איך ממשיכים הלאה?

ravitravit81

New member
איך ממשיכים הלאה?

לסבלנים שבינכם- סליחה על האורך, אבל אודה לכם על העיצה/ות.
אני נשואה לבעלי כ 5 שנים ויש לנו 2 ילדים מקסימים. הבעיה שאנו לא מדברים עם ההורים שלו במשך שנה וחצי. כל אותה תקופה- הם לא רואים את הנכדים או אותנו, בגלל מריבה מכוערת, אחת מבין רבים, אבל מריבה שהלכה יותר מידי רחוק. גם מקודם היחסים לא היו טובים, והכל למען האמת היה דיי צבוע. אפשר להגזים ולומר שהם שמשו בתור כספומט, קנו דברים אבל בתנאי שהם בוחרים אותם ולצערי, נכון הוא המשפט "שונא מתנות יחיה" כי על כל מתנה שקיבלנו- שילמנו מחיר גבוה. החופש והכבוד שלנו. אחרי החתונה הם הציעו לנו לגור אצלם במטרה לחסוך מעט כסף ומתוך הבטחה שהם יסייעו לנו לקנות דירה תוך חצי שנה- שנה .בסוף נשארנו שם כמעט שנתיים ובלי דירה ובלי כבוד.

בעבר חשבתי שאולי שם לא מכבדים אותי כי אני לא מספיק טובה, אם כי אני בחורה מבית טוב, שעבדה ולמדה. בדיעבד- אפילו בעלי אמר לי שהוא מודה לזה שאף אחת לא היתה מספיק טובה בשבילם, מהסיבה שהם לא יודעים לפרגן. הם לא יודעים ולא רוצים בכלל לראות מישהו אחר, חיצוני, שהוא לא משלהם. הם רוצים את הדרך שלהם- או שום דרך. זה מתבטא בהמון דברים: מה שהם נותנים- הכי חשוב, ומה שההורים שלי- לא מספיק ולא מכובד. בחגים- מצפים שנהיה רק אצלהם ומה פתאום שנעשה חצי- חצי או שהם יזמינו את ההורים שלי ואפילו יותר מזה- למה שהם ילכו להורים שלי, גם אם יקבלו הזמנה? בקיצור- הם ורק הם.

החם יודע להשפיל וחזק. כשילדתי התחילה למלמל אמא- הוא אמר לה בנוכחותי ובנוכחות בני משפחה נוספים- "תגידי אמא חורגת". או שאחרי הלידה, כשרצינו לעשות בעצמנו את הברית, מבלי עזרה משום משפחה (כי ידענו ששוב לא יתחשבו בדעתנו) - הם איימו לא להגיע, כי פחדו שנעשה בושות לאורחים שלהם. אבל השיא- היה כשבריב האחרון, הם צעקו עליי ועל בעלי שאנו הורים משוגעים ושהילדים צריכים להיזהר מהחינוך שלנו, ומשם זה עבר למישור האישי כלפיי, שמי אני ומאיזה בית מסריח הגעתי, ואבוי להורים שלי איזה חינוך נתנו לי . באותה שנייה בקשתי מבעלי לעזוב את ביתם (כי התארחנו אצלם לארוחת שישי) ואם זה לא מספיק- הוא אפילו הוסיף ואמר שנעוף מהבית שלו, ושלא נחזור.

