איילון מזרח

מצב
הנושא נעול.

euronitzan

New member
כאחד שבימים אלה ממש מנסה להוציא

יש כאן "העדפה" לרכב הפרטי
כי אין שום אלטרנטיבה. מה שקורה זה שפשוט גדל נפח התנועה, ויש פחות פקקים. אם ינתן שירות מסילתי טוב, אנשים לא ימלאו את הכביש הזה... משום שהם יעדיפו את הרכבת התחתית. לכן, הפיתרון הנכון הוא לפתח את שניהם.
רשיון לרכב פרטי אני יכול להגיד לך שאלמלא המצב בסופ"ש (קרי העדר תח"ץ) לא הייתי מבזבז את הזמן והכסף על הרשיון המטופש! אני בטוח שאני לא היחיד במצב הזה, אולם במצב שבו לאדם X כבר יש רשיון ורכב, הוא גם ישתמש בו באמצע השבוע. זה חבל!

../images/Emo45.gif

רשיון לרכב פרטי אני יכול להגיד לך שאלמלא המצב בסופ"ש (קרי העדר תח"ץ) לא הייתי מבזבז את הזמן והכסף על הרשיון המטופש! אני בטוח שאני לא היחיד במצב הזה, אולם במצב שבו לאדם X כבר יש רשיון ורכב, הוא גם ישתמש בו באמצע השבוע. זה חבל!

OMER G17

New member
מה? אל תוותר על רישיון כ"כ מהר...

גם אני בעד תח"צ ומקווה שבעתיד אסע לעבודה וחזור ברכבת/אוטובוס...משהו..אבל אני בכל זאת יוציא רישיון...אתה צריך את זה לטיולים...לנסיעות ארוכות...לאיזורים כפריים...לחו"ל...אל תמהר לוותר על רישיון נהיגה

על רשיון לא, אבל על רכב פרטי - כן!

גם אני בעד תח"צ ומקווה שבעתיד אסע לעבודה וחזור ברכבת/אוטובוס...משהו..אבל אני בכל זאת יוציא רישיון...אתה צריך את זה לטיולים...לנסיעות ארוכות...לאיזורים כפריים...לחו"ל...אל תמהר לוותר על רישיון נהיגה
על רשיון לא, אבל על רכב פרטי - כן!

שמש27

New member
בהחלט נכון, לצערי

יעברו כמה שנים טובות עד שיהיה מעשי
לוותר על בעלות על רכב פרטי בארץ (כמו הרבה מתושבי מנהטן וטוקיו), כשרמת התחבורה הציבורית תאפשר זאת...
בהחלט נכון, לצערי
ובזמן האחרון למדתי זאת על בשרי... עקב שלילת רישיון, נסעתי בתחבורה הציבורית מהבית לעבודה. הבית - בגבול יפו-בת ים, בסוף שדרות ירושלים. העבודה - בתל-השומר. ברכב: קלי-קלות. יוצא למחלף וולפסון, נוסע על איילון עד הולץ, שם ימינה עד מסובים (כל דרך לח"י/דרך לוד) ומשם ישר עד לשער דרום של תה"ש. בלילה: 20 דקות. ביום: 30 דקות. אין פקקים. בתח"צ: סיוט. האפשרויות שעמדו לרשותי הן:
קו 18/25 משד' ירושלים למרכז בת-ים (רח' עוזיאל) ומשם 43 לתה"ש. סה"כ: שעתיים מינימום. לפעמים טיפה יותר.
קו 7 מבי"ח וולפסון (10 דקות הליכה מינימום) ואז 43 מצומת הולץ. סה"כ: קצת פחות משעתיים. (יכולתי להגיע לאזור צומת הולץ גם עם 41 שעובר ליד הבית (ברחוב אד קוץ') אבל זה לא יעיל. קו 7 מגיע יותר מהר.) בסופו של דבר, ננעלתי על הדרך הזאת:
קו 7 מרחוב היינה (פשוט הולך מזרחה, במקום עד לבי"ח וולפסון), ירידה בפינת יגאל אלון/לה-גווארדיה, והמשך בקו 35 מלה-גווארדיה עד תה"ש. סה"כ: שעה וחצי עד שעה וארבעים, כולל עמידה טוטאלית בקו 35 במשך שעה. זאת אומרת: בחלופה הכי טובה שהציעה לי התח"צ - פי שלוש מהזמן ברכב פרטי. ואגב, כמה דברים שגיליתי בתקופה הזאת: - אין אף קו שנוסע מיפו לתה"ש, ויותר מכך: מבי"ח וללפסון לבי"ח תל-השומר. זה די הגיוני שאנשים יסעו מבי"ח לבי"ח, לא? - אין אף קו, גם לא של קווים, שנוסע את כל דרך לוד לכל אורכה! כמה חבל! קישור מעולה בין מערב גוש דן למזרחו, שבכלל לא מנוצל ע"י התח"צ. עד כאן. תודה למי שקרא

קובי לו

New member
צודק !

