איך היה כנס חנוכה?!

Spidi man

New member
רון, אין קשר.

ואף אחד לא ירמוס אותי - ככה שאת יכולה לכתוב, ואין שום חבל. וסתם שתדעי, יש עוד אנשים שחושבים ככה, וגם הם בכירים. וכן, אם איך שהמחוז שלנו עובד, לא כיף להיות בו, מה מעליב ? מה לא בסדר ? יותר מזה, את כולה שנה ראשונה שלך במשצים, את לא יודעת המון דברים, אין לך מדד אמיתי לתת. ותגידי חופשי. אני לא מבין ממה את מפחדת, מזה שאמרתי שהצופים הרבה יותר מאורגנים מאיתנו ? - הרי זה נכון, ואין בושה בזה. הצופים מאורגנים יותר, בעלי תקציב גדול יותר, ועוד המון דברים.

../images/Emo6.gif

אתה מצחיק. קיצר, מה שאמרת- שאתה לא תמליץ לילדים, נכדים ונינים שלך ללכת למשצים. במקום זה אתה תמליץ להם ללכת לצופים! מוזר.. המש"צ הותיק ביותר אומר את זה...? אבל כבר אי אפשר לדעת. אם המש"צ הותיק ביותר חושב שהמש"צים לא שווים את זה, ולא נותן שום סיכוי שבהמשך, דברים ישתנו וישתפרו במש"צים, ובמקום זה ישר אומר שהמשצים לא משתווים לצופים ושעדיף ללכת לצופים... אז המצב רע. אבל וואלה, כל אחד והבחירה שלו. אם באמת הילדים, נכדים ונינים שלך ילכו לצופים... אז שיהיה להם בכיף =]

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

זה ביטוי, אני לא אקבע לאן הם ילכו ואם הם בכלל ירצו ללכת לתנועת נוער זו או אחרת.לצערי, וזה נכון, המחוז שלנו לא מתפקד. זו עובדה. סתכלי על הכנס האחרון, את בעצמך אמרת את הדברים האלה, סימן שגם את חושבת ככה, רק לא מודה בעובדות. המחוז שלנו לא נראה טוב, זאת עובדה. ואני מדבר על מחוז דרום בלבד, לא על השאר המחוזות רון, מה גם שממחוז ירושלים כבר ענו לך תשובות ענייניות בנושא. דווקא בגלל שאני המשצ הכי וותיק במחוז, ודווקא בגלל שאני מש"צ מקורס 2001 וראיתי הרבה כנסים, הרבה קורסים, ואני מכיר את המחוז טוב טוב, אומר את הדברים. דברים ישתנו וישתפרו רק אם נחליט לעשות משהו, ועל זה דיברתי. אם אתם כל הזמן מתלוננים על הכנסים כמו בהודעה שכתבת (ואלה דברים נכונים) ולא עושים כלום, אז איך אתם רוצים שזה לא יקרה גם בכנס הבא ? איך יכול להיות שמפצלים מחוז ל-2 ? זה לא הגיוני ! ומה עצבן אותך כל כך ? הצופים ? תקבלי את זה שיש תנועות מסודרות יותר מהמחוז שלנו וזהו. את גם יודעת שזה נכון ולמרות זאת לא מקבלת את זה. בהודעה אחת את אומרת כמה באסה היה בכנס ועד מתי זה ימשיך ובהודעה אחרת אומרת שהכל בסדר. רון, את יכולה לצחוק עד מחר ועוד חודש, אבל עובדה זו עובדה, המחוז שלנו מתנהל בצורה גרועה - מכל הבחינות, וכן, הצופים מאורגנים מהמחוז שלנו בהרבה - ואין סיבה להתבייש בזה, צריך להכיר בעובדות ולנסות להשתפר. אין לנו במחוז שום פעילות מלבד 3 כנסים (במקרה הטוב) שהם הכנסים הארציים שלכולם יש. בואי נשאל כמה פעילויות יש למחוז ירושלים במחוז (אני זוכר תרומה לילדי הצפון שהם עשו, וגם זכורים לי מפגשים רבים שעשו).

.

