איך מחפשים סטאז'....

student 1200

New member
איך מחפשים סטאז'....

אני לומד באת"א (שנה ב'). יש לי חברים מהעברית ומהמכללה למנהל, ואצלם הכל די מסודר - הם מגישים קו"ח דרך היחידה להכוון תעסוקתי, שמסדרת להם ראיונות באוניברסיטה או במשרד עצמו. נראה לי שבת"א אין כזה דבר.... אז מה עושים? פשוט להתחיל לשלוח קו"ח? למי? אנא עזרתכם.... [נראה לי שזו שאלה קלאסית להייבי....]

הייבי

New member
את מתחמקת מתפקידך כמנהלת לספק תשובות

עדכניות, מלאות, ארוכות (וחוזרות על עצמן) ?

sacrament

New member
שיט! עלו עליי../images/Emo6.gif

פשוט הוא ציין שאת תעני, לא רציתי לקחת ממך את התפקיד שיועד לך. (לפחות זו התשובה הרשמית).

הייבי

New member
תשובה

3 דרכים לחפש סטאז': 1. לדפדף ברשת/לדבר עם אנשים (אם יש לך חברים בעברית ובמכללה למנהל אתה יכול להתעניין אצלם אילו משרות כבר נפתחו ומה הדרישות) וככה לאתר משרדים שמעניינים אותך ולשלוח להם במעטפה בדואר את קו"ח+גיליונות ציונים+ המלצות (לחילופין, לציין שיש בידך המלצות ואתה יכול לספק אותן לפי דרישה). 2. לחכות עד אי-שם שמועצת הסטודנטים תתעורר ויערך יריד המשרדים, שם יוקמו דוכנים ותוכל להגיש קו"ח. חשוב לזכור- יגיעו מספר מצומצם של משרדים מתוך ההיצע שיש, אם אתה מעוניין במשהו שהוא לא משרד מסחרי- סביר להניח שתתקשה למצוא אותו שם ועצה מניסיון: בשנה שעברה (כשאני חיפשתי סטאז') יריד המשרדים נערך מאוד מאוד מאוחר, אחרי שמשרדים רבים כבר היו מלאים, לכן, אם יש משהו ספציפי שאתה רוצה, אל תחכה. 3. לעשות מנוי בקודקס, שם אפשר לראות את כל המשרות שנפתחות ולהגיש דרכם קו"ח. אני נמנעת מלהביע דעה לכאן או לכאן לגבי הקודקס, עקב דעות חלוקות כאן בפורום ובציבור הכללי בכלל לגביהם. ובקצרה: כן, פשוט לשלוח קו"ח.

נועה2004

New member
אוי, זה נשלח בטעות. הנה השאלה שלי לגבי הסטאג'

יש תחומים שונים במשפטים - אזרחי, פלילי, ביי טק, צווארון לבן... בשביל להתחיל לחפש סטאג' אני צריכה להחליט באיזה תחום אני רוצה לעסוק, איפה אני יכולה לקרוא על כל תחום ותחום או לקבל פירוט של מה עבודת העו"ד בכל אחד מהתחומים שיש?

tigris12

New member
בד"כ כשמחפשים התמחות

מוסדות הלימוד עושים ימים מרוכזים ובהם מגיעים עו"ד ומתמחים לספר מה עושים בפרקטיקה, בכל מקרה את יכולה להסתכל באתרים של משרדי עורכי דין שכתוב שם במה מתעסקות המחלקות ולהתייעץ עם יחידת ההשמה במוסד הלימודים שלך (במידה ויש כזו).חוץ מזה הקורסים שלמדת אמורים לתת לך מידע כללי ביותר במה מתעסק כל תחום. .

afiloo

New member
בנוסף למה שאמרה טיגריס, אפשר לעבור בין

תחומים גם לאחר ההתמחות. אם התמחית בתחום האזרחי, ופתום הכל נראה משעמם, אפשר לעבור לתחום הפלילי או לתחומים אחרים. יצויין כי יש תחומים שיותר קל לבצע את המער אליהם, ויש תחומים שמהלך כזה יהיה יותר קשה, לפחות מבחינת מציאת עבודה. למשל, אם התמחית בתחום המסחרי יהיה לך יותר קל לעבור ולמצוא עבודה בתחום של דיני משפחה, מאשר לבצע את המסלול ההפוך.

afiloo

New member
בנוסף למה שצויין לגבי ההתמחות,

ניתן לפנות למשרדי עורכי דין לפי הטבלה המצ"ב של דירוג משרדי עורכי הדין של D&B לפי הקישור הבא: http://duns100.dundb.co.il/ts.cgi?tsscript=/ranking-heb/e62a27 בנוסף לנתונים בדבר גודל המשרד (כשבמקרה הזה הגודל באמת לא קובע), מספר מתמחים וכו', גם ניתן לקבל מידע על עיסוקי המשרד בקישור לאתר של המשרד (לוחצים על שם המשרד). אפשר לשלוח את קורות החיים בפקס. חבל על העלות של הדואר....

Big Red

New member
עוד הצעה

אפשר להכנס לאתר המשרד שמעניין אתכם, ולשלוח הודעה באימייל לכתובת המיועדת לכך. אפשר לצרף את הCV והמסמכים הנוספים ישר, או פשוט לכתוב לאיש הקשר שאתה מחפש התמחות, ושתשמח לספק להם את המסמכים הנדרשים (תוך שאתה שואל מה בדיוק נדרש ולאן עדיף לשלוח). כדי לקבל מידע על משרדים אפשר לגלוש באתר של D&B, באתרי המשרדים עצמם (כך תוכל גם להתרשם מתחומי ההתמחות ורשימת הלקוחות), אפשר להכנס ל"מרכז המידע" בקודקס שחלקו נגיש לכולם, וכמובן לשאול אנשים אחרים על ההתנסות שלהם ודעתם. אם אתה מחפש התמחות במגזר הפרטי, המסחרי בפרט - מומלץ להתחיל בחיפוש כבר עכשיו. המשרדים הציבוריים/ממשלתיים מתחילים הגיוסים בשלבים מאוחרים יותר של השנה, וכדאי לעקוב אחר הפרסומים.

למעלה