לא.
ילדייך (לא החורגים) לא.
הוא - כן. השאלה היא, מה הוא יעשה כשהם יחזרו לדבר עליך סרה.
אין אדם שחסין לרעל, לא קיים. איך הוא היה רוצה להמשיך הלאה?

הם רוצים להתנצל, קודם הם לא רצו להתנצל, מחר הם ירצו מה? הם רוצים. זה מה שקבע עד עכשיו, ומה השינוי הגדול?
הם רוצים לבקש סליחה, ובדרך לטלטל נפשית את אמא שלך. הם רוצים לבקש סליחה ובכך לזכות בדריסת רגל שהם לא ראויים לה.

את ממש פגועה נפשית בגללם, אני כל כך מבינה את ההרגשה שלך. קחי לך את הזמן שלך, מישהי אחרת (לא אני) היתה מתנה בקשת סליחה בייעוץ משפחתי על חשבונם שיארך כמה שיארך, כדי להגיע ליחסים תקינים. יועץ שישב איתכם ועם ההורים ויתווך. אני לא הייתי עושה את זה אישית, אבל לי אין את החמים שלך - הם פסיכופתים דוחים ומגעילים.

בשום אופן לא הייתי שולחת לשם את ילדי. לא עם בעלי ולא עם עו"סית.

בעלך צריך להבין שהעור פיל שלו התפתח במשך 30 שנים+, ואת לא צריכה לחוות 30 שנות התעללות כדי לפתח עור של פיל כדי לשבת עם אנשים דוחים באותו החדר. הוא פיתח עור כזה כי היה חייב - את לא חייבת.

ravitravit81

New member
אמרת את זה בצורה כ"כ קולעת...

אבל בשורה תחתונה, זה לא ישפיע על הנישואים? הוא לא ישמור לי טינה על כך שהילדים או אני לא נלך לשם?
יש שורה בשיר של בועז שרעבי שאומר "מה תעשי עם הצדק לבדך"? (משהו כזה..)
לא רוצה להיות צודקת אבל חלילה לבד. מצד שני- לעבור את זה בפעם השלישית???

אתם צריכים להבין, הילדים שלי לא מכירים אותם. עכשיו הם בגיל שהם מבינים מי זה סבא וסבתא, מי הדודים, אבל כל השנה וחצי שהם לא היו פה- לא טרחתי לומר להם כלום. הם מכירים את הסבים הרבים של בעלי, ולהם קוראים סבא וסבתא. קיוויתי שהם יהיו יותר חכמים ויתביישו במעשים שלהם, וירצו לראות את הנכדים שלהם- אבל הגאווה שלהם כ"כ גדולה, יותר מהאהבה לנכדים.
בעלי אומר שזה לא ככה, הם לא יודעים איך להביע אהבה, וזה לא אומר שהם לא אוהיבם את הילדים. כל פעם שהם התקשרו- אמרו שהם רוצים לראות את הילדים אבל לא רצינו כל עוד שאין חרטה או התנצלות. והופ- שנה וחצי עברה. ועכשיו פתאום נזכרו ואני אמורה להישאר עם כל הבלבול הזה?
אני לא מוכנה לקחת את הסיכון הזה שיהיה "סולחה" ואחרי זמן מה שוב ברוגז כי אז אני אצרטך להתמודד עם השאלות של הילדים, איפה הסבים שלהם, ואז מה?

fwooper

New member
כמה דברים בקשר להודעה האחרונה

אמנם כתבת אותה כתגובה לעלה לא נידף אבל הייתי רוצה גם להגיב, ברשותך..