סלחתי בעבר והסכמתי לעשות שלום בית, מתוך השאיפה שהילדים שלי צריכים סבים משני הצדדים, אבל כאמור אחרי 3-4 חודשים זה שוב קרה ומאז אנו לא מדברים. אם התעלמו מאיתנו שנה וחצי, ועכשיו- עכשיו הם רוצים לומר סליחה.
אין מספיק מקום לתאר מה הם עשו לי ולבעלי, ואפילו למשפחתי (אמא חולת סרטן והם קראו לה ולאבא שלי ל"התייעצות", כשבפועל נזפו בהם על החינוך שלי ואיך אני מתנהגת לא יפה - אבל בשורה תחתונה, ביקשו מהם שיעזרו להם להתפייס). מאותה נקודה- הם כבר מחוקים אצלי. הם ידעו שאמא שלי חולה (ואפילו שאלו לשלומה ורצו לדעת אם היא אכן חולה בתחילת השיחה) וא"כ פשוט זרעו רעל. אם זו היתה פליטת פה- בסדר, לא שופטים אדם בשעת כעסו, אבל כשמתקשרים מראש ומזמינים את ההורים שלי כדיי לנזוף בי, למרות המחלה של אמא שלי- זה כבר רשעות. אמרתי לבעלי שאני לא רואה את הסליחה שלהם, כי כבר הייתי בסרט הזה שסלחתי להם בעבר רק בשביל השלום בית, אבל זה רק מראה שמנצלים את הסליחה שלי ואותי. אני לא רוצה אותם יותר, הם עשו לי מספיק צלקות, אבל לא יכולה להתעלם מהעובדה שהם ההורים של בעלי.

הם מבקשים להיפגש- ואמרתי לבעלי שאני לא מוכנה להיפגש איתם כי לשקרן לא מאמינים, ולא רואה אי אפשר לסלוח על מעשים כאלו ונוספים חמורים. בטח ובטח שאין להם שום זכות לראות את הילדים שלנו ולזרוע בהם רעל עליי או על משפחתי. לא רואה איך סולחים על נתק של שנה וחצי, מבלי להתעניין מה עם הילדים ומה איתנו, איך אנו מסתדרים. הם מבררים רק דרך קרובי משפחה- מה שלומנו, אבל לא ירימו טלפון לברר בעצמם (אלא אם זה בימי הולדת, רק כדיי להראות שהם לא שכחו, אבל מצד שני ממשיכים לזרוע רעל ולומר שאנו אשמים).
בקיצור- איך ממשיכים הלאה? עכשיו הכדור כביכול אצלנו, כי הם רוצים להתנצל, אבל מה עושים כשלא מאמינים להם? איך סולחים על כאלו דברים? הם אפילו ממש מפחידים אותי נפשית, כל מריבה גורמת לי למריבות ואפילו רק המחשבה עליהם משביתה אותי.
בעלי אומר שמתישהו, בתור בן, הוא יהיה חייב לדבר איתם, ואני מסכימה לזה, אבל איפה זה משאיר אותי בנושא? הם אנשים כה אנוכיים שלא מפסיקים לפגוע, ובעלי כל כך שונה מהם אבל אני עדיין מפחדת שהם ישפיעו עלינו. לא פעם הזוגיות והנישואים שלנו נפגעו בגללם. אז איך ממשיכים?

מוכרחה לציין

שמרגע שקראתי שחמך אמר לבתך לקרוא לך אמא חורגת נאטמתי.
סליחה אבל מה??????????????

אם ברצינות מישהו היה אומר כזה דבר לבת שלי, היתי באותו רגע קמה ולעולם לא חוזרת

ravitravit81

New member
מה שיותר עצוב הוא

שחמי ראה שנעלבתי- קמתי ויצאתי לשירותים להתאפק לא לבכות, ואפילו אמרתי לו שזה מיותר מה שהוא אמר ושלא יחזור על זה שנית, והוא השיב שאני סתם עושה הצגות ושזה נאמר בצחוק. אני עוד זאת שיוצאת לא בסדר....
שכחתי לציין משהו בהודעה הקודמת, לאורך כל הדרך בעלי לצידי, כי לבעלי מפריעים אותם הדברים שלי מפריעים. אני זו שכל הזמן אמרתי לבעלי "בוא נעשה שלום בית" והוא כל הזמן אמר שאני צריכה לעמוד על שלי, אחרת הם ינצלו אותי. אין ספק, הוא צדק, אבל בסופו של דבר כל בן רוצה את ההורים שלו, גם אם זה לחצי שעה. הבעיה שהם מאוד ערסיים. בעלי אומר שיש לו עור של פיל, ושאם זה יקרה- הוא פשוט ילך, אבל זה לא כזה פשוט.הרעל נכנס לנו לבית

