איך והאם לספר?

kagome10

New member
להכל חוץ מחגורת בטיחות

לדעתי למנוע מאדם לסכן את עצמו זה מעשה לא מוסרי, וזה עצוב שאנשים התרגלו לפטרונות של המדינה ולמדינות אטטיסטיות.

http://he.wikipedia.org/wiki/אטטיזם

TikvaBonneh

New member
זה לא רק בעיני הציבור,

זה גם בהגדרות ובאיבחונים. יש הבדל בין לכתוב באיבחון רצף אוטיסטי לבין לכתוב באיבחון אוטיסט.

dina199

New member
לדעתי בדיוק את ההבדל הזה

ה DSM 5 בא לבטל. שם כל אחד שמאובחן יהיה 'על רצף אוטיסטי '

dina199

New member
מבחינתי כןנכון , היה תהליך היסטורי.

ובינתיים זה הגיע לכך שבDSM ביטלו הגדרת אספרגר נפרדת, כולם נמצאים על רצף האוטיסטי ז"א כולם אוטיסטים
וההבדל הוא ברמות תפקוד.
אני יודעת שלא אוהבים את הדוגמה ,אבל אני לא התחלתי אותה אלא רק ממשיכה.
זה כמו להגיד שרק מי שיש לו קוצר ראיה 8- יש לו קושי בראיה והוא זקוק למשקפיים כדי לתפקד, ומי שיש לו 2.5- הוא מקרה קל ולשים לו משקפיים ייצור לו סטיגמה של משקפופר (סטיגמה שאכן היתה קיימת מבחינה היסטורית ואנשים אכן התביישו להרכיב משקפיים)

randy1982

New member
...ואז המושג "אדם על רצף אוטיסטי" יהפוך לקללה

בדיוק כמו המילה "אוטיסט". הרי המושג הזה ישמש גם את בעלי תיפקוד נמוך. אז שוב ייצא שבנך יחלוק הגדרה עם מי "המקרים הקשים".
מה שאת ועוד רבים מסרבים להבין זה שסטיגמות מיוצרות ע"י בני אדם, הן לא צומחות על עצים או נופלות מהשמיים.
המילים, הסמנטיקה הן ישות חיה ודינמית שמשתנה בזמן אמת, כל הזמן ואנו משנים או מקבעים אותם.
אין כאן שום מלחמה ובטח לא אבודה מראש.
יש כאן בחירה מודעת להשתמש במילים מסויימות ועל הדרך, כתוצר לוואי, להעלים כמה סטיגמות.

אני מציגה את הבעיות בלי כותרת לילדים

עצמם.
והם גם מכירים את הקשיים שלהם.
הגענו לשלב שכבר צריך לדעתי להגדיר אז כנראה אומר קשיים בתקשורת.
אוטיזם זו מילה קשה.
והילדים מתפקדים לא רע, הבת אפילו טוב.

dina199

New member
עוד לא קרה לי מקרה שאמרתי

מילה 'תקשורת' למבוגר (לא מהתחום) והוא הבין שזה אוטיזם .
האסוציאציה הראשונה היא תקשורת מחשבים , והמחשבה השנייה (כמסבירים שזה לא שייך למחשבים
) זו תקשורת המונים.
איך שלא מנסים , בסוף מגיעים למילה 'אוטיזם' - ולדעתי 'אין שום דבר רע בזה' (ציטוט מסיינפלד לגבי נושא אחר)

את מודעת לזה שכך את מפלה אוטיסטים?

בלי קשר למה מספרים לילד, זה אישי/ משפחתי. אבל אם משדרים לילד שהוא ׳יותר טוב׳ מאוטיסטים אחרים יוצרים בידול בין אוטיסט אחד לשני ואז למה שילדים לא אספרגרים לא יפלו את הבן שלך באותה מידה? גם הם והוריהם יטענו בדיוק מה שאת אומרת על האוטיסטים. הסטיגמה תשתנה אם נוציא לה את העוקץ בכבוד והערכה עצמית ולא אם נכבס מילים. למה שיקבלו אותנו אם אנחנו לא מקבלים את עצמנו?
עוד נקודה זה שלהסתיר משדר לילד שמתביישים במי שהוא... הרי הוא לא טיפש ורואה שהוא שונה. מה שלא אומרים צריך לתת לו הרגשה שמתגאים בו ובמה שיש בו וגם בשם של זה.
הבן שלי קטן, אני לא שם וזה נראה לי מאוד קשה להחליט מה, מתי ואיך לומר אבל אלו שתי נקודות שאני כל הזמן חושבת עליהן....

