איך הקנדים?

babajos

New member
שמאלנים שנשארו בישראל../images/Emo3.gif

להתעלף על הנאורים האלה, להתעלף...

Esther4

New member
לנועה אס.

למה את קופצת תרגעי? גם בקנדה רופא לא יכול לעבוד מיד עם בואו מארץ מוצאו.לוקח לו כ-3 עד 4 שנים עד שהוא מקבל רשיון לעסוק ברפואה.וכן הוא ישמח לעבוד בכל עבודה שיתנו לו.אפילו בתור אח בבית חולים הוא לא יכול להיות מועסק. נכון הרופאים הרוסים שמגיעים לישראל חייבים לעבור בחינות כי רמת הרפואה ברוסיה מאד נמוכה לעומת ישראל לכן משרד הבריאות מחייב אותם לעבור קורסים על מנת שיגיעולרמה הדרושה,בנוסף הם חייבים ללמוד את השפה העברית כדי שיוכלו לתקשר עם החולים. ממשלת ישראל מעניקה לעולים החדשים כ-25 אלף דולר!! למשפחה והקנדים לא נותנים סנט אחד למהגרים. בבקשה ממך תפסיקי להשחיר את פני המדינה. אין לך מושג מה שקורה בתחום הרפואה ולכן עדיף לא לכתוב שטויות ולא להגיב בכלל.

formersusan

New member
את לא חייבת לתקוף,

מה גם שהוכחת את הנקודה שלי בהודעה שלך. בישראל, גם אחרי שהרופאים הרוסיים יעברו את בחינות ההסמכה, עדיין יילחו רבים מהם לעבוד בזבל, וגם היחס אליהם הוא מחפיר. בקנדה, אחרי שרופאים המגיעים מחו"ל יעברו את בחינות ההסמכה, הם יוכלו לסוק ברפואה כדת וכדין. חבל שאת בוחרת לתקוף אנשים על הבעת דעתם. זו לא הפעם הראשונה שקפצת ואמרת "שטויות" על דברים שאחרים אמרו. מעט סובלנות אף פעם לא מזיקה...

AmandAm

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif8-

nikki1

New member
מה את מתפלאת, רבים מהפשיסטים

אינם מבריקים בלשון המעטה. לצערי אני עדיין זוכרת את המורים שלי מבית הספר היסודי והתיכון וכולם ללא יוצא מן הכלל היו אנשים ממוצעים ומטה גם מבחינת איטיליגנציה וגם מבחינה אישית. פורמרסוזן-נועס לא שונה ממרבית המורות בישראל.

tricia

New member
את רחוקה מהאמת.....

את רחוקה מהאמת.....אני מאוד קרובה לנושא .... רופאים רוסיים נקלתו בישראל יפה מואד. הם עובדים בכל השטחים בכל התפקידים יש אפילו מנהלי מחלקות ביניהם . חלק מהם בחרו לעשות הסבות לתחומים קרובים כיוון שחשבו שלא יצליחו לעבור את המבחנים.(לסיעוד, רוקחות: ןכך היתה להם עבודה ומשכורת טובה) תמיד יש מקרים אחרים אבל לא ניתן מזה להכליל . ככלל הם עובדים במקצוע או קרוב לזה. ממליצה לך, כשתגיע לקנדה להכיר "חברה" רוסיים. מבטיחה שמחכה לך הפתעה! רק תשמעי מהם דברים טובים על ישראל. כמה היה להם נעים! כמה השכינים קיבלו אותם יפה בהשווה לקנדה! כמה הם קשורים ואוהבים את ישראל. גם אותי זה הפתיע! אבל זה מה שפגשתי כאן! אם תשאלי מה הביא אותם לכאן אספר לך מה ענה לי רופא רוסי (דרך הגב בארץ יצליח לעבוד כרופא אבל כאן הוא רק טכנאי אולטרסאונד). "יהודי צריך לחיות בארץ פעם אחד, אבל צריך לעשות רוטציה. אני את שלי עשיתי, עכשיו התור של משהו אחר .."

