איזה קטע...

גרי רשף

New member
בחייך...

בהתחלה מתברר שיכבדו את התלושים רק ב-90% מערכם, לאחר מכן מתברר שעלי לשלם מס הכנסה, ובסוף אני אגלה שהם של הקלאבמרקט זצק"ל.. לי זה עלה יותר! אגב- יש משהו שלא סיפרת לנו על העסק שלך? כשהבוס עוצר טרמפים- הוא פושט יד, וכשהוא רוכב על אופניים- הוא פושט רגל.

איזיקו

New member
../images/Emo6.gif

תשמע גרי, זה אולי לא שביל ישראל, אבל מצאתי ששבילי האופניים בתל אביב נעימים לרכיבה, במיוחד ביום צח ושמשי כפי שהיה היום. גם כיף וגם בריא. רק צריך לשמור שלא יגנבו את האופניים. אם תרצו, אפשר לארגן טיול אופניים בתחנות תרבות בתל אביב, לסיים את הטיול בפארק הירקון או בראש העין, בפיקניק תרבותי.

איזיקו

New member
את צודקת לגמרי.

עלול להיווצר עיוות בזקיפת שווי גבוהה מדיי בתלוש השכר של העובד, ועקב כך ישלם העובד יותר מס ממה שהיה אמור לשלם. קביעת השווי לא נעשית במונחים ריאליים, אלא לפי תקנה 8 בתקנות מס הכנסה ומס מעסיקים. אם תרצו להרחיב בעניין, קיראו את המאמר המפורט המצויין המקוש"ב. (המקושר בזה). עכשיו אני הולך לקנות אופניים, אדבר איתכם אחורי זה.

מוגג

New member
ודאי

הרי כל גזירות פרעה החלו בציווי למיילדות: "וראיתן על האופניים, אם בן הוא והמיתן אותו ואם בת היא - וחיה".

איזיקו

New member
"Iron Horse"

זה שם הפירמה של האופניים שקניתי (באמת באמת). אך סימלי הוא שבפסח אזדהה עם הסוסים המסכנים שטבעו בים, כאמור "וישובו המים, ויכסו את הרכב ואת הפרשים, לכל חיל פרעה, הבאים אחריהם בים, לא נשאר בהם עד אחד". לזכרם קניתי אופניים (אגב, אחלה אופניים).

לא יודעת, נראה לי קצת מוזר.

כמו שאני אקבל מתנה לרמדאן, למשל. מצד שני, לו הייתי עובדת במגזר הערבי אולי זה לא היה נראה לי מוזר.

אבל אני לא ארגון ויש לי רק עובדת

אחת, ערביה. האם לתת לה שי לראש השנה ופסח או לחגים שלה?

גרי רשף

New member
לתת בראש השנה ובפסח

נניח שהיו לך מנקָה (יהודיה מבלי לפשפש יותר מדי במוצאה) וגנן (ערבי כנ"ל). מה תעשי? תאמרי להם "היום את מקבלת ואתה לא, וברמדאן את לא ואתה כן"? כך מקובל, לאחד פסח הוא חג החירות ולשני חופשה משמחת; משכורות נותנים לפי הלוח האזרחי/לועזי/נוצרי/גריגוריאני, ומתנות לפי הלוח העברי/יהודי.

יופי, עכשיו נזכרתם?

היא באה אלי ביום ראשון ולא קניתי כלום. נראה לי שאתן לה כסף וזהו. לי זה הכי קל ואני בטוחה שאותה זה ישמח יותר מכל מתנה.

למעלה