איך זה?

Rasta Kosta

New member
שמע

אתה מגזים...מה "רק אנשים עשירים" ? אני חייל,לא נראה לי שאני נכנס לקטגוריה של אנשים עשירים ופשוט משכורת אחת שמתי בצד בשביל ההופעה הזאת וזה הכל. זה הכל עניין של ההעדפה על מה לבזבז את הכסף. אני מבין שאתה תלמיד וילד ולא תלוי בעצמך מבחינה כלכלית (למרות שאתה יכול למצוא עבודה) אבל אתה מגזים עם זה שרק עשירים יכולים ללכת להופעה הזאת. לגבי Money שמע כבר עשרות שנים שפינק פלויד לא נאמנים לאידאולוגיה שלהם לגבי העולם הקפיטליסטי וכל זה,לא צריך להזכיר את מופעי הענק של The Wall בזמנו

עשירים או לא

בכל זאת אתה צריך להיות בעל עמידות כלכלית מסויימת בשביל להרשות לך כרטיס בכזה מחיר. לעומת זאת אם זה היה במחיר שווה לכל נפש... ואם היו מתחשבים גם בנוער שמעוניין להגיע, אני לא מכיר נערים שיכולים לשלוף 380 שקל כאילו כלום, הם יצטרכו לוותר על ממשהו, על הרבה דברים... בהנחה שההורים שלהם לא מליונרים.

dolfin21

New member
עשירים?

זה כבר ידוע במשך כמה חודשים שרוג'ר ווטרס בא לארץ. גם אם אתה תלמיד יכולת חודש אחד לעשות בייביסיטר או למלצר או לשטוף איזה חדר מדרגות והיית מצליח לממן את הסכום הזה. בוא נהיה מציאותיים 380 שקל זה אמנם לא זול אבל זה גם לא מחיר בשמיים. לא כל כך ברור לי מה הבעיה עם המחיר? נכון אחרים גבו פחות, הוא החליט לגבות את הסכום הזה... אז מה? אני אישית לא הולכת למופע, אבל זה רק כי אני לא מעריצה כל כך גדולה של פינק פלויד בכלל ורוג'ר ווטרס בפרט שאני אוציא על זה יותר מ400 שקל (אם כוללים נסיעות וכל השיט). אם הייתי מעריצה שלו, אם הייתי מהאנשים שמחכים כבר כמה שנים (אם לא עשרות שנים) למופע כזה, יתהפך העולם הייתי מוצאת את הכסף.

אז הבה נעשה כמה חישובים

ואני באמת רוצה לראות מי כאן צודק. מגיעים למופע 35 אלף אנשים. אני אומר שהכרטיס צריך להיות 180 ש"ח. עכשיו ככה, 180 כפול 35 אלף זה שישה מיליון ושלוש מאות אלף ש"ח. עכשיו, תשימו לב שלא כללתי בחשבון את כרטיסי ה-VIP, שוודאי יעלו יותר. בסך הכל, ב-180 ש"ח לכרטיס אפשר להשיג סכום של כשישה וחצי מיליון ויותר. אז בבקשה, מי שפה מבין קצת בדברים האלה, בהנחה שרוג'ר ווטרס הוא לא איזה אומן עני שחייב את הכסף הזה כדי לשרוד, בהנחה שגם האמנים שיעבדו איתו הם לא בדיוק אמנים אלמונים, מה יהיו העלויות של מופע כזה והאם הם יעברו את השישה וחצי מיליון? מישהו?

אני מפנה אותך לראיון עם שוקי ווייס

בו הוא אמר שעלות העלאת מופע כזה היא כ-5 מיליון דולר. את החישוב אשאיר לך, משום שחשבון זה לא בהכרח הצד החזק שלי.

מי צריך תאורה? מי צריך את הבולשיט

מסביב. זה רק גורם לכל העסק להריח מהפקה יקרה שבת'כלס לא באמת משנה משהו. מצידי שיביאו את הבמה הכי פושטית שיכולה להיות, תאורה הכי פשוטה, ויתחילו לעבוד... לא צריך יותר מזה, ההנאה תהיה זהה בשתי המקרים. רק שמקרה השני לא נצטרך לקחת משכנתא... האנשים שבאים למופע לא באים בשביל התאורה, הם באים בשביל לשמוע את ווטרס שר את The Wall ואת הדארק סייד. ואם המחיר היה יותר שפוי אז אני מניח שאני ועוד נערים ונערות כמוני היום מגיעים, סה"כ המצב של הכלכלי של ישראל לא מן הטובים בעולם, כך שלבקש 380 שקלים זה מוגזם.