אבל אספים במציאות שונים מאוטיסטים

בהרבה דברים.
ואת יודעת מה-גם בפרופיל הקוגניטיבי של חוזקות - חולשות.
זה אח"כ פוגע גם בהתייחסות שגויה של אנשי מקצוע לא מספיק "מקצוענים" שמכלילים.
ואני מדברת במציאות לא ב- DSM.

dina199

New member
המציאות נקבעת על ידי DSM

כבר לא מאבחנים אספרגרים , לכן בעוד מספר מסוים של שנים לא יהיו אנשים שיגדירו את עצמם כך, כולם יוגדרו כ'נמצאים על רצף האוטיסטי' (רשמי לפי DSM) או אוטיסטים (לא רשמי, אבל מי שיעדיף להשתמש במילה).
אז ייתכן והסטיגמה תמשיך להתקיים, וייתכן שהמושגים יהפכו לקללות - אבל זה לא ישנה את המהות.למשל העובדה שמילה 'מפגר' הפכה לקללה לא משנה את המהות שפיגור שכלי מוגדר כIQ הנמוך ממספר מסויים (לא זוכרת אם 100 או 80)

שלומות0

New member

זה בדיוק מה שעשו לבת שלי בכיתה התקשורתית, היא הייתה סוג ב'!
ואותם ילדים שחשבו שהם בתפקוד גבוה בחסות הוריהם דאגו מאוד טוב להפלות!!!!!!!
הבת שלי חוותה את זה על בשרה מאוד טוב,!!!!!!!
היום היא בבית ספר לאוטיסטים הראש, ולא הזנב של חברות המפלים!
כל יום אני מודה שהיא לא שייכת ולא המשיכה עם חבורת המפלים!

allafish

New member
אני לא חושבת שאני מפלה משהו

קודם כל הבן שלי לא יפלה אף אחד משום סיבה, בגלל שהוא מודע לשוני שלו. גם בבית הספר שלהם קבלת השונה הוא ערך קדוש.
אני לא מתביישת בו ולא מסתירה ממנו כלום. הוא יודע שיש לו בעית תקשורת, שנקראת אספרגר, שהוא היה בגן תקשורתי שהיה קטן, שחלק מחבריו לגן תקשורתי לומדים בכיתות קטנות כי בגלל בעיות תקשורת שלהם קשה להם להתחבר לילדים אחרים בכיתה הגדולה וכו'. אני בשום פנים ואופן לא משדרת לו שהוא "טוב" ממשהו אחר, מבחינתי אם טוב לו עם חבר, ממש לא אכפת לי אם זה חבר נ"ט או א"ס, ובין חבריו יש גם כאלה וגם כאלה.
הילד מאוד חכם, אחרי שהסברתי לו על אספרגר הוא ישר אמר לי ש הוא חושב שיש את זה גם לאבא שלו וגם לחבר טוב שלו, וצדק בשני המקרים. אני קוראת למה שיש לו " בעית תקשורת" ולא "אוטיזם" כי כל תיאור אוטיזם באינטרנט מתחיל במשהו כמו "בעיה ניורו-התפתחותית חמורה.... וזה ממש לא השדר שאני רוצה להעביר לו

שלומות0

New member
אני בטוחה שהבן שלך לא מפלה

ויש עוד ילדים אחרים שאינם מפלים, אבל אני צערי נתקלתי במציאות מכוערת של הפליה, בחסות הורים וגיבוי הורים, ועד היום שאני פוגשת את הילדים
האלו מתייחסים אל הבת שלי כאל סוג ב' שיש להפלות, זה ממש מורגש ואין ספק שהורים שלהם לא העמידו אותם במקומם להפך המוחלט!

dina199

New member
והבן שלי יודע שיש לו קשיי תקשורת

שנקראים אספרגר וזה נמצא על הקשת האוטיסטית ז"א הוא סוג מסויים של אוטיסט.הסברתי לו את זה אחרי קבלת אבחנה בגיל 14 והעיקר היה שאת הקשיים שלו הוא מכיר כל החיים האבחנה נתנה להם שם

allafish

New member
מה הניסוח באבחון?

מה הניסוח באבחון autistic spectrum disorder?

yuliyuli1

New member
האם היה לו עיכוב שפתי בילדותו?

ממה שקראתי כאן בפורום הבנתי שזאת בעצם האבחנה המבדלת לאספרגר (כלומר מי שלא היה לו עיכוב שפתי), ולאו דווקא גאונות כלשהי בתחום מסוים כפי שהרבה חושבים.

למעלה