אייל סייג מכה שנית

מתני8

New member
כבר חשבתי שאני היחיד שאלו המספרים שהוא מכיר..תודה,

ושוב בדיוק הגישה, למה לא ללמוד לצלול בעולם שבו אם לא עמדת בהישגים הנדרשים ממך, המדריך רשאי לא להסמיך אותך, ולדרוש ממך (כמובן בנימוס וברוח טובה) ימי קורס נוספים עד שתגיע לרמה הנדרשת?
&nbsp
ובכן התשובה היא כמו תמיד כסף, ולכן סוג של "נדפקנו" בעולם הזה בו אנו חיים, ולכן העסק הזה ימשיך להתגלגל ככה :(
&nbsp
מתן.

dovella

New member
בדקתי !

מה שמקובל בעולם לא תקף בארץ ( ראה אוגדן הצלילה)
לגבי הקורס השני אתה טועה(ראה אוגדן הצלילה)
לגבי רמת ההדרכה אני מסכים, ואני טוען שלא משנה באיזה ארגון אתה מדריך, אלא מה אתה יכול להעביר

דב

גם אני בדקתי

אני דיברתי על סטנדרטים של אירגונים בעולם.
ההבדל בין ישראל לשאר העולם זה שבארץ חובה לפחות 6 צלילות מים פתוחים בשביל הקורס הבסיסי (במקום 4). בקורס השני צריך לפחות 6 צלילות במקום 5.

giladshay

New member
מתן- אתה מתלהב (אולי מקורס פאנדיז שעשית ב- GUE) ומקצין

לכיוון לא נכון.

אתחיל מזה ש- GUE כן היו בארץ. כ"כ, אם היית מצליח לאסוף מספיק אנשים- ייתכן ולא היית צריך לרוץ לחו"ל. אני כמעט בטוח שאתה יודע שפרטים נוספים ניתן לברר או דרך אתר הבית שלהם, או אצל אהוד ארקין, ואם הוא לא הנציג שלהם בארץ יותר- אפשר לפנות לשלומי פלניצקי, אבל... זאת לא הנקודה

אתה החלטת ללכת על כיוון מסוים- אחלה

מאחר ומדובר בעולם דמוקרטי (בחלקו לפחות
)- אנשים אחרים יעדיפו אירגונים אחרים.
מה תגיד להם- לא
מה תגיד להם- אני צולל טוב יותר ונכון יותר
מה תגיד להם- בזכות רמת הצלילה שלי, השוניות יחזיקו מעמד לאורך זמן ממושך יותר

אתה מסכים איתי שמדובר בנישה מגוכחת- לא כך

אני מסכים שהשיטה הכללית של GUE- מעניינת ביסודה, אך לא מתאימה לכול אחד.
בארה"ב למשל (לפחות בפיניקס אריזונה)- מרבית הצוללים לא אוהבים את הגישה הפנאטית של GUE.
גם אני, אי שם בשנת 2007, התלהבתי מהגישה של GUE ורכשתי ציוד תואם לקראת FUNDIES, ציוד שברובו שוכב כיום כאבן שאין לה הופכין, ציוד יקר מאד, ה- TOP שב- TOP, גלגלות למיניהן וכיו"ב...
למשל, אני אוהב לצלול עם ההלסיון שלי (מומלץ GUE) כמו שאני אוהב לצלול עם הווקטור1000 הישן והבלוי שלי.
האם זה הופך אותי לצולל טוב יותר/פחות

אני טוען שלא

אני כן טוען שהמודעות של צולל- היא היא החשובה.
הבעיה היא שלא כול הצוללים מפתחים מודעות כזאת מייד לאחר הוצאת רשיון הצלילה וכן צריך לעורר את תשומת ליבם לנושא.
אני משוכנע שמרבית המדריכים (לפחות בארץ), כן מסבים את תשומת ליבם של החניכים שלהם לנושא מודעות הסביבה התת מימית.
אם נתקלת בצולל שאינו שומר על הסביבה, הדרך הטובה יותר, לדעתי, היא לגשת אליו מתחת למים ולהרחיק אותו בעדינות מאיזור המפגע ולאחר מכן להסביר לו בעדינות מחוץ למים מה לא היה בסדר.

אם אתה רוצה להמשיך להתלונן בפני מדריכים/ארגונים שאינם עושים את מלאכתם כראוי- זאת לדעתי יהירות לשמה.

מתני8

New member
תשמע, אתה מפספס את הנקודה:

כל הפיסקה השנייה שלך - מגוכחת לחלוטין - ברור שאני מסכים איתך, ולא כופה דעות על אף אחד. חבל שאתה לוקח את הדיון לכיוון הזה :(
&nbsp
אני מצטער בשם חשבון הבנק שלך שרכשת ציוד צלילה שאתה לא משתמש בו (מגוחך לחלוטין בעייני), ובפרט שרכשת (אני משער) גלגלת יקרה שאין בה כל צורך לקורסים כמו fundies (ולמען האמת, לא צריך לקנות גלגלת בכלל - חבל על הכסף).
&nbsp
צר לי שאתה מקובע בחשיבה שלך על ארגון כמו GUE שהם פנאטים או "צבאיים" וכד', שוב על בסיס זה ששמעת כל מיני דברים, צללת עם כל מיני אנשים, אבל בסופו של יום לא הרמת את הכפפה וניסית קורס שלהם, איך מבססים דעה על סמך קריאה באינטרנט ולשמוע דברים יד שניה? זה אפשרי אבל נקודת המבט שלך צרה מדיי.
&nbsp
לפני שנחזור לנושא המקורי - ב GUE ממש לא פנאטים, ממש לא תחושה של "צבא". ממש לא הכיוון הזה... אתה מדבר על מודעות - אחד הדברים החשובים שעובדים עליו בכל קורס GUE הוא מודעות - הן לקבוצה, לעצמך, ולסביבה.
&nbsp
צלול עם איזה ציוד שבא לך - מי אני או כל מישהו אחר שנגיד לך עם מה לצלול? :)
&nbsp
בחזרה לעניינינו - שים בצד את כל הציוד המדוגם והיקר, את ה"גישה הפנאטית" (אני הרי לא אגרום לך לשנות את דעתך לגבי GUE נכון?
), ותסתכל על הפלוסים הממש אדירים ברמת ההדרכה, וקח את אלו ותיישם אותם בארץ למשל - נשמע לי כמו אחלה רעיון

&nbsp
ברור שכל חניך באילת למשל רואה סרט על שמירה על הסביבה, מבקר במצפה התת ימי, ואומרים לו שצריך לשמור על הסביבה, לא להרחיף חול וכד'. האם מקפידים על זה באמת?! ברור שחלק כן וחלק לא - מי מטפל בחלק שלא מקפידים?
&nbsp
אני חוזר לעניין שפה אני "סוג של" מסכים עם אייל סייג - עקב שיקולים כלכליים נטו - הדרכת הצלילה בעולם (וכפועל יוצא של זה בארץ) יורדת ברמה, בהשקעה, והכל בשביל לקחת שקל פחות מהמתחרה ולהוסיף גם חולצת לייקרה על הדרך, בשביל שבסוף כשאתה גילעד או אני מתן הולכים לצלול, סביר כבר שבדרכנו ליתוש באילת נעבור בענן חול ענק או ניתקל בצוללים ששוברים אלמוגים וכד'. כמו שכשאתה נוסע בכביש ואיזה ערס נוהג כמו השד יודע מה, אתה שואל את עצמך "מי נתן לו רשיון?!" - וכמו עם תופעת הערסים בישראל, גם תופעת הצוללים הגרועים לא תיעלם (וכתבתי ואני חוזר - גם GUE לא יעזרו כי גם אצלהם מוסמכים צוללים שהם לא להיט בלשון המעטה), אבל יהיה נחמד שיישבו ויחשבו על דרך למזער את התופעה.
&nbsp
מתן.

giladshay

New member
כנראה ש- bkeilat צדק, אבל בכ"ז אענה לך

"אני מצטער בשם חשבון הבנק שלך שרכשת ציוד צלילה שאתה לא משתמש בו (מגוחך לחלוטין בעייני), ובפרט שרכשת (אני משער) גלגלת יקרה שאין בה כל צורך לקורסים כמו fundies (ולמען האמת, לא צריך לקנות גלגלת בכלל - חבל על הכסף)".
תשאיר לי בבקשה את ניהול חשבון הבנק שלי באחריותי. אם אצטרך למצוא מישהו שינהל לי אותו- אדע למי לפנות!

"צר לי שאתה מקובע בחשיבה שלך על ארגון כמו GUE שהם פנאטים או "צבאיים" וכד', שוב על בסיס זה ששמעת כל מיני דברים, צללת עם כל מיני אנשים, אבל בסופו של יום לא הרמת את הכפפה וניסית קורס שלהם, איך מבססים דעה על סמך קריאה באינטרנט ולשמוע דברים יד שניה? זה אפשרי אבל נקודת המבט שלך צרה מדיי".
תקרא שוב מה שכתבתי בפיסקה השלישית. דוקא לא פסלתי את GUE על הסף, אלא רשמתי מה אחרים חושבים על הגישה שלהם. יש להם המון דברים הגיוניים, אך יש לי בעיות אחרות עם הגישה שלהם. בנק' הזאת אני מעדיף לחדול כי זה ממש לא נוגע לשרשור.

בהקשר לנושא המרכזי בגינו נפתח השרשור. יש כאלו שעושים זאת טוב יותר ממני ולא נשאר לי אלא לציין שאני תומך תמיכה מלאה בקותי.

יiאב ל

New member
הבעיה היא שיש יותר מדי צוללים.

לכן מה שנכון לעשות הוא להגביל את מספר ההסמכות, נאמר 100 הסמכות בשנה.
ונראה מה יש לאייל סייג לומר על זה!

ilanbt

New member
רעיון מצויין

אני בכלל חשבתח על איסור צלילה באילת זה גם יפתור את בעיית התאונות צלילה מהפעם הקודמת.

menimm

New member
למה לא לעשות כמו בלימודי נהיגה ? טסט בסיום הקורס !

בסיום קורס, יצטרכו הצוללים לעבור מבחן מעשי - טסט.
&nbsp
יהיו בוחנים בלתי תלויים מטעם הרשות או נוסחה אחרת להגדרת הטסטר, אולי מורי יהיה הבוחן ?

מי שלא יעבור טסט יוכל לקבל הסמכה של המועדון מחויבת בליווי באילת.
מי שיעבור את הטסט יקבל "רשיון בלתי מוגבל"..
&nbsp
כמובן שזה תופס על הסמכות חדשות ...

למעלה