אוקיי... אני יודעת שיש בעיות במחוז שלנו. אני לא מתעלמת מזה וגם לא אומרת שהכל בסדר---> כי לא הכל בסדר! אבל אין הרבה ברירות. לדבר עם האחראים, זה לא הכי יעזור ---> הם רק יגידו "כן כן... צודקים... זה לא בסדר..." ויפזרו הבטחות. וכלום לא יצא מזה תכלס. והקטע שמחוז ירושלים, הם מעולים. יש להם את ה"הנהגה" הזאת. אבל אצלהם זה מתאפשר בגלל שירושלים זאת עיר אחת גדולה ומלוכדת. כאן, במחוז שלנו, מדובר על מרחקים של מאות קילומטרים מעיר לעיר. זאת בעיה לעשות מה שמחוז ירושלים עושה, ולקיים פגישות כל שבועיים בכל ענייני המחוז... בעיה רצינית. אנחנו רוצים לעשות דברים... כי לשבת בחיבוק ידיים לא פותר כלום. אבל גם אין לנו הכי הרבה אמצעים לזה. ועוז אתה יודע למה אני מתכוונת. וכשיהיה את אותם האמצעים (ואני מקווה שזה יקרה בקרוב) אז נפעל אחרת. אז אוקיי... אני מודעת לזה שאני יושבת באדישות ולא עושה כלום. אבל כשיהיה פתרון לזה- אין סיבה שאני לא אעשה. וכבר דיברתי עם לא מעט משצים על כל מה שהולך במחוז. אנחנו כן רוצים שינוי, ויש אנשים שמוכנים לתת מעצמם בשביל לגרום לשינוי. השוני ביני לבין כמה מהם... זה שעל הכנס האחרון אני לא מתלוננת ממש. ולא כי אין לי תלונות, אלא כי לא ציפיתי, כי כנראה, כמה שזה הזוי ורע... התרגלתי לעובדה שמהמחוז שלנו אין צורך לצפות. בגלל זה ראית את ההודעה שכתבתי לפני הכנס, על זה שאין ציפיה ושכבר התאכזבתי ואני מוכנה נפשית להתאכזב שוב. אני לא אוהבת להתאכזב... לא חושבת שיש בנאדם שאוהב... אבל ככה זה. אבל יודע מה.? כמה מהמשצים נתנו לי את המוטיבציה כן להתחיל לעשות למען המחוז ולא לשבת ולא לעשות כלום. וזה מה שאני מתכוונת לעשות. וואלה... אני מאמינה... שהילדים, נכדים ונינים שיהיו -לי- בע"ה, יחד אנחנו נשב ונצחק על הרגעים האלה שקורים עכשיו... כי בעתיד, כל העניין עם המשצים ישתנה לגמרי, וישתנה לטובה. והילדים נכדים ונינים שלי כן ילכו למשצים ולא ילכו לצופים P: אבל כבר בדור שלהם... הדברים יהיו כלכך שונים שרק נרצה לצחוק על העבר... השינוי הזה לא יקרה מעצמו. את השינוי הזה נתחיל לעשות מעכשיו. ויום יבוא... וכולם, אבל כ-ו-ל-ם יראו את השינוי הזה.

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

קודם כל, נקווה שהמשצים יחזיקו עד לנכדים והנינים שלנו, בואי לא נשכח שלפני שנה רצו לבטל את המקצוע של"ח והתוצאות שהיו נגררות מזה הן מן הסתם סגירת פרוייקט המשצים. כל זה לא קרה מזמן, דוח דברת המליץ על הדברים, בסוף זה כמובן לא קרה, למזלנו. גם הצופים לא מושלמים ולא יהיו מושלמים, ולכן הם מנסים ללמוד מהטעויות, וזה מה שאנחנו צריכים לעשות, ללמוד מהטעויות של המחוז שלנו, ולנסות לשנות את זה. כרגע המצב הוא שאין מי שיעשה משהו. אין. כל מה שיש זה כנס, בלי רעיונות של משצים, בלי דעות של משצים, והמכה שאתם מקבלים בכנסים חוזרת אליכם שוב בכנס הבא. אני כבר סיימתי את שירותי במשצים, לא לפני שנה, וגם לא לפני שנתיים, ובכל זאת אני נשאר, מנסה לתת מעצמי גם עם לוח הזמנים הצפוף שיש לי, אולי זה יענה על השאלה אם אני אוהב את המשצים או לא, ואין שום קשר לזה שאני אומר שהצופים מאורגנים יותר או נגד התנהלות המחוז אצלנו. זה שבנאדם מביע דעה זה לא כדי לרדת, אלא כדי לשנות, ואם זה אני, אז כנראה שאני אומר את זה מתוך הידע שיש לי. רון, אני מקווה שנוכל להעביר את הביקורת שלנו בצורה ראויה, ואני עוד יותר מקווה שגם נצליח לעשות שינוי. הכנסים האלה הם בשבילכם, ורק בשבילכם, לא בשביל המורים ובטח לא בשביל האחראים, ואם הכנסים האלה הופכים להיות כאלה, אז תביעו את דעתכם בצורה ראויה ונכונה ומי שאחראי על הכנסים יחשוב במה טעה ובאיך אפשר לשנות ולהשתפר. זה התפקיד שלכם, לתת ביקורת ולתקן.