בהחלט נכון, לצערי
ובזמן האחרון למדתי זאת על בשרי... עקב שלילת רישיון, נסעתי בתחבורה הציבורית מהבית לעבודה. הבית - בגבול יפו-בת ים, בסוף שדרות ירושלים. העבודה - בתל-השומר. ברכב: קלי-קלות. יוצא למחלף וולפסון, נוסע על איילון עד הולץ, שם ימינה עד מסובים (כל דרך לח"י/דרך לוד) ומשם ישר עד לשער דרום של תה"ש. בלילה: 20 דקות. ביום: 30 דקות. אין פקקים. בתח"צ: סיוט. האפשרויות שעמדו לרשותי הן:
קו 18/25 משד' ירושלים למרכז בת-ים (רח' עוזיאל) ומשם 43 לתה"ש. סה"כ: שעתיים מינימום. לפעמים טיפה יותר.
קו 7 מבי"ח וולפסון (10 דקות הליכה מינימום) ואז 43 מצומת הולץ. סה"כ: קצת פחות משעתיים. (יכולתי להגיע לאזור צומת הולץ גם עם 41 שעובר ליד הבית (ברחוב אד קוץ') אבל זה לא יעיל. קו 7 מגיע יותר מהר.) בסופו של דבר, ננעלתי על הדרך הזאת:
קו 7 מרחוב היינה (פשוט הולך מזרחה, במקום עד לבי"ח וולפסון), ירידה בפינת יגאל אלון/לה-גווארדיה, והמשך בקו 35 מלה-גווארדיה עד תה"ש. סה"כ: שעה וחצי עד שעה וארבעים, כולל עמידה טוטאלית בקו 35 במשך שעה. זאת אומרת: בחלופה הכי טובה שהציעה לי התח"צ - פי שלוש מהזמן ברכב פרטי. ואגב, כמה דברים שגיליתי בתקופה הזאת: - אין אף קו שנוסע מיפו לתה"ש, ויותר מכך: מבי"ח וללפסון לבי"ח תל-השומר. זה די הגיוני שאנשים יסעו מבי"ח לבי"ח, לא? - אין אף קו, גם לא של קווים, שנוסע את כל דרך לוד לכל אורכה! כמה חבל! קישור מעולה בין מערב גוש דן למזרחו, שבכלל לא מנוצל ע"י התח"צ. עד כאן. תודה למי שקרא
צודק !
אם היתה כבר הרכבת באילון דרום לבת-ים וראשל"ץ, הרי שהיית יוצא 15 דקות לפני הרכבת מהבית ברגל (או אולי פחות הליכה, לא יודע בדיוק) נוסע 10 עד 12 דקות לשלום ומשם יש מספר קוים לכוון תה"ש. סה"כ בין 35 ל-55 דקות, במקום בין שעה וחצי לשעתיים !! עדין, זו שערוריה שאין קישור נורמלי בין בת-ים, יפו ווולפסון לתה"ש !

נכון מאוד!

בהחלט נכון, לצערי
נכון מאוד!
אני גר גם כן בשד' ירושלים ולתה"ש הייתי נוסע ב-42 עד רח' סלומון ומחליף ל-35 בת"מ ישנה או עם 44 ועולה לקומה 7 בתמח"ת ומשם 35. אני גר ב-14 קומות אם אתה מכיר...

יהוושע

New member
יש רחוב בארץ ע"ש "אד קוץ'??????

בהחלט נכון, לצערי
לא ייאמן כי יסופר!! במה זכה ראש עיריית נ"י לשעבר בכבוד הזה? ועוד בחייו? אתמהה.

אוהד11

New member
הוא זכה בכך בשל ידידותו למדינת ישרא

לא ייאמן כי יסופר!! במה זכה ראש עיריית נ"י לשעבר בכבוד הזה? ועוד בחייו? אתמהה.
הוא זכה בכך בשל ידידותו למדינת ישרא
ועוד יותר מכך בשל ידידותו עם שלמה להט, כאשר הוא כיהן כראש עירית ת"א. אגב לקוץ' יש אחיין בארץ

Azazel

New member
לא נכון ולא נכון.

לא נכון ולא נכון.
יש לי רכב פרטי, ועדיין את רוב היוממות אני עושה באוטובוס, וגם לא הייתי מוותר על הרכב.

אדיה

New member
שיפורים בתחתית של לונדון?

