איזה קטע...

איזה קטע...

המוכר הערבי בחנות ברך אותי ב"חג שמח" אז השבתי לו ב חג שמח ורק אחרי רגע קלטתי את האבסורד שבענין.

איזיקו

New member
הוא בטח ערבי מצרי.

תארי לך שהמצרים היו צריכים לחגוג איתנו את חג הפסח. אה, בעצם תשכחי את כל מה שאמרתי.

shellyland

New member
אני חושבת שע"פ חוק את חייבת.

כמה זמן היא עובדת אצלך?

חוק??

יש חוק שמחייב אותי לתת מתנה לחג? תמיד חשבתי שזה מטוב ליבי. היא עובדת אצלי כחודש.

גרי רשף

New member
החוק גם מחייב אותך לומר לה תודה

רק לאחרונה נקנסה מישהי מגבעתיים שלא אמרה לעוזרת שלה לבריאות לאחר שהיא התעטשה, וכן פנסיונר מרחובות שנתן לעוזר הבית שלו סרוויס שהוא עצמו קיבל מוועד העובדים לפני שנים רבות (החוק אוסר למחזר מתנות). תקרית מבדחת נרשמה בצומת תל ברוך עת אחד הלקוחות ניסה לשלם תמורת השירות בתלושי שי של.. (אתם יושבים?) .. רשת קלאבמרקט!

shellyland

New member
משעשע

אבל יש סעיף בחוקי עבודה שמגדיר את נושא המתנות לחגים. לא זוכרת אותו כלשונו, אבל מדובר בהחל מתקופת עבודה מסויימת ומעל סכום מסויים.

shellyland

New member
אבל

מכיוון שלא סביר שר"ק מעסיקה את המנקה שלה ע"פ חוק ממילא (נניח, משלמת עליה ביטוח לאומי או נותנת לה ימי חופשה ומחלה) אני מניחה שהיא יכולה לפטור את עצמה גם מן השי לחג והשאיר את ההחלטה לטוב רוצונה.

גרי רשף

New member
אשמח לשמוע פירוט מוסמך לגבי החוק

כרגע זה נשמע כמו איזה מייל אנונימי, כמו זה שקיבלתי כבר בעשרה עותקים בשבוע האחרון (על ביטול הצפירה ביום הזכרון).

גרי רשף

New member
אוכל את כובעי

נכון שמדובר בצו הרחבה להסכם קיבוצי (מה שאומר שאינו חל על עוזרי/ות בית), אבל סעיף 8.12 קובע שיש לתת שי לחג (אם כי לא מפרט מה)..

shellyland

New member
עד כמה שזכור לי

מימי לימודיי הרחוקים, ישנם נספחים המפרטים שווי מינימלי לשי (אך לא מקסימלי) וגם הוראות לגבי חובות המעסיק במשק בית טבמשרות ביתיות חלקיות אחרות. אלא אם מאז שלמדתי שונו החוקים ולא ידוע לי על זה. סוגייה מורכבת יותר עוסקת בגילום למס של התלושים הנהוגים במקומותינו, שכן בגלל הסכמים עסקיים בין המעסיקים לרשתות השיווק, נוצר מצב בו המעסיק משלם עבור התו פחות מערכו הנקוב ורשת השיווק גובה מהעובד את ערך התו בפחות מערכו הנקוב, אך מס הכנסה מתייחס לערך הראשוני והעובד מחוייב ביותר מס מהראוי עבור ההטבה שהוא מקבל. היתה פסיקה בנושא, אבל אני לא זוכרת מה היא. בטח איזיקו יודע.

גרי רשף

New member
החוק קובע מקסימום למתנות

החוק קובע סכום שנתי מקסימלי שניתן לתת כשי (מבלי לחייב את העובד במס הכנסה על זה), שאם לא כן- כל המשכורת תהפוך ל"שי לחג" כדי להתחמק ולהתחכם. אינני יודע מה הסכום כיום, אך מדובר בכמה מאות שקלים.

איזיקו

New member
נדמה לי שאתה מתבלבל עם

תקנה אחרת העוסקת בנושא מתנות בקשר עסקי עם לקוח או ספק, וגם במתנות הניתנות לרגל אירוע אישי לעובד. הסכום הנקבע כמקסימום המותר בניכוי לצרכי מס הכנסה הוא 170 ש"ח לאדם בשנה.

למעלה