איך אתם אוהבים את...

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל

איך אתם אוהבים את...​

החביתה שלכם?
אני אוהב אותה עם בצל וירק.

מטגנים קודם את הבצל, כשהוא כמעט מוכן מוסיפים את הירק לטיגון קצר. מוסיפים לקערית עם שתי ביצים, רבע כוס חלב, מלח + פפ"ש וטורפים הכל היטב.

יוצקים למחבת, מניחים מכסה ומעליו מגבת מקוווצ'צ'ת ומטגנים על גבי הלהבה הכי קטנה כ5 דקות על הצד הראשון, ועוד כ3 דקות על הצד השני.

מקבלים חביתה סופר תפוחה ואורירית.

בפעם הבאה הגירסה המשודרגת עם תפו"א.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
אני אוהב אותה עם בצל וירק.

מטגנים קודם את הבצל, כשהוא כמעט מוכן מוסיפים את הירק לטיגון קצר. מוסיפים לקערית עם שתי ביצים, רבע כוס חלב, מלח + פפ"ש וטורפים הכל היטב.

יוצקים למחבת, מניחים מכסה ומעליו מגבת מקוווצ'צ'ת ומטגנים על גבי הלהבה הכי קטנה כ5 דקות על הצד הראשון, ועוד כ3 דקות על הצד השני.

מקבלים חביתה סופר תפוחה ואורירית.

בפעם הבאה הגירסה המשודרגת עם תפו"א.
אומלט
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל

שמלת תחרה1

Well-known member

מקסים 45

Well-known member
הרעיון דומה.

"אומלט" זו בעצם המילה הצרפתית לחביתה. הרעיון מאוד דומה, רק שלחביתה הזאת מתווספות תוספות מגוונות בשלב העשייה. למשל תוספת שומן כלשהו לבלילה כמו חמאה, שמנת או אפילו חלב. אלו יהפכו אותה לקלילה ואוורירית ולרב לא נהפוך אותה להשחמה משני הצדדים. לדוגמא: טורפים ביצים בקערה עם מעט מלח ומעט שמנת ומעבירים למחבת עם מעט שמן קנולה עד להתגבשות ותחילת השחמה מהצד התחתון. מוסיפים לחצי מהאומלט תוספות לפי בחירה כמו: גבינה, בצל מטוגן, תרד, עגבניות, תירס, ארטישוק, זיתים ובערך כל מה שמתחשק לנו. מקפלים את האומלט לשניים וממשיכים עוד כדקה על אש נמוכה, רק כדי לחמם את התוספת שבפנים ויש לנו אומלט לתפארת

 
הרעיון דומה.

"אומלט" זו בעצם המילה הצרפתית לחביתה. הרעיון מאוד דומה, רק שלחביתה הזאת מתווספות תוספות מגוונות בשלב העשייה. למשל תוספת שומן כלשהו לבלילה כמו חמאה, שמנת או אפילו חלב. אלו יהפכו אותה לקלילה ואוורירית ולרב לא נהפוך אותה להשחמה משני הצדדים. לדוגמא: טורפים ביצים בקערה עם מעט מלח ומעט שמנת ומעבירים למחבת עם מעט שמן קנולה עד להתגבשות ותחילת השחמה מהצד התחתון. מוסיפים לחצי מהאומלט תוספות לפי בחירה כמו: גבינה, בצל מטוגן, תרד, עגבניות, תירס, ארטישוק, זיתים ובערך כל מה שמתחשק לנו. מקפלים את האומלט לשניים וממשיכים עוד כדקה על אש נמוכה, רק כדי לחמם את התוספת שבפנים ויש לנו אומלט לתפארת

אכן דומה, כמו שלחביתת עין .מצייניים עין. ולא אומרים רק חביתה.
 
אני אוהב אותה עם בצל וירק.

מטגנים קודם את הבצל, כשהוא כמעט מוכן מוסיפים את הירק לטיגון קצר. מוסיפים לקערית עם שתי ביצים, רבע כוס חלב, מלח + פפ"ש וטורפים הכל היטב.

יוצקים למחבת, מניחים מכסה ומעליו מגבת מקוווצ'צ'ת ומטגנים על גבי הלהבה הכי קטנה כ5 דקות על הצד הראשון, ועוד כ3 דקות על הצד השני.

מקבלים חביתה סופר תפוחה ואורירית.

בפעם הבאה הגירסה המשודרגת עם תפו"א.
עין משלוש ביצים - להתענג...שרוף בקצוות...
 

GoldenEyes

Well-known member
אוהב אותה מטוגנת עד שהיא כהה מבלונד אבל לא שרופה
 
למעלה