עם זאת

תמיד היה לי חלום להיות בתוך הפקה פינק פלוידית ולא להסתפק בנוסח שלמה ארצי אני מוכן לשלם על זה.

זה מה שמפריע לך?

אם משינה יכולים לקחת יותר מ-200 ש"ח להופעה אז זה רק הגיוני שווטרס ייקח כפול... שנית, ג'אז זה עולם אחר, קשה להשוות. אגב כשבראד מלדאו הגיע לארץ כרטיסים עלו יותר מ-200 ש"ח - כך שזה באמת תלוי באומן ובצפי מכירת כרטיסים. הרי יכלו גם לקחת 600 ש"ח לכרטיס ואנשים עדיין היו קונים כרטיס לווטרס.

wommer

New member
אממ

כמו שכבר אמרו כמה פעמים: 1. העלות מאוד גבוהה להרים אירוע שכזה, ואם תשים לב, חרטושה נראה לי, העלתה ראיון של ווטרס שהוא כבר עובד על הצד הויזואלי של העניין. וכמו שאנחנו מכירים אותו, מחכה לנו אחלה צד ויזואלי. 2. ווטרס לא שם קצוץ על כמה כסף יש לך לי או לכל אחד אחר כמה כסף יש בכיס. איכפת לו כמה הוא ירוויח מזה וכמה שמפניות ואוכל הוא ישתה ויאכל לאחר ההופעות שלו. הוא צבוע, הוא עקום, הוא מגעיךל זה ידוע. אפחד לא אמר לך ללכת להופעה. ווטרס אישית לא קרא לאזרחי ישראל להשתתף בהופעה, אז אם לא נוח לך בכיס שיורדים לך 400 שקל... :) אבל שוב זה הזדמנות היסטורית לראות את אחד מרבי אגדות רוק מופיע בארץ, אז זה לא שווה את זה?

כן ואפשר לחשוב שהוא יכול לעשות את

זה עם ההון הנוכחי שלו.
האיש לא רעב ללחם, ותאמין לי שיש לו כסף לקנות לחם, הרבה לחם... הרבה מאד לחם...
זה גורם לי לחשוב, אולי שירים כמ Money שמדברים על איוולת בחברה שנרשמו ע"י ווטרס, אולי הם סתם דמגוגיה בשביל לעשות כסף...

wommer

New member
אלא מנ חשבת?

אין הרבה אנשים שברגע שיש להם המון כסף, יתחילו לחשוב על העניים וכו. בדארק סייד הם נכנסו לאופוריה, הם הרוויחו המון כסף, וmoneyבפרט הכניס להם המון כסף, אאנל"ט - יצא בסינגלים, היה קליפ וכו. מדארק סייד הם עלו על ה"גל" וחיו כחיי עשירים לכל דבר - מייסון עם מכוניותיו, ווטרס עם הבתים כנ"ל גם גילמור, ציוד מהפכני באולפנים והופעות, ואממ רייט? נראה לי היחיד שנשאר צנוע(?) או שהוא בזבז המון כסף על הקוקאין? בכל מקרה, ווטרס צריך כסף, ובגלל שעכשיו השם פינק פלויד מאוד מוכרת בגלל הלייב 8 וכל השטויות, הוא רואה את ההצלחה של גילמור גם, ולכן הוא יוצא לסיבוב הופעות. לא בגלל שהוא זקן ונשאר לו קצת זמן לחיות אז הוא עושה סיבוב בשביל המעריצים...לא בגלל שהוא מאווווד אוהב להופיע. בגלל הכסף. זה שבאלפי הראיונות השנה הוא אמר כמה הוא נהנה להופיע עם שאר חברי הלהקה, זה כלוםף זה רק נסיון להגביר את מכירת הכרטיסים שלו להופעה שלו, לשפר את העמדה המסריחה שהוא היה בה כבר 20 שנה(גילמור <---> ווטרס).

צודק!

ווטרס באמת מסכן, אני חושב שצריך לפתוח עמותה כדי להתרים לו "Water To Waters" .... מישהו תורם משהו בשביל הסיפתח? אני שמעתי פעם שהציעו לו 250,000,000$ רק בשביל שיופיע שוב עם הפלויד והוא סירב בלי למצמץ, אתה מסוגל לדמיין כמה כסף יש לבנאדם שמסרב לרבע מליארד דולר? כשהוא רוצה העקרונות שלו פועלים יפה מאד, שהוא לא רוצה הם לא. האיש עושה מה שבא לו, בקיצור... העוני בישראל על הקצה שלו, הכסף לא משנה לו, זאת סתם תאוות בצע...