בכלל לא היתי קמה לשירותים

והוא ממש לא היה צריך "לראות" שנעלבתי. היתי מבהירה את זה באופן שלא משתמע ל2 פנים.
אני לא אוהבת את האנשים שחושבים שמשפטים פוגעים הם נורא מצחיקים. מצחיקים את מי? אותי לא. את הבת שלי לא. אותך? תגיד אותם לעצמך בלב ותצחק גם שם בבקשה.

לגבי השאלה שלך מה לעשות הלאה, אגיד לך ככה, בתור מי שלא חוותה את הסיטואציה, קשה להגיד לך להקשות עורף.
אבל את ממש לא צריכה לקחת חלק בכל הענין.
לא דברתם שנה וחצי. הם נענשו אין ספק. הם לא פנו אליכם לשאול ישירות איך אתם אבל בהחלט טרחו להתעדכן בעקיפין. אתם כן חשובים להם. וגם פנו לבקש סליחה.
אם, ורק אם, בעלך בעצמו רוצה קשר איתם, היתי מפנה לו את הדרך ללכת לדבר איתם. לא היתי הולכת בעצמי. והיתי מבקשת ממנו לשמש לי פה וקול ולהבהיר להם שהשפלות שכאלו לא יתקבלו בברכה. ובטח ובטח לא לערב את ההורים שלי, חולים או לא (זה ממש מזכיר לי 500 שנה אחרונה שאם האשה סררה, היו מחזירים אותה לאבא שלה)

צריך להבין שיש בהם דברים שלא הולכים להשתנות. וצריך יהיה לקבל אותם ככה. הכי הרבה לעבוד על זה עם הזמן. אבל הדברים הבולטים שציינת, בהחלט צריכים להשתנות.

דבר נוסף, באופן כללי, היתי מוכנה לשקול לשלוח את בעלי עם הילדה לבד אליהם. אבל בגלל משפטים כמו "אמא חורגת", זה בפירוש היה מרתיע אותי. בפעם הבאה הוא יצחק איתה כשהוא יספר לה איך אספו אותה מבית היתומים.

ravitravit81

New member
מוזר לי

שאת אומרת שהם נענשו מספיק. אין לי ספק שלא היה להם קל, אבל כל זה נבע מהבחירה שלהם למשוך את זה שנה וחצי. ברוח הדברים אמשיך וארחיב, שמתי שהם כן התקשרו בימי הולדת של בעלי או של הילדים- חמי אמר לבעלי "מזל טוב, ואל תשכח שהגלגל עגול ומסתובב". שוב, יש פה ליטוף, אבל סטירה מצלצלת מיד.

אמרתי לבעלי שקשה לי להאמין שהם מבקשים סליחה אמיתית. אגב, חמתי- הצד הגרוע שלה בעניין הזה הוא שהיא תמיד שותקת, אבל מלהיטה מהצד. תמיד, אבל תמיד היא בצד של בעלה, ומעולם לא בצד של הבן שלה, שאמר לה לא פעם שהוא פגוע ונעלב מהיחס שלהם כלפינו. כלפיו בתור בן, כלפיי בתור כלה ואשתו וכלפיי שנינו בתור הורים.

עשיתי מה שאמרת, להבהיר שהשפלות לא יתקבלו בברכה, ובכל מקרה זה קרה. זוהי המריבה הכי ארוכה, אבל היו מריבות קודמות של 4 חודשים וחצי שנה. מה כבר נשאר? היינו מגיעים אליהם אחת לשבועיים ובחגים- אז אי אפשר שהם ישמרו את הדעות שלהם לעצמם?! איך אפשר ללכת לשם וכל הזמן להיות על קוצים או בפחד?