Spidi man

New member
שכחתי עוד משהו.

בקשר למרחקים, אכן זו בעיה, אבל לא בעידן שלנו, אנחנו שנת 2006 (בקרוב 2007), ואפשר לעשות הרבה מאוד - מהבית. דבר אחד לא ישתנה, וזה משצים שיקחו את הפיקוד על הדברים, בלי אנשים שיהיה להם איכפת לא יקרה כלום.

../images/Emo2.gif

רציני?! רצו לבטל את מקצוע של"ח?! פעם ראשונה שאני שומעת... וואלה... טוב לדעת... :| אבל באמת מזל שתוכנית דברת נזרקה... בעעע... אז ברור ששום דבר זה לא מובן מאליו, ושיש מצב שהמש"צים לא יופעלו כשיהיו לנו נכדים ונינים (בטח לא יהיה צריך הדרכות בטבע... הכל יבוא על המוכן, במחשוב מיוחד... לוחצים ביפפפפ ויש הקלטה ונופים של כל מקום בארץ... עם סיור וירטואלי P: זה יהיה נגיש אצל כל בנאדם), אבל בכל זאת, בתקווה שמשצים יחזיקו מעמד הרבה מאד זמן---> צריך לעשות את השינוי הזה! ותראה... העידן שאנחנו נמצאים בו היום... והמאה 21 וכל זה... למרות הכל, אין כמו להיפגש פנים מול פנים. זה משהו אחר לגמרי. אבל וואלה... אם הרבה יתחברו לקטע הזה, ויזמו, ויהיו אכפתיים, ויתנו מעצמם... אם זה מה שיעשה את השינוי, ובאמת יצור שינוי לטובה, אז למה לא?! השאלה אם זה יעבוד... טוב- אי אפשר לדעת בלי לנסות P: ובקשר להעברת הביקורת... אני עדיין חושבת שהצורה הטובה ביותר היא לפנות ישירות לכל האחראים לשלח ולמשצים- ופשוט לדבר איתם. אנחנו הרי רוצים הסברים ורוצים לראות את התגובה שלהם ולא את ההתחמקות. ואחרי שתיהיה קבוצה מגובשת של נציגים מכל הערים במחוז, אז נמצא אפשרויות לשיפור הכנסים ולעוד פעילויות מגוונות לכל המשצים. וואי זה נשמע לא מציאותי... כאילו... זאת באמת השאיפה, שדבר כזה יקרה... אבל אני לא יודעת אם אנחנו באמת מסוגלים לזה. אוף זה נשמע רע... קיצור--> זה הזוי ורחוק מהמציאות שדבר כזה יקרה. אבל אני מאמינה שזה כן יקרה. ולא משנה כמה שזה נשמע רחוק, זה יקרה. אממ... תמיד רציתי לדעת, והשאלה הזאת עלתה לי בראש עכשיו...: באיזו שנה היה המחזור הראשון של המשצים? חחח יש לך מושג? זה פשוט מעניין אותי P:

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

כמה דברים... 1. תמיד עדיף להיפגש, לצערי יש אצלנו באמת בעית מרחק, למרות שאם רוצים, אפשר, וזה אני אומר מתוך נסיון. 2. להעביר מסר אפשר בהמון דרכים, ואם יש את הבמה אז ניתן לעשות הכל. 3. לכם טוב בתוך הבועה שלכם, יש כנס, יוצאים, חוזרים. זו הבועה, תתחילו לחשוב קצת יותר בגדול, על ליזום, לתת, לארגן, לבקר, לקחת אחריות, ואני בטוח שזה יוציא אתכם מהמצב הזה, אבל אם תשבו בחיבוק ידיים כלום לא יעשה לבד, ואתם תמשיכו למרר בבכי גם בכנס הבא, וגם בכנס אחריו. 4. המחזור הראשון ? - וואי, זה ישן...
אני אנסה לברר במיוחד בשביל הפורום

