איילון מזרח

מצב
הנושא נעול.

A r i e T

New member
בנוגע לכביש 4:

יש, ועוד איך יש כבישים חולצי פקקים
ראה הדוגמאות הבאות: 1. בכביש 4 (גהה) דרום, בקטע בין בר-אילן לגנות, הוסיפו בשנת 2002 נתיב. זה היה, כאמור, לפני שלוש שנים. מאז, ואני כמעט יום יום נוסע בכביש הזה (עבדתי שנה וחצי באשדוד וכיום שנה וחצי בי-ם ואני גר בב"ב) ואין יותר את הפקק שהיה בכוון דרום ממחלף גהה ועד מסובים. 2. הרחבת ככר המשטרה בכניסה לחדרה על כביש 4. הוסיפו נתיב לכל כוון מ-2 ק"מ דרומית לככר ועד לק"מ צפונית לככר, וכן 2 נתיבי הקפה סביב הככר במקום נתיב אחד. אפילו במוצאי פסח, ובערב ליל הסדר, שלא לדבר על מוצא"ש "רגילה" אין פקקים בלתי נסבלים בככר הזאת. בעבר, כחדרתי במקור, היה כל מוצא"ש בלגאן אטומי בככר הזאת. 3. הרחבת כביש 443 מנתיב לכל כוון ל-2 נתיבים לכל כוון בסביבות השנים 99' ו-2000 ו-2001 (לא זוכר, זה היה לאורך זמן). כיום, כאחד שנוסע שם יום יום בשנה וחצי האחרונה, פעם בחודש יש בלגאן בגלל המחסומים והכוננויות הבטחוניות, חוץ מזה, כמעט ואין פקקים. אני מתכוון בבוקר לי-ם ובערב לכוון ת"א. בעבר היו פקקים לכל הכוונים. 4. הוספת צומת גורל, כ-2 ק"מ לפני באר-שבע לבאים לדרום הרחוק (לדימונה, ירוחם, רמת חובב, מצפה רמון, אילת, ים המלח וטיז אל נאבי) הפחית המון פקקים על הכביש שמשכונת רמות לכוון כלא באר-שבע. 5. הירידה לאיילון צפון מדרך השלום ממזרח (אלו שבאים מתה"ש ורוצים לסוע לצפון ת"א/הרצליה/חיפה). היה נתיב אחד מעפאן ללא רמזור, שכל הולכי הרגל (לרכבת השלום ולקניון) הפריעו לזרימת המכוניות. הפכו מנתיב אחד ללא רמזור לשני נתיבים עם רמזור, וראו זה פלא. הפקקים הצטמצמו ביותר מ-85% ! ובלי קשר, חייבים להמשיך לפתח את רשת הרכבות בארץ, רכבת תחתית וגם קלה בת"א, ירושלים וחיפה ובאר-שבע. גם כבישים וגם רכבות, גם רכבות וגם כבישים, גם כבישים וגם רכבות גם רכבות וגם כבישים. גם וגם.
בנוגע לכביש 4:
אתה נוסע או מרחף מעל?? פשוט אין בוקר שאני נוסע בקטע מורשה - גבעת ושמואל ולא מקלל את כל העולם וגיסתו
הקטע הזה הוא אסון תחבורתי. אני כבר מעדיף לשלם לגנבים מכביש חוצץ ישראל ולנסוע ממחלף קסם עד מחלף נחשונים ומשם דרך גת רימון וקרית אונו. אמנם שם התנועה איטית אבל לא משותקת.

