איך זה?

איך זה?

אני תוהה לעצמי, בבקשה תסבירו לי. איך שזה שאדם כמו רוג'ר ווטרס, אחד מהאומנים המפורסמים ביותר במאה האחרונה, מהלהקה שהוציאה את אחד מהדיסקים הנמכרים ביותר בהיסטוריה, בן אדם שעדיין מופיע בגיל שישים פלוס. איך הוא עושה דבר כזה? 400 שקל! 400 שקל לכרטיס להופעה! אז נכון, זה רוג'ר ווטרס, נכון, הוא ישיר את כל דארק סייד ויותר מכך, נכון זאת אולי הפעם היחידה שהוא יהיה בישראל. אבל אין איזשהו גבול? איך זה ששנה שעברה היה כאן רון קרטר, אחד מענקי הג'אז הגדולים ביותר, וביקש למופעו סכום של 150 שקל פלוס מינוס. איך זה שממש לפני חודש וחצי היה כאן יוסף לאטיף, אמן ג'אז בקנה מידה של רון קרטר, וגם דרש סכום קטן בהרבה ממאתיים ש"ח. איך זה שאומנים רבים ואדירים ביקרו בארץ לאורך השנים וביקשו סכומים שלא צריך בשבילם משכורת של שבוע? ומדובר כאן ב-35000 אלף כרטיסים! אם מחיר לכרטיס היה 180 ש"ח, עדיין הסכום הכולל היה יותר משישה מיליון. אפשר לחשוב שרוג'ר ווטרס כל כך עני שהוא צריך להרוויח בהופעה אחת יותר מ-14 מיליון ש"ח (יותר בגלל שלא כללתי בחשבון את המחיר של מי שרוצה גם לשבת בזמן המופע - 700 ש"ח). ואולי היו אנשים שעליהם לא הייתי מתפלא. אבל רוג'ר ווטרס? הגאון המדהים הזה, שהדיסק האדיר Animals ביטא בצורה כל כך יפה בדיוק את הדיעות שלו, האיש שבשיר הכי מוכר של הפינק פלויד צעק לתוך המיקרופון "Money! It's a crime!" אני לא מבין בכלל? למה הוא מופיע פה? כי הוא אוהב מוזיקה ואוהב להופיע ורוצה להשמיע לאנשים ולעשות להם טוב עם המוזיקה? או שהוא סתם רוצה להרוויח עוד ועוד כסף כמו כל מיליונר תאב בצע?! על רוג'ר ווטרס לא הייתי מאמין, פשוט מאוד. מישהו מוכן להסביר לי איזה טירוף אחז בגאון הזה לעת זיקנה? מעריץ כועס

Itai8

New member
לא ממש הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה

אבל קבל תיקון - ווטרס לא שר את Money כל השיר שר דייויד גילמור

מה זה משנה מי שר?

ווטרס כתב את המילים. העניין הוא איך הוא יכול לגבות 380 שקלים למופע שלו, זה מחיר בקנה מידה אמריקני, וכאן זה לא אמריקה, אם הוא שכח... אנשים כאן בשביל הסכום הזה עובדים שבוע. ...Waters For Riches

Anuerysm

New member
זה הולך ככה

ווטרס רוצה כסף או שהוא לא רוצה עניים בהופעה שלו אבל מניסיון הוא יודע שב370 שקל אנשים ילכו להופעה שלו והמקום יתמלא אז ככה זה

אז מה שאתה אומר הוא בעצם כזה

ווטרס הוא אדם תאב בצע שלמרות שהוא היה חבר באחת מלהקות המפורסמות ביותר שהיו ולמרות שאני בטוח שאדם עני הוא ממש לא, אתה אומר שלמרות זאת הוא בא להופעות רק כדי לעשות עוד ועוד כסף, ושהמוזיקה אצלו זאת סתם דרך לקנות עוד בריכה פרטית. מצטער, אבל אני לא יכול להאמין לזה. אתה מוזמן אם זה נראה לך הגיוני.

