איך הקנדים?

מקסים 99

New member
איך הקנדים?

לכל מי שגר בקנדה. איך האנשים שם מתייחסים לעולים חדשים. תודה

נראה לי ש

בהרבה יותר הבנה מאשר הגישה של הרבה ישראלים צדקנים ומתחסדים ביחסם השלילי ל"יורדים" מהארץ. ומדוע להשתמש במושג "עולה חדש" ? לא חושב שזה נשמע מכובד יותר ממושגים הרבה יותר כנים כמו: "יורדים" "מהגרים" "בורחים" "נמלטים" "נסים על נפשם" {בחר את האופציה המתאימה לך) המושג עולה חדש נגזר מעולם מושגים דתי, כמו עלייה לרגל למקומות קדושים ועזיבה של מקום קדוש למקום אחר פירושה אך ורק ירידה. אינני מתגורר בקנדה עדיין. אני בדרך לשם ולא עניתי ישירות לשאלה שלך , אולם בכל אופן הרגשתי צורך בלתי נשלט להגיב. בהצלחה

alon114

New member
שאלה טובה

אם אתה רוצה הכללה, אני יכול להגיד שהם מתייחסים יפה. בוונקובר מספר המהגרים כמעט זהה למספר הקנדים שנולדו בקנדה, כך שבכל מקום תראה אינטראקציה של כולם. מה שכן, הקנדים לא אוהבים את הישירות הישראלית, בטח לא ממישהו שרק הכירו, כך שצריך לבנות פה יחסים מכלום. אני דוקא מעדיף את זה ככה. אבל זהו רק הרושם שלי. יש גם הרבה שלא יסכימו איתי.

libimom

New member
אבל מצד שני הם

לא אוהבים לתת עבודה למי שאינו יליד קנדה, או שאין לו נסיון עבודה קנדי. לא מזמן היתה כתבה בטלויזיה על מהנדס תקשורת עם כישורי עבודה גבוהים מאד, שלא מצליח למצוא עבודה (בטורונטו) ונאלץ לעבוד כפועל פשוט במוטורולה, והוא בא מאנגליה. באותה כתבה הודו הקנדים כי הם לא ששים לתת עבודה למי שאינו קנדי למרות הכישורים המצויינים שיש לו. אותו מהנדס אמר כי במידה ולא ימצא עבודה המתאימה לכישוריו הוא יאלץ לחזור לארץ מוצאו.כל זה קרה בטורונטו אל אחת כמה וכמה בוונקובר שבה קשה למצוא עבודה כי השוק עלוב למדי. על כל 100 עבודות בטורונטו יש 1 בוונקובר ועליה יש איזה 400-500 קופצים. מעבר לכך הקנדים נחמדים, סבלניים, סובלניים ומנומסים (לעיתים קצת יותר מידי לטעמי) ודי חברותיים.

formersusan

New member
ומהו יחס הישראלים למהגרים מרוסיה?

לא חשדני ומתנשא? לא מכריחים רופאים ומהנדסים לעבוד כפועלי ניקיון? מבחינה זו, היחס למהגרים בקנדה טוב לעין ערוך!

AmandAm

New member
הבנת הנקרא../images/Emo62.gif

שאלו כאן על הקנדים ולא על הישראלים!!!!!

formersusan

New member
נכון מאוד, ולכן חשוב לערוך השוואה

בין יחס למהגרים בקנדה, מול היחס הבאמת מחפיר למהגרים בישראל.

