איך זה?

סנאי נדיר

New member
אני מציע לכולם להתעזר בסבלנות

כמו שציף אמרה פה לא פעם, שומדבר עוד לא סגור. רוג'ר יכול לקום מחר על רגל שמאל ולהודיע שההופעה שלו פה מבוטלת. מחר יכול לקרות איזה חס ושלום פיגוע והוא אומר שאם כל הכבוד לא מתאים לו לסכן את חייו בשביל עוד הופעה. ריקי מרטין (איכס) כנראה מבטל את ההופעה שלו פה עקב ביקוש נמוך (כנראה שלישראלים בכל זאת יש טעם מינימלי). רוג'ר יכול לקום מחר בבוקר ולהודיע שהוא מחזיר את ההופעה לפארק הירקון. רוג'ר יכול לקום מחר בבוקר ולהודיע שהוא יוצא מהארון ומצטרף לסיבוב הופעות של ריקי מרטין (אני נורא בספק) רוג'ר יכול לעשות מה שבא לו. אם הוא היה רוצה, הוא היה לוקח 600-700 שקל על כרטיס, ועדיין היו באים בסדר גודל של 25-30 אלף איש. זאת הופעה של פעם בחיים. כסף הוא עניין לא רלוונטי פה, גם אם זה אומר לשתוף כלים במקום הכי מסריח בארץ, או לנקות את הרחוב עם הלשון שלך (אני בכוונה מגזים, ברור שאף אחד לא יעשה את זה). זאת הופעה של פעם בחיים. הבנאדם הזה מזדקן, ועל כמה וכמה שהאופי שלו מגעיל, עוד כמה שנים הוא ימלמל רק שורה מDogs או יקים איזה מועדון לגיל הזהב ולא תשמעו ממנו עד ליום מותו. דיי להתבכיין. מי שרוצה לבוא, שיבוא. מי שלא - לא. זאת הופעה של פעם בחיים, ותגידו תודה בכלל שהוא עובר דרך ארץ ישראל.

BogN

New member
ויכול להיות שמ.צ ייתן לי דוח

ואז אני אהיה בריתוק 28 יום, ואז אני בכל מקרה לא אוכל להגיע להופעה

BogN

New member
סנאי אני מקווה שניתנה הנחייה

לא לתת דוחות לאלו שהולכים להופעה...

אין שום סיכוי להשיג כרטיס זול יותר?

אני יודע שאני ישראלי טוב, אבל 375 שקל זה באמת מעל ומעבר. אני לא עונה על שום אחת מהדרישות להשיג הנחה, אבל עדיין מצפה לטוב. שום דרך? אולי מישהו שמוכר?

The Walrus

New member
איזה צירוף מקרים

רק היום דיברתי עם מישהי שדיברה עם שוקי וייס. דבר ראשון - הוא זה שקבע את המחיר. דבר שני - אתם יודעים איזה תשוש הוא היה? מישהו מכם יודע ששוקי וויס צריך לקנות 400 דונם של שדות חומוס במקום לשכור את פארק הירקון ליום אחד, רק בגלל שלווטרס מתחשק להופיע בנווה שלום? צריך לקנות את השדה בשביל הזכות להרוס אותו (אחרי הכל, אתה לא יכול להרוס שדה חומוס של מישהו אחר). 400 דונם. תחשבו שזה מספיק מקום ל50,000 איש, במה ענקית, ועוד המון מכוניות. בנוסף - אתם יודעים כמה משלמים לווטרס כדי שיגיע? אף אחד לא מופיע בחינם, אתם יודעים. הכל זה ביזנס. תוסיפו לזה הקמת התפאורה המטורפת, מסכי ענק, עשרות רמקולים, אנשי צוות שידאגו לכל זה, להקת ליווי, וכן הלאה... וייס בקושי ירוויח משהו.

wommer

New member
ברור שוייס מרוויח

הוא מקבל על זה את:"שוקי וייס: האיש שהביא את ווטרס לישראל". הוא עוד יקבל על זה פרס ישראל....
תאמין לי, בנתיים לא איכפת לו מכסף, ויש סיכוי שיש דברים שאנחנו לא יודעים - אולי כן ישאר שם מספיק כסף בשבילו? חוץ מזה, זה נותן לו את השם הזה שהפיק את האירוע הגדול ביותר בארץ, זה יתן לו את האפשרות לקפוץ בראש למען הפקת אירועים של כל אמן אחר שיגיע לארץ בלי בעיה.