../images/Emo13.gif

הפורום יהיה אסיר תודה
ותראה... המשפט הזה "תתחילו לחשוב קצת יותר בגדול, על ליזום, לתת, לארגן, לבקר, לקחת אחריות" אם אני לא טועה- על זה דיברנו עד עכשיו. ואני מקווה שזה מה שיקרה... ושזה מה שנעשה. אנחנו חייבים.

maork2

New member
אני לא יודע מה אצלכם

אבל אצלנו במחוז (ירושלים)... יש הנהגה ואנחנו מתכננים את הכל!... בכנסים- ארוחות, פעילויות, מסלולים, וחוץ מזה אנחנו עושים השתלמויות חודשיות של המשצים שלנו ד"א זה פרוייקט חדש של ההנהגה. יש אצלנו ועדות וכו'... כולנו משצים ללא מורי של"ח. בכל ישיבה מגיע גם רכז המשצים שדואג שנלך בתלם אבל אנחנו עושים הכל. תנסו להקים אצלכם את זה, זה מאוד עוזר!! שיהיה לכם אחלה בחלה של יום!

maork2

New member
אההה

ואם אתם לא יכולים להיפגש כי אתם רחוקים אחד מהשני.. אז אתם יכולים לעשות לכם ועידה במסנגר או צאט ולקיים ישיבה וירטואלית(חח נשמע נחמד).. גם הפרוטוקול זה העתק הדבק... ותתחילו לחלק פקודות לאנשים מה לעשות כל אחד יהיה אחראי למשהו, ומישהו אחד יהיה אחראי על הכל!..ועל כל ועדה וועדה. מקווה שעזרתי.. הכל ברוח טובה:p:)

Spidi man

New member
מחזק ../images/Emo45.gif

באמת רשמתי הרבה, אבל הנה דוגמא אמיתית למה שקורה במחוזות אחרים. נכון, לא כל מחוז עובד לפי הנהגה ובאותה צורה ש marok2 הציג, אבל לדעתי זה יתרון.

maork2

New member
סליחה שאני מתערב עוז אבל

יש הבדל בין המשצים לצופים! הרמה במשצים הרבה יותר גבוהה מהרמה בצופים ואני לא מדבר על קשירות וזה.. אני מדבר על האיכות של הילדים. בצופים מגיל 0 אפשר להיות בצופים ובמשצים רק מכיתות ח,ט !! וזה כבר מעלה את הרמה. לכן אוטומטית אנחנו נחשבים "יותר" מהצופים. אולי הדברים לא מאורגנים טוב אבל זה לא אומר שהצופים עדיפים!.. פשוט החבר'ה של היום שבמשצים ייקחו הכל ליידים ויתחילו לקחת אחריות על דברים ולארגן פעילויות חוץ מהכנסים. ואם כבר מארגנים פעילות במחוז כזה גדול עדיף שיהיה מאורגן טוב מאוד שלא יהיו פשלות כמו בכנסים שלכם.

Spidi man

New member
ברור שיש הבדל...