בעלי בעצמו אמר שהוא לעולם לא יסלח להם על ההשפלה שלהם אותו בתור בן ובעל, אבל שוב, שנינו מודעים לכך שמתישהו יהיה לזה סוף, גם אם זה ייגמר ב"שלום שלום". אבל איפה אני? אני אמורה ללכת אליהם לבית אחת לשבועיים אחרי מה שעשו לי? אחרי מה שאמרו לי ולהורים שלי? מה זה אומר עליי בתור כלה, רעיה ואמא לילדים, שנאלצת לספוג שידברו אליה ככה?
החמים כל כך ממורמרים על המון דברים- שאנו השעירים לעזעזאל, וזה נמאס.
הם כל כך מרתיעים אותי, אז איך אשלח לשם את הילדים עם בעלי? לבעלי בעצמו יש צלקות מההורים שלו. שתביני, כשהילד היה אוכל והיה נוזל לו על הסינר- חמי היה אומר "איך אתה אוכל? לא ככה, תחזיק יותר טוב" וכשהיינו מעירים לו שהוא קטן מידי, ושמה שחשוב זה שיאכל, ולא להתעסק עם הנקיון (בזמנו הוא היה בן שנה וחצי בערך)- הוא היה אומר שאנחנו מפחדים על כל דבר, ושנרגע בצד ושצריך לחנך את הילד שלנו להיות גבר ושקצת צעקות לא הורגות אף אחד. (???????????) מי בקש ממך לחנך? זה התפקיד שלנו

בסופו של דבר אמרתי לבעלי שאני כבר הפקדתי את הלב שלי הרבה פעמים ואני לא מוכנה להיות יותר בחזית. הם הוא מעוניין, שיגש לראות את ההורים שלו לשיחה, שיבדוק אם הם באמת מתנצלים או שסתם רוצים לשים את הדברים מאחוריהם ולפתוח דף חלק בדרך הקלה והנוחה (מה שלא מקובל עליי). לא יודעת כמה זמן יקח לי לסלוח, אם בכלל, אבל אני יודעת שבחיים לא ארגיש בנוח לידם, ואני בטח שלא רוצה ללכת לבית שלהם. האם אני מסכנת את הנישואים שלי ככה?
זה יישמע נורא לומר את זה, אבל הם לא יודעים להיות סבים, הם יודעים להיות כספומט. יש להם עוד 2 נכדים בחו"ל שמגיעים 1-2 פעמים בשנה והם מעמיסים עליהם מתנות ומפנקים אותם, אבל בחיים לא משחקים איתם. הם כל הזמן משחדים. לא ביקשתי שיחנכו , אבל אם אנחנו מבקשים מבקשת שלא יעשו משהו, הם אמורים לכבד את זה, ולא לתת לנו לנהל שיחה של למה וכמה לעשות ו/או להטיל ספק בחינוך שלנו. והיינו כבר בסרט הזה, הערנו, אמרנו להם כמה פעמים- תרפו, פשוט תהיו איתם ותשחקו איתם, אל תעירו הם אחרת הם לא יתקרבו אליכם- אבל כל פעם, כ ל פ ע ם , כל חג וכל שבת היתה מסתיימת במריבה קולנית. לא רוצה לעבור את זה שוב ובטח שלא רוצה לבלבל את הילדים שלי עכשיו וללמד אותם שיש להם סבים כאלה מפחידים. יש עצה?

לא.את בהחלט לא אמורה ללכת אליהם

אין ספק, לא מספיק

ואם בעלך אומר שהוא לעולם לא יסלח להם על ההשפלה , אז כל עוד הוא באמת לא סולח אין לכם מה לחפש שם.

לגבי הם נענשו מספיק- כתבתי שהם נענשו אין ספק, לא שנענשו מספיק הכונה היתה שהם קבלו עונש -לא לדבר עם המשפחה שלהם - בן ונכדה. העונש בהחלט הגיע להם ואם את חושבת שזה פשוט יחזור על עצמו, אל תחדשי את הקשר. מה בעלך חושב? הוא רוצה לחדש או שכל הסיפור תלוי בתחושות האשם שלך לצאת אישה,כלה,אמא טובה?

