בנוגע לכביש 4:
אתה נוסע או מרחף מעל?? פשוט אין בוקר שאני נוסע בקטע מורשה - גבעת ושמואל ולא מקלל את כל העולם וגיסתו
הקטע הזה הוא אסון תחבורתי. אני כבר מעדיף לשלם לגנבים מכביש חוצץ ישראל ולנסוע ממחלף קסם עד מחלף נחשונים ומשם דרך גת רימון וקרית אונו. אמנם שם התנועה איטית אבל לא משותקת.
בנוגע לכביש 4:יש, ועוד איך יש כבישים חולצי פקקים
ראה הדוגמאות הבאות: 1. בכביש 4 (גהה) דרום, בקטע בין בר-אילן לגנות, הוסיפו בשנת 2002 נתיב. זה היה, כאמור, לפני שלוש שנים. מאז, ואני כמעט יום יום נוסע בכביש הזה (עבדתי שנה וחצי באשדוד וכיום שנה וחצי בי-ם ואני גר בב"ב) ואין יותר את הפקק שהיה בכוון דרום ממחלף גהה ועד מסובים. 2. הרחבת ככר המשטרה בכניסה לחדרה על כביש 4. הוסיפו נתיב לכל כוון מ-2 ק"מ דרומית לככר ועד לק"מ צפונית לככר, וכן 2 נתיבי הקפה סביב הככר במקום נתיב אחד. אפילו במוצאי פסח, ובערב ליל הסדר, שלא לדבר על מוצא"ש "רגילה" אין פקקים בלתי נסבלים בככר הזאת. בעבר, כחדרתי במקור, היה כל מוצא"ש בלגאן אטומי בככר הזאת. 3. הרחבת כביש 443 מנתיב לכל כוון ל-2 נתיבים לכל כוון בסביבות השנים 99' ו-2000 ו-2001 (לא זוכר, זה היה לאורך זמן). כיום, כאחד שנוסע שם יום יום בשנה וחצי האחרונה, פעם בחודש יש בלגאן בגלל המחסומים והכוננויות הבטחוניות, חוץ מזה, כמעט ואין פקקים. אני מתכוון בבוקר לי-ם ובערב לכוון ת"א. בעבר היו פקקים לכל הכוונים. 4. הוספת צומת גורל, כ-2 ק"מ לפני באר-שבע לבאים לדרום הרחוק (לדימונה, ירוחם, רמת חובב, מצפה רמון, אילת, ים המלח וטיז אל נאבי) הפחית המון פקקים על הכביש שמשכונת רמות לכוון כלא באר-שבע. 5. הירידה לאיילון צפון מדרך השלום ממזרח (אלו שבאים מתה"ש ורוצים לסוע לצפון ת"א/הרצליה/חיפה). היה נתיב אחד מעפאן ללא רמזור, שכל הולכי הרגל (לרכבת השלום ולקניון) הפריעו לזרימת המכוניות. הפכו מנתיב אחד ללא רמזור לשני נתיבים עם רמזור, וראו זה פלא. הפקקים הצטמצמו ביותר מ-85% ! ובלי קשר, חייבים להמשיך לפתח את רשת הרכבות בארץ, רכבת תחתית וגם קלה בת"א, ירושלים וחיפה ובאר-שבע. גם כבישים וגם רכבות, גם רכבות וגם כבישים, גם כבישים וגם רכבות גם רכבות וגם כבישים. גם וגם.
אתה נוסע או מרחף מעל?? פשוט אין בוקר שאני נוסע בקטע מורשה - גבעת ושמואל ולא מקלל את כל העולם וגיסתו