איך להתמודד עם זה ?

oilsands quest

New member
איך להתמודד עם זה ?

אני נוכח בקורסים, מסכם אותם עם הנייד, וכשאני חוזר הביתה אני מרגיש סחוט אז אני נח. כשאני מתפקד בבית (אחרי מנוחות חוזרות ונשנות) וצריך לקרוא את מה שסיכמתי אז לפתע כל דבר אחר מושך אותי יותר מאשר להיכנס לראש של תכני הקורסים. ואני מוצא את עצמי בורח מהמשימה לקרוא את הסיכומים שלי (שהם מעולים מפני שאני מסכם מילה במילה ואפילו לא צריך לקרוא שום פסיקה מרוב שאני מספיק לסכם את כל מה שהמרצה אומר על אותם פס"ד) אבל אני מוצא את עצמי באינטרנט נכנס לתיק ניירות הערך שאני מנהל ומכניס את עצמי לראש של משקיע. כמשקיע אני מתוח מאוד, נרגש וסוער ולא שקט בכלל. אני מחכה מתי כבר נייר הערך יירד למחיר שקבעתי בלימיט לקנות אותו ורודף אחרי המחיר במתח, וחוזר כדי לבדוק מה קרה למחיר אם הגיע קרוב למחיר ששמתי בפקודת הלימיט. החיים כמשקיע מסעירים אותי, מתישים אותי, מעצבנים אותי מאוד מאוד, מותחים אותי עד כדי כך שאפילו שרירי הרגליים והידיים שלי במתח עצום. וכשהמרצה מחליט להביא אורח מכובד שקשור לגמרי למסחר בבורסה (בעל שליטה) לפתע בבית היה לי דחף לשחזר את כל מה שאמר, לחפש עליו מידע בגוגל ולמצוא אולי אמר מידע שבמסחר עדיין לא יודעים אותו, וזה גרם לי לחרוש בגוגל על כתבות, לנתח על פי מודלים מסוימים וכו'..... זה לא חכמה להגיד לי להפסיק להיות משקיע מפני שגם אם לא הייתי משקיע, אז הייתי בורח מהלימודים לעיסוקים מתישים אחרים. והשאלה היא מה עושים כדי להפסיק את הדחף לחפש ריתוקים מסקרנים שהורסים לי את הרצון לחזור על סיכומי השיעור ולהתכונן לשיעור הבא ?

PIonit

New member
אממ

אני לא יכולה להגיד שהזדהתי עם הסוגיה של בדיקת ני"ע, אבל בהחלט מוכרת לי הסוגיה כשצריך לעשות משהו לימודי- פתאום נזכרים לראות מה שלום החתול של השכנה או שמזמן לא רוקנתי את התיבת ספאם במייל או לקפוץ למכולת לקנות סוכר..
בעניינך עולה לי בראש פתרון אחד- אמנם אני בהחלט יכולה להבין כמה זה חשוב להיות "בעניינים" ולעבור על שיעורים לפני השיעור הבא- אבל אם זה מחרפן אותך- לא חבל?! אם אתה עוקב אחרי כל השיעור ומסכם, אז אתה כן יודע מה הולך ואולי אין סיבה לגזול זמן ובעיקר אנרגיה נפשית בלעשות את זה כל הזמן. בשביל זה יש את תקופת המבחנים
. אם כבר אז מומלץ אולי לצמצמם את זה למקצועות שאין בהם עבודות או שהם מורכבים ודברים מאוד בנויים נדבך על נדבך, אבל לא בהכל. זה באמת נראה לי די נורא לעבור את זה.. חבל על הבריאות! קיץ בחוץ, תצא לים או משהו
! חוצמזה שנדמה לי שאתה בשנה א', בשנה א' יש קורסים מאוד כלליים ובסיסיים וגם לא כולם מתחברים אליהם, בהמשך התואר, יש להניח שתבחר הרבה קורסים עם אוריינטציה כלכלית עסקית וכנראה כשתתעניין בחומר יותר- לא תרצה לברוח ממנו.. בהצלחה!

BlackUnicorn

New member
ברוך הבא למועדון הדחיינים...

כל מה שציינת עכשיו, מבלי להיכנס לכל עניין ההשקעות, מדגים את הסיפטומים של כל מי שנקרא דחיין. השאלה היא - עד כמה זה מפריע לך, לא מבחינה רגשית אלא מבחינת ציונים. למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאתה מוצא את עצמך בורח מהמשימות? עד כמה? האם עד הדקה ה- 90 כשאין ברירה? או שאתה קצת מגזים, ואתה מדבר על כך ששבועיים לפני הגשת עבודה אתה מוצא דברים טובים יותר לעשות? אם זה משהו שבאמת מפריע למהלך החיים שלך ולכן גם לציונים, משמע אתה דוחה הכל לדקה ה- 90, אני ממליצה לך בחום לפנות למאמן אישי שיעזור לך בתחום הזה. אצלי 3 מפגשים עשו שינוי דרמטי (כל עוד היה אכפת לי. אחרי שנה החלטתי שלא אכפת לי יותר מהציונים ואז חזרתי לדחיינות
). יש גם סדנאות אבל אין לי מושג כמה הן עוזרות, כי זה כבר משהו קבוצתי ולא אישי. באופן כללי, בהנחה ועל זה אתה מדבר, אז הבעיה היא קודם כל בסדר וארגון של היום. תתחיל לעבוד עם יומן ותזכיר לעצמך שוב ושוב למה אתה עושה את זה מלכתחילה (אם אין לך סיבה טובה מספיק, סביר להניח שזה לא יעבוד.. :) ) ולבסוף - אין ספק שבשורה התחתונה אנחנו רק בני אדם. הכמיהות הבסיסיות ביותר שלנו הן לעשות את מה שמעניין אותנו ומה שמושך אותנו, מה שעושה לנו טוב ונעים, ולהתרחק ממה שמשעמם ומדכא. אז מה הפלא שחצי מאיתנו דחיינים...

למעלה