ואגב, חלק מעסקת החבילה במידה ותעשו שלום,אפילו קר, זה לבקש סליחה מהוריך. לא להזמין אותם שוב ולהגיד להם סליחה אבל .... אלא לכתוב להם מכתב התנצלות או משהו בסגנון, שאתם תוכלו לראות שכתוב כמו שצריך.

ועוד משהו לסיום, לא משנה איך אנשים בוחרים "לקנות" אהבה. אסור לכם לקחת מהם יותר גפרור. כשמישהו נותן לך הוא מרגיש שהוא קנה אותך.

ayaht

New member
כואב לקרוא.

במקומך, הייתי עושה הכל, אבל הכל כדי לא להפגש איתם יותר. וזה כולל את הבעל והילדים.

בעיני, עשית רק טעות אחת: "אני זו שכל הזמן אמרתי לבעלי "בוא נעשה שלום בית"".
לדעתי, אל תכניסי לו רעיונות לראש.
פשוט ככה.
הרצון הטוב שלך לשלום בית עלול חלילה להביא לגירושים.
הם כבר קראו לך "אמא חורגת", את כבר יכולה להבין לבד מה הפנטזיות החולניות שלהם לגבי הילדים.

mykal

New member
מצטערת איתך, באמת עצוב.

אני מציעה שדבר ראשון תשבי ותכתבי תנאים וגבולות לקשר.
כי אחרת כבר הזמנת את הריב הבא, והוא יהיה קשה מקודמו.

תשאלי את בעללך אם הוא מסכים לתנאים האלה. ושיוסיף או ימחק--
בכל מקרה שתשארו חזיית אחת.

מה שנראה לי --שבמקום שוילכו להוריך לנסות להתפיס--
לכו כולכם למגשר טוב, עם התנאים שלכם.
שם יעמידו אותם על גבולות.
למגשר תשלמו חצי חצי--כך שלא ירגישו מנוצלים או בעלי המאה כבעלי הדיעה.

את יכולה לומר שם איך ואיפה פגעו, ומה לא אומרים לילדים שלך.

אני לא מאמינה שאהבה תשרור ביניכם--אבל שלום קורקטי,
והתנהלות סבילה--כדאי ביותר.
בריב גם הצד הפגוע--נשאר פגוע.
מאחלת הצלחה.

(אני הייתי שם--כואבת בשבילך.

ravitravit81

New member
קשה ללכת למגשר

כשמתי שאת מתעמתת איתם על שנפגעת מהם על מה שהם עשו או אמרו- הם מכחישים כל אחד מהדברים (ולא דמיינתי, כי אפילו בעלי ראה ושמע אותם הדברים).
קשה לדבר עם אנשים שכל דבר שאת עושה תמיד מתפרש לצד השלילי ביותר.
אלו אנשים שמאמינים לשקרים של עצמם.

אמרת שהיית שם- איך יצאת מזה, רק בזכות המגשר?
ואני מקווה שהבנת בין השורות, החמים שלו כאלו פרימיטיבים, שכמו שנאמר מקודם, במקום להתמודד איתי, הלכו ודיברו עם ההורים שלי, איזה בת סוררת אני.
קשה לי להאמין שילכו למגשר.
אפרופו, החמים שלי כל פעם טוענים בפני בעלי שהיחסים הטובים שיש לי ולבעלי עם ההורים שלי זה רק בגלל שאנחנו "מלקקים להם". ממש אבל ממש לא נכון, אבל זה מה שקורה לאנשים שלא יודעים לאהוב ולא מסוגלים להאמין שיש אחרים שכן אוהבים באמת.
במקום שישמחו שבעלי מסתדר עם המשפחה שלי, הם כועסים עליו שהוא "מלקק להם".
את קולטת כמה זה עצוב?

