איזו טעות מקסימה

gidi ahronovich

New member
איזו טעות מקסימה

הסיפריה לעיוורים נוטה לבלבל ביני לביין עיוור אחר שגר באזור ובדרך כלל הוא מקבל סיפרי פילוסופיה כבדים שהיו אמורים לההיות מיועדים אלי ואני מקבל בטעות את לגעת באושר רם אורן ושוט איזה כיף היום הם טעו ובפעם הראשונה התמוגגתי הם שלחו בטעות את 35 במאי לא קראתי את הספר הזה מאז גיל 10 אני אם שפעת חמורב והקושי נושם מחכה להיכנס למיטה לסים את הסמיחה לעל הרואש ולהקשיב ל2 הקלטות האלה. הדבר היחידי שאני זוכר מהספר זה את המכונית שנוסעת לבד עד היום החלום הרטוב שלי. פיתאום בא לי על פיצפונת ואנטון. איין כמו ספרות הילדים של פעם יאלה

Athaclena

New member
רציתי לעצמי את 35 למאי

ולפי הבדיקה שלי אי אפשר כמעט להשיג אותו באנגלית. בכל מקרה קראתי אותו בעברית בילדותי, אז קניתי בעברית. אני מכירה עיוורת שמאוד רוצה אוטו... קראתי לה פעם כתבה על נהגת עוורת ששוברת שיאי מהירות, ומכוונים אותה דרך האזניות או משהו. דוקא את פצפונת ואנטון אף פעם לא קראתי, איך הוא?

Rivendell

New member
"פצפונת ואנטון" הוא הקסטנר

החביב עלי, ואם לא קראת אז רוצי
.

gidi ahronovich

New member
לאחר שסימתי הבוקר את הספר

תודה לשפעת שהשאירה אותי ער כל הלילה. בתור מבוגר עדיין מצשתי את עצמי צוחק המון אבל ביחוד אהבתי את העיצות האינטלקטואליות שישנם בספר למשל כשהם רוכבים על הסוס הסוס שר להם מירוכב בלילה זה אב ובן. זה ציטות משר היער שיר טרגי מאד ששברט הלחין שבסופו הילד מת. למשל יצא לי פעם לינהוג לצילומים שעשינו למשהוא וזה די מטורף. פיצפונט ואנטון חמוד אני זוכר שקראתי אותו בגיל 11 בטיול לחוץ לארץ אולי אקרה אותו שוב עכשיו זה עשה לי חשק ליקרוא את כל הספרים של מר כסנר

Athaclena

New member
קראתי פעם מאמר על קסטנר

מישהו שאמר שהוא הכי אוהב את ה-35 במאי. הוא אמר שבכל שאר הספרים שלו הוא יכול לדמיין את הילדים גדלים ומשתלבים בחברה הגרמנית הנאצית... כי זה מציאותי יחסית. 35 במאי הוא מספיק פנטזיה ולא מקושר למציאות שזה לא נתן לו את ההרגשה הזאת.

Boojie

New member
אחד היתרונות הגדולים של עיוורים

(והסיבה שכשהייתי קטנה נורא רציתי ללמוד ברייל), זה שכשהם קוראים ספר בחורף, הם יכולים להחזיק את שתי הידיים (וגם את הראש) מתחת לשמיכה, ולא להוציא אחת החוצה שתקפא...

Athaclena

New member
בימינו אנו רוב הקריאה היא בקלטות

ולא בברייל. הרי ברייל לוקח הרבה מקום פיזית. אבל good point... זה למיטב ידיעתי (קרי: לפי דוגמא אחת). חוץ מזה שללמוד ברייל את יכולה, חברה שלי הדפיסה לי דף עם א"ב בעברית ובאנגלית בברייל. הבעיה רק שהייתי צריכה לקרוא אותו בעיניים כי האצבעות שלי לא רגילות לזה ולא רגישות מספיק. אולי עם תרגול זה היה הולך לי, אבל בכל מקרה יש לי רק דף אחד בברייל, וכבר שכחתי הכל מאז. בכלל כששאלתי פעם במרש"ל ת"א (המרכז לעיוור) הסבירו לי שכבר לא מלמדים מבוגרים לכתוב בברייל ורק עוורים מלידה יודעים את זה. לא הבנתי את הקטע... אמנם קשה יותר לכתוב מאשר לקרוא, יש 6 מקשים (זה בעיקרון מכונת כתיבה ידנית) שכל אחד יוצר נקודה אחת באות וצריך לזכור את כל הצרופים. אבל עדיין, נראה לי ששווה ללמוד את זה, לא?

זה ממש מקומם

למה לגזול מהם את המילה הכתובה? יש הבדל גדול בין האזנה לסיפור ובין קריאה. אני, למשל, נהנית הרבה יותר מקריאה ובהאזנה אני מאבדת את הקריין בגלל ריחופים קטנים (שלא מפריעים לקריאה). חוץ מזה - לקרא אפשר גם ברעש או כשצריך להיות מסוגלים לשמוע מה קורה סביבך. בקריאה אף אחד לא מחליט בשבילך איך ישמע כל דבר ועל מה יהיה דגש (כשמקריאים - אפשר להקריא בקול רם יותר, להקריא לאט וברור יותר וע"י כך יוצרים הדגשה שלא קיימת בספר) ואין פונטים שנראים כמו כתב רש"י
. נכון שספרים תופסים יותר נפח מקלטות, אבל הם גם תופסים הרבה יותר נפח מתקליטורים של DVD (ואין בהם פיצ'רים אטרקטיביים כמו תפריט אינטרקאיבי...), אז נחליף את כל הספריות בספריות DVD? המחשבה נראית לי פשוט מביכה ואפילו מחרידה, מה יקרה ביום שבו התשובה תהיה "כן."? מי שאומר לעצמו כרגע "אבל מה הקשר?" ענה לעצמו. לא יכלו להמציא מכונת כתיבה *קצת* יותר משוכללת? אחרי כ"כ הרבה מקלדות משונות שהמציאו לרואים... בכלל אפשר להמציא בקלות, אם אין כזו, מדפסת טובה שתדפיס בברייל טקסט שנכתב במחשב - אפילו אם הוא נכתב על המסך בכתב רגיל ולשלב אותה עם מקלדת רגילה שמובלטות עליה האותיות בברייל (ואז זו אכן תהיה "הקלדה עיוורת"
). עם כל זאת, דווקא גיליתי לאחרונה שאני נהנית להקריא סיפורים...