חרטושה

New member
It must have been bunnies

באופן כללי, דווקא ככל שאומן יותר עשיר, הוא צריך להרוויח יותר וזה כי רמת החיים שלו עולה. עם הזמן לפעמים נוצר מצב שרק בשביל לקיים את עצמו באופן יומיומי באותה רמת חיים שלה הוא רגיל, אותו אומן צריך להוציא סכומים אסטרונומיים בסדר גודל כזה שגם אם כולנו פה אם נשים את כל הכסף שלנו ביחד- זה אולי יספיק לו לחודש ומה שמוציאים חייבים גם להרוויח. כלומר "לעשות מכה" פעם או פעמיים בחיים ולמכור שניים או שלושה אלבומים וכל מה שמתלווה לזה- זה ממש לא נחשב. צריך אורך נשימה, כלומר לשמור על רמה קבועה, פחות או יותר, של הכנסה לאורך שנים. חוץ מזה, מעניין אם חברת התקליטים משתתפת בהוצאות של המופע הזה או שהכל יוצא מהכיס של ווטרס, כי זה גם משנה את מחיר הכרטיס. רוב הסיכויים שגם הם תורמים משהו לעניין.

שוקי ווייס אמר שהוא לא לוקח חסויות

אם היו חסויות למופע - גם של חברת התקליטים - מחיר הכרטיס היה יורד פלאים, שכן החסות מסבסדת לפחות חלק מעלות המופע. לחברת התקליטים של ווטרס - סוני - אין סיבה לתמוך במופע, כי אין לו בעצם מוצר חדש אותו הוא מקדם (הוא לא מנגן את Ca Ira). בעצם, גם סיבובי ההופעות האחרונים של הפלויד כשלישיה - DSOT ו-Pulse - מומנו כולם מכיסם הפרטי של חברי הלהקה. היו נסיונות פה ושם לקחת חסות (פולקסווגן, ואולי עוד איזה גורם), אך הלהקה ביטלה את ההתקשרות אחרי זמן קצר, מרוב הבושה. נחזור למחיר הכרטיס לרגע: ווטרס תורם כ-25% מהכנסותיו לצדקה, באמצעות קרן שהקים עוד בתחילת שנות השבעים. כך שבצע כסף זה לא. רמת חיים? אולי. אבל יש לו שתי גרושות וילד שהוא צריך לממן, בוודאות. סה"כ, ווטרס לא יגרוף רווחים מהתור הזה בקנה מידה של הסטונס או האיגלז (שעושים את ממונם כיום באמצעות התורים הארוכים והמפרכים שלהם, ולא ע"י מכירת אלבומים). הכסף הגדול כאן היה אם הפלויד היו יוצאים לתור כלהקה.

חרטושה

New member
זו היית את

שציינה שיש לו אחוזה קטנה גם בהמפשייר? נוסיף לזה את הבית בהמפטונס, דירת יוקרה במהנטן עצמה, כבר הגענו לשלושה בתים. מעניין כמה מכוניות יש לו. אגב, הדיל עם חברת התקליטים - הוא לא תמיד רווחי לאומן, במיוחד לאור העבודה שהאומן נאלץ להחזיר לחברת התקליטים את הכסף שהושקע המופע, בצורה זו או אחרת.

יתכן שהוא מכר את האחוזה בהמפשייר

יש דיווחים סותרים. מכוניות - יש לו כמה, כולל מכוניות "ספורט" למיניהן (אהבה משותפת לו, למייסון ולגילמור). ובל נשכח את החברות במועדון הספורט האקסקלוסיבי בניו יורק, עבורה שילם עשרות אלפי דולרים, לפי הדיווח.

