אייל סייג מכה שנית

קותי

New member
אייל סייג מכה שנית

לטובת החברים שלא נחשפו לנושא בפייסבוק:

אייל סייג העלה את הפוסט הבא בפייסבוק:

היום ה 20.12.2014 שוב ניתקלתי במהלך צלילה מודרכת עם חברי עלי ראס באדם מבוגר ביחד עם שלושה ילדים כבני 12 זורעים הרס בדרכם למעמקי הים לבדם ללא מדריך או מוביל קבוצה מוסמך ולא יכולתי שלא לחלוק את המראה שנתגלה לעיני אתכם בפייסבוק !! (שלא נדבר על העיניין הבטיחותי פה שזה נושא אחר לגמריי) !
אני יודע שהדעות שלי מעצבנות הרבה גורמים אינדיבידואלים לגבי איך שתעשיית הצלילה באילת ובמיוחד בשמורת האלמוגים שלנו חייבת לעבוד ודעתי היא ש כמו שבשאר העולם צריך להנהיג אך ורק צלילות מודרכות לצוללים ולהפסיק להשכיר ציוד לצוללים שרק סיימו את הכשרתם הבסיסית וישר הולכים לצלול בחבורות עם משפחתם ,חבריהם , חברותיהם , דודם , ובני דודם , ואחיינהם , וסבם , וסבתם !!(מקווה שלא שכחתי אף אחד ....) וכל זה ללא שום פיקוח וללא שום הדרכה והכוונה !!! צוללים אלו אינם מכירים את אתרי הצלילה באילת ונקודות הכניסה והיציאה , אינם מכירים את מסלול או פרופיל הצלילה הנכון וחלוקות האוויר,אינם בקיאים ומיומנים בטיפול במצבי חירום מסכני חיים , אינם מיומנים בהכרת בעלי החיים הימיים ודפוסי התנהגותם, אינם בקיאים בטבלאות הצלילה ונהלי החירום , אינם מפוקחים על העומק בו הם צוללים , מחזירים כל הזמן מכלים ריקים מאויר עקב תכנון לקוי ,אינם מיידעים אף אחד על צלילות הלילה שהם מבצעים בשמורה , וברוב המקרים אינם צוללים עם ציוד מתאים ותקין ובעיקר משקל נכון !!!(150-120 ש"ח ליום ציוד! הכי זול בעולם! ).
צוללים אלו הם ברמת צלילה נמוכה מאוד ולפעמים גם לא צללו שנים רבות , ואינם מעוניינים לצלול עם מדריך בשום פנים ואופן כי "למה לממן סוכן " צוללים אלו הורגלו שאפשר אחרי הקורס הבסיסי להשכיר ציוד ולצלול לבדם באילת אך לא בשאר העולם וזה בסדר מבחינתם ! (ושאף אחד לא יעז להגיד לי שצלילת הרענון החפיף הזאת מספיקה) .
אז אני אומר !!! אני אייל סייג אומר !!!! די !! די !!! דיי !!! להפקרות הזאת !!! מספיק להרוס לנו את השמורה היפיפייה שנותרה לנו !! כל הצוללים הישראלים הותיקים והמנוסים שיסלחו לי !כבודכם במקומם מונח ואני אוהב את אתכם הצוללים וכל אלו שמפרנסים אותי בכבוד ! אבל אתם חייבים להבין שאין לי שום דבר אישי נגד אף אחד מכם או נגד שום מועדון צלילה כזה או אחר כי את כולם אני מכבד ! אבל מה שקורה בתעשיית השכרות הציוד וצלילות ללא פיקוח בשמורה הוא פשוט אסון והעונה הבאה עדיין לא החלה !!!!
שכינינו ממזרח ומהדרום הערביים עובדים כל כך יפה ומסודר בצלילות עם פיקוח מדריך או מוביל קבוצות מוסמך והעסק שם עובד כל כך יפה ומסודר !!! אבל אצלנו כמו בישראל רק סדום ועמורה !!! אני את שלי אמרתי והווידאו ידבר בעד עצמו .
This Is how Novice divers dive in Eilat Israel 2014 ! they just rent the gear very cheap 25 Euro for a full set including 2 tanks and weights !!!!!!!!!! (in various dive centers)and they go to dive without Divemaster or Instructor and destroy our nature reserve and no one care about it !! this Divers go in groups and they are not aware of the local rules and regulations neither the safety rolls and ability of risks management!! not mention rescue in the water if needed ! i fight with this every day of my life here as a diving instructor but i stand alone in this as no one wants to lead guided divers in Eilat !! i'm not afraid of no one and willing to confront anyone that disagreed with my opinions !! what a shame how the dive industry in israel works ! what a shame !! i can't stand it