אף אחד לא טען שלא. יש הבדל בהמון דברים, בשיטות, בפעולות, בתקציבים, בהכל. במשצים יש איכות ורמה, ולא אמרתי שאין, מה שכן, נתתי נקודות זכות לצופים על הארגון, האחריות והיוזמה. מחוז ירושלים הוא המחוז הכי פעיל כרגע בארץ לדעתי (ולפי מה שאני רואה ושומע), אצלנו במחוז המצב שונה לגמרי, ואתה מדבר על דברים כלליים כגון: "הרמה במשצים הרבה יותר גבוהה..." - זה נכון, מיוחד אצלכם, שיש לכם מחוז פעיל, אבל אצלנו זה לא יוצא החוצה, כלומר, יש אנשים איכותיים ומעולים, אבל לא קורה אם זה כלום - וחבל. אם אני מעמיד את המשצים מול הצופים בכלליות ולא ביחידים כמו שעשיתי (מחוז דרום מול הצופים), אז המצב שלנו הוא מעולה סך הכל, אבל אני דיברתי על המחוז שלי בלבד (וגם רשמתי את זה), ושם המצב שונה מבחינת הרבה דברים. לסיכום: אני לא מזלזל במשצים, ממש לא, אני בעצמי מש"צ ואני שמח על כך, ועובדה, אני עדיין פעיל, אומנם לא בצורה מלאה כי אני בצבא, אבל אני בהחלט פעיל ומנסה לעזור במה שאני יכול. המצב הספציפי שלנו במחוז הוא בעייתי במיוחד, זה לא רק בכנסים זה כמעט בהכל לדעתי, ולי בתור מש"צ וותיק זה מציק ואני מנסה לעורר משצים אחרים, כי רק הם יוכלו לעשות את השינוי - ואני מבין מההודעות שלהם שזה מפריע להם כל מה שקורה. בעניין הגילאים, למען האמת, אני הייתי שמח אם המשצים היו מגילאים קטנים יותר, אני חושב שזה פלוס רציני. בקשר ל: "סליחה שאני מתערב..." - אין על מה לבקש סליחה, זה פורום, והרעיון בו הוא לפתח דיון, אם היינו רוצים שזה יהיה פרטי היינו מתכתבים במסרים או במיילים.

maork2

New member
אז למה?

אמרת אני חושב שאת הילדים שלך תשלח לצופים? ולא למשצים? ובוא נגיד שאתה במחוז אחר. לאו דווקא ירושלים...

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

בהנחה שאני איהיה גר במחוז דרום בשנים הבאות, והמצב ישאר להיות ככה אצלנו, אז עדיף צופים. כמובן שזה רק ביטוי, הרי מי יודע אם יהיו עוד כמה שנים בכלל משצים, ואם בכלל בני נוער ירצו ללכת לדברים האלה... אם אני במחוז אחר ואני יודע שיש פעילויות, ואני יודע ששם אנשים מקבלים אחריות ויוזמה, אז למה לא משצים ? אני בעד המשצים, אני לא בעד מה שהולך במחוז שלי, אני לא בעד אי לקיחת אחריות ויוזמה, כי זו המטרה בעצם של תנועה. בשנים האחרונות לא היו אצלנו במחוז דברים חדשים. לא פעילויות תרומה לקהילה, לא התנדבות, לא פעילויות כלליות. מה שהיה זה 3 כנסים בשנה - וקורס. בזה הסתכם פעילות המשצים במחוז אצלנו, קצת מבאס לא ? (לפחות לדעתי...).

cnoam111

New member
מחוז ירושלים

היה כנס חזק ביותררר!!! מחוז ירושלים נשמה אחת!!! חולה עליכם אנשים כל מי שהיה הרוויח כל מי שלא בא הפסיד

מחוז ירושלים אריות

הכנס היה מאורגן בצורה יוצאת דופן!!
היה כנס מדהים, המנהלה עבדה כמו שצריך, המורל היה פצצתי, האחווה האחדות גאוות היחידה העזרה ההדדית הבישולים , השינה, הלילה, היום, הקור, החום. פשוט היה מצוין מש"צים מחוז ירושלים, כבר נאמר בלי סוף אבל שוב אתם מדהימים אחד אחת ואין עליכם בעולםםם פשוט אנשים איכותיים מנהיגי העתיד אוהב אתכם ומאושר שאני חלק ממכם!
כתבתי סיכום ותימצות ממש תמציתי כדי להראות כמה מדהים היה!!
חבל שבמחוז דרום כמו שאני רואה זה לא ככה אבל שוב כמו שחלק מהאנשים כאן אומרים, קחו יוזמה תעשו הנהגה למחוז שלכם ההתחלה תמיד קשה אבל בסוף זה שווה הכל!!
ואם כבר יש הנהגה ולא ידוע לי עליה - מה טוב, רק תפנו אותה לצד החיובי והטוב ותיקחו את ארגון הכנסים ושאר הדברים על עצמכם, אל תתנו לאנשים שאולי פחות אכפת להם לארגן לכם את הכנסים... הרי מה זה שווה זה רק מבריח אנשים!!
בהצלחה, ושוב ירושלים אריות!! ונמרים
אין עלינו

למעלה