ויקה1222

New member
הייתי נפגשת

בעלך לבד או שניכם, מה שתחליטו ומסכמת על חידוש היחסים תוך הקפדה על כללים. הייתי קובעת כללים מאו נוקשים כגון: לא לקחת מהם אף פרוטה, חגים - חצי חצי, לא לערב את ההורים שלך, זמני מפגשים קבועים מראש ועוד. הייתי אומרת מהם הכללים בדיוק, מסכמת איתם (אפילו בכתב) ומקפידה עליהם. לא הייתי נותנות לילדים להיות איתם לבד תחת שום נסיבות ומזהירה שאם יש הפרה כלשהי, חוזרים אחורה. הייתי מתחילה לאט לאט, למשל, להיפגש פעם בחודש או פעם בשבועיים ובכל מקרה מקפידה לא להגיע למפגשים תכופים מדי. מה שחשוב מאוד בעיני, הוא שאם אתם רואים הידרדרות או הפרה של כללים, לא להוציא אנרגיות מיותרות, לבכות או להיפגע אלא לקחת צעד או שניים אחורה. להיות עם האצבע על הדופק. הייתי גם דורשת התנצלות בפני ההורים שלי והייתי נזהרת לא לפגוע בקשר עם ההורים שלי (למשל מרוב שמחה שחזרתם להיות בקשר הם יכולים להתחיל ללחוץ על ענין החגים. לא הייתי מסכימה).

ravitravit81

New member
אני מודה לכן על התגובות אבל חייבת לומר ש

אני מרגישה מה זה רע עם עצמי.
כולכן מצאתן את היכולת לסלוח ולהמשיך הלאה- ורק אני לא. האם אני כזאת נוראית ורעה? או שמא חלילה רעה לא פחות מהם?
מבחינתי מה שהם עשו מעיד על מי שהם באמת, ועל מה שהם מרגישים כלפיי וכל הרעל כלפיי משפחתי. כל פיפס שהיה להם עם הבן שלהם שלא הסתדר- ישר אני הייתי האשמה, כי התפקיד שלי בתור אשתו הוא "להחזיק אותו קצר", משמע כמו שהם רוצים

אני משתגעת איך כולכן מסכימות שאם הם אומרים סליחה- זה בסדר להמשיך הלאה בתנאים מסויימים, ולצערי כולכן שוכחות שהייתי בסרט הזה כבר, סלחתי כשחמי אמר סליחה (אם קוראים לזה ככה) ואני זו שהזמינה אותו ליום הולדת של הילדים ואז כל השיט שוב צף למעלה. איך אפשר לעבור את זה שוב?? רק המחשבה של ללכת לשם שוב בחגים ובשבתות גורמת לי להאטם.

האם אני כזאת נוראית?

mykal

New member
אני עונה כאן גם על תגובתך אלי למעלה,

ראשית אין דבר כזה--הם לא ילכו--
זה התנאי שלכם (כזוג) --אדם ניטרלי לא משוחד לשום צד.
הם מעונינים בשינוי שיתחילו בזה.
דבר נוסף--הם יכחישו ויגידו, שבכלל לא אמרו ומה שאמרו היה בדיחה,
אז יש דברים שגם בעלך שמע, ויש דברים שחמותך הסבירה את בעלך--
את מבינה שאדם מקצועי יאמר להם--כ"כ הרבה בדיחות מעליבות. --בשביל לעורר אותם צריך
מיהו שהם יבינו שהוציאו עצמם לא טוב וחייבים בשינוי.

שאלת לגבי--אומר לך שלא סלחתי--זה כבר 30 שנה,
וככל שחולף זמן אני עוד פחות סולחת והופכת להיות קטגורית גדולה יותר.
אני בנתק--מעט הפעמים ש'החלקתי' הייתי הכי בסדר שבעולם וחטפתי שוב.
את בעלי וילדי לא הרחקתי מהם--אבל שילמתי על כך מחירים לא כדאיים.
ולכן, אינני ממליצה על נתק--אלא על שלום קר. (ממש קורקטי).