למי שלא היה פה אז ולמי שזכרונו קצר - אצרף קישור לסאגה הקודמת.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=216&messageid=7826010

ואני כתבתי:

עוד פעם אתה עם השטויות שלך. כן, כן, אתה, אייל סייג.

עברנו את זה כבר פעם אחת לפני די הרבה שנים. אז שלחת לרשות הצלילה מכתב שבו כתבת את אותן שטויות ודחקת בהם לתקן תקנה שבאילת ניתן יהיה לצלול רק צלילות מודרכות. למזלנו נכשלת.

קודם כל, תפסיק עם השטות הזאת "כמו בשאר העולם". הצבע על מדינה דמוקרטית אחת (דמוקרטית אייל, זה משהו כמו מדינת ישראל - ומדינות ערב בהן שולט מלך או רודן הן לא דמוקרטיות) שיש חוק או תקנה שצלילות חייבות להיות מודרכות. רמז: אין כזאת.

דבר שני, אני לא מצלם אבל כל פעם שאני צולל באילת, באותם מקומות כמו זה שצילמת (משטח חולי עם אלמוג פה ושם) אני רואה קבוצות מובלות בידי מוביל קבוצה או מדריך (בקורס). ונחש מה? אני רואה דברים דומים. אז מה אתה מבלבל את המוח עם חוקים ותקנות מהסוג הזה.

כמו בכל שמורת טבע, אם אתה רואה מישהו שמשחית את הטבע, אתה יכול לפנות לפקחים, להראות להם את הצילומים ולבקש שיעשו את עבודתם. תקנה שתמנע מאנשים שרובם צוללים מוסמכים ותיקים, לבוא ולצלול בלי שמדריך או מוביל קבוצה, שאתה ודומיך הסמכתם לפני שבוע, יזיין להם את השכל!

שמת לב שבהודעות שלך בהמשך לקטע שהעלית כתבת שהסמכת הדייב מסטרים והמדריכים לוקה? מי מסמיך אותם? אני? אדון אייל סייג מדריך בכיר?

תסמיכו מדריכים יותר טובים, תשכנעו את הרשות שמדריך צלילה צריך לעמוד בסטנדרטים יותר גבוהים, ואולי בסוף תקבלו צוללים יותר טובים. אם אתה רוצה לחיות במדינות שכופות על צוללים לצלול בצלילה מודרכת, כדאי שתשקול לחיות במדינות אחרות, לא דמוקרטיות. בדיקטטורות אנשים מתנהגים תמיד יותר יפה. הם מפחדים. אבל אני לא רוצה לחיות באחת כזאת. אני חושד שיש עוד הרבה כמוני.

וכן, אני גאה להיות אחד מ"הגורמים האינדיבידואלים שהדעות שלך מעצבנות אותם". רק בוא נתקן משהו: הדעות שלך הן זכותך המלאה. הבעיה היא לא עם הדעות (שזה דבר שמותר שלכל אחד יהיה - ובכל השינויים האפשריים). הבעיה היא עם המעשים שלך והרצון שלך להביא לחקיקה כופה, בנושא שאין מקום לעשות זאת.

ואני מפרסם את התגובה שלי בכוונה בדף שבו מי שעשה share להודעה שלך הוא ראש רשות הצלילה מכיוון שאני מאד רוצה שהוא יקרא בנוסף לשטויות שלך, גם את השטויות שלי.

yoe66

New member
האם תשובה הגיונית יותר לסוגיה, היא לא החמרה של תנאי ההסמכה

לקורס צלילה?
ראיתם פעם מישהו שלא הוסמך?
(ראיתי פעם אחת)
זה די נדיר, לא?
אני חושש שמה שמוביל את תעשיית קורסי הצלילה הוא כסף בצורה קיצונית
כל מועדון יחשוש להחמיר את תנאי ההסמכה, כי לא יבואו אליו לקורסים

ברור שיש אנשים שלא מוסמכים בסיום קורס!!!