A r i e T

New member
ועוד לא הזכרתי את כביש 5 ../images/Emo5.gif

בנוגע לכביש 4:
אתה נוסע או מרחף מעל?? פשוט אין בוקר שאני נוסע בקטע מורשה - גבעת ושמואל ולא מקלל את כל העולם וגיסתו
הקטע הזה הוא אסון תחבורתי. אני כבר מעדיף לשלם לגנבים מכביש חוצץ ישראל ולנסוע ממחלף קסם עד מחלף נחשונים ומשם דרך גת רימון וקרית אונו. אמנם שם התנועה איטית אבל לא משותקת.
ועוד לא הזכרתי את כביש 5

קובי לו

New member
קרא טוב את מה שכתבתי ותבין

בנוגע לכביש 4:
אני דיברתי על הקטע מבר-אילן ודרומה בכביש 4. לא על הקטע ממורשה ודרומה אלא מבר-אילן ודרומה. והאמן לי, בשלוש השנים האחרונות, מתוך ממוצע של 16 נסיעות בחודש (לפעמים לאשדוד נסעתי ברכבת) בקטע שבין תחנת פז שמול גבעת שמואל ועד מחלף גנות, בכל השלוש שנים הללו היו פחות מ-8 מקרים של גודש רציני או פקק בבוקר בכוון הזה !

A r i e T

New member
טוב. אחרי בר אילן זה באמת משתחרר

אני דיברתי על הקטע מבר-אילן ודרומה בכביש 4. לא על הקטע ממורשה ודרומה אלא מבר-אילן ודרומה. והאמן לי, בשלוש השנים האחרונות, מתוך ממוצע של 16 נסיעות בחודש (לפעמים לאשדוד נסעתי ברכבת) בקטע שבין תחנת פז שמול גבעת שמואל ועד מחלף גנות, בכל השלוש שנים הללו היו פחות מ-8 מקרים של גודש רציני או פקק בבוקר בכוון הזה !
טוב. אחרי בר אילן זה באמת משתחרר
אבל אז אני כבר חותך ימינה

לא לעולם חוסן!

לא לעולם חוסן!

amirv

New member
נכון שזה לא פורום איכות הסביבה

לכל הארגונים הירוקים למינהם...
אנחנו אתכם!!!
נכון שזה לא פורום איכות הסביבה
אבל אף אחד לא מתרעם על זה שאיילון מזרח עובר צמוד לתוואי נחל הירקון ובעצם מחסל את התוכנית לרצועת פארק איכותית מהים ועד ראש העין? כל זאת בזמן שכביש 5 מצוי כולה 2 מחלפים צפונה משם.

DrunkGoat

New member
איילון מזרח הוא רעיון גרוע לגמרי...

אפשר פשוט למחלף את רוקח ומשה סנה ככה שיהיו כבישים מהירים... מצומת הכפר הירוק ועד תל אביב בלי רמזורים, ואז אין בעיה לחבר את כביש 5 לבאים ממזרח לתוך הכביש המהיר החדש שיווצר (פניה שמאלה) בגשר, ככה שמפתח תקווה ועד תל אביב יהיה כביש מהיר - לא צריך להרוס שטחים ירוקים, וגם זו לא השקעה מופרעת (בטח יותר קטנה מסלילת כביש חדש).

OMER G17

New member
אני מסכים....אין לנו אלא לעשות הכול

אפשר פשוט למחלף את רוקח ומשה סנה ככה שיהיו כבישים מהירים... מצומת הכפר הירוק ועד תל אביב בלי רמזורים, ואז אין בעיה לחבר את כביש 5 לבאים ממזרח לתוך הכביש המהיר החדש שיווצר (פניה שמאלה) בגשר, ככה שמפתח תקווה ועד תל אביב יהיה כביש מהיר - לא צריך להרוס שטחים ירוקים, וגם זו לא השקעה מופרעת (בטח יותר קטנה מסלילת כביש חדש).
כדי למנוע את הכביש הזה...אם זאת באמת דעה מבוססת אני אשמח להתיחסות של היותר מבינים פה

אוהד11

New member
אחרי שהשקיעו בפארק הירקון מתכוונים

כדי למנוע את הכביש הזה...אם זאת באמת דעה מבוססת אני אשמח להתיחסות של היותר מבינים פה
אחרי שהשקיעו בפארק הירקון מתכוונים
להרוס אותו. מדוע לא לתכנן כך שהריאה הירוקה הזו לא תינזק ותיפול קורבן לעוד כביש. ואחרי שיגמרו להרוס את פארק הירקון יתחילו להרוס את פארק איילון המתוכנן לקום על גבעות חיריה