N a V e

New member
עם עובדות אי אפשר להתווכח

בכל מקום בעולם,הופעות בסדר גודל כזה גובות סכומי עתק,ששווי ערך ליותר מ-400 שקל.ווטרס הוא לא האחראי הבלעדי,כמובן,למופע,ולמען האמת בכלל לא בטוח שהוא יודע כמה עולה כרטיס בכל אחת ואחת מההופעות בטור הנוכחי שלו.למה?כי בכל מדינה,יש לו אמרגן שאחראי על כך.ולאמרגן הזה(במקרה הזה שוקי וייס),יש המון המון סידורים לעשות,שעולים המון כסף.שטח,במה,הגברה,פירוטכניקה,אבטחה...מדובר בעסק לא פשוט ובעיקר לא זול.וכל זה מבלי שהתחלנו לדבר על כל הנגנים שמן הסתם יקבלו את הסכום המגיע להם. האמת שגם אני בהתחלה הרמתי גבה,אבל אין מה לעשות,מהר מאוד היא ירדה חזרה משום שאתה מבין את גודל המעמד,ובעיקר את העובדה שאלה המחירים היום בעולם,וזו עובדה-נרצה או לא נרצה.

כן

רק נחמד מאד שבעולם יש בתלוש משכורת מצד לסכום את הסימן הזה=>$ בעוד שבארץ יש רק את הסימן הזה=>₪ חבל מאד...

רק הערה קטנה

לכל בני הנוער שמתלוננים על המחיר: 400 שקל זה אמנם הרבה כסף, אבל לעבוד שלושה - ארבעה ימים כדי להשיג את הכרטיס הזה זה לא מאמץ גדול מדי. ודי להסתכל בארנקים של אחרים - העלויות של של ההופעה הזאת וודאי אסטרונומיות, והסכום האדיר שישלמו הצופים על ההופעה - כ 13 מיליון שקלים (375*35000), הופך ל 2.8 מיליון דולר בסך הכל. עכשיו תקראו את התיאורים של העלויות שמעלי, ותנסו לנחש כמה זה יעלה (אפשר גם לעשות מחקר קטן באמצעות גוגל). וכל מה שצריך לעשות כדי להכנס ולהופעה הזאת, זה לעבוד שבוע (וגם יישאר לכם כסף לבירה).

gisontherun

New member
תבינו דבר אחד פשוט

אף אחד לא מכריח אותכם להגיע להופע, זה חלק מהמותרות שיש לנו בחיים שאם אנחנו בוחרים אותם צריך גם לשלם. זה כל הסיפור למי שזה יקר לו פשוט תעבדו קצת יותר קשה כמה ימים ותאספו את הכסף. אף אחד לא מכריח אף איחד ללכת להופעה, אבל אם בחרת שכן, אז זה המחיר לטוב ולרע רדו מהקטע של כמה כסף יש לו וכמה מכוניות וכל הזבל הזה (סליחה על הביטוי). רוג'ר ווטרס מופיע בארץ, פעם בחיים, שוה כל רגע מקווה שתהנו

אתה שוכח שרוב החבר'ה שיבואו

הם כניראה יהיו בגיל העשרה, למה שהם יעבדו יותר קשה בגלל תאוות הבצע שלו? הוא לא בא להופיע באמריקה! כאן זה ישראל, העוני בכל מקום, בעצם זה שהוא גובה 380 שקלים הוא קובע דבר אחד, רק עשירים יבואו ויהנו מהיצירות שלו ב-live. בנוגע לעניים? מקסימום ישמעו את הדארק סייד שהורידו מהאינטרנט במערכת של 50 שקלים... נו, טוב. לא היו לי טענות אם היה מדבר באמן רגיל, אבל מדובר כאן בבנאדם שרשם את השיר Money! בשיר נוקב על משמעות הכסף בחברה המערבית, ואחרי כל זה הוא בא ומפגש 380 שקלים למופע שלו? גם אם שם המשפחה שלי היה גייטס סביר להניח שלא הייתי מגיע רק כאות מחאה. מצידי שיעלה על קופסת ירקות ויופיע, את מי זה מעניין כל הדברים מסביב, אנשים באים כדי לראות אותו נטו! מה שמסביב הוא שולי... ובהחלט מיותר אם אנשים אמורים לשלם 380 שקלים על זה.

wommer

New member
חברה צעירים?

אני חושב ההפך - זה החלום של המון אנשים בני 50 ככה...שחיו את תקופת הפלויד.אין הרבה קשר בין הצעירים לתקופה ההיא.

למעלה