איך הכרתם את אביתר?

oz18oz

New member
וכן לא חסר לאביתר בנאי פוזה באלבום הראשון..

כמו תיאטרון רוסי.. כלום לא עצוב..

אבל זו פוזה מסוג אחר לגמרי.

אביתר לא התאמץ להיות מתוחכם, לא זרק משפטים מאולצים שאמורים לשעשע אף אחד ולא דיבר בלי הפסקה על נשים שהוא עשה/ עושה ושאר פעלים מוזרים.. אבל זה דיון שלא יוביל לשום מקום כי אני לא מוצאת אפילו שמינית נקודת השוואה בין אריק ברמן לאביתר בנאי. אריק ברמן מעצבן אותי והשפה שלו מגעילה אותי. אביתר בנאי רחוק משם מאוד מאוד.. (ועוד מאוד אחד על מנת להסיר ספק
)

תיאטרון רוסי פוזאיסטי? ../images/Emo12.gif

תיאטרון רוסי נשמע לי כמו אחד מהשירים שנכתבו מהמקום הכי כן אמיתי והכי מהרגשות העמוקים ביותר של הבנאדם. הרגשות שאתה מרגיש באמת באמת שניה אחרי שנפרדת ממישהי ו.... או מיי גוד, איך אפשר להגיד על תיאטרון רוסי פוזאיסטי???

אני איתך..

אני חושבת אם כבר שבאקדח יש טיפה ניסיון לפוזה של הילד הרע (שלא הצליחה לו
) אבל בתאטרון רוסי גם אני לא מצאתי.. אולי אפשר לראות את הניסיון לומר "לא אכפת לי" כשבעצם הכי אכפת לו בעולם או אני לא אוהב כשהוא הכי אוהב בעולם כפוזה, אני לא יודעת, אני לא רואיתי את זה ככה.. באקדח יש פוזה, בזה אין. גם בכלום לא עצוב אין פוזה בעיניי.. ה"פוזה" (שוב, לא באותו מובן כמו אצל אריק ברמן) שאני מוצאת זה באקדח, אבות ובנים, תתחנני אליי ואולי אולי במנגינה יקרה.. אבל זה פוזת הילד המסכן והגלמוד שדורש צומי לא פוזה של XXXX צמרת ששם ז על כל העולם ויודע רק לדרוך. לא יודעת, בקיצור אני אישית לא מוצאת דרכים להשוואה.

אגב אקדח- השיר הזה טיפ טיפה מפחיד אותי

לא יודעת למה, יודעת שזה מפגר לחלוטין, אבל המון פעמים כשאני שומעת את הדיסק הראשון של אביתר אני מריצה את השיר הזה ועוברת לשיר הבא (לא תמיד). די קשה לי איתו. (למי שלא הבין זה היה מעבר חד לנושא אחר מענייני פוזות
)

../images/Emo6.gif חמודה ../images/Emo99.gif

זה יעבור לך, זה פשוט שיר שקשה לקלוט, הוא שיר מאוד קשה.. עם הזמן הוא לא ישמע לך פסיכודלי כמו שהוא נשמע לך עכשיו.. היום אני רואה בו את אחד משירי האהבה הכי יפים וכנים שיש, אני מאמינה שיום יבוא וגם את תגיעי לרגע הזה.. רק אל תתייאשי, זה שווה מלא ניסיונות
זה שיר מדהים!

TEENAGER1

New member
../images/Emo12.gif

את מדברת על תאטרון רוסי, אני מקווה? כי מאד מאד מאד מאד מאד קשה לי להבין איך אפשר לראות באקדח שיר אהבה יפה וכן...

TEENAGER1

New member
את תהיי חייבת לעזור לי..

כי באמת שקראתי עכשיו את המילים שוב ושוב ושוב, וליתר ביטחון גם הקשבתי לשיר פעם אחת, וכל פעם מחדש זה עדיין נראה לי כמו שיר שמתאר אונס ורצח... הסבר, בבקשה?

זה שיר שמתאר אונס ורצח..

וחרטה ואהבה מאוד גדולה.. זו מישהי שהוא נורא אוהב ופגעה בו עד עמקי נשמתו אז הוא המציא איזה תסריט חולני בראש כאילו כנקמה למה שהיא עשתה.. זה לבוא ולומר בדרך פיוטית "אני ארצח אותך"
ואם תשימי לב גם בתוך התסריט החולני הזה הוא מרגיע אותה עם כל מני "למה פוחדת, אני לא אעשה לך שום דבר רע" (יעשה, לשם הציטוט) ובסוף ה"אמא שלך בוכה, אני רוצה את אמא שלי" זו ההבנה הסופית של ההשלכות של מה שהוא תכנן והחרטה הגדולה על זה.. אולי זה הראש החולני שלי אבל אי אפשר לכעוס ולהיעלב כ"כ ממישהו שלא אוהבים ברמות מטורפות. מי שלא אכפת לי ממנו לא יכול לעולם לפגוע בי כי הוא לא מזיז לי. כאן הוא פגוע בצורה מאוד קשה, מה שאומר שהוא נורא נורא אוהב אותה. ובכלל, זה שיר חמוד! כמו שאמרתי קודם, הרוח והצילצולים של אביתר מעולם לא עשו עליי רושם, גם כשהוא מנסה לתת תסריטים לאונס ורצח התגובה שלי היא "חמוד, תראו איך הוא נפגע ממנה.."
אבל מעולם לא ראיתי בשיר הזה הרבה מעבר לפגיעה קשה ושעשוע פסיכוטי עם המחשבות.. ובגלל שאני מאמינה שמי שאתה לא אוהב לא יכול לפגוע בך אני מוצאת בשיר הזה המון המון אהבה. קאפיש?

