קשר עסקי? אתה קצת לא בכיוון
אין כל קשר עסקי ביני לבין ארגון צלילה כלשהו למיטב ידיעתי.
מאידך, כצולל ככל הצוללים עברתי הכשרה פה ושם, ואני חושב שזכותי לומר מה מצא חן בעיניי יותר ומה ניראה (לי) נכון יותר
לגבי כמה צלילות עושים באיזה קורס - שוב בארץ אמנם צריך יותר (תודות לרשות
), אבל בעולם המצב ממש ממש לא כזה מזהיר. וגם אם אנו בארץ, ויש מספיק צלילות בקורס, זה רק חלק מהעניין. מה עושים בצלילות ומחוצה להן הוא גם חלק חשוב.
באשר לרמת הדרכה, השקעה בחניכים וכו', מה לעשות, יש נורמה ויש מעל הנורמה. הפואנטה ב GUE היא שהם מראש קבעו נורמה גבוהה למדריכים, והם אינם מוכנים לחרוג ממנה במילימטר. תעשה קורס שלהם אני ממליץ בחום (מצריך טיסה לחו"ל כיום אבל שווה בהחלט את ההשקעה
).
נ.ב. אז איך למשל שומרים על רמת הדרכה גבוהה?
דמיין שכל מדריך היה צריך:
-לחדש כל שנה רשיון הדרכה - לא ע"י תשלום לארגון ומילוי טפסים - אלא ממש לפגוש נציג בכיר של אותו ארגון לקבלת עידכונים במערך ההדרכה, בשילוב בדיקה שהוא אכן עומד בסטנדרטים (בדיקה = צלילה במים
).
- לגשת כל 3 שנים (אם אני זוכר נכון) לקורס מדריכים מחדש (לאו דווקא כחניך, אלא להשתתף בו באופן פעיל בצלילות ובחלקים התאורטיים).
תוסיף יחס מדריך-חניך במים 1:3 - מדהים פתאום כמה זמן יש להתעסק עם כל חניך.
תוסיף לזה 100% פידבק על המדריך מהחניכים (למה אני מתכוון? אחרי כל קורס GUE אתה כחניך מחוייב למלא משוב באינטרנט על המדריך - אחרת אין תעודה).
תוסיף לזה בכל סוף יום קורס החניכים עוברים עם המדריך על וידאו של הצלילות של אותו יום (איזה כלי נהדר לשיפור חניכים במים).
אז למה לא כל קורס צלילה ניראה ככה?
שוב אני חוזר, לך ספר למתעניין בקורס צלילה שהמדריך רוצה 500-600 יורו לחניך על 4 ימי קורס... לא כולל דמי הרשמה, הוצאות אישיות של החניך ושל המדריך (מתחלקות שווה בשווה בין החניכים), ושצריך ציוד ספציפי שלא תמיד ניתן להשכיר; יוצא הרבה כסף בשביל ללמוד לצלול? פה אייל סייג צודק בטענה, שזול מתחיל באות הראשונה של המילה זול
, ושתאכלס הכל כולל הכל מונע משיקולים כלכליים, וחבל
שוב בחזרה לנושא הדיון המקורי - מודרכות חובה לכולם לא יפתור כלום - הפיכת כל קורסי הצלילה לקורסים של GUE גם לא יפתור כלום (בעצם יפתור - אף אחד לא יצלול זה יוצא יקר מדיי חחחחח). אז מה עושים? השד יודע אני לא מדריך צלילה מאיפה לי יהיו תשובות על זה?
מתן.