איחוד מוחות אנשים...

אמרתי שזה לא קשור אבל

זה עלה לי בראש אחרי שקראתי את שיעורי ההלטת הכרה עם סנייפ הייתי מביאה הוכחה אבל אין לי את הספר- הוא אצל חברה

yoavj1

New member
הנה הציטוט

שאימו של סנייפ מוכה: "ופתאום התמלא ראשו של הארי בזכרונות שלא היו שלו [אלא של סנייפ]. גבר עם אף מעוכל צעק על אישה רועדת, וילד קטן בעל שיער כהה בכה בפינת החדר. [...] הוא היה בטוח שזה עתה פרץ לזכרונות של סנייפ, ושמה שראה כרגע היו תמונות מילדותו של סנייפ. היה מטריד לחשוב שאותו ילד קטן, שהתייפח בזמן שצפה בצעקות של הוריו..." (מסדר עוף החול, עמ' 608-609). מכאן ניתן ללמוד שאבא של סנייפ צרח על אימו, וכנראה היכה אותה. לדעתי זה בא להסביר למה סנייפ מריר כ"כ כלפי אחרים.

כן זה נכון...

אני גם זוכרת ואני חושבת שזה כן קשור משהו עם אמו של וולדמורט רק אינני יודעת בדיוק איפה כי היא לא סתם מציינת את המצב של משפחתו.

J Halliwell

New member
אין מצב...

האיילין פרינס הזאת היא מכשפה ואבא של סנייפ הוא מוגל!! איך מוגל יוכל להתעלל במכשפה והיא תסבול את זה...אלא אם היא אוהבת את זה ואז זה סיפור אחר לגמרי והמבין יבין

יש מצב!

איילין היא בעלת ניחוח כמו אמו של וולדמורט אולי היא לא ידעה איך להתגונן מפני מוגל? ואולי היא אהבה אותו שהיא חשבה שהמוגל יוכל להשתנות(כן תתפלא אבל יש אנשים שיכולים להשתנות בעזרת אהבה וחמלה)? ואולי כי לא רצתה שאנשים ישמעו מעבר לפינה מה הולך בבית, אז היא בנתה מין עולם בצורת חומה "הכל נפלא אצלנו" ובבית סיוט אולי סנייפ חי כמו הארי עם הדרסלים (מה יגידו השכנים ובלה בלה בלה) ואם תיאורית דרסלים ומשפחת סנייפ נכונה אז אפשר להבין כמה הארי חזק מבחינה נפשית וכמה סנייפ חלש (ואחד החסרונות שלו שהוא לא התחבר עם אנשים) אצל וולדמורט: אמו היא כישפה את אביו המוגל ובסופו של דבר החליטה לוותר על השיקוי ואז הם נפרדו וכל הקיטשי הזה....

J Halliwell

New member
רק רגע

קודם כל נבדיל בין מרופ גונט לאיילין פרינס: מרופ התאהבה במוגל שלא רצה אותה ולכן כשפה אותו כדי שיתאהב בה..אחרי זמן מסויים היא התחילה לחשוב שהוא יכול לאהוב אותה גם בלי הקסם ושחררה אותו והוא עזב ואת השאר אנחנו יודעים... המצב של איילין שונה: היא התאהבה במוגל - התחתנה איתו - ואז כביכול לפי מה שאת אומרת יכול להיות שהוא התחיל להתעלל בה. עכשיו עומדות בפניה האפשרויות הבאות: (1) להאיר את המצב כמו שהוא (אבל למה שהיא תרצה בזה. (2) לעזוב. היא מכשפה אז לא תהיה לה בעיה... (3) היא יכולה לכשפ אותו להיות בעל נחמד ואוהב..זו גם לא תהיה בעיה בשבילה.. להשתמש בקסמים על בעלה לא צריך להפריע לה כמו שזה הפריע למרופ שכן היא התחתנה עם אדם והוא התחרפן עליה...אין לה הרבה ברירות, אם היא רוצה להשאר ולחיות איתו היא חייבת לעשות את המעשה הזה למען עצמה ולמען הילד שלה.