drz400e

New member
ועד שלא תחווי את החויה האנטישמיתו

ועד שלא תחווי את החויה האנטישמית הראשונה שלך, לא תביני מה זה להיות מיעוט. וכשזה יהיה בגלל שאת יהודיה-ההשפלה תצרוב בצורה שלא הרגשת בחיים. תאמיני לי שבפעם הראשונה ששמעתי התבטאות אנטישמית, הייתי בשוק. אנחנו בתור ישראלים שגדלו בסביבה כל יהודית פשוט לא יודעים מה זה. היחס למהגרים בכל מקום דומה. בכל מקום יש מקומיים שמרגישים שהחדש לוקח להם את מקום העבודה "שלהם". רק שבקנדה זה אכן יותר פוליטקלי קורקט. אולי מה שמטעה אותך זה סגנון הדיבור הקנדי, וה OVER POLITENESS שהקנדים נוטים לחטוא בה לפעמים. אבל כשזה קורה, הרבה יותר קשה להתמודד עם זה.יהיו אלייך כל כך נחמדים שבהתחלה בכלל לא תדעי שלא קיבלת את העבודה כי את זרה. אני כמובן מאחל לך שתהיי מהבודדים שכישוריהם ומזלם גדול יותר, אבל מנסיוני, והאנשים שאני פגשתי, מהגרים נתקלים פה המון פעמים בתקרת זכוכית כל כך שקופה שהם אפילו לא יודעים שהיא שם....הביטוי "נסיון קנדי" הוא הדוגמא הטובה ביותר. הוא נשמע כל כך בלתי מזיק שבהתחלה עוד יש נטיה לחשוב שזו דרישה לגיטימית.עצם העיסוק שלנו ב"כמה נסיון קנדי צריך עד שאני יכול להראות נסיון קנדי" מראה שנפלנו למלכודת. כי מי שדורש ממך נסיון קנדי- עושה זאת כי אתה זר, ואצלו לעולם לא יהיה לך מספיק. עדיין, זה הצד הקשה של המטבע, וכתבתי בצורה כזאת רק כי הפריע לי ההשואה של פורמרסוזן כאילו בישראל כולם רעים לעולים החדשים ופה פורשים שטיח אדום לרגלם. חייבים לזכור שפה יש המון הזדמנויות עסקיות, וגם שהחוצפה הישראלית, אותה חוצפה שכל כך מפריעה לנו בארץ, אבל עדיין טבועה בכולנו, יכולה לעזור הרבה במציאת עבודה. את הסיפורים על אנשים שהציגו את עצמם בדרכים לא הכי אורטודוקסיות, או שפנו למקומות שכלל לא הציעו עבודה ועדיין התקבלו(דוקא בגלל הדרך חוצפתם),שמעתי רק על ישראלים. אז אכן היחס למהגרים בארץ יכול היה להשתפר, ואני יכול להבין אנשים שכעסים על כך, אבל עדיין, זה לא הופך את קנדה לגן עדן עלי אדמות, ואני חושב שהשאלה היתה"איך היחס למהגרים בקנדה" נקודה, ולא איך היחס יחסית למהגרים לישראלת או איך היחס למהגרים לישראל . אני חושב שהשואל אכן התכוון לשמוע מה הדברים הטובים/לא טובים ביחס למהגרים פה. וחבל ששוב ניצלת את ההזדמנות לתקוף את ישראל, ואחר כך גם באת בטענות שתוקפים אותך. צריך לקרוא הודעות כמו שהן.

alon114

New member
אני טופח לך על השכם (הוירטואלית)

אתמול נלחמתי עם המקלדת והעכבר והמוח שלי והתאפקתי לא לענות להודעה הזו. כל מילה זהב!!

babajos

New member
יש הרבה עובדות שנשכחו בדרך

אין בשום מדינה בעולם מושג שנקרא "סל קליטה" שכולל בתוכו עשרות אלפי דולרים למהגרים לישראל, שלא נדבר על שנים של הקלות במס, באגרות ובעצם במה לא? דבר נוסף נשכח והוא שהציבור הישראלי יצא כנגד הרוסים לא פעם והיתה לו סיבה: האם שכחנו את הקומבינות שהם עשו על חשבון סל הקליטה, כמו למשל זוגות שהתגרשו כדי לקבל שני סלי קליטה, ולקחו הוצאות שכר דירה כל משפחה בפני עצמה, עשו חוזים פיקטיביים והלכו לגור שלוש משפחות בדירה, למרות שהציגו חוזים לשלוש דירות! שלא נשכח כמה מהם מכרו את הזכות לקנות רכב ללא מיסים בקומבינה כי ידעו שלא ישתמשו בה בעצמם, כי קנו כבר רכב על שמה של האישה! והכי חשוב, מרחמים על אלו שעובדים בזבל, יש לכם מושג איזה משכורות הם מקבלים? גיסי עובד בזבל בעיירית ראשון, שעה וחצי כל בוקר ומשתכר 5000 ש"ח נטו, שלא נדבר על כל ההטבות שכוללות שתי חופשות בנות 5 ימים במלון הנסיכה באילת לכל המשפחה, בחינם, מתנות בשווי אלפי שקלים בכל חג, בכלל נראה מישהו שמוכן לעבוד בזבל ושיהייה איזה רוסי שיוותר על מקומו בשבילו!!! עכשיו שלא נשכח את כל אלו שדווקא בשל היותם מהגרים מרוסיה כן קבלו עבודה, כל קופות החולים מלאות בעובדות רוסיות, רוב העיריות מלאות ברוסים ורוסיות, אני אישית פגשתי בעיריית תל אביב את הסגן של מהנדס העיירה לענייני מים, ומסתבר שבכלל אינו דובר עברית ונמצא בישראל בקושי שלושה חודשים, מצוייד ברכב מנהלים פלפון ומשכורת שמנה, ואת כל אלו משום מה מיד שוכחים! אם סוזן היתה מזכירה את מחדל " ילדי תימן" או העובדה שרק יוצאי עדות המזרח נשלחו למושבים והרוסים לתל אביב עם האימרה המופרסמת של " וילה ווולבו", היה אפשר לדון על כך ברצינות, ובכלל התעוזה להתלונן למרות כל מה שקבלו בארץ, הוא אינו מספיק וכמה רע וקשה להם , כאילו מה הם השאירו מאחריהם ברוסיה? עכשיו אם נשווה את קנדה אז היו פה אחלה טיעונים, הם דוקרים עם חיוך, הרבה פעמים נהנים להריץ אותך בהרגשה כאילו העבודה שלך למרות שלהם ברור מהתחלה שהיא לא! לא כולם מהירים לתת עזרה ברחוב כפי שכבר הוזכר כאן, ולא רק ברחוב, הבעייה היא שהחיוך שלהם מטעה, כי הם כביכול יודעים לשמור על קור רוח אך לא בהכרח על כבודך, יודעים מאוד איך להתעלם ממך וחסר לך שתצייץ כי אז מיד אתה לא תרבותי בלי שום קשר למקרה או לטענה. ואז אנחנו מצליחים להבין למה ישראלים חיים בסביבה ישראלית, ופקיסטנים חיים בסביבה פקיסטנית וכו', כי הקהילה המקורית שלהם היא היחידה שבאמת תעזור להם להתשלב בקרירות המקומית!!