את לא צריכה לסלוח, את צריכה לבנות את המפחה שלך
שיהיה לך הכי נוח לחיות.

ravitravit81

New member
תודה לך על האמת החושפנית.

אני שמחה שאת מבינה את החשש שלי לגביי עתיד משפחתי בעתיד.
אני משערת לעצמי שהחלטת להיות בנתק כי היה לך קשה לסלוח ומאידך, אי אפשר לנתק את בעלך מההורים שלו (זו בכלל לא היתה הכוונה) אבל איך היה לך את היכולת "לשחרר" את הילדים שלך בלעדייך? לא יודעת האם קראת מה שכתבתי, אבל האם היית שולחת אותם למרות שחמך היה אומר בצחוק לבת שלך הקטנטונת שרק לומדת לדבר, לקרוא לך "אמא חורגת"? בכלל, כל הרעל שהם פיזרו מסביב, לא מעיד על מי שהם באמת ואם הם לא חוששים ממני או מבעלי (כי הם היו משחררים את הרסן בפרצוף שלנו !!, אפילו לא טרחו להסתיר את זה)- איך אוכל לשלוט במה שקורה מול הילדים? יש לי ממש טראומות מהם, לא רוצה לעשות טראומות לילדים שלי.

ובכלל, מעניין אותי לדעת, ואני מקווה שהיא לא חושפנית מידי, איך השבתות והחגים באמת באים לידי ביטוי? לנו יש הרגל ללכת כל שישי למשפחה של השני, פעם אצל ההורים שלי, פעם אצל הסבים הרבים של בעלי (לנוכח המצב). האם הילדים הולכים לשם בלעדייך? זה לא נשמע לי בכלל מתקבל על הדעת ובכלל לא הוגן.

אני חושבת שאת לא נוראית בכלל

אלא אנושית.
קל מאד לסלוח מעל גבי הפורום לאנשים שלא פגשנו ופגעו באחרים.
בחיים האמיתיים, הם עשו דברים בלתי נסלחים.

ayaht

New member
ממש לא נוראית. לחלוטין צודקת.

פגעו בך.
לא מראים נכונות אמיתית לשינוי.
למה את זו שצריכה לסלוח? לתת את הלחי השניה? לתת עוד צ'אנס כשברור לך שאת הולכת להפגע שוב?

מי הגדיר את התפקיד שלך בתור שק חבטות?

EcoT

New member
את לא נוראית את פגועה

ובצדק, וקשה לך לסלוח ואני לא חושבת שאת צריכה מיידית לסלוח רק בגלל שהם מבקשים סליחה האמת היא במעשים ולא במילים, וכתבתי למטה מה אני חושבת שכדי לך לעשות שאולי לא תצליח כי המון תלוי בהם.
דרך נוספת שהיא לא קלה, היא להבין שיש להם מגבלה (להגיד במילים יפות) ואת ובן זוגך האנשים השפויים והבוגרים ובעצם כשהם יצאו ביציאות שלהם תראו שזה רק עושה אותם אנשים יותר קטנים, עלובים ולא בוגרים ותשאבו כוח מזה.
ככה את לא באמת צריכה לסלוח... אבל דבר שאני למדתי מאנשים שפגעו בי קשה, זה שהסליחה זה בשבילי, זה השיחרור שלי ממה שנעשה לי וזה לא בשבילהם וכל פעם שמנסים לפגוע בי מחדש אני מתחזקת כי אני מבינה שמדובר באנשים קטנים שמקבלים את הכוח שלהם מלהיטפל לאנשים אחרים (בריונים במילים אחרות), אבל הסליחה שיחררה אותי משנים של מתח, דיכאון והלקאה עצמית.
בהצלחה

פילון3

New member
את לא נוראית

יחד עם זאת אחרי נתק של שנה וחצי , אם זה בא מיוזמתם, הייתי לפחות מקשיבה
אחרי ההקשבה הייתי חושבת מה עושים
בטח לא מפגדים תכופים
בטח לכ להשאיר לבד עם הילדים
לא לערב את הורייך
הם נשמעים נוראיים ומי אמר שחייבים סבא וסבתא משני הצדדים ובכל מחיר?

