איך לפתח עצמאות? (ארוך)

zimes

New member
מסכימה בענין עוד ילד -

זו לא סיבה להביא עוד ילד, אבל אני מנחשת שאילו היה עוד ילד בבית, המצב היה שונה. אני מדברת מניסיוני עם שניים, ורואה שמשחררים אותי, בין השאר בזכות הנוכחות של האח/אחות.

nadia shel 4

New member
בטח שלא, אבל בעיני

הקטע של "עידן כל כך תלוי בנו, מה נעשה אם יהיו שניים?" הוא לא כל כך מעשי כי כשיש שניים יש רק חצי מהזמן לכל אחד וזה בעיני תהליך בריא ביותר. אבל כמובן שאנחנו לא מתכננים פה את המשפחה של כוכביתי אז בואו נחזיר את העניין לפרופורציות. אני הייתי מנסה את הדרך של "איך לדבר" בשבירת התוויות ורואה מה הולך. תעדכני בעוד כמה שבועות!

נעה גל

New member
אני רוצה להשחיל כאן מילה - שלא

קשורה לנושא הדיון אבל, קשורה למה שאת אמרת נדיה - "כי כשיש שניים יש רק חצי מהזמן לכל אחד". אני חושבת שזה לא נכון. א - כי כשיש שניים יש 100% זמן עבור כל אחד מהם (לא יאומן, אבל זה קורה) ב - (וזה מה שרציתי לומר בעצם) אני חושבת שהזמן לא צריך להתחלק שווה בשווה בין הילדים אלא, כל אחד לפי הצרכים שלו. יש ילדים שזקוקים ליותר תשומת לב מאחרים (לאוו דווקא בגלל תלותיות, אלא מכל מיני סיבות) והם צריכים לקבל אותה יותר מאחרים. אני חושבת שזה גם מה שמקל עלינו מאוד לנהל חיי משפחה שפויים עם יותר מילד אחד - העובדה שלכל ילד יש צרכים שונים.

תודה לכולכן!../images/Emo140.gif

אם יש עוד הארות/תובנות/מחשבות/רעיונות - אשמח לקרוא!

אצלינו התופעה דומה מאוד

אמנם שיר צעירה יותר (רק בת שנה וחודש) אבל היא מתנהגת אחרת כשאני בסביבה וכשאני לא בסביבה. כשאנחנו בבית ביחד אחה"צ היא לא נותנת לי לזוז ממנה. אם אני רוצה לענות לטלפון אני צריכה לקחת אותה איתי לצד השני של החדר. ליד אחרים (ליאור או המטפלות בגן) היא הרבה יותר משוחררת. כשאני מגיעה הביתה ביום שהיא עם ליאור אני מסתכלת דרך החלון של הסלון ורואה אותה שקועה במשחק כלשהו וליאור לא תמיד צמוד אליה. בינתיים אני נותנת לה את עצמי כמה שהיא רוצה (למרות שלא אחד אמר לי שאני צריכה להרגיל אותה לשחק לבד כי מגיע לי קצת זמן לעצמי) ומחכה שזה יעבור עם הזמן (מתי?...)

זו הייתה פחות או יותר גם ההתנהגות

של עידן כשהוא היה בגילה של שיר. כשאני מסתכלת אחורה, יש לי תחושה שבאופן כללי, המצב, מבחינה זו, הולך ומחמיר (כמובן עם עליות וירידות תקופתיות).

למעלה