כלומר בוא נגיד שברקים נגרמים ע"י זאוס עד שנסב
יר אותם? לפי השיטה שלך מדע זה להתחיל לטעון שאלוהים הוא התשובה של הכל, וככל שהמדע מתקדם התשובה ניתנת לפחות ופחות דברים? אפילו תיאולוגית זה נשמע רע. ומה שיותר גרוע זה שאם במודל שלך נחליף את המילה "אלוהים" ב"אני לא יודע" המודל לא ישתנה בכלל עבור החלקים שאלוהים סולק מהם במודל. למעשה עצם המודל גורם לזה. (עבור החלקים שעוד לא התגלו אין לנו אפשרות לדעת) ואם עבור אותם חלקים זה לא משנה, מבחינה לוגית רוקנת את האלוהים ממשמעותו. גם זה רע מבחינה לוגית. למעשה אין שום הצדקה לוגית להעדיף "אלוהים" ב "אני לא יודע". אגב אין שום הצדקה לוגית להעדיף "אני לא יודע" על "אלוהים". אם אתה עושה את זה כי דרך החיים הזו עדיפה לך (ולעוד מיליאדי אנשים) אין בזה רע. זה אפילו עדיף. אבל זה *קריטי* שבתור מנהל פורום מדעי תסביר שזאת העדפה אישית. אתה יכול להסביר את כל הערכים המוספים שלדעתך יש לזה לחיים שלך, או לחיי כל אדם שילך בדרך הזאת. אבל אתה חייב להבין שאין לזה שום ערך מדעי. יש הרבה מדענים גדולים שהם דתיים. הם לא מרגישים סתירה ובצדק. התחומים לא חופפים. אבל הם הבינו, וכדאי שגם אתה תבין שחשוב לעשות את ההבחנה הזאת וגם תעביר אותה בפורום. אחרת אתה לא רק לא מועיל ל*שני* הנושאים. אתה מזיק ל*שני* הנושאים