LEATHER REBEL

New member
ולמרות הכל תקנה כרטיס ותלך למופע

ידידי, בעולם הקפיטליסטי יש חוקים מאוד ברורים: "זה המחיר ואתה לא חייב אם לא בא לך". לפחות נותנים לך את אפשרות הבחירה. מזכיר לי את האנגלים חובבי הכדורגל. לחברת הכבלים SKY משיגה בכל שנה רשות בלעדית להעביר בשידור חי את המשחקים הכי הכי חשובים. האנגלים מלאי טרוניות על רופרט מרדוק נשיא החברה... מן הסתם הם לא חייבים לרכוש מנוי לכבלים של SKY אבל הם למרות הכל כן ירכשו... רק בכדי שיוכלו להמשיך לבוא הטרוניות על מרדוק. מי בדיוק מכריח אותם? מה, אי אפשר לחיות בלי לראות כדורגל בשידור חי? צר לי, אבל זה בדיוק אותו הדבר. לא בא לך? אל תקנה!

אני לא בטוחה שההשוואה במקומה

לטוענים כנגד הסכמי בלעדיות לשידורי ליגות כדורגל יש קייס מסויים: כדורגל הוא משחק עממי, שמיליארדים ברחבי העולם עוקבים אחריו. לרבים מהם אין את הכסף לשלם עבור ערוץ מיוחד, לשם צפיה במשחקים הללו (וראו פרשת המונדיאל בימים אלו). טענת האוהדים היא שיש כאן עיוות מסויים של תרבות הכדורגל, ואני נוטה להסכים עם הטענה הזו. לא ניתן להעלות טענה דומה כלפי הופעות רוק, משום שבפני ציבור חובבי המוסיקה עומד מגוון רחב של הופעות, רובן במחיר שווה לכל נפש. היינו, מהאהדה למוסיקה לא יגרע דבר, אם אנשים יוותרו על קניית כרטיס להופעה ספציפית, אם הוא גבוה מדי לכיסם.

LEATHER REBEL

New member
אבל אני משוכנע שההשוואה במקומה

זוהי מהות הקפיטליזם. תקנה - יהיה לך. לא תקנה - אולי תרגיש לרגע קל (או אפילו כמה רגעים) שדפקת את "גובה המסים" אבל בשורה התחתונה לא יהיה לך. זה לא כמו העלאת מחיר הלחם, למשל. מזכיר לי בדיחה ישנה על ההוא שהיה לו חוב לחברת החשמל. חבר שלו שאל אותו אחרי זמן מה כיצד העניין הסתיים. ענה לו הראשון, "זה הסתיים בתיקו. אני לא מקבל חשמל והם לא מקבלים כסף". קפיש?

זה לא בדיוק "מהות הקפיטליזם"

בין היתר משום שאנחנו, כחברה, יכולים להחליט שמוצרים מסויימים צריכים להיות זמינים, במחיר שווה לכל נפש, לכלל האוכלוסיה. בגלל זה יש סיבסוד של מוצרי יסוד (חלב, לחם, סוכר). בגלל זה יש פרוייקטים כמו "אמנות לעם", ובגלל זה דנים בכנסת כיצד למנוע צפיה במונדיאל בתשלום בלבד.

LEATHER REBEL

New member
בוודאי שזו לא המהות

אבל כלל ה"לא בא לך - אל תקנה" הוא אחד הכללים הברורים בקפיטליזם. זהו המחיר... אתה לא חייב לקנות, יש אחרים שישמחו לשלם את המחיר. אתה לא דופק אף אחד בזה שלא תקנה. מונדיאל הממשלה אולי יסבסדו אבל לא מופע רוק.

adv1

New member
רוג'ר ווטרס

התמימות שלך מדהימה......לרוג'ר ווטרס אין כל דיעה או מושג מה מחיר הכרטיסים עבור הופעתו ואני בטוח שזה גם לא מעניין אותו !! המחיר נקבע ע"י המפיקים הישראלים שמביאים אותו לפה שכמובן רוצים לעשות "קופה" בלי כל קשר אני בטוח שהשכר של פינק פלויד וההוצאות הנלוות הקשורות בהבאתם מסתכמות בכ-500,000$ , אבל עדין זה לא מצדיק מחיר מופקע של 400 ש"ח עבור זמר בן 60 שלצערי גם אם הוא רוצה , אינו יכול לתת שואו כמו שנתן לפני הרבה שנים בברלין !! ואפורפו , איך רוג'ר ווטרס יממן את הפרארי שלו ?! לצערי הוא ממש תומך בפלסטינאים ולא כל כך אוהב יהודים !!