1. האם בעלך לא ישמור לך טינה? אני חושבת (ותקני אותי אם אני טועה) שממה שתיארת עד עכשיו בעלך מאוד מבין את המצב שלך והוא עצמו יודע מה טיב ההורים שלו כך שאני לא בטוחה שהוא לא יבין אותך אם לא תרצי ללכת ותשלחי אותו לבד. הרי הוא זה שהיה אומר שאת צריכה לעמוד מולם.
2. אני מבינה שהנושא שהילדים שלך לא יכירו את הסבים שלהם מאוד מפריע לך ובכנות אני לא מבינה למה.... יש אנשים שמוטב לא להכיר. וברוך ה' שיש לך הורים טובים ואוהבים ויש להם מספיק סבא וסבתא (אני אגב גדלתי רק עם סבתא אחת- ללא ממריבה פשוט שאף אחד לא היה בחיים כשנולדתי ואני לא יכולה להגיד על עצמי שגדלתי עם חסכי ילדות כלשהם)
אני מבינה את הפחד שלך מהתנצלות לא כנה ושוב פעם מריבה אח"כ. אין דבר יותר מכעיס מהתנצלות שמיד אחריה מגיעה מכה, מה גם שזה דפוס שחוזר על עצמו. אם את לא מרגישה שההתנצלות כנה, את לא חייבת לחזור לקשר איתם. את אפילו יכולה לומר לבעלך שיחזור לקשר איתם לבד ואם הוא רואה שחל אצלם שינוי את והילדים תחזרו לקשר איתם בהדרגה- רק אם באמת חל שינוי התנהגותי אצלם.
אני מאמינה אגב שסליחה לא אומרת בהכרח חזרה לקשר. אפשר לסלוח ולא לכעוס יותר בלב ועדיין לקבל החלטה שאם יש קשר שלא בריא לנו ולא עושה לנו טוב, לא חייבים לקיים אותו.
מקווה שיסתדר לך....

ravitravit81

New member
אני מודה לכל התגובות שלכן, והחלטתי

לעשות מיקס מהן עד שהגעתי להחלטה כזו:
1. אני באמת מאמינה שהקשר של בעלי צריך להסתדר עם הוריו: הוא אמר לי לא פעם (ונוכחתי לדעת ולראות בעצמי שזה אכן כך) שהם מאוד שלטתניים ורוצים רק את הדרך שלהם, וכל השאר פסול. תמיד האמנתי בתוכי שהם לא מפלצות ושהכוונה שלהם טובה, וזה אכן כך, אבל- הם מפספסים המון בדרך עד שהכוונה שלהם נעלמת בכלל מטווח הראייה. הם מאוד ביקורתיים וערסיים בלשונם (חמי בלשון וחמתי לא פחות, כי היא שותקת בפומבי, אבל מתסיסה לא פחות מאחורי הקלעים). בכל אופן , כל מריבה שהיתה - אני הייתי אשמה, כי שום הורה לא רוצה להרגיש שהוא לא מסתדר עם הבן שלו. לכן, אמרתי לבעלי שאני לא מוכנה להיות יותר בחזית הראשית, סלחתי בעבר- ואני לא מוכנה יותר להסתכן בזה. לשקרן לא מאמינים, ולכן קשה לי לקבל את הסליחה שלהם. לא רוצה לדבר איתם ובטח שלא לשלוח לשם את הילדים. במידה והם ישקמו את יחסיו איתו- אולי זה מה שירכך אותי, ברגע שיבינו שהוא כבר גדול, בעל משפחה משלו והורה בזכות עצמו ושאין להם שום זכות לפקפק בו בתור הורה או בעל (וזה כמובן גם לא להכפיש אותי), ויבינו שיש עוד צד בעיניין (ההורים שלי), שאי אפשר רק את החמים, במיוחד אחרי נתק של שנה וחצי- אז אולי אתרכך. מי יודע? אמרתי לו שאני לא מבטיחה שזה מה שיקרה, ואיני יודעת כמה זה ארגיש ככה. הפעם שהם יחכו. שנה? שנה וחצי? שלוש שנים? טיפש מי שיענה על זה. וטיפש עוד יותר מי שחושב שאפשר לשנות חמים בני 60 תוך מפגש אחד או שניים, ואפילו תוך חצי שנה. אני מאמינה שהם צריכים באמת להפנים את זה, בתהליך איטי וכואב. כואב מבחינתם- שהם יבינו את הטעות שלהם בהתנהגות. זה מספיק כואב.