אני מדריך בדיפ סיאם.
רק אתמול מישהי לא הוסמכה בסיום הקורס שלה ונשארה לעשות עוד צלילות תיגבור עד ההסמכה.
חוץ מזה... כבר היו לא אחד וגם לא שניים שלא הייתי מוכן להסמיך ואני מכיר עוד כמה מדריכים מכל מני מועדונים בארץ שלא היו מוכנים להסמיך.
תמיד יהיו מועדונים ומדריכים גרועים בכל העולם שיסמיכו כל דבר שזז בשביל הכסף. אבל בשביל זה צריך אכיפה על הקורסים ולזרוק מדריכים גרועים.
דרך אגב... חלק נכבד מהצוללים שרואים שמרחיפים חול עשו את הקורס בחו"ל!!!

yoe66

New member
זהו, שאני לא כותב על כאלו

אני אומר להחמיר את התנאים ואל להסמיך את אלו שלא שולטים היטב בעצמם
לא רק את אלו שמסכנים את עצמם שברור שאין להסמיכם

Squid

New member
אני מקווה שמי שיושב עכשיו בראש הרשות לא מכניס לעצמו

שטיות לראש בעקבות החכמולוג המתנשא הזה. בכל מקרה, אנחנו נהיה מוכנים ומזומנים עם כל האמצעים המשפטיים לעצור מהלך כזה.

אבי ע

New member
תודה לך, אייל סייג!

בימים קשים אלו בהם התעבורה בפורומים נהיית קטנה יותר, אין כמו פרובוקציה עסיסית ומטופשת כדי לשפר את המצב.
באמת תודה

אפשרי ליישם עם מגבלות מסויימות

זה לא כזה נוראי (סליחה קותי...)
אם החובה של צלילה מודרכת יהיה לצוללים עד כוכב שני
למעט מקרים שיש איתם צולל בדרגת דייב מאסטר ומעלה
אפשר גם התנייה של צלילות קודמות (מי שצלל מעל X צלילות פטור)
השאלה היא במה זה יעזור?
מה שאני רואה זה שגם בצלילות מודרכות המדריך לא ממש שם לב וצוללים עולים ויורדים בחוסר איזון נוראי
שוברים אלמוגים ומרחיפים חול.
אם רוצים להעלות את הרמה אז כמו שקותי כתב, תתחילו בהעלאת רמת ההדרכה והובלת הקבוצות.
דבר נוסף, אני מבין שההצעות של אייל סייג לא לרוחם של רוב החברים פה ולפעמים גם לא לרוחי
אבל יש פה קצת היסחפות לדעתי באיך שאתם מציגים אותו כאדם הזוי שכל מה שהוא רוצה זה לדפוק את הצוללים.
אל תסכימו, תתנגדו, תילחמו אבל בכבוד.
חזי

קותי

New member
אפשרי בוודאי אבל לא רצוי

בדיוק כפי שכתבת, חזי, במה זה יעזור?
&nbsp
הרבה מהרחפת החול נעשית בצלילות מודרכות ובקורסים. כלומר בוודאי שגם אם יש בעיה - צלילות מודרכות הן לא הפתרון שלה בשום אופן.
&nbsp
אף אחד לא מציג אותו בשום אור הזוי. כל מה שצריך זה להביא את דבריו כפי שהם. כך עשיתי גם לפני 12 שנים וגם עכשיו. דבריו מדברים בעד עצמם.
&nbsp
צריך להבין, חזי. אינני מכיר באופן אישי את אייל סייג. אין בדברי שום דבר המתייחס אל אייל לגופו. הדברים שהוא אומר הם הזויים, ומסוכנים מכיוון שהוא פעל בעבר בניסיון ליישם אותם. ההתנגדות היא למה שנאמר - לא לאיש.

קותי

New member
אייל סייג הגיב לדברי במקום שלי כבר אין גישה אליו

או בגלל שבעל הדף החליט שהעסק עבר את גבול הטעם הטוב ומחק אותו, או בגלל שבעל הדף הגביל את הצפיה שלי, או בגלל שאייל סייג החליט לא לאפשר גישה להודעה שלו. לא חשוב.