ארמ,

בלה בלה בלה בלה, בלה בלה בלה... בלה? בוא נעבור על העובדות רוג'ר ווטרס היה היוצר האגדי מפינק פלויד? כן. פינק פלויד היא להקה אגדית? כן. לרוג'ר ווטרס אלבומי סולו מצליחים? כן. תוצאה - כרטיס ב-375 שקל. אין פה שום דבר לא מוצדק, הוא לא עומד לקפץ על הבמה בגלל גילו, אבל זה לא אומר שהמחיר להופעות של אדם צריך לרדת כאשר גילו עולה. מה, הופעות של שלמה ארצי לפני 20 שנה עלו פחות כי הוא היה צעיר יותר אז? וצר לי, אבל המשפט האחרון שטותי. כמה שרוג'ר ווטרס יפה נפש, כמו שתכל'ס - הוא בנאדם קשה, הוא בסה"כ מציאותי. הוא לא תומך במדיניות החוץ של ישראל בגלל גדר ההפרדה והכיבוש, מסיבות שלו, אבל זה לא אומר שהוא תומך בפלסטינאים. מה, אנחנו לא היינו בכיבוש בעזה עד החופש הגדול? אנחנו לא מררנו למיליון פלסטינאים את החיים יום יום? הם גם מיררו לנו, נכון, אבל הדבר הכי רע שאפשר לעשות זה להתסכל על מה שקורה רק בצד אחד. בשורה התחתונה? לא איכפת לי. מצידי שיעדיף ערבים על יהודים, אני בא בשביל המוזיקה. זאת דעה שלו, והיא לא משנה שום דבר. הוא לא ראש ממשלה.

Inis mor

New member
אוקיי...

"לא אוהב יהודים"-הוא ציטט את זה בשיחה האחרונה בניכם? מההכרות רבת השנים שלכם? "לא אוהב יהודים"-כי הוא מנסה להביא איזשהו מסר??? זה ממש מרתיח אותי! אחרי ה"לייב 8" כ-ל עם ישראל צעק "פינק פלויד תופיעו פה למען השלום". מגיע ווטרס ואומר-סבבה, אני מוכן להופיע למען השלום! מה התענה נגדו? כשאומרים "שלום" מתכוונים גם לצד השני. למי שיש בעיה עם זה-מוזמן לא לבוא,זאת זכותכם המלאה ואנחנו מכבדים אותה. רק שאם אתם רוצים להיות "אידיאולוגים" ועדיין לטעון שהבנתם את המסר מאחורים "החומה"-זה קצת דבר והיפוכו.

Inis mor

New member
טוב...ננסה לעשות את זה שוב!

דה ז'וו רצחני כי כבר כתבתי את זה בעבר. ההוצאות של ההופעה בסדר גודל כזה-הן אסטרונומיות. המספרים הם בגודל שאיש מאיתנו מעולם לא ראה אלה אם כן שם המשפחה שלנו הוא "אריסון" או "ווסטהרמר"-או איך שלא קוראים לו. צוות בגודל של בין 100-200 בני אדם-כולם צריכים משכורת,כולם צריכים לאכול, כולם צריכים מחייה! אני אפילו לא מדברת על המוזיקאים ש,מה לעשות,המזכורת שלהם גבוהה יותר וגם הם צריכים לאכול וכו' וכו'. עכשיו-כל האנשים האלה צריכים להיות מבוטחים. גובה הביטוח לביקור בישראל גם הוא מספר דיי גדול. אני בטוחה שהעובדה הזאת לא מפתיעה אף אחד! ויש גם מספיק אישורים וקווים בירוקראטיים כאלה ואחרים שעולים לא מעט כסף. ולבסוף...מה לעשות...גם האומן עצמו צריך להרוויח. לא-הוא לא עושה את זה בשביל הכיף-זאת העבודה שלו!!! אגב-חבל שאתה לא מפנה אצבע גם כלפי הסוכן בארץ שמעלה את ההופעה. אתה יודע-גם לא צריך לשלם אחוזים לא קטנים. אז אתה יכול לכעוס על ווטרס,זאת זכותך. העובדה היא שקנינו כרטיסים ואנשים עוד יקנו וככה זה-אלה המחירים. מתוך סקרנות אתה מוזמן לבדוק מחירים כרטיסים בחו"ל-להפוך אותם לשקלים ולראות שמדובר בערך באותו סדר גודל. לגבי השיר "MONEY", זה שיר ציני. עובדה שבעזרת הרווחים פינק פלויד יכולים להרשות לעצמם איזו קבוצת כדורגל, מטוס וכל חתיכות ה"עוגה" שהם רוצים. זאת היתה הכוונה של הכותבים-והם קלעו בול.

The Walrus

New member
וזה עוד לפני שהזכרת

עד הבמה הענקית, התפאורה המפוארת, הרמקולים האדירים, השטחים שוייס צריך לקנות גם בשביל החנייה, ועוד ועוד ועוד.

למעלה