קראתי רק את התגובה של בלו בינתיים

אבל אגיד לך ככה:
יש מעט מאד דברים שלא הייתי סולחת עליהם. אחד מהם זו הפרת אמון, אבל אחרי הפרת אמון חמורה נשארתי בקשר. פשוט לא נתתי אמון יותר, ולא אתן.
השני, זה כל דבר אחר שמיועד לבוא ביני לבין בנותי.
על זה אני לא סולחת וגם לא שומרת על קשר.
זה לא סבים, זה רעל.
אם בעלך רוצה לחזור להיות איתם בקשר, אני חושבת שזו בחירה שלו, ובחירה לגיטימית. אם הם מתנהגים כראוי ליד הבנות ואליהן, הייתי גם נותנת לו לקחת אותן לשם.
אבל בשום אופן לא נותנת להם להיות עם הבנות לבד, כי הם ירעילו אותן. בטח שלא הולכת בעצמי.
אלה שני דברים שיש להם הזדמנות אחת, מבחינתי: פעם אחת הפרו את אמוני, ולא ינתן שנית. פעם אחת ינסו להרעיל את הבנות נגדי, בצחוק או ברצינות, בכל גיל שהוא, ולא תהיה פעם שניה.

ravitravit81

New member
מסכימה עם כל מילה, אבל מה עם החגים והשבתות?

מעולם לא חגגנו חגים בנפרד והשבתות תמיד נועדו למשפחה של הצד השני ו/או להיות עם הילדים בחוץ ביום כיף.
אני לא מאמינה בלהתחיל לפצל, כי אם נוסיף את הפיצול+ רעל+ אני לא בסביבה כדיי לדעת מה אומרים לילדים שלי או לבעלי מאחורי הגב- לי זה נשמע כמו מתכון לאסון.
וחוץ מזה, החשש שלי שבגלל שהילדים שלי לא מכירים את הסבים האלה, אלא קוראים לסבים הרבים- סבא וסבתא ,במידה וחלילה יהיה שוב נתק או מריבה, איך מתמודדים עם זה?
אני כל כך פסימית מכל הסיפור הזה, כי נכוותי הרבה בעבר מהם וכמוך- לא מוכנה ששום דבר ישפיע על משפחתי שלי.

mykal

New member
כשקרה העלבון,

נשבר בית הורי, אמי נפטרה,
ומאז ממילא לא חגגנו--חגים איתם, אלא עם המשפחה שלי,
שבאה אלי. אצלי היה מרכז הענינים.
בעלי שיתף פעולה עם המשפחה שלי. הוא גם נהנה מהם כי יש לי משפחה מיוחדת ומופלאה.
(באמת אמירה אוביקטיבית ובלי שמץ ציניות) ועובדה שכך היה.
אבא שלי היה פעם אחת מגשר בינם לביני--לקראת בר המצוה של הבכור.
הוא בקש מבעלי לא להיות נוכח--באמירה--אתה חייב לכבד הוריך.
זו בעיה של אשתך והוריך.
ואבי שמע אז פנינים שהשער יסמור אם אכתוב. והוא בעדינותו ורגיעה 'הוריד'
את מפלס הלהבות.
ואז הילדים התחילו להגיע ואח"כ כשהמשיכו לזלזל ולהעליב אני לא הגעתי.
כן היו זמני עלבון, היו זמני בדידות--אבל לא הפרתי ולא קלקלתי.
אני שוב אומרת--חבל שאבא שלי--עשה ונעלב גם בשבילי, אבל תמיד התנהג באצילות מולם.

נתק--זה מחיר, אני לא מיפה, וזה לא טוב, לפעמים זה אין ברירה.
אולי עם איש מקצוע--לא היו יכולים לומר את שאמרו.

אם תרצי חשיפה גדוה יותר אהיה מוכנה במסרים או בטלפון.
ממש רצה לעזור לך.

למעלה