formersusan

New member
אני לא מתרגשת מכלום,

אז יש כמה בורים שיעירו הערות גזעניות מלאות בדעות קדומות. אז מה. זה אומר יותר עליהם מאשר על כל אחד אחר. I just shrug it off and move on. מה גם שמרבית הגזענים מדברים מתוך רגשות תסכול ומרירות הנובעים מנסיבות החיים שלהם, והם פשוט מוציאים אותם על ה"אחר". זה אגב, נכון לגבי גזענים בכל מקום... החשוב הוא האווירה הכללית, והיא של פלורליזם תרבותי וקבלת ה"שונה", שעומד כאנטיתזה לעומת המצב בישראל.

noa0912

New member
../images/Emo45.gif אני רוצה להוסיף...

פגשתי בקנדה הרבה עולים לשעבר, רוסים, שאמרו לי שבארץ קיבלו אותם מאוד מאוד יפה... הרבה יותר יפה מבקנדה. שכמו שרק בארץ זה עובד, השכנים בבניין הפכו להיות החברים הכי טובים, מה שהקל עליהם מאוד את המעבר, וציינו שבקנדה זה לעולם לא קורה... אני רוצה גם להעיר לנועה בקשר להערתה לגבי הרופאים... במקרה, אני מכירה את עניין הרופאים מקרוב, אז הרשי לי לחדש לך: רופא שמגיע לקנדה עליו ללמוד שנתיים בשביל להשיג רישיון פה! לא רק זה, הוא צריך לשלם 50K לשנה (ביו אוף טי לפחות)! אני מאוד בספק אם בארץ קיימות אותן הדרישות...

formersusan

New member
אם לטענתם קיבלו אותם "כ"כ יפה"

אז מה הם עושים בקנדה? just wondering...

../images/Emo92.gifתשובה לשאלה שלך

שלום אני מפנה אותך למסר שלי תחת הכותרת "סוף סוף הויזה המיוחלת" לא מתכוון לקנטר,חושב שזה עונה על השאלה שלך. הבנתי שזו לא שאלה היפוטתית. מעוניין בכנות לשמוע את דעתך , פשוט נראה לי שאת שבוייה באיזו שהיא קונספציה מוטעית,אישית אני לא אוהב את הטונים המשתלחים בשרשור הנל וכבר הבעתי את דעתי בעניין. ביי

formersusan

New member
צר לי, אלברט, אבל

ההודעה לא עונה לי על כלום. אני מורה, ואני אעבור בקנדה הליכי הסמכה. ההליך עצמו אינו מורכז ואף הגיוני ביותר: העברת גליונות הציונים שלי משני התארים לגוף המסמיך מורים, פתיחת תיק, בחינות באנגלית, ואז בחינת הסמכה תיאורטית. אין כאן שום דבר שאינו סביר, והם לא מאפשרים גם לעשות זאת בתקופה העולה על שנה. אז מה הבעיה?

noa0912

New member
הם בקנדה

בגלל המצב הבטחוני, בעיקר... הרבה מאלו שפגשתי הם ימנים שמרגישים בדיוק כמוך חוסר שביעות רצון מהממשל והמדיניות, רק לכיוון ההפוך... אחרים מצטערים היום על זה שהיגרו.

formersusan

New member
ימניים שהיגרו לקנדה ../images/Emo6.gif

למות, למות על הציוניים השרופים האלה...

למעלה