vegetable man

New member
וזה אולי הפיקשוש העיקרי פה

משום שסיבסוד יכל לעזור לכל מיני סטודנטים לא סובייקטיבים, או תלמידי תיכון לעדיין לא עובדים בסטארט-אפ. לא שיש סיבה לקנא בשוטרים, אבל האקסיומה הזאת שאנשים במדים מקבלים הנחה על כל נוד שמישהו מוציא, בניגוד לסתם אנשים אחרים שעוברים קשה - פשוט לא הוגנת בעליל. על פייתלס (הרכב מעולה בעיני), בלאקפילד ועוד כמה אמנים פרטנר דאגה שנשלם 99 ש"ח. על דפש מוד פאלפון דאגה שאני אשלם 260. מדוע הגזירת גורל הזאת שאסור להביא מממן חיצוני? תמוה

jony543

New member
מה עשיתם פה כולכם מווטרס כזה מסכן??

הוא לא! הוא חי יותר טוב מכולנו ביחד ד"א התגובה לא אלייך רק אלא לכל מי שאמר שווטרס רעב ללחם... ומדבר אחד שמחוסר ברירה הוציא 350 ש"ח על הכרטיס... פשוט אנחנו מעריצים כ"כ פאנאטים [ככה אומרים?] אז אנחנו לא יכולים לוותר על זה אז חלק מפה מביא "תירוצים" למה כן כדאי לשלם] הסיבה היחידה שכדאי לשלם היא כזה כותב המילים הכי טוב בכל הזמנים מהלהקה הכי טובה@!

מחיר כרטיס להופעה בסדר גודל כזה

איננו גבוה יותר בארץ מאשר בחו"ל. למעשה, כרטיסים בחו"ל עולים קצת יותר. מדובר במופע מושקע, שעלויותיו רבות. ווטרס אינו בא לבד - הוא בא עם להקת ליווי גדולה. עליהם נוסף הציוד הרב שהם מביאים, כולל תאורה ופעלולים שונים שאוהדי הפלויד מצפים להם, כחלק מהמופע. מלבד עלויות ההטסה של האנשים והציוד, יש גם עלויות הקמה גדולות: צוות של מאות אנשים נדרש רק כדי להעמיד מופע כזה על הרגליים, החל מאנשי האבטחה, פועלי הבמה, אנשי התאורה והסאונד, הסדרנים, הגזלנים ועוד ועוד. לכולם יש לשלם. יש לשלם גם לבעלי המקום בו מתקיים הארוע, בין אם זה עיריית ת"א (פארק הירקון) או מנזר לטרון (בנווה שלום). על הוצאות אלו יש להוסיף גם את עלויות הביטוח של כל הנ"ל, שהן אסטרונומיות, בגלל הסיכון של העלאת ארוע באזורנו. כל זה מיתרגם לכרטיס שאינו זול, במונחים ישראליים. כך זה גם בהופעות של להקות ואמנים אחרים, באותו קנה מידה. השווה והיווכח בעצמך.

כן, אבל זה עדיין מאד יקר...

רק אנשים עשירים יכולים להרשות לעצמם כרטיס לקונצרט הזה. איך הוא בדיוק הולך לבצע את השיר Money בעוד שהוא גובה 380 שקלים לכרטיס. זה מריח נורא צבוע... ואני באמת מאוכזב, כי אני כניראה לא אגיע לא מופע... 380 שקלים זה לא סכום שאני יכול להרשות לעצמי, באיחוד שההורים שלך מחליטים ללמד אותך "להיות מבוגר" שזה בעצם תוכנית שלהם לא להביא לי שקל. העסק הזה מסריח מאד.

צודק

אבל להזכירך, בעבר הפינק הפסידו כסף בהופעות בגלל ההשקעה המוגזמת בתפאורה. אולי הוא החליט לפצות את עצמו עצמו, אולי בכלל שוקי וויס אחראי על המחיר המוגזם, לא יודע.. מציע לך לחפש מישהוא בעל אמריקן אקספרס + נקודות, יעלה לך כרטיס רק 290, אני כבר מצאתי ומתכונן לשדרג את שלי לVIP.. וויהא!!

BogN

New member
באתר שלהם לא מוזכרת ההנחה הזו

איפה ראית את זה?

למעלה