Athaclena

New member
טוב, פונטים אין גם בברייל...

וספרי ברייל הם הרבה יותר גדולים מספרים רגילים, ראיתי פעם סרט על הלן קלר וראו שם את הספרים שלה, 5 ס"מ עובי כל אחד לפחות. לא יצא לי לראות פיזית אבל לא רואה איך זה יכול להשתנות. יש מסך ברייל (שרואים שורה אחת כל פעם אאל"ט), ואני מניחה שיש מדפסת ברייל.

זה לא נשמע מסובך מבחינה טכנית

ובעצם אני מניח שכבר יש (את לא חושבת שכתבו את הספרים שיש בברייל במכונת כתיבה, נכון?). הקושי הוא שייצור מדפסת כזאת לא נשמע מבטיח מבחינה כלכלית. ולצערי זה מה שקובע היום...

een ogenblik

New member
קשה יותר לכתוב מלקרוא? מוזר

אני מעולם לא השתלטתי על קריאת ברייל, אבל במשך תקופה ארוכה למדי בתיכון הדפסתי ברייל עבור כיתת כבדי הראיה. (כדי לאתר טעויות שלי השתמשתי בראיה בנוסף לאצבעות, ולכן אני אומרת שלא הצלחתי ללמוד לקרוא.) לזכור את הצירופים השונים, זה פשוט לזכור אותיות שונות, כך שלאחר זמן זה מוטמע בזכרונך, ואינך חושבת "שלוש נקודות בסדר כזה הן י'", ואילו "השתיים האלו הן י' חיריק", אלא את יודעת מתי יש י' עיצורית ומתי י' חיריק, ממש כפי שאת יודעת בקריאה רגילה.

gidi ahronovich

New member
את מרשה לי

להוסיף את זה לפרוספקט שאני כות בימים אלה על למה כדאי לההיות עיוור ועל עידוד העניין. אני אתן לך קרדיט

Boojie

New member
LOL!

אבל אל תדאג, עם הפרסומות המהבהבות המעצבנות של תפוז, לא תצטרך פרוספקטים. עוד מעט נראה לי שכל המשתתפים פה יעקרו לעצמם את העיניים מהקריזה. או סתם יחטפו אפילפסיה.

Athaclena

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif את מפילה אותי מצחוק ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

בטח שיש דברים טובים בלהיות עיוור... אפשר להתרכז בריחות וטעמים וקולות כמו שצריך, לא צריך לשבור את הראש מה ללבוש (אם לא רוצים. אפשר ללבוש ג'ינסים שמתאימים לכל דבר), תחבורה ציבורית חינם (אני זוכרת כמה נוח זה היה בצבא), ויש גאדג'טים שאנשים רגילים לא מודעים לקיומם אפילו, כמו מכשיר קטן שמזהה צבעים (הוא טוען שחאקי זה שחור אבל חוץ מזה הוא די טוב). אבל לקרוא מתחת לשמיכה, זה באמת בונוס רציני. וגם הפרסומות... לדעתי הקטע של לדעת משהו שאנשים לרוב לא יודעים, זה די כיף.אז לדעת ברייל זה כיף. לדןגמא יש לי תליון שכתוב עליו 42, וכל פעם שאנשים שואלים מה זה יש לי טיפה הרגשת עליונות. זה עוד יותר ככה עם ברייל כי זה לא ממש נפוץ, אם יש לך טבעת ברייל או חולצה עם ברייל (אפשר לקנות כזאת באינטרנט, כתוב עליה I SEE YOU) אז זה פרטי וסודי במידה מסוימת.

Boojie

New member
החולצה הזאת שדיברת עליה,

צריך למשש אותה כדי לדעת מה כתוב? הממממ...

Athaclena

New member
כן, בדיוק

הנה זה, יקר אבל מגניב. אני חולה על האתר הזה...

Boojie

New member
אני מאמינה שאפשר להכין חולצה כזאת

במינימום השקעה. כל מה שצריך זה חולצה ובקבוקון של צבע בד בולט (כלומר, כזה שיוצר תבליטים על הבד), וכמובן טיפה כשרון. לא חושבת שזה יוצא עד כדי כך יקר.

Athaclena

New member
נכון (לא חשבתי על זה)...

אבל הרעיון בתור רעיון הוא מגניב, ואני לא הייתי עולה עליו במיליון שנה. אני לא מרגישה צורך בחולצה כזאת

עופר D

New member
../images/Emo32.gif הסברים בבקשה לגבי ר"ת

לא נעים להודות אבל יש כמה ר"ת נפוצים שלא נהירים לי
: LOL, ד"א, ח"ח אנא העירו את עיני

למעלה