wantok

New member
לא סתם תוכנית גרועה

לא סתם תוכנית גרועה
1- גריעה נרחבת של שטחים מרצועת פארק היקון העתיד להתרחב מזרחה - על זה כבר דיברתם. 2- איך יסדירו את המיזוג בין אילון מזרח לאילון צפון בואך לקטע המרכזי של אילון דרום. מעבר תנועה משבעה נתיבים לארבעה נתיבים היא מתכון בטוח לכך שלפחות אחת משתי הכניסות תהיה פקוקה כרונית. בעיה זהה קיימת המיזוג בין איילון דרום לכביש 1 בואך הקטע המרכזי של איילון צפון. 3- האזור שיהנה הכי הרבה מכביש זה הוא פ"ת - כלומר הכביש יתחרה ישירות בקו האדום - מתכון מטוח להרתעת הזכינים והרעת תנאי המכרז מבחינת מדינה. לפרויקט חשוב זה מספיק בעיות וסיכונים גם בלי שהמדינה תיזום ותערים בעיות נוספות. לדעתי מה שקורה פה זה ניסיון של חברת נתיבי איילון לעגן הצדקה להמשך פעילותה לטווח ארוך. חברה זו עשתה עבודת קודש של ממש בפיתוח ציר איילון אך למעשה נמצאת בשלבי סיום של העבודה והיתה אמורה כבר להסגר לאחס השלמת מילוי יעודה. אך החברה מסיבות מובנות מנסה להרחיב פעילותה. לפעמים זה לברכה: כניסה לתחום התחבורה הציבורית (ראו חומר די מדהים באתר שלהם - לא רואים במקומותינו מקרים רבים של תכנון כה יסודי ומקצועי בנושא תח"ץ), וכן התשתתפות בהכנת רצועת הרכבת באיילון דרום. אך לפעמים זה מזעזע: הארכת אילון צפון עד חדרה ואילון מזרח.

OMER G17

New member
בהחלט יש פה אינטרסנטיות מזעזעת....

לא סתם תוכנית גרועה
1- גריעה נרחבת של שטחים מרצועת פארק היקון העתיד להתרחב מזרחה - על זה כבר דיברתם. 2- איך יסדירו את המיזוג בין אילון מזרח לאילון צפון בואך לקטע המרכזי של אילון דרום. מעבר תנועה משבעה נתיבים לארבעה נתיבים היא מתכון בטוח לכך שלפחות אחת משתי הכניסות תהיה פקוקה כרונית. בעיה זהה קיימת המיזוג בין איילון דרום לכביש 1 בואך הקטע המרכזי של איילון צפון. 3- האזור שיהנה הכי הרבה מכביש זה הוא פ"ת - כלומר הכביש יתחרה ישירות בקו האדום - מתכון מטוח להרתעת הזכינים והרעת תנאי המכרז מבחינת מדינה. לפרויקט חשוב זה מספיק בעיות וסיכונים גם בלי שהמדינה תיזום ותערים בעיות נוספות. לדעתי מה שקורה פה זה ניסיון של חברת נתיבי איילון לעגן הצדקה להמשך פעילותה לטווח ארוך. חברה זו עשתה עבודת קודש של ממש בפיתוח ציר איילון אך למעשה נמצאת בשלבי סיום של העבודה והיתה אמורה כבר להסגר לאחס השלמת מילוי יעודה. אך החברה מסיבות מובנות מנסה להרחיב פעילותה. לפעמים זה לברכה: כניסה לתחום התחבורה הציבורית (ראו חומר די מדהים באתר שלהם - לא רואים במקומותינו מקרים רבים של תכנון כה יסודי ומקצועי בנושא תח"ץ), וכן התשתתפות בהכנת רצועת הרכבת באיילון דרום. אך לפעמים זה מזעזע: הארכת אילון צפון עד חדרה ואילון מזרח.
בהחלט יש פה אינטרסנטיות מזעזעת....
אבל אני לא בטוח במאת האחוזים שמטרופולין ת"א לא יזדקק לכבישים האלה בעשורים הקרובים ולכן קשה להגדיר אותם מיותרים לחלוטין

מצב
הנושא נעול.
למעלה