סוף סוף הויזה המיוחלת/נכתב בהשראתך
שלום. סוף סוף קיבלתי את הויזה המיוחלת לקנדה, חייב להודות שלא היה קל ! טס בחודש הבא בטיסת אייר קנדה שארגן עבורי משרד ההגירה הקנדי והיות ואני מגיע יחד עם קבוצת מהגרים ראשונה שעושה הגירה מאיזור השרון לקנדה יקביל את פנינו בשדה התעופה השר לענייני הגירה הקנדי, כמובן שיערך טקס הולם.,תהליך קבלת הויזה לא היה פשוט כלל,והיה כרוך בקשיים רבים כמו:לימוד השפה האנגלית באולפן שהוכן עבורנו במתנ'ס המקומי, שלמזלנו מומן עי מחלקת ההגירה הקנדית.(יפה מצידם,אולם לדעתי יכלו לחשוב על משהו קצת יותר יצירתי מאשר מתנ'ס שכונתי.אולם מה כבר אפשר לצפות מקנדים מרובעים ?)הראיון שנאלצנו לעבור היה ממש קריעת ים סוף! המועמד להגירה אמור להוכיח קשר משפחתי כל שהוא לעם הקנדי עתיק היומין ,למזלי נזכרתי שבילדותי הורי עליהם השלום שלא זכו להגר לקנדה בחייהם ,היו נוהגים לקנות לי קרטיבים שכונו "אסקימו לימון" אנפורמציה זו הניחה את דעתם, יותר מכך אחד המראיינים אף העיר שלצורך מילוי הטפסים אני יכול להסתפק במילה אסקימו בלבד. ולוותר על הלימון שכן האסקימו בלבד מוכיח את הקשר ההסטורי שלי לעם הקנדי עתיק היומין.בלית ברירה אשתי נאלצה לחתום על הצהרה שהיא נוהגת בקביעות לאכול סירופ מייפל לפחות 5 שנים קודם הראיון.בכך כמובן לא תמו התלאות משרד ההגירה הקנדי מקציב לכל משפחה המהגרת לקנדה תקציב דל ביותר של 25000$ (לך תסתדר במדינה חדשה עם סכום כזה)בעוד שחייל שמשרת שירות חובה של 3 שנים בצבא הקנדי מסיים עם מענק שחרור של לפחות 100000$ אבל אין מה לעשות צריך לנצח עם מה שיש!ובנוסף יש את קשיי השפה, דיור,רכב וכו וכו וכו קשיים שאזרח קנדי ששפר מזלו להיוולד בקנדה לא נתקל בהם כלל. יהיה עלי כמובן להתמודד עם משכנתא של 95% מערך הדירה ,עם תשלום שכ"ד,למזלי משרד ההגירה מממן את שכר הדירה ל-5 השנים הקרובות במידה ואני רוכש דירה ,אבל מישהוא שם חשב מה יהיה אחרי 5 שנים ? אני מניח שאי אפשר לדרוש מקנדים חשיבה לתווח ארוך, הם הרי לא חושבים כמונו הישראלים. כמו השמועה ששמעתי מהרבה ישראלים שהיגרו לקנדה שהקנדים יוצרים סיטואציה שבה מפתים את המהגר התמים לקנות רכב חדש (ראו הוזהרתם) השיטה עובדת כך : המדינה מציעה למהגר התמים לקנות רכב חדש במחיר מגוחך כשמחיר זה הוא לזמן מוגבל ביותר(שלוש שנים)במצב בלתי נסבל זה רבים הם התמימים שנופלים בפח . האם מישהו שם במשרד ההגירה הקנדי חשב צעד אחד קדימה?ברור שלא!מהיכן אמור המהגר שאך זה היגיע למדינה זרה לשלם עבור הרכב החדש?הרי ברור שרק במדינה כמו קנדה יתכן מצב מגוחך שכזה.מיותר לציין שבישראל לא יתכן מצב מגוחך שכזה.למזלי אני מגיע לקנדה עם מקצוע מכובד,כידוע לכם אני רופא/פסיכיאטר עם ניסיון רב ביותר.(קליינטים לא חסרים בארץ)וכשאני בוחן את "הראש" הקנדי לא נראה שתהיה לי בעיית תעסוקה.אך אויה שוב מערימים הקנדים (שכבר הבנתם מה דעתי בייחס ל"מרובעים" משונים אלה)קשיים בדרכם של המהגרים לארצם! ושוב תקנות משונות בנוגע להשתלמויות שונות ומשונות שעלי לעבור עד לקבלת ההסמכה המיוחלת. אין ביכולתי לתאר במילים את תסכולי,שהרי ידוע שאני מהגר ממדינה מערבית מתקדמת שבה תחום הרפואה הוא מהמתקדמים בעולם,אם לא המתקדם ביותר בעולם.אתנחם בזה שממשלת קנדה חשבה בנקודה זוצעד אחד קדימה (מסתבר שבכל זאת יש הפתעות בחיים)והשכילה להכין אולפנים מתאימים עבור המהגרים שבהם יוכלו לשהות בחודשים הראשונים לשהותם בקנדה,ללמוד את השפה האנגלית ולהתאקלם בהדרגה.מסתבר שמי שמגיע לקנדה בדיוק ביום הבחירות כמהגר זכאי להשתתף בבחירות כמו כל אזרח קנדי מן השורה,מסתבר שלקנדים יש מנהג עתיק יומין שבו מהגר המניח את כף רגלו על קרקע שדה התעופה הופך באופן מידי לאזרח מן השורה ולא ניתן למנוע זאת. (במקרה זה זוכים מההפקר ושלא יחשוב מישהוא שבמקרה זה ניחנו הקנדים פתאום בחשיבה יתרה ) מנהג מבורך זה יאפשר לי לקחת חלק בבחירות ביום בו אנחת בקנדה .אתם בודאי שואלים את עצמכם עבור מי אני עומד להצביע? ובכן מסתבר שישנה מפלגה ישראלית פעילה בקנדה ומפלגה זו משתתפת בבחירות הקרבות ובאות ושמה: כמה מפתיע, "קנדה שלנו"(דרך אגב את הפרטים בנוגע למפלגה קיבלתי יחד עם הויזה כך שאין סיכוי שמישהוא יפספס את זה.) אני כמובן החלטתי לבחור במפלגה זו ולא לשקול אפילו לבחור במפלגה קנדית כלשהיא ( שדעתי עליהם ברורה לכם)ומהטעם הפשוט, היות ואני פסיכיאטר ולא משוגע !