בדיוק בגלל שאני לא ליניארי אני לא מפריד ככה
עצמיות לא זהה לזהות חברתית אבל בוודאי שיש בין הדברים קשר, שונה ומשתנה מאדם לאדם,
ואפשר לשים לב שדווקא אספיות למשל נוטות לחקור ולחוות הכי לעומק דווקא את הזהות החברתית,
וזה לא בגלל שהן חסרות עצמיות מהותית אלא דווקא בדיוק להפך
אני מתעניין בהכל,
מבחינתי החיים והמציאות עצמה מבטאים את עצמם גם דרך תבניות חברתיות ופוליטיות,
בשבילך זה לא רלוונטי, אז לא, בשבילי זה כן
לבריאות ולחולי וחיים ומוות יש קשר לפוליטיקה
אפילו מאוד
רוב האנשים שמתו,
בחולי או בקרב או ברעב,
מתו בגלל פוליטיקה,
וכמוהם ימותו עוד הרבה,
מאות מיליונים אם לא יותר
הזהות הביולוגית שלנו לא רק מפרידה בינינו לבין אחרים אלא גם מחברת אותנו אליהם
הקשבה לאחר זה הקשבה לעצמי,
ולהפך,
מישהי כתבה כרגע בקומונה שלנו כשהיא הייתה קטנה אז ההורים והמחנכים חשבו שבגלל שהיא מאוד קשובה לעצמה היא לא צריכה אחרים,
והאמת היא בדיוק הפוכה,
ככל שהאדם קשוב יותר לעצמו לעצמיותו הצורך שלו באחרים נעשה מובהק וחד וחריף ובוער יותר,
כי הסוד הגדול, משמעות החיים, הוא, היא, אהבה.
את שוללת את האפשרות של מטען גנטי משותף ?
של מבנה פיזיולוגי כמעט זהה ?
הדרך שבה התאים שלך מדברים אחד עם השני, תצוקת המימשק הבין תאי, שונה לגמרי בינך לביני או בינינו לבין כל אדם או חיה אחרת ?
את אמורה לדעת ביולוגיה טוב ממני אז את בוודאי יודעת שהתשובה לשאלה הזאת סותרת לחלוטין את ההנחה של העצמי כמופרד הרמטית ולחלוטין,
אוטיסטים מתקשים להפריד בין האני לאחר בדיוק בגלל שהם יודעים את זה לא מהספרים אלא מהעצמי שלהם,
שכל אני הוא גם אחר,
והידע הזה מצריך שיקוף של טווח קשב רחב ועמוק מאוד,
ושיקוף ותיקוף כזה עדיין לא קיים בחברה שמזהה את העצמי והאוטונומי רק דרך הפרדה כוזבת נורא
היכולת לזהות את ההבדל בין האני לאחר תלויה לחלוטין ביכולת לזהות את המשותף בין האני לאחר
ולזהות את תצורת השיתוף הנכונה (שזו שאלה שהיא גם תרבותית-פוליטית-חברתית),
ולאוטיסט כאדם שנוטה להתמסר עד כלות ומעבר בוודאי שיש בעייה מאוד קשה בחברה שהיא עדיין מאוד מאוד צינית ואלימה ומבזה נורא כלפי ההיבטים של הנפש והנשמה
זאת אומרת
ממהותו הוא מוכשר להפרדה מאוד מדוייקת רק שהוא חוטף על כל נסיון לממש אותה נורא חזק כי האגוצנטרים מפרשים דווקא את התנועה הלא אגוצנטרית שלו כאגוצנטרית והשונאים מפרשים דווקא את האהבה שלו כשנאה כי לאדם המתמסר אינטימיות מאוד חשובה