אהבה זה לא מושג עד כדי כך פשטני ויפה

שכל מה שמשתמע ממנו זה אך ורק טוב. אהבה יכולה להיות חולנית לחלוטין. אהבה שבגללה יש אונס ורצח זו אהבה חולנית. אולי זאת אהבה אמיתית וכנה, אבל חולנית. אני אמנם לא אחת שאוהבת שירי אהבה סתם רגילים כאלה שבד"כ כותבים "אני אקטוף לך את הירח" ושטויות כאלה... אבל זה עדיין לא מסוג שירי האהבה שאני אתרגל אליהם בקרוב, למרות שהוא הקיצוניות השניה.
אני מבינה את מה שאת אומרת, אבל לא כל דבר שאומרים/עושים/מתכננים הופך לדבר שמתקבל אצלי על הדעת אם הוא נובע מתוך רגשות חיוביים כמו אהבה. להפך זה מזעזע אותי עוד יותר ממה שגם ככה. אגב, אני מתארת לעצמי שהשיר הזה נכתב מתוך אהבה עמוקה וכנה כמו שאת כתבת, פשוט לי קשה להתחבר אליו ככה כשיר אהבה.

oz18oz

New member
כל האלבום הראשון הוא די טרגי

יותר כמו סיפורים יווניים יש הרבה דברים חולניים והרבה דברים לא ברורים החלק "הסתמי" (פרוייד) מדבר שם ברוב השירים.. אני לא רואה פה שום סיבה לאהבה לאותו גורם שם.. יכול להיות שהוא שר על מישהי שהוא ממש שונא וזה מה שהוא היה עושה לה ובסוף השיר הוא מתאר גם את מבחן התוצאה..

Loosing my life

New member
מה?!?!??!?!?!

"זו מישהי שהוא נורא אוהב ופגעה בו עד עמקי נשמתו אז הוא המציא איזה תסריט חולני בראש כאילו כנקמה למה שהיא עשתה.. " פאאאאק מאיפה הבאת אתזה!?!?חחחחח הוא מתאר כאן אונס ורצח. מתאר אונס כנקמה שמישהי שהא אוהב ופגעה בו?!?! איך לעזאזל הגעת למסקנה הזאת?! ועוד באיזה ביטחון את אומרת אותה! וזה בהחלט לא שיר חמוד (??!?!?!!?!?!?!?) ואין כאן שום פוזה/ניסיון להיות ילד רע...וגם לא בשום שיר אחר טוב אני בהלם מהתיאוריה המופרכת הזאת... מצטערת זה פשוט כלכך....איך הגעת למסקנה הזאת?!?! *שוקינג*

מותק, כרגיל, את לא חייבת להסכים עם אף מילה

שאני אומרת. א-נ-י רואה את השיר הזה ככה. ל-י הוא נראה כמו שיר שנכתב מתוך אהבה מאוד גדולה, הראש המעוות ש-ל-י החליט להתייחס לזה ככה. לא מתאים לך? את יותר ממוזמנת לתת פרוש אחר

bזוהר

New member
לתת פירוש אחר, או פשוט לחלוק עלייך

ולהגיד שהיא חושבת שזה לא נכון, לא?:)

זו גם אופציה..

רק אפשר גם בלי להכנס להלם של החיים מהמסקנות שלי
אבל לא נורא, אני בטוחה ששתינו נצא מזה

TEENAGER1

New member
יש בזה משהו אבל לא השתכנעתי

אני בהחלט מסוגלת להאמין שיש בשיר הזה מעבר למה שרואים במבט ראשון, כי נו, אביתר... אבל אני עדיין לא מצליחה לראות את זה כשיר אהבה, ממש לא. אני רואה את זה כשיר שמתאר אונס ורצח, כן, כאשר הדובר לא ממש מודע למה שהוא עושה ולא חושב על זה עד הסוף. את ה"למה פוחדת" וכו' אני מסבירה בזה שהוא לא חושב שהוא עושה משהו רע כי הוא רואה את זה כמשחק. ובאמת כמו שאמרת, רק בסוף השיר הוא מבין פתאום מה הוא עשה, ואז מופיעות השורות שמתייחסות לזה.

ההגדרה "שיר אהבה"

אכן לא נכונה כאן.. אם השתמשתי בה אז תודה על התיקון.. אבל אני עדיין חושבת שבגדול השיר הזה מביע המון אהבה ועד כמה שזה חולני גם אכפתיות... אני לא רואה בזה פשוט "אונס ורצח", אני רואה כאן אדם שנפגע מאוד וכתב בראשו תסריט חולני, כל עוד זה רק תסריט, שיהיה בכיף לדעתי
אולי בגלל שאני מאמינה ברעיון שמי שאתה לא אוהב לא יכול לפגוע בך ושמי שלא אכפת לך ממנו אתה גם לעולם לא תתאכזב ממנו אני גם את השיר הזה רואה ככה. לפחות אצלי התיאוריה הזו נכונה, אני אישית מסוגלת להיפגע או להתאכזב רק ממי שאני באמת באמת אוהבת.. האחרים לא מטרידים אותי ויכולים לעשות/ להגיד מה שבראש שלהם.. ובלי התנפלויות בבקשה, ברור לי שיש לי ראש חולני

למעלה