לא גל סינוס, אלא חוק פרקינסון
מה שקורה בכל מקום בעולם בכבישים - זה סינוסיטיס : גודש עד סתימה מוחלטת - לפעמים במימדים שאיש לא חלם עליהם בארץ בסיוטיו הגרועים ביותר. איך המנגנון עובד? מוסיפים כבישים, נהגים מתעודדים להשתמש ברכב פרטי, הכבישים נסתמים מחדש, וחוזר חלילה. זה קרה בארץ בעבר וימשיכו לבזבז כאן כסף על כבישים מיותרים, כל עוד לא ישתחחרו מהאשליה ש"כביש מחלץ פקקים" לאורך זמן. הפתרון: אמצעי תחבורה בעלי פוטנציאל קיבול גבוה יותר, קרי תחבורה ציבורית, בעיקר מסילתית. גם אמצעים אלה מתמלאים עם הזמן, אבל בקצב איטי הרבה יותר, ואם לא משקיעים בהמשך פיתוחם מתהווה "ברוך" כמו ברכבת התחתית בלונדון (שתחזור להיות "מעולה" תוך שנים ספורות, עם השלמת כמה פרוייקטים המתוכננים עתה). לפי הסטטיסטיקה שנמסרה לי לא מזמן, כ-80% מנסיעות היוממות (לא נסיעות מזדמנות) לתוך לונדון מתבצעות ברכבות למיניהן. לא נראה לי שמספר זה קטן מאז.
שיפורים בתחתית של לונדון?
דוד, תוכל לפרט מעט אילו פרוייקטים בולטים מתוכננים (הוספת קווים או תחנות)? תודה, יובל

traiNir

New member
נכון, לכך התכוונתי

אני חושב שהוא התכוון
שאחרי שסוללים או מרחיבים כביש, עם הזמן הוא שוב מתמלא והופך פקוק, וכן הלאה. לדעתי זו אמירה די פשטנית, אבל יש בה גרעין של אמת. ככל שסוללים יותר כבישים, יותר מעדיפים להשתמש ברכב הפרטי (כי הכביש עכשיו פנוי!), העומס גדל והפקקים חוזרים. הפתרון הוא השקעה מאוזנת - תחבורה ציבורית מהירה ונוחה מצד אחד, ופתיחת צווארי בקבוק והגברת הבטיחות בכבישים מצד שני. סלילת כבישים מסיבית ללא פיתוח תח"צ לא תפתור את בעיות התחבורה (שלא לדבר על הנזקים הסביבתיים).
נכון, לכך התכוונתי
זוהי רק שאלה של זמן (בד"כ קצר) עד שהכביש המורחב\המחודש ייסתם. חבל!

Azazel

New member
לא "תאפשר".

בהחלט
אבל צריך להשוות את נתוני הק"מ-נוסע שכל אחת משתי החלופות תאפשר, והזמן שיעבור עד שכל אחת מהמערכות תמצה את מלוא הפוטנציאל שלה. זהו המבחן הכלכלי האמיתי.
לא "תאפשר".
אלא תגרור/תמשוך - אתה יכול לבנות כלי בעל קיבולת מצוינת, שלא תתרום בכלום, בגלל גישה לא נוחה, זמני נסיעה ארוכים ותדירות רעה לא יתרום כלום. ע"מ לתת "פייט" לפרייבט, התחבורה הציבורית צריכה לתת מענה חזק בפרמטר הראשון, להשתוות או לעקוף בשני, ולספק תדירות גבוהה מאוד בתוך גרעין המטרופולין לשלישי. אביא לך את עצמי כדוגמא. אני גר בתוך חיפה, ועוסק ביוממות לטכניון. הברירות שלי הן: א) אוטובוסים שעוברים כל 15 דקות, ולוקח להם בין 25 ל45 דקות להגיע + 500 מטר הליכה עד לתחנה. ב) אוטובוסים שעוברים כל 15 דקות ליד הבית + החלפת אוטובוס בעיר ( זמן נסיעה כולל - כשעה) ג) מכונית - 20 דקות בשעת שיא. אילולא הייתי תפרן, אין מצב בעולם שהייתי לוקח חופשי חודשי.

לצערי זה המצב הנפוץ בארץ

לא "תאפשר".
אלא תגרור/תמשוך - אתה יכול לבנות כלי בעל קיבולת מצוינת, שלא תתרום בכלום, בגלל גישה לא נוחה, זמני נסיעה ארוכים ותדירות רעה לא יתרום כלום. ע"מ לתת "פייט" לפרייבט, התחבורה הציבורית צריכה לתת מענה חזק בפרמטר הראשון, להשתוות או לעקוף בשני, ולספק תדירות גבוהה מאוד בתוך גרעין המטרופולין לשלישי. אביא לך את עצמי כדוגמא. אני גר בתוך חיפה, ועוסק ביוממות לטכניון. הברירות שלי הן: א) אוטובוסים שעוברים כל 15 דקות, ולוקח להם בין 25 ל45 דקות להגיע + 500 מטר הליכה עד לתחנה. ב) אוטובוסים שעוברים כל 15 דקות ליד הבית + החלפת אוטובוס בעיר ( זמן נסיעה כולל - כשעה) ג) מכונית - 20 דקות בשעת שיא. אילולא הייתי תפרן, אין מצב בעולם שהייתי לוקח חופשי חודשי.
לצערי זה המצב הנפוץ בארץ
שהתחבורה הציבורית הקיימת אינה חלופה סבירה לרכב פרטי ליוממות - זהו בהחלט עוול חברתי, לאומי, וכלכלי. הלוואי שחכמי הדור ישכנעו את המנהיגים להשקיע בפיתוח מערכות יעילות וידידותיות יותר - זה לא בשמים!

מצב
הנושא נעול.
למעלה