2. על הילדים אני מקפידה להגן בכל דרך אפשרית. אם הם רוצים לקבל את העובדה שבינתיים הילדים לא יראו אותם כל עוד שלא נסתדר כולנו- מצידי אפשר לעצור את התהליך כבר מעכשיו. כשהילדים היו קטנים אני זו שהזמנתי את ההורים שלו ליום הולדת, כי האמנתי שצריך סבים מ 2 הצדדים. אם הם החליטו להמשיך לפגוע בי רק כדיי שהגאווה שלהם לא תיפגע- זה הסדר עדיפות הדפוק שלהם, ואני לא מוכנה יותר להסתכן. בעבר הילדים היום קטנים ולא הרגישו או הבינו משהו. היום- חלילה ותהיה מריבה, מה אומר לילדים, איפה הסבים החדשים שלהם? זה גיל מאוד אבל מאוד רגיש ואם הם לא מסוגלים לקבל ביקורת על מה שהם עושים- הילדים לא יתקרבו אליהם בכלל. (חמי כ"כ מרתיע, שמאמין שמותר לו להרים את הקול שלו "קצת" כדיי שהילדים יבינו איך להתנהג. סליחה! כל עוד שאני ובעלי נוכחים בחדר- זה התפקיד שלנו לחנך, ואת הדעות שלך תשמור לעצמך. אני לא מוכנה שיפחידו את הילדים שלי. החוכמה היא לחנך, לא לאיים או להפחיד.

3. אני באמת לא רואה איך אני נפגשת איתם בביתם, ומצד שני בטח לא רואה איך אני מארחת אותם בביתי, מבשלת להם או מגישה להם. זה פשוט להושיט את הלחי השנייה. עשיתי את זה בעבר- היום זה ממש לא אופציה. אולי אתרכך, מי יודע, אבל כרגע קשה לי להאמין בזה. אם כבר נפגש- זה יהיה רק דרך הסבים הרבים של בעלי. מצידי- כמו שאנו נפגשים אחת לשבועיים אצל הסבים הרבים של בעלי- שעם הזמן ורק עכשיו שיסתדרו עם בעלי כמו שצריך ויתנהגו יפה- אולי אולי אולי- נוכל להיפגש אצל הסבים הרבים בביתם כל המשפחה, ואז לראות איך זה יתנהל.

אשמח לקבל תגובות...
ושוב תודה לכולן על הרצון הטוב לסייע .
שבת שלום

EcoT

New member
חזקי ואמצי

אני מחזיקה לך אצבעות אני חושבת שאת מגלה המון בגרות וחשיבה נכונה. אני מאחלת שהדברים ילכו לך כמו שצריך.

מסכימה לגמרי

את בהחלט מגלה בגרות והדרך שהחלטת עליה תעזור לך לקבל החלטות המשך בהתאם לפעולות שלהם.

בהצלחה!

mykal

New member
בתוספת לדברי קודמותי,

רק תזהירי עצמך, לא לאפשר להם לפגע בך.
ברגע שנאמרת מילה שמרגישה לך לא נוח--קומי ולכי עם בעלך.

ואולי עוד אזהרה קטנה--תגידי לבעלך--שאת מבקשת רשות עכשיו לפני חידוש היחסים שלו,
לבר אחרי כל ביקור.
כי תצטרכי לעקוב אם אינם 'מרעילים' נגדך, ובהתאם לזה--או להדריך את בעלך מה להגיב ואיך.
אולחתוך אותו משם--כי זה יכול להתפרץ אחרי תקופה באי מודעות שלו.
או במחשבה--שלא משפיע/לא עושה לי כלום.
תצטרכי להיות על המשמר.
אני בטוחה שמשפחתך תתמוך בך בתקופה המעיקה הזו.

בהצלחה והמון רוגע.

ממש לא מסכימה איתך!

לשחרר ולתת לבן הזוג להתנהל עם הוריו. לשאול מה אמרו, לעקוב אחרי הפגישות - זה מתיש. ממליצה מאוד שלא
עם כל הכבוד לך, מיקל.

אני בתור בת הזוג הייתי מתביישת בגדול בהורים שכאלה, אני מאמינה שיש לבן הזוג הרבה מה לעכל ולברר לפני שהוא פורס הכל על הפצעים הפתוחים של אשתו.

mykal

New member
עלה, בד"כ אני איתך,

אני הייתי שם, בהנה ובלסמוך על בעלי יותר מ-100%
ושילמתי מחיר כבד,
לתקן הצלחתי--רק כי גיליתי מספיק מוקדם.
ואם היא באה לבקש עיצה--לצערי, אין חכם כבעל הנסיון.