אבל מכיוון שבהתייחסות שלו התייחס אייל סייג לחברי פורום תפוז, אני מרגיש צורך
לשתף אתכם בתגובה שלו שהספקתי לשמור לפני שהגישה שלי לדף הפכה לבלתי אפשרית:

תשמע טוב אדון קוטי וייס ! אתה יודע טוב מאוד שאני לא עושה חשבון לך ולכל חבריך בפורום תפוז ! אז תרד לי מהפייס בוק שלי ותחזור ללכלך עליי בפורום שלך בו אתה שולט ! עם אוכלי חינם כמוך שלא איכפת להם מכלום חוץ מטובתם האישית אני לא מתעסק ושם על כל מה שאתה אומר זין ואפילו בגדול !! ואני מזמין אותך בכל עת לאילת בכדי שאוכל להגיד לך מה שאני חושב עליך בפרצוף יזבל !

אתה לא שווה להתייחסות מצידי כי הדיבור שלך מסריח מיסודו ! אז אני אתייחס רק לאלו שמדברים בכבוד ומביעים את דעתם לדבריי לטוב או לרע ! סוף פסוק !

ועל כך השבתי:

לשמוע טוב, אדון אייל סייג, אני כבר לא יכול כי הזיקנה גרמה לזה שאני כבר לא שומע כל כך טוב. אבל לקרוא אני יכול, בעיקר כשאני מרכיב משקפיים.

אני לא רוצה ולא צריך שתעשה חשבון לי או לחברי בפורום תפוז. אני לא יודע אם שמת לב אבל אני לא נמצא בפייסבוק שלך. אתה מגיב לי, ואני מגיב לך, בפייסבוק של שלומי ...

אתה לא מעניין אותי אבל אם תנסה להגביל את הצלילה של צוללים עצמאיים באילת, אני ארדוף אותך עד חורמה בכל פורום ציבורי שאוכל לפרסם את דברי. אתה לא מבין מה זו דמוקרטיה ומה זו חירות הפרט, וזה הדבר שחשוב לי. ההצעות שלך לא יביאו לשום דבר מכיוון שעיקר הרחפת החול נעשית בצלילות מודרכות ובצלילות לימוד. הדבר היחיד שהן יביאו זה ליותר הכנסה לך ולמדריכי צלילה אחרים, על חשבון החופש שלי. בדמוקרטיה, כשאתה מגביל את חופש הפרט, אתה צריך סיבה טובה מאד. בדמוקרטיה, אתה צריך להראות שההגבלה מביאה לשיפור משמעותי במשהו חשוב. גם חלק מהתאונות הקטלניות קרו בצלילות מודרכות (זוכר את דורי אברבנאל?).

ואתה לא צריך להזמין אותי לאילת מכיוון שאני מגיע לשם לפחות פעם פעמיים בחודש כדי לצלול ללא הזמנה. גם חופש התנועה הוא חלק מהדמוקרטיה הנהדרת שיש לנו כאן בארץ. כשאני מגיע לצלול אין לי זמן לשמוע בפרצוף שאתה חושב עלי שאני זבל. יש לי דברים יותר טובים לעשות.

אני רק אדאג לצחצח שיניים טוב וללעוס מסטיק כדי שהדיבור שלי לא יהיה מסריח מיסודו. יום טוב לך.

yoe66

New member
חצי עוף: העקרון שעליו אתה מבסס את טיעונך אינו דמוקרטיה

זו אמנם טעות נפוצה ומובנת אבל עדיין טעות
העקרון הוא חופש הפרט
נכון שלרוב במדינות דמוקרטיות יש גם חופש פרט
אבל זה אינו משהו מובנה בחוק ויכול להתקיים בנפרד
גם ברוב הרפובליקות יש חופש פרט

giladshay

New member
חזרתי עכשיו מהרצאה מאלפת של עמוס נחום בבליץ ר"ג, הרצאה בה

נכחו אף מס' חברי פורום.
לעניינינו, עמוס מצא פתרון לא רע לכול הנושא.
בשורה התחתונה, אלו שעושים חרבנה לריף- תשלחו אותם לצלול בכחול.
האם יהיו בכלל כאלו שיעשו את זה- זאת כבר שאלה אחרת... לדעתי לא הרבה...

למעלה