אוקיי...אבל

נכון שאילין היא מכשפה אבל זה לא אומר שהיא חסינה בפני רגשות אולי היא כל כך אוהבת את בעלה שזה פשוט אהבה עיוורת...והיא לא רוצה ךלפגוע בו בקסמים. חוצמזה אי אפשר להשוות אותה לבין מרופ גונט בגלל שמורפ גונט חונכה שמוגלגים הם זן נחות ואפשר לעשות עליהם קסמים ובהתחלה זה לא שינה לה איך היא תעשה את זה... אבל אולי אילין שונה אולי היא חונכה אחרת...סנייפ ראה את אבא שלו מתעלל באמו שנים ואולי זה גרם לו לשנוא מוגלגים ולעבור לצד של וולדמורט... כל מה שאני אומרת שזה רק השערות ואנחנו לא נדע עד שנקבל עלוד מידע על סנניפ ואילין פרינס מרולינג

yoavj1

New member
ומה עם נשים מוכות במציאות?

חלק גדול לא מתלונן בכלל, בגלל שהן חושבות שהן אשמות, או שהן מאמינות שזה חד פעמי, או שהן לא רוצות לפרק את המשפחה... זה שהיא מכשפה לא אומר שהסיבות הנ"ל לא תקפות לגביה.

J Halliwell

New member
אני מסכים שהנישואים שלהם היו קשים

מאוד וברור לפי הספר שהייתה שם אלימות מילולית אבל נאי לא מאמין שזה היה מגיע לאלימות פיזית כי למכשפה לא תהיה שום בעיה להפוך את המצב ולגרום (בהנחה כממובן, שהיא רוצה מאוד להשאר נשואה לו..) לאבא של סנייפ להשתנות!!

yoavj1

New member
אני לא חושב שאפשר לשנות אופי

בקסמים. למשל, אי אפשר לגרום לאנשים להתאהב, אלא רק לפתח אובססיה לגבי מישהו.

J Halliwell

New member
יש שיקויים שמשנים את מצב הרוח

סלאגהורן מבקש מהכיתה להכין שיקוי כזה והארי מכין שיקוי שגורם לאופוריה ומקווה שזה יעזור לו להשיג את הזכרון...אז חוץ מהשיקוי הזה יש עוד כל מיני שיקויים זה אחד. אני בטוח שיש עוד...

J Halliwell

New member
וואי...

ברור...אני רק מראה בעזרת הדוגמא הזאת שיש שיקויים שיכולים לשנות את דרך ההתנהגות של אדם לצורך של הקוסם...

J Halliwell

New member
בבקשה בוא לא ניכנס לויכוח...

בכלל זה גם ממש לא קשור לנושא הדיון... אם אתה לא מסכים איתי אחרי ההודעה הזאת פשוט עזוב ונסכים שלא להסכים בסדר... אני מאמין שרגש של אדם יכתיב גם את דרך ההתנהגות שלו..זאת אומרת שאם תחת השפעה של שיקוי (שוב, לא רק אופוריה, זו רק דוגמא אחת, יש הרבה שיקויים שיכולים להפוך אדם לפחות אלים...) האדם יהיה שמח יותר מהרגיל זה יכתיב את השינוי בהתנהגות שלו..זו דעתי. בכול מקרה תודה על ההתענינות!!

LiRs Lullaby

New member
אני חושבת שמה שהוא התכוון לומר זה

שבתור אישה מוכה, היא נהייתה חלשה מכדי לבצע קסם כלשהו, כמו מירופ,וזה שהיא הייתה עושה לו שיקויים יכול היה לשנות אולי לקצת זמן את מצב הרוח של אבא של סנייפ, אבל לטווח הארוך הוא היה מגלה מתישהו והוא היה כועס עליה אפילו עוד יותר. וכמו שהוא ציין, גם לנשים מוכות רגילות יש בעיה לצאת ממצבים כאלה, בגלל הילדים או בגלל האשמה, לא יודעת.

shirigj

New member
אני עדיין טוענת

שדמבלדור ידע שברגע מסויים סנייפ יהיה חייב לעמוד בשבועה שלו ולרצוח אותו. וההסכם הוא, שסנייפ יהפוך, כמו שהוא אמור להיות, לאוכל המוות החזק ביותר שהוא גם בעל הברית החזק ביותר של וולדמורט, כך שהוא יהיה שם לעזור להארי ברגע האמת.

J Halliwell

New member
חוץ מהעובדה

שאני מסכים וגם כן חושב שסנייפ טוב...מה הקשר לדיון?

למעלה