את יודעת בדבריך הדפת אותי ללילות נטולי שינה ובכי.

גברים מול הוריהם מתנהגים שונה מנשים מול הוריהם.
אילו הורי היו עושים אלפית ממה שהוריו עשו--הם היו שומעים ממני,
לא בחוצפה אלא בהסבר תקיף--שהמשפט המרכזי היה בו--
זה האיש שבחרתי לחיות איתו--כל עוד זה הוא--אתם תכבדו אותו יותר מאשר אותי---בשבילי.
עוד לא הכרתי את הגבר שאמר כך להוריו.

אפילו רוית מספרת שבעלה בחר איתה את הריחוק, והוא חוזר.
בעיני על ארבע--וההמשך מבחינתי--ולצערי ידוע.

הייתי שם לגמרי--שילמתי מחיר גבוה--
וגם ילדי עדין משלמים-(אני כבר מתעלמת) כי הם רק שלי.

רוית קאה אותך ושתחליט.

5

הסיכון גדול, אבל להיות הורה לבעלה

ולשמור על צעדיו זה מתיש נפשית, וזו סיטואציה שבפני עצמה עלולה ליצור חיכוכים. זה גם לא יגן מפני בעיות בעתיד, אני כן חושבת שצריך להזהר אך לפתרון שהצעת לדעתי יש פוטנציאל נזק שעולה על פוטנציאל התועלת.

אגב, מכירה כמה וכמה גברים שאמרו כך להורים - יש לי אפילו אח כזה, טעמנו את טעמו של נתק שנים לא מעטות. נסיון זה חשוב, אך מה לוקחים ממנו זה בסיסו של אי ההסכמה שלי איתך

mykal

New member
שתבחר מה לקחת,

אני לא התכונתי--שתהיה הורה לבעלה,
ואני סומכת על תבונתה, שתדע איך לברר ולשאול, ולא לאפשר ריחוק מהענין.
אלולא אני התענינתי, בשקט בשיחה נעימה, ואז ממש בתמימות,
עובדה שהצלחתילשאוב מידע--הוא בכלל לא חשב שזה בעייתי,
הוא חשב, שיאאלה מה אכפת לי-מה הם אומרים, ואני רק מהתנהגות כ"כ סתמית הרגשתי,
שמשהו לא טוב קורה.
זה כל המידע שנתתי--שתעשה מה שתרצה ואיך שתרצה.

ואכן כנראה, שלא נסכים וזה בהחלט מקובל עלי.

ואם הוא ישמור לך טינה - אז מה?

אם תלכי - אולי את תשמרי לו טינה? זה לא פחות גרוע?

אנמי עונה לך כניצולת יחסי חמות כלה מהגיהנום שאני שומרת בעצמי טינה לאבי. שלום ביתצ זה היפה מאוד - מי מקריב כדי להשיגו? מי נהנה ממנו?
שלום צריך להיות בבית שלכם.

אל תמנעי סולחה או קשר בגלל מה שהילדים ישאלו, את תתפלאי איזה תשובות פשוטות (ואמיתיות) יספקו אותם. אלה סבא וסבתא, נפגשים איתם כשאפשר - לפעמים אי אפשר.

מה זה שלום בית? זה משהו ששניכם צריכים להחליט יחד.
אולי שלום בית זה שהוא ילך לבקר אותם קודם. ישב וידבר איתם. אם הם חוזרים לסורם - לא נחשפת לזה. אם הם שומרים על דיבור מכובד כלפיך וכלפי הוריך, אפשר להפגש. רק אתם. אם הכל בסדר, אפשר לצרף גם את הילדים. אם לא - חוזרים אחורה. את צריכה לסכם עם בעלך.

מי אמר ששלום בית זה לחזור להיות בקשר של שבתות וחגים? לכל משפחה מתאים משהו אחר, לכל סולחה דרוש קצב אחר.

למעלה