למרות שיש לי בטן מלאה

על האופן שבו מתנהלים הדברים במדינה, אני חייב להסכים עם מה שאת אומרת. מלבד הניסוח התוקפני שלא מוסיף מאומה לתוכן. אוסיף כאן דוגמא לחיזוק דברייך: בשנות ה-60 עם גל העלייה הרומנית לארץ, היגיעו אלפי עולים טכנאיי שיניים, וכדי לסייע להם להתפרנס,גולדה מאיר המנוחה נתנה הקלות מפליגות (בלתי מתקבלות על הדעת)לצורך הסבה מטכנאי שיניים לרופא שיניים . את התוצאות העגומות נושאים בפיהם עד היום רבים מאזרחי מדינת ישראל. 0 0

סוף סוף הויזה המיוחלת/נכתב בהשראתך

שלום. סוף סוף קיבלתי את הויזה המיוחלת לקנדה, חייב להודות שלא היה קל ! טס בחודש הבא בטיסת אייר קנדה שארגן עבורי משרד ההגירה הקנדי והיות ואני מגיע יחד עם קבוצת מהגרים ראשונה שעושה הגירה מאיזור השרון לקנדה יקביל את פנינו בשדה התעופה השר לענייני הגירה הקנדי, כמובן שיערך טקס הולם.,תהליך קבלת הויזה לא היה פשוט כלל,והיה כרוך בקשיים רבים כמו:לימוד השפה האנגלית באולפן שהוכן עבורנו במתנ'ס המקומי, שלמזלנו מומן עי מחלקת ההגירה הקנדית.(יפה מצידם,אולם לדעתי יכלו לחשוב על משהו קצת יותר יצירתי מאשר מתנ'ס שכונתי.אולם מה כבר אפשר לצפות מקנדים מרובעים ?)הראיון שנאלצנו לעבור היה ממש קריעת ים סוף! המועמד להגירה אמור להוכיח קשר משפחתי כל שהוא לעם הקנדי עתיק היומין ,למזלי נזכרתי שבילדותי הורי עליהם השלום שלא זכו להגר לקנדה בחייהם ,היו נוהגים לקנות לי קרטיבים שכונו "אסקימו לימון" אנפורמציה זו הניחה את דעתם, יותר מכך אחד המראיינים אף העיר שלצורך מילוי הטפסים אני יכול להסתפק במילה אסקימו בלבד. ולוותר על הלימון שכן האסקימו בלבד מוכיח את הקשר ההסטורי שלי לעם הקנדי עתיק היומין.בלית ברירה אשתי נאלצה לחתום על הצהרה שהיא נוהגת בקביעות לאכול סירופ מייפל לפחות 5 שנים קודם הראיון.בכך כמובן לא תמו התלאות משרד ההגירה הקנדי מקציב לכל משפחה המהגרת לקנדה תקציב דל ביותר של 25000$ (לך תסתדר במדינה חדשה עם סכום כזה)בעוד שחייל שמשרת שירות חובה של 3 שנים בצבא הקנדי מסיים עם מענק שחרור של לפחות 100000$ אבל אין מה לעשות צריך לנצח עם מה שיש!ובנוסף יש את קשיי השפה, דיור,רכב וכו וכו וכו קשיים שאזרח קנדי ששפר מזלו להיוולד בקנדה לא נתקל בהם כלל. יהיה עלי כמובן להתמודד עם משכנתא של 95% מערך הדירה ,עם תשלום שכ"ד,למזלי משרד ההגירה מממן את שכר הדירה ל-5 השנים הקרובות במידה ואני רוכש דירה ,אבל מישהוא שם חשב מה יהיה אחרי 5 שנים ? אני מניח שאי אפשר לדרוש מקנדים חשיבה לתווח ארוך, הם הרי לא חושבים כמונו הישראלים. כמו השמועה ששמעתי מהרבה ישראלים שהיגרו לקנדה שהקנדים יוצרים סיטואציה שבה מפתים את המהגר התמים לקנות רכב חדש (ראו הוזהרתם) השיטה עובדת כך : המדינה מציעה למהגר התמים לקנות רכב חדש במחיר מגוחך כשמחיר זה הוא לזמן מוגבל ביותר(שלוש שנים)במצב בלתי נסבל זה רבים הם התמימים שנופלים בפח . האם מישהו שם במשרד ההגירה הקנדי חשב צעד אחד קדימה?ברור שלא!מהיכן אמור המהגר שאך זה היגיע למדינה זרה לשלם עבור הרכב החדש?הרי ברור שרק במדינה כמו קנדה יתכן מצב מגוחך שכזה.מיותר לציין שבישראל לא יתכן מצב מגוחך שכזה.למזלי אני מגיע לקנדה עם מקצוע מכובד,כידוע לכם אני רופא/פסיכיאטר עם ניסיון רב ביותר.(קליינטים לא חסרים בארץ)וכשאני בוחן את "הראש" הקנדי לא נראה שתהיה לי בעיית תעסוקה.אך אויה שוב מערימים הקנדים (שכבר הבנתם מה דעתי בייחס ל"מרובעים" משונים אלה)קשיים בדרכם של המהגרים לארצם! ושוב תקנות משונות בנוגע להשתלמויות שונות ומשונות שעלי לעבור עד לקבלת ההסמכה המיוחלת. אין ביכולתי לתאר במילים את תסכולי,שהרי ידוע שאני מהגר ממדינה מערבית מתקדמת שבה תחום הרפואה הוא מהמתקדמים בעולם,אם לא המתקדם ביותר בעולם.אתנחם בזה שממשלת קנדה חשבה בנקודה זוצעד אחד קדימה (מסתבר שבכל זאת יש הפתעות בחיים)והשכילה להכין אולפנים מתאימים עבור המהגרים שבהם יוכלו לשהות בחודשים הראשונים לשהותם בקנדה,ללמוד את השפה האנגלית ולהתאקלם בהדרגה.מסתבר שמי שמגיע לקנדה בדיוק ביום הבחירות כמהגר זכאי להשתתף בבחירות כמו כל אזרח קנדי מן השורה,מסתבר שלקנדים יש מנהג עתיק יומין שבו מהגר המניח את כף רגלו על קרקע שדה התעופה הופך באופן מידי לאזרח מן השורה ולא ניתן למנוע זאת. (במקרה זה זוכים מההפקר ושלא יחשוב מישהוא שבמקרה זה ניחנו הקנדים פתאום בחשיבה יתרה ) מנהג מבורך זה יאפשר לי לקחת חלק בבחירות ביום בו אנחת בקנדה .אתם בודאי שואלים את עצמכם עבור מי אני עומד להצביע? ובכן מסתבר שישנה מפלגה ישראלית פעילה בקנדה ומפלגה זו משתתפת בבחירות הקרבות ובאות ושמה: כמה מפתיע, "קנדה שלנו"(דרך אגב את הפרטים בנוגע למפלגה קיבלתי יחד עם הויזה כך שאין סיכוי שמישהוא יפספס את זה.) אני כמובן החלטתי לבחור במפלגה זו ולא לשקול אפילו לבחור במפלגה קנדית כלשהיא ( שדעתי עליהם ברורה לכם)ומהטעם הפשוט, היות ואני פסיכיאטר ולא משוגע !

Nimfire

New member
הי... הנוגע למה שרשמת הפורום.

הי, לאחר שקראתי את דבריך, מאוד מעניין אותי איך הגעת למצב שבו משרד ההגירה הקנדי עוזר לך להתאקלם..(?) פשוט לא פירטת לגבי הנושא הזה... כי גם אני ומשפחתי מעונינים גם לגור בקנדה.. אם תואיל בטובך להחזיר תשובה. בתודה נימי.

momo101

New member
מאוד יפה

אין את הסחבקיות הישראלית אבל גם אם יש לך מבטא ישראלי כבד לא ילעגו לך. מנסים לעזור אם מבקשים מהם עזרה ולפעמים אפילו יוצאים מגדרם בנחמדות. אזור טורונטו מלא במהגרים מכל הסוגים כך שלמעשה כמעט כולם מהגרים או בני מהגרים. כולם מנסים לחיות בשלווה ובסובלנות. אם אתה פונה למשל למוסדות ממשלתיים טלפונית יש אפשרות שההסברים ינתנו לך במהירות איטית כדי שתבין את כל ההוראות.גם כשכבר עונה לך מישהו הוא יחזור עבורך מספר פעמים בסבלנות ויסביר לך אם לא תבין. פקיד הבנק שלנו ישב איתנו הרבה זמן להסביר את כל הנהלים ואפילו יצא איתנו החוצה לאוטומט כדי להראות לנו בדיוק את כל התפריטים. בקיצור: אדיבות ועזרה עניינית. מבחינה זו:בהחלט אל תדאג.

AmandAm

New member
לא תמצא פה בטלוויזיה את לובה../images/Emo8.gif

אם אתה מבין למה אני מתכוונת....

AmandAm

New member
לובה../images/Emo68.gif

לובה היא דמותה של הקופאית הרוסיה העצבנית עם העיברית העילגת ועם המשפט הפופלרי "יש כרטיס מועדון"??? שמשודרת במסגרת התכנית ארץ נהדרת כל ערב שישי בערוץ 2 והפכה לאחת הבדיחות הכי גדולות של המדינה כיום. (את הדמות מגלם טל פרידמן!!! שחקן ענק!!!) מה שניסיתי לומר, שכאן לא יתנו יד לצחוק ולעג על מהגרים שמגיעים לקנדה בערוצי הטלוויזיה ובטח שלא בסדר גודל כזה שכל המדינה מדברת כבר ב"שפתה של לובה". כאן הכל קורקטי מאוד!!! לפני כמה ימים קראתי באחד מאתרי החדשות באינטרנט שהקופאיות הרוסיות מתלוננות שהם קרבן ולעד וצחוק בקרב הלקוחות..... איך אומרים... "רק בישראל"!!!! ולמי שרוצה להתעדכן.... כנסו לאתר של קשת יש שם קטעים נבחרים.

../images/Emo68.gif צ'תערת אבל.................

את התוכנית בטלויזיה אני מכיר, ונם מכיר אישית דמויות בסגנון זה מהחיים (מהסופר הקרוב) מה שלא הבנתי הוא אם ההתייחסות שלך לתופעה של הומור המתייחס למהגרים הוא חיובי או שאת מציגה זאת כתופעה שלילית ?

AmandAm

New member
אין עבודה! אין שפה! קשה..קשה../images/Emo68.gif

תראה,בניגוד לקנדה, בארץ הומור עדתי הפך לחלק מנורמה, מהתרבות שלנו ומהווי היום יומי. וכחלק מהאופי הישראלי שהכל נאמר בפנים, כך נעשות הסאטירות בקיצוניות רבה לפעמים ולפעמים בטוב טעם, אם זה הדמות של לובה או לעג לכל דמות מכל עדה שהיא. כמובן שקשה לי לתאר את קנדה בסיטואציה כזאת שקופאית (נניח בדומניון) עם מבטא ישראלי כבד תהיה מטרה ללעג הלקוחות. אבל בעוד שבארץ צוחקים על זה בפומבי פה יהיו נחמדים אליך, פלוס איזה חיוך קטן... ואת הביקורת והלעג ישחררו אח"כ. כמובן שעדיף כך. אבל זה הכל עניין של נורמות חברתיות. בארץ לא הייתי נעלבת מאיזה בדיחה עדתית להיפך, אותי זה מצחיק.... אבל נראה לי שכאן בקנדה די הייתי נעלבת ממישהו שלועג לי שאני טועה בשפה. אז כל עוד זה נעשה בהומור ולא פוגע באף אחד זה נחמד. .... זה לא רע. לא לשכוח שבארץ ככל שהמצב נעשה יותר שחור... כך גם ההומור איך אומרים הגשש? "העולם מצחיק אז צוחקים"

Nimfire

New member
אגב... הישראלים קימבנו את ערוץ 1/2

כן יש ערוץ 2+1 בטורונטו אז תוכלו לראות לובה וכדומה.

למעלה