איך יודעים שזה לא זה?

yan234

New member
איך יודעים שזה לא זה?

נכון שהלימודים התחילו רק לפני שבוע וברור שזה עוד לגמרי מוקדם מדי לקפוץ למסקנות מרחיקות לכת...
...אבל יש לי הרגשה שאולי בעצם לימודי משפטים זה לא בשבילי.
אני מוצאת שלא כל כך מעניין לי בשיעורים ולא כל כך מעניין אותי לקרוא כל מיני פס"דים למיניהם, ובכלל אין לי מוטיבציה לבצע את המטלות הנדרשות אלא רק לעשות את המינימום כדי לסמן וי.
והייתי מצפה שלפחות בשבוע הראשון יהיה לי קצת יותר רעל :) אבל פשוט מייאש אותי להשקיע שעות במסות של חומר שקשה לי להתמודד איתו, ובעיקר הוא פשוט לא מספיק מעניין אותי. ומן הסתם שכתוצאה מכך אני כבר עכשיו קצת מפגרת מאחור ביחס לכל מי שלומד איתי.
מישהו יכול להזדהות עם ההרגשה הזאת? אפשר לצפות שזה ישתנה עם הזמן?
שוב - זה לא שמחר אני מפסיקה את הלימודים ומשנה כיוון, אבל זה בהחלט גרם לי לתהות האם עשיתי את ההחלטה הנכונה.

אשמח לתובנות :)

B L I M P

New member
מה הכיוון התעסוקתי שלך?

כי עריכת דין ומשפטים זה מאוד שונה. מה שאני עושה בעבודה לא דומה ולו במאומה ללמודים.

אז אם בא לך עריכת דין תנסי לברר האם מה שאת חושבת שזה עריכת דין זה באמת זה. ולפי זה הייתי שוקלת אם להפסיק או להמשיך.

Not4Sale2004

New member
אני בטוח שרבים יכולים להזדהות עם מה שכתבת

אולי רבים יותר מכפי שירצו להודות.
ראשית, השנה הראשונה היא הקשה ביותר לרוב מי שלמדו/לומדים משפטים. ולכן לא הייתי ממהר להסיק מסקנות מהשבוע הראשון [לטוב או לרע, דרך אגב...]
שנית, במידה ואת לומדת דו-חוגי - האם יש הבדל בתחושות שלך בין החוגים - במידה וכן, יתכן וזו אינדיקציה, וכדאי לנסות להבין מה יש בחוג השני שמעניין אותך יותר.
שלישית, בהמשך לעצה שנתנו כאן לפני, מה משך אותך מלכתחילה ללימודי משפטים- ואם המחשבה הייתה על קריירה בעריכת-דין, אז בהחלט יכול להיות טעם לנסות ולברר האם שגרת היום של עורכת-דין מעניין אותך [יש גם בפורום הזה, כבר כמה וכמה חברות שהן כבר עורכות-דין. אולי תהיה להן תובנה להציע לך לגבי התחושות שלהן בעבודה אל מול התחושות בעת הלימודים בפקולטה].
בשורה התחתונה, אל ירפו ידיך- את שואלת את השאלות הנכונות, ובזמן הנכון. גם אם בסופו של דבר הלימודים אינם בשבילך, מובן מאליו שעדיף להבין זאת כמה שיותר מוקדם.

yan234

New member
האמת שלא חשבתי כל כך רחוק

כלומר, לא בחרתי ללמוד משפטים מתוך שאיפה מוגדרת לעסוק בעריכת דין, אלא מתוך מחשבה שהלימודים יהיו מעניינים ובסופו של דבר (כשאדע יותר מה הכיוון שלי) אסיים עם תואר פרקטי יחסית שיפתח בפני אופציות לתעסוקה עתידית.

תודה על התגובות! אשמח לדעות נוספות.

BrokenDream103

New member
מזדהה

סטודנט שנה א שקורא בכוח פס"דים שבחלקם נורא משמימים.

אני מניח שזה מאד מוקדם להחליט אם מתאים / לא מתאים. נחיה ונראה ;)

yan234

New member
טוב לדעת שאני לא היחידה

נקווה שישתפר בהמשך. ואם לא... תמיד אפשר לשנות :)

BrokenDream103

New member
ואגב, הרוב משחקים אותה

אל תתבלבלי, אנחנו לא היחידים... יש אנשים שלא מודים בזה פשוט... זה באמת נורא קשה להתמודד עם זה בהתחלה, ככה לפחות סופר לי, ואני מקווה שעם הזמן אני אפתח טכניקה לברור את